Форум Рідного Міста

Алчевський міський суд Луганській області виніс вирок хакеру

Agent86 - 20-5-2008 у 07:32

Алчевський міський суд Луганській області виніс вирок за обвинуваченням 20-річного Володимира в несанкціонованому втручанні у роботу компьютера-сервера мережі одного з провайдера. Про це «Ирта-FAX» повідомляє керівник прес-служби Управління СБУ в Луганській області Юлія Єременко, - повідомляє http://irtafax.com.ua.

Непрацюючий юнак протягом року дошкуляв своєму Інтернет-провайдеру: сканував порти web-сервера і користувачів мережі, змінював IP-адреси на своєму комп'ютері. Усе це він робив від неробства і нудьги, але для провайдера ці витівки створювали постійні проблеми.

Директор фірми кілька разів погрожував відключити його, і в кінці кінців свою обіцянку виконав. Юнак став абонентом іншої мережі, але якось на одному із віртуальних форумів зіштовхнувся з директором попередньої провайдерської контори. Спілкуючись в чаті, директор, мабуть, пам'ятаючи колишні «заслуги» колишнього клієнта, обізвав його «дауном». Стерпіти цього вразливий юнак не міг. Він знайшов шкідливу программу-скрипт, яку використовують для несанкціонованого доступу до веб-серверів для редагування Інтернет-сайтів, потім зламав сервер комп'ютерної мережі свого попереднього провайдера і влаштував там розгром: видалив посилання ресурси мережі, але на місці стартової сторінки розмістив непристойну картинку, скачанну з Інтернету, зі знущальним написом. Виявили месника дуже швидко.

З юридичної точки зору, його дії є несанкціонованим втручанням в роботу електронно-обчислювальних машин, що призвело до втрати та підробці комп'ютерної інформації, і кваліфікується по ст. 361 Кримінального кодексу України. За цією статтею стосовно нього і було порушено кримінальну справу слідчим відділом Управління СБУ Луганській області.

Мало того, по заключенню судової мистецтвознавчої експертизи, зображення, виставлене їм на загальний огляд, має порнографічний характер. А поширення порнографії передбачає відповідальність стаття 301 Кримінального кодексу України (між іншим, можна одержати до 7 років).

Суд визнав юнака винним у скоєнні обох злочинів і засудив його до 2 років обмеження свободи. Системний блок комп'ютера та програмні засоби, за допомогою яких було здійснено несанкціоноване втручання, конфісковано.

джерело: http://ain.com.ua/
http://irtafax.com.ua/news/2008-05-19-29.html