Форум Рідного Міста

OTP Bank зменшив на 1% відсоткові ставки за іпотечними кредитами в інозе...

Максим Жаровський - 5-6-2008 у 16:18

OTP Bank зменшив на 1% відсоткові ставки за всіма іпотечними кредитами в доларах США, євро та швейцарських франках. Водночас одноразову комісію за банківське обслуговування знижено з 2% до 0,99% від суми позики.

Як зазначає член Правління OTP Bank Дмитро Білецький, цінова пропозиція банку за іпотечними кредитами в іноземній валюті є сьогодні однією з найкращих в Україні. «Попереднє підвищення ставок мало тимчасовий характер і було пов’язане із загальною фінансовою ситуацією на внутрішньому ринку. Будучи клієнтоорієнтованою структурою, наш банк докладає максимум зусиль для того, щоб зробити такі кредити доступнішими для населення», - наголошує Дмитро Білецький.

За результатами діяльності у 2007 році OTP Bank посідає четверте місце у списку українських фінансових установ за обсягами іпотечного кредитування. Наразі ринкова частка банку становить майже 8%, а його портфель іпотечних кредитів досягає 5,5 млрд. грн. При цьому найбільш вагомою в ньому залишається частка кредитів на купівлю житла – 60%. За темпами приросту іпотечного портфелю OTP Bank знаходиться на п’ятому місці.

ЗАТ «ОТП Банк» – універсальний банк, що надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, представників малого та середнього бізнесу. На українському ринку він має стійку репутацію інноваційної структури, що постійно нарощує обсяги бізнесу і пропонує споживачам продукти найвищої якості.

Згідно даних АУБ, станом на 1 травня 2008 року OTP Bank є 7-м найбільшим вітчизняним банком за розмірами активів і кредитного портфелю. Нині банк обслуговує понад 230 тисяч клієнтів. Його мережа філій на території України об’єднує 24 філії, 107 відділень і 36 представництв.

Прес-реліз, 05 червня 2008 року

Надія Баловсяк - 5-6-2008 у 16:27

ну і?

Катерина Задорожна - 5-6-2008 у 16:32

Ну і... реклама :lol:

Юрій Сєров - 5-6-2008 у 16:37

Все одно вони залишаться високими

Катерина Задорожна - 5-6-2008 у 16:38

Ага. При такій інфляції жоден банк не захоче віддавати гроші задарма...

Максим Жаровський - 5-6-2008 у 16:55

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Катерина Задорожна
Ну і... реклама :lol:

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Надія Баловсяк
ну і?

таким чином:
Умови кредитування по програмі «ЖИТЛО В КРЕДИТ»
• Кредит надається на:
а) купівлю нерухомості на вторинному ринку житла. Забезпеченням по кредиту є житло, яке купується та/або інша нерухомість.
б) фінансування будівництва квартири на первинному ринку житла. В забезпечення позичальник надає житлову нерухомість, що знаходиться в його чи майнового поручителя власності.
• Форми видачі кредиту: готівкова та безготівкова.
• Початковий внесок за рахунок коштів Позичальника складає:
0% - якщо в іпотеку оформлюється нерухомість, що купується, плюс додаткова нерухомість або земельна ділянка;
20% при сумі кредиту від 5 000 до 250 000 USD включно;
25% при сумі кредиту від 250 000,01 до 400 000 USD включно.
• Погашення заборгованості по кредиту та відсотків здійснюється щомісяця, відповідно до обраної схеми погашення:
1. Ануїтет - щомісячні платежі здійснюються рівними частинами протягом всього строку дії кредитного договору. Причому, протягом перших років строку дії кредитного договору в цих платежах переважають відсотки, і менше погашається сума кредиту. Надалі, з кожним платежем, частка відсотків зменшується і більше погашається сума кредиту. Перевага цієї схеми погашення полягає в тому, що протягом перших років дії кредитного договору розмір щомісячного платежу за кредитом буде менший ніж за стандартною схемою.
2. Платежі, що зменшуються (стандартна схема) - щомісячне погашення кредиту здійснюється рівними частинами з нарахуванням відсотків на залишок заборгованості по кредиту. За цієї схемою погашення позичальник повинен з першого місяця кредитування сплачувати платежі, що за своїм розміром будуть перевищувати розмір ануїтетних платежів, хоча сума відсотків, яку сплатить позичальник за весь строк дії кредитного договору, буде меншою ніж при застосуванні ануїтетної схеми погашення кредиту.
• Форми погашення: готівкою, через каси філій та відділень «ОТП Банк»; або безготівково, шляхом перерахування коштів на поточний рахунок в «ОТП Банк» (при цьому, безготівкові платежі здійснюються за умовами та тарифами того банку, з якого здійснюється безготівкове перерахування).
• Валютний ризик (ризик втрат, який може зазнати Позичальник, обумовлений несприятливою зміною курсів іноземних валют у ході здійснення угод по їхній купівлі – продажу). В разі надання кредиту в іншій валюті, ніж та у якій необхідно здійснити розрахунок з Продавцем та/чи з іншими особами, Позичальнику необхідно здійснити купівлю - продаж або конвертацію необхідної грошової одиниці через операційну касу Банку або на міжбанківському валютному ринку України. Усі платежі для повернення суми кредиту та сплати процентів за користування кредитом повинні здійснюватись позичальником у валюті кредиту. Купівля коштів для погашення кредиту може бути здійснена Позичальником самостійно за комерційним курсом Банку, встановленим на день погашення.
• Дострокове погашення здійснюється за місцем отримання кредиту та без додаткових комісій.


^1 Плаваюча процентна ставка залежить від ставок за річними депозитами фізичних осіб у валюті тотожній валюті кредиту, що розміщені в Банку на строк в 366 днів з виплатою процентів після закінчення строку дії депозитного договору (FIDR). Банк переглядає розмір плаваючої процентної ставки (збільшує чи зменшує) не частіше, ніж раз на рік. Про зміну розміру плаваючої процентної ставки Банк повідомляє клієнта шляхом відправлення на адресу клієнта відповідного листа протягом 7 (семи) календарних днів з моменту зміни розміру плаваючої процентної ставки та розміщення відповідної інформації на сайті Банку http://www.otpbank.com.ua, та в клієнтській зоні Банку.
^2 Фіксована процентна ставка є незмінною протягом усього строку дії кредитного договору, крім випадків порушення позичальником умов кредитного договору.
^3 В пакет входить: відкриття кредитного рахунку, обслуговування поточного рахунку, стандартні та термінові перекази, пов’язані з перерахуванням кредитних коштів на поточний рахунок Продавця або Клієнта, вхідні перекази, пов’язані з обслуговуванням кредиту, конверсійні операції з купівлі-продажу валюти на МВРУ, пов’язані із наданням кредитів в CHF та погашенням зобов’язань по кредитним операціям в CHF, конверсійні операції з купівлі-продажу валюти на МВРУ для погашення прострочених зобов’язань по кредитним операціям Клієнта в Банку або для погашення кредиту за рахунок страхового відшкодування. Плата за пакет «Іпотечний кредит» може бути сплачена за рахунок кредиту шляхом збільшення його суми у розмірі, що не перевищує 2 % від суми кредиту.

Довідковий центр 8 800 300 0 500 (Цілодобово, усі дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні - безкоштовні)

Юрій Сєров - 5-6-2008 у 17:02

І яка виходить переплата, якщо брати квартиру наприклад у євро на 30 років? Колись бачив розрахунки, що в 2 рази.

Максим Жаровський - 5-6-2008 у 18:49

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
І яка виходить переплата, якщо брати квартиру наприклад у євро на 30 років? Колись бачив розрахунки, що в 2 рази.


Офіційний сайт ЗАТ "ОТП Банк" - www.otpbank.com.ua

Житло в кредит – бажаєте придбати у кредит квартиру на вторинному ринку чи інвестувати у будівництво нерухомості на первинному ринку житла? Тоді програма іпотечного кредитування від OTP Bank " Житло у кредит" – саме для Вас!

Кредитний калькулятор на житло в кредит - http://www.otpbank.com.ua/ukr/private/credit/home_credit/calculator/calculator.htm

Приклад:
Яка вартість об’єкта, який Ви бажаєте придбати у кредит? - 75000 EUR

Який розмір Вашого особистого початкового внеску? - 15000 EUR
що складає 20% від вартості

Можлива сума кредиту 60000 EUR

Бажаний строк кредиту - 360 міс.

Бажана форма погашення кредиту - стандартна

Вкажіть доходи Вашої родини за місяць (документально підтверджені доходи повинні складати не менше 15% серед всіх доходів) - 2000 EUR

=========================
Результати розрахунку:

Максимальна сума можливого кредиту - 73 149,89 EUR
Мінімальна відсоткова ставка за цим кредитом - 13,99 %

ослуги банку

Комісія за обслуговування 1 200,00 EUR

Послуги страхової компанії

Страхування майна 187,50 EUR
Страхування титулу власності 0,00 EUR
Страхування від нещасного випадку 180,00 EUR

Послуги нотаріуса

Внесення в реєстр заставного майна 19,83 EUR
Оформлення договору застави 19,22 EUR
Держмито 750,00 EUR
Пенсійний фонд 750,00 EUR
Оформлення договору куплі-продажу 66,09 EUR

Послуги ріелтора

Експертна оцінка об'єкту нерухомості 46,26 EUR
Консультація, оформлення документів 72,70 EUR
Реєстрація договору в БТІ 33,04 EUR
Загальна сума додаткових витрат позичальника 3 324,63 EUR


внесок в місяць - від 866,17 EUR на початку до 168,61 в кінці строку.

Загалом - 186 259,75 EUR

Тарас Задорожний - 5-6-2008 у 20:20

Максиме, і кіко за таку тему в Отіпі платять? Чи то так просто ви вирішили, шо то найфайнійший в нашій країні банк і всім про нього варто знати? Чи свої мільйони там тримаєте?

Надія Баловсяк - 6-6-2008 у 07:30

і чо пелещишин то терпить...

freewill - 6-6-2008 у 08:23

А от в одному з банків, де мій швагро брав кредит на квартиру, вчора повідомили про відвищення відсоткової ставки з 11% до 14%, бо в договорі плаваюча ставка. Як вам таке? І скільки буде таких сюрпризів людям, які не потягнуть такого підвищення? І скільки з"явиться вільних квартир після такого? І взагалі - іпотека це зло, раджу ознайомитися з цим постом http://futbolkin-blog.livejournal.com/46924.html і міцно задуматися. Там ще є xls-файл з розрахунками що краще - іпотека, чи депозит + знімати квартиру.

Катерина Задорожна - 6-6-2008 у 08:42

Цитата:
Оригінальне повідомлення від freewill
І взагалі - іпотека це зло
Підтримую. Тим більше, що 14% в євро - це грабіж.

Дмитро Тарасов - 6-6-2008 у 09:46

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Максим Жаровський

Приклад:
...
Можлива сума кредиту 60000 EUR

Бажаний строк кредиту - 360 міс.
...
Мінімальна відсоткова ставка за цим кредитом - 13,99 %
...

Загалом - 186 259,75 EUR



Тобто замість зразу викласти власні 15 000 + 60 000 EUR, ви можете заплатити 15 000 + 186 259,75 EUR але протягом 20 років?