Форум Рідного Міста

Що це за толерантність і дивне відношення???

Ярема П. - 3-6-2008 у 15:37

Позавчора рився я в неті, шукав інформацію про Мертве море в Ізраелі, і попалася мені сторінка з буденними висловами на івриті. Один мені сподобався, означає Як справи? , מה נשמע?‏‫‏‫‏‫‏ я його вставив в комунікатор, який використовую. Ще й намучився, поки знак питання поставив спереді, бо письмо там справа-наліво. Було діло вночі. На ранок почалося. Всякі питання :saint:, "ти що подурів?", "ти шо, маланєц?" і т.д. подібного змісту :baddevil: Ну, подібну реакцію я передчував, ми ще ввечері потішалися з жінкою, будуючи різні версії реакції. Думаю, клястися, що з єврейством я нічого спільного не маю, не треба (а може тре?). А до чого веду то все. Як в мене стояв там вислів англійською, то всім було все одно. Уваги ніхто не звертав. А зара відчуваю в спілкуванні певний холодок. Згадався анекдот про єврейську сім’ю, в якій син вирішив стати християнином, за що тато позбавив його їди. Син зголоднів, і на питання тата як йому ведеться, відповів "хоч я лише кілька годин християнин, але як я вас, євреїв, ненавиджу". Ну во, щось подібне і почав відчувати. І питання: є якась толерантність в українців? І тим самим відкриваю тему.

Богдана Курилюк - 3-6-2008 у 15:41

На мою думку, толерантність - це таке собі філософське питання.... бо кожен це розцінює по своєму.:mad:

А от щодо наявності толерантості в українців, то чесно кажучи важко сказати що всі українці на 100% є толерантними.
(але то тільки моя така думка)

Ярема П. - 3-6-2008 у 15:43

Ну і яка в тебе толерантність?

Люда - 3-6-2008 у 16:01

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Богдана Курилюк Але по відношенню до москаликів, то тут питання інше.

Так українець переміг християнина :lol::lol::lol:

Жарт! Жарт! Жарт! Не бийте!


А що таке толерантність?
Можливо, варто почати з означення терміну і меж його дії?

Катерина Задорожна - 3-6-2008 у 16:25

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
Один мені сподобався, означає Як справи?; я його вставив в комунікатор, який використовую.


А я подумала, що у тебе з кодуванням проблеми :lol:... До речі, англійський вираз теж пригадую - дуже цікавий і глибокофілософський.

А щодо толерантності... є багато людей, яким просто байдуже. Не думаю, що це краще, ніж будь-яка реакція, навіть і негативна.

Ярема П. - 3-6-2008 у 18:11

Чогось я відчув, що людям не байдуже, якої я національності :mad:

Андрій Пелещишин - 3-6-2008 у 18:43

З глибоким каяттям і безмежним соромом мушу зазначити, що я був перший, хто запитав про той підпис :)

Максим Стюфляєв - 3-6-2008 у 18:55

Яремо, не драматизуйте. Якщо Вас запитують про підпис на івриті (та навіть обурюються) - це ще не є ознакою антисемітизму. Згадайте, як Ви обурювалися через російськомовний підпис Лєни Дадукевич. Я далекий від думки на цій підставі вважати Вас русофобом.

Надія Баловсяк - 3-6-2008 у 19:33

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Максим Стюфляєв
Я далекий від думки на цій підставі вважати Вас русофобом.



:)))))

на цій чи на іншій, але ж ... ніде правди діти...факти лишаються фактами.

Рост - 3-6-2008 у 19:55

Я сьогодні почув потрясаючу фразу від одного чоловіка (терапевта, що працював з алко- та наркозалежними).
Так от: "В чому основна помилка, на мою думку, християн, коли вони займаються алкоголіками і наркоманами? Вони намагаються добитись, що ті перестали пити та колотись. Це не по християнськи! Християни мають переживати про те, як допомогти цим людям спасти свої душі, а не про те, будуть вони пити, чи ні".

Тут щось є і від цієї теми - ми надто зовнішні, ми завжди звертаємо увагу на те, хто що робить, як себе виявляє назовні, не переймаючись внутрішнім світом людини. Ми хочемо, щоб усі були як усі. І варто виділитись, одразу починаються косі погляди.
З другого боку - Яремо, якщо би те, що ти написав, було б для тебе істинно важливим, нічия реакція не мала б для тебе ніякого значення. В крайньому разі для мене так є.
Тому зустрічне запитання - а навіщо ти написав цю фразу на івриті, якщо, підозрюю, усі читачі-дописувачі ФоРуМу не знають цієї мови? :) Яка істинна мета?

Ярема П. - 3-6-2008 у 21:12

Ну по перше, нічого особливого я тим сказати не хотів. Просто в мене профіль обличчя такий, що часто виникали певні запитання щодо походження ще зі школи. А тепер я просто вирішив прікольнутися. По друге, рекцію, яку спостеріг, отримав зовсім не від тих людей, від яких це очікував. Це було найдивніше, і заставило замислитися. По третє є логічний висновок з другого, а саме про толерантність і як ми сприймаємо людей, які виділяються (Рост власне схопив суть). По четверте, я завжди виступав і виступаю за українську як за мову загального суспільного спілкування в країні. Мова персонального спілкування мене не хвилює - це справа особиста кожної людини. Тому я зразу виступив проти підпису Лєни на форумі, який є явищем соціальним, і тому маю певні емоції щодо Наді:P. А персональний комунікатор - це справа приватна. По п’яте, мене завжди вивертало від людей, які примудрилися жити в країні, і не вивчити її мови. При цьому я не говорю тільки про Україну, я зустрічався з українцями, які проживають в штатах 15 років, а 2 слова по англійськи зв’язати не можуть. Не знаю наскільки моя позиція далека чи близька від русофобства чи там від чого, про це можуть сказати люди, з якими я спілкуюся на що день. Я володію вільно кількома мовами (підкреслюю - вільно: письмо, граматика, говоріння майже без акценту), і шкодую що їх небагато в мому репертуарі.
Це є частина моєї позиції, надіюся я її виклав достатньо зрозуміло.

Надія Баловсяк - 3-6-2008 у 21:33

ги
як прикольно
ратуючи за толерантність, ви її самі ж порушуєте
"певними емоціями щодо Надії", ага.

але то таке, мені якось то не заважає жити.
хтось працює на москалів, а хтось -- на америкосів, ага ? ;-)

Ярема П. - 3-6-2008 у 21:48

Недобре виразився. Перепрошую. Переправляти не буду повідомлення, зроблю це тут. Мало б бути так: "певні емоції щодо проектів, подібних на такі, на які працює Надя". Просто Надя мені так асоціюється :( Нічого образливого:rolleyes:

Надія Баловсяк - 3-6-2008 у 21:58

до чого тут образи
вам там вище првильно написали -- переймаються щодо того що має значення
а знаєте -- ваше відношення до мене (чи до проектів / роботодавців чи ще якоїсь фігні) для мене абсолютно не має значення.
тому не вибачайтеся :))

Надія Баловсяк - 3-6-2008 у 22:05

а хіба ні?
я чогось думала що на "ви"

Надія Баловсяк - 3-6-2008 у 22:15

я без проблем переходжу на "ти" якщо мій співрозмовник хоче цього чи пропонує це.

Марія Вибранівська - 4-6-2008 у 08:39

Давайте ще раз покопаємо нашу націю, сякі-такі, антимоскалі, антисеміти, невиховані, коп, коп, коп!
Не терплю слова "антисеміт", не існує такого поняття, існує поняття "нелюд", топто нетерпимість до людей, і нація тут не має значення. Українців (як націю) нищили і продовжують нищити не менше, ніж євреїв, зато компенсацій за невинноубієнних ніхто нам не пропонує. Євреї молодці, що заставили весь світ про себе дбати, думаю, і слово антисеміт придумали саме вони. Який процент євреїв в Україні? А який в Верховній Раді? Ото ж бо. А чому в цілому світі до цієї нації виробилося таке неоднозначне відношення - так це історія, ще з часі Старого Завіту. Але в цю дудку піддувати нема сенсу. Толерантним бути - це по людськи. Але НЕОБХІДНО заставити весь світ бути толерантними до нас. А євреї про себе і самі подбають.

Надія Баловсяк - 4-6-2008 у 08:59

фантастична фігня, ага

які нахабні євреї, як вони сміють

поїдьте в Прагу, підіть на екскурсію в Юзефів квартал, і вам стане все ясно щодо відношення християнського світу до євреїів. ну або не стане -- то заоежить від вашої вузьколобості. то сподіваюсь може на краплю стане ясно чому таке відношення. бо дозволяли жити в одному квартарі міста. не випускали нікого крім чоловіків. не дозволяли торгувати. не пускали туди лікарів. не дозволяли будувати свої церви. не дозволяли мати кладовише. на квадраті 10на 12 поховано більше 120 тис людей. бо ховали шарами. одне над іншим. не дозволяли виходити з свого кварталу коли повінь. і т.д.

м-да. я більше ніж у шоці. ага.

Марія Вибранівська - 4-6-2008 у 09:11

Чому ви протиставите християнський світ і євреїв? Ми - діти однієї землі. І це - зовсім не "фігня"

Надія Баловсяк - 4-6-2008 у 09:17

ооо
проблеми з логікою
ну-ну
покроково
1 - це почав Ярема
2 - цитую вас:
- Українців (як націю) нищили і продовжують нищити не менше, ніж євреїв, зато компенсацій за невинноубієнних ніхто нам не пропонує.
- А чому в цілому світі до цієї нації виробилося таке неоднозначне відношення - так це історія, ще з часі Старого Завіту

Марія Вибранівська - 4-6-2008 у 09:23

Міжнаціональні відносини - тема занадто серйозна, важлива і болюча, щоб про неї отак-от таляпати. Тому пропоную, не дути.

Надія Баловсяк - 4-6-2008 у 11:13

я не розумію слів "дути" і "таляпати" в цьоум контексті
і
помітимо
не я почала.

marco - 4-6-2008 у 16:36

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
...маю певні емоції щодо Наді


гм.. дивно. і я теж :rolleyes:

але будьмо ж толєрантними!!! :lol:

Надія Баловсяк - 4-6-2008 у 16:55

ги :)))))))

я знаю! краще щоб дитина сиділа голодна аніж працювати на москалів :)))))))))) я вам по секрету скажу: я віднедавна ще й на америкосів теж. чи то можна? :)

мені на вашу толерантніст чи її відсутність... як би потолерантніше висловитись... начхати ::))))))))))

емоціонуйте на здоров"ячко. а я тим часом ще один сайтик пороблю. і книжечку напишу. російською, ага

"собаки лают -- караван идет".

marco - 4-6-2008 у 17:19

ги :-)))

чи я про москалів або америкосів що казав??? :lol: навіть в думках такого дурного не було...

щоб не викликати непотрібних емоції з іншого боку, поясню: мої певні емоції більше стосуються манери спілкування п. Надії. Просто дивний дещо стиль спілкування. Скажем так, не цілком толєрантний :D

Але кожен тут має право писати що хоче і як хоче, лиш би воно не суперечило правилам форуму.

А ми всі будемо максимально толерантні до всякої "фіґні" і "як би потолерантніше висловитись... начхати ::))))))))))"

Надія Баловсяк - 4-6-2008 у 17:25

усьо чьотко!

:)))))))))))))

вот такая я загадочная. ага.

стала спершу пояснювати щодо стилю спілкування а потім... начхати :)))))))

Лєна Дадукевич - 6-6-2008 у 19:25

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
Позавчора рився я в неті, шукав інформацію про Мертве море в Ізраелі, і попалася мені сторінка з буденними висловами на івриті. Один мені сподобався, означає Як справи? , מה נשמע?‏‫‏‫‏‫‏ я його вставив в комунікатор, який використовую. Ще й намучився, поки знак питання поставив спереді, бо письмо там справа-наліво. Було діло вночі. На ранок почалося. Всякі питання :saint:, "ти що подурів?", "ти шо, маланєц?" і т.д. подібного змісту :baddevil: Ну, подібну реакцію я передчував, ми ще ввечері потішалися з жінкою, будуючи різні версії реакції. Думаю, клястися, що з єврейством я нічого спільного не маю, не треба (а може тре?). А до чого веду то все. Як в мене стояв там вислів англійською, то всім було все одно. Уваги ніхто не звертав. А зара відчуваю в спілкуванні певний холодок. Згадався анекдот про єврейську сім’ю, в якій син вирішив стати християнином, за що тато позбавив його їди. Син зголоднів, і на питання тата як йому ведеться, відповів "хоч я лише кілька годин християнин, але як я вас, євреїв, ненавиджу". Ну во, щось подібне і почав відчувати. І питання: є якась толерантність в українців? І тим самим відкриваю тему.

Як я вас розумію... :saint:

Andreas - 7-6-2008 у 07:57

Цитата:

Ярема П.
є якась толерантність в українців?


Запитання з розряду "Чи будуть при комунізмі гроші?" Правильна відповідь - "В декого будуть, в декого - ні".

Ярема П. - 7-6-2008 у 10:18

Оця відповідь повністю приймається :baddevil: