Форум Рідного Міста

чому не проростає цибуля

Марія Вибранівська - 28-5-2008 у 16:58

Купила з три тижні тому в "Арсені" цибулю (звичайну, білу) Раіла, що вона така тверденька і зовсім не проросла. Так ось, ця цибуля не проросла і досі. Тобто зовсім не випускає зелене піря, що, згодіться, в весняну пору зовсім не нормально. Навіть та, яку я для експерименту поставила в банку з водою.
Питання - чому? Чим її обробили? Як це вплине на наш організм? Хтось знає?

Ярема П. - 28-5-2008 у 17:08

Цибуля взагалі цього року погано росте.

Рост - 28-5-2008 у 23:32

У мене росте. Куплена... на базарі, здається.

Юрій Сєров - 29-5-2008 у 00:03

В мене "своя". Попроростала геть уся на балконі.

Ярема П. - 29-5-2008 у 01:10

А в мене нє. Земля погана, певне.

Марія Вибранівська - 29-5-2008 у 07:44

Не догнали...
Колись читала, що для довготривалого збереження овочів та фруктів використовують (крім хімії всякої) ще і певне опромінювання. Воно вбиває всю здатність до проростання. Але в той же час, як воно впливає на наш організм?
Думаю, питання "що ми їмо" дуже серйозне. Мабуть всі ми для своїх маленьких дітей купляли радше яблука в бабки на базарі( хай не дуже гарні, подекуди з хробачками) аніж напарафінені, хоч на виставку, без жодної цятки в супермаркетах. Цікаво було б переглянути дослідження щодо впливу штучноствореного (штучнозбереженого) харчування.
Або почути ваші міркування на цю тему.

Demyan - 29-5-2008 у 08:07

Питання з їжею вже доставло - що ми їмо...та заспокойтеся вже! в нас такий вік таке ми маємо їсти і будемо їсти не хочете їсти - вихід один їдьте на безлюдний острів і живіть там доречі дихати таким повітрям теж будете!!! і не дінешся і не змінеш нічого!!!!
Те що не проросла цибуля - може погана попалася, я землю купляю та що в пакетках - іякщо засадити якась одна друга точно не проросте.

rost - 29-5-2008 у 08:33

Не проростають генетично модифіковані овочі і зернові культури. Це є одною з основних вимог до таких продуктів. Оскільки ОСНОВНОЮ небезпекою від генетично модифікованих рослин вважається їх можливе неконтрольоване розмноження.

З точки зору споживання ці продукти є часто значно безпечнішими ніж їх "немодифіковані" родичі. Як правило модифікують їх для підняття урожайності, стійкості від бур'янів і тривалості зберігання. Tому вони потребують менше хімії при вирощуванні і зберіганні, а власне хімія є найбільш небезпечним "компонентом" їжі.

Богдана Курилюк - 29-5-2008 у 08:38

І в мене "своя", росте на грядках. Головний прикол в тому що цибуля сама по собі з приходом весни починає проростати. Щоб вона не проростала, ми общипуємо зелені перші паростки. Та все одно з часом воно знову проростає. А якщо не росте взагалі, то напевно або чимось порядно оброблена, або просто є якимось мутантом.

В будь-якому випадку - це не нормально :rolleyes:

Юрій Сєров - 29-5-2008 у 09:06

Підтримаю Дем'яна. Така епоха і нікуди ми не дінемося.
Думаєте, ті ж селяни вирощують все дуже екологічно чисто (і городину і м'ясо)?
Їхати подалі і вирощувати своє - але це теж не вихід, повітря і вода спільні все ж таки...
Людина вміє адаптовуватися. Адаптуємося і до цього :)

Demyan - 29-5-2008 у 10:42

Правильно Юра.
Щодо села теж бачив як і чим удобряють для себе - бо так дешевше буде, а навозу в неглухих селах вже нема бо ніхто не тримає корів і т.д. і коштує він не дешево.
Був навіть випадок розказували з села - людина посадила дійсно нічо не додавала обробляла як для себе жуків руками, гній свій....в одиндень випав сірчаний або ще якийсь дощ - одним словом в неї все пропало і знищив той дощ, а в інших які обробляли селітрою і жуків пшикали - нічо не пропало :). От так.

Марія Вибранівська - 29-5-2008 у 13:03

Від прогресу нікуди не дінешся. на безлюдний острів, може й хотілося б , та не всі можуть.
Але бути країною піддслідних екземплярів не хочеться, встидно!...
Те, що в інших країних не дозволено - в нас милості просимо.
І прививки, і генетичні мутанти, і всенаступаюча реклама алкоголю, куріння і іншої знищуючої особу гидоти...
А ми? - "та заспокойтеся вже! в нас такий вік таке ми маємо їсти і будемо їсти ".
Шануймося, браття, бо ми того варті? - Як би ж то.

Юрій Сєров - 29-5-2008 у 13:22

Шануватися треба.
Але якщо почати досліджувати усі продукти, то можна дістати нервовий зрив від процесу і результатів дослідження. :)
Та й можливості щось досліджувати досить обмежені...

romano - 29-5-2008 у 14:41

Цитата:
Оригінальне повідомлення від rost
Не проростають генетично модифіковані овочі і зернові культури. Це є одною з основних вимог до таких продуктів. Оскільки ОСНОВНОЮ небезпекою від генетично модифікованих рослин вважається їх можливе неконтрольоване розмноження.

Колись читав статтю про американського фермера, в якого кукурудза запилилася від сусідніх ферм модифікованою кукурудзою. Тоді фірма - продуцент посівного матеріалу подала на нього в суд за неліцензоване вирощування, і при цьому виграла процес.
Так що не так вже воно і контрольовано розмножується. І до нас теж можуть добратися з позовами - хто знає що в кого тепер росте.

Demyan - 29-5-2008 у 14:53

В нас одна каша в них інша. Чому рівняємомся завжди на інші держави? А ви були в Америці в Англії? Бачили яку їжу там вони їдять і скільки таблеток зїдають замість вітамінів? А ви їли їхній хліб чи картоплю?
Тому не розумію що не подобається в нашій державі? І де ми підслідні кролики?
Я краще буду їсти те що в нас їдять і з тими добавками (хоча щодо їх вмісту можна спорити, адже є багато випадків коли в нас виробники наговорюють один на одного лишби сказати що в них хімія а в нас натурпродукт тому їште тільки продукти підприємства "Х").
Наприклад мені зовсім не стидно коли американець в 100 кг думає як би то похудіти :)

Щодо реклами - а як на рахунок реклами шоколаду чи кока коли? - чи ці продукти не знищують нашу особу? . Одним словом в такій ситуації вихід один безлюдний острів! - там нічо нема ні реклами ні суспільства ні машин ні маньяків ні держави ні стиду...тільки ви і природа.

Андрій Пелещишин - 29-5-2008 у 15:32

А я дозволю собі відзначити, що якщо не слідкувати за стандартами якості, то вони просто зникнуть.
А підсовування явно шкідливих продуктів, або продуктів без відповідного маркування - це явне заниження стандартів якості.
Між "непідсипаною" цибулею та "пересипаною понад норму в кілька раз" таки є різниця. І якщо перше - на сьогодні для нас це казка, то друге мало би таки обмежуватися.

Demyan - 29-5-2008 у 16:13

А що таке стандарт? які його виміри? якщо одному цей стандарт підходить і не шкодить здоровю то іншому може зашкодити. Тай якщо хтось захоче зробить свій ТУ які відповідають вимогам але знову ж таки що за вимоги звідки беруться???