Форум Рідного Міста

Вздувся ламінат

сумна - 9-6-2008 у 08:15

Знаю, що тут є хлопці, у котрих золоті руки і котрі все вміють зробити. :-) Допоможіть, будь ласка, порадою.
Ситуація отака: новобудова, 1-й поверх, при ремонті поклали ламінат. Через деякий час він у великій кімнаті вздувся, найбільше в дверному пройомі. Пояснення майстрів: металопластикові вікна щільно закриті, мало провітрюєте, через вологість повітря ламінат розширився і вперся в стіну. Зірвали плінтус, підрізали. Все в порядку. Через 2 тижні вздувається ламінат у малій кімнаті, теж у дверному пройомі. Пояснюють тим же, хоча квартира періодично провітрюється. Поправили.
Через тиждень вздувається знову точнісінько на тому місці, де й першого разу!! Це вже не смішно. :-(
Ламінат клали на самовирівнюючу стяжку і плівку.
У чому тут може полягати причина? Починаю думати, що майстри не дуже вправні.

Hanor Narasson - 9-6-2008 у 09:09

1. Подивіться, чи впирається він в тому місці у стінку.
2. Як він лежить: паралельно до площини дверей, чи перпендикулярно? Поріг в дверній коробці є, чи дамінат переходить з кімнати в кімнату?
Можливо, коли ви ходите, то "женете хвилю", бо плівка заслизька.

Остап Шумин - 9-6-2008 у 09:30

Знайома проблема... було те саме тільки з паркетом, в деяких місцях здувався по два-три рази. В результаті довелося купити два чималі коврики як тимчасове рішення наслідків здуття. Причини - невисушена стажка, пересушений паркет, спішка при встановленні паркету (паркет має трохи постояти в приміщенні, щоб його вологість зрівнялася з вологістю кімнати). Якщо проблема з вологістю, то треба це все підсушити (не ставити ламінат на місце), проблема в тому, що підсушити влітку не получиться, надто висока вологість, найкраще це робити зимою включати опалення на максимум і відкрити вікна...

Andreas - 9-6-2008 у 18:28

Невисушена стяжка - 100%. Майстрам відірвати голову, бо вікна ні при чому.
Існує прилад, розміром з мобільний телефон минулого сторіччя, вартість - 10 чи 15 євро, прикладаєш до поверхні і через 5 секунд показує її вологість, одразу видно, чи можна класти ламінат.
Інший прилад - щось типу електрокалорифера з вентилятором - сушить ту поверхню за пару годин. Якщо перший прилад після сушки показує ту саму вологість - звідкись підтікає вода, якщо висохло - можна класти ламінат.

Andreas - 9-6-2008 у 18:32

Всі ті прилади справжні майстри мусять мати, халтурщики - ні, але останнім голову відірвати - обов'язково.

сумна - 9-6-2008 у 19:27

Дякую всім, хто відгукнувся.
Отже, таки невисушена стяжка. Те, чого я найбільше боялася. :-(
П.Ганор, відповідаю на Ваші запитання: ламінат покладено без порогів, одним масивом по всій площі, по діагоналі до пройомів; якщо йти "за шашечкою" від місця вздуття, до тесь там воно, звісно, впирається у стіну, але все це прикрите плінтусом. По квартирі ще ніхто не ходить...
Тепер треба думати, як діяти далі.
Чи могло б товариство щось порадити?

Юрій Сєров - 12-6-2008 у 10:55

Я не спєц, але я сумніваюся що вдасться добре висушити підлогу лише перетягами, оскільки там є плівка. Оскільки робите надовго, можливо є сенс перекласти? Це все ж таки не паркет.