Форум Рідного Міста

Чорногорія 2008 - хтось вибирається?

Ярема П. - 9-6-2008 у 13:28

Власне питання - хтось вибирається туди цього літа? Турфірма чи власним транспортом? Наобум чи ол інклюдид? Може хтось поділиться рекомендаціями?

Demyan - 9-6-2008 у 14:16

Краще через турфірму автобусом і ще краще літаком.Дорого важка, багато серпантинів.
Можна на обум. місця знайдуться. Дешевше ніж через турфірму але якщо перший раз може краще і забронювати а не бігати по Будві з рюкзаками і дивитися шукати де краще.
Якщо через турфірму- просити в них нові фотки тої віли яку вони пропонують.

P.S. якщо совїм транспортом краще в Болгарію.

Ярема П. - 9-6-2008 у 14:33

Чого в Болгарію?

Demyan - 9-6-2008 у 14:48

Туди легше їхати і заблудитися не можливо. В чорногорію важко бо треба знати дорогу особливо при перевалах і серпантинах інакше можна довго блукати.
Якщо літаком то тоді чорногорія однозначно:).
Взагалі тут залежно що саме який відпочинок, якщо море пляж кафешки і все - тоді болгарія, якщо ходити містом дивится гуляти - тоді чорногорія.

Ярема П. - 9-6-2008 у 15:39

Е, не думаю що я зіб’юся, крім того є GPS з найновішими картами. Хочеться власне чогось красивого, погуляти і т.д. Все таки я б вибирав Чорногорію.

Demyan - 9-6-2008 у 16:02

Тоді чорногорія ясно...

Онук Юрій - 10-6-2008 у 08:33

Привіт! Всетаки раджу Чорногорію і ніяких літаків, власне авто дорогу спланувати на дві доби з зупинкою і нормальною ночівлею, так як є що подивитися. Я роблю так 1 день це Львів - Бєлград. Зупиняюся під столицею сербів є гарне місце за 50 євро з 4-х осіб сервіс нашого 4 зіркового готелю. День другий Бєлград - Будва, поїздка дньом по горах це просто неймовірні враження так багато знимків. І повірте заблукає лише не досвідчений. Цінова категорія Болгарія - Чорногорія одне в одне, але в Montenegro є на що глянути та за що платити. Сам уже два роки відвідую ці місця. 1. Власне авто економить порядно кошти на різні екскурсії; 2. Якщо їде 4 особи фінансово вигідно по дорозі і ні з якого літака чи автобуса ви не побачите того що зможете самі собі показати. 3. Маю телефон не поганого господара віли, домовляєтеся і він Вас очікує на таку то дату, ніяких предоплат, але любить словність раз не приїдете вчасно більше можете не їхати. Світлини віли осьтут http://www.vila-bojana.com/

Ярема П. - 10-6-2008 у 09:29

Дуже дякую за інфо!!! А як це все виглядає в грошах?

Катерина Задорожна - 10-6-2008 у 10:35

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Онук Юрій
Привіт! Всетаки раджу Чорногорію і ніяких літаків, власне авто дорогу спланувати на дві доби з зупинкою і нормальною ночівлею, так як є що подивитися. Я роблю так 1 день це Львів - Бєлград.
А яким чином у такому разі вирішується візове питання? Необхідно, напевно, транзитні відкривати?

Онук Юрій - 15-6-2008 у 09:02

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Катерина Задорожна
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Онук Юрій
Привіт! Всетаки раджу Чорногорію і ніяких літаків, власне авто дорогу спланувати на дві доби з зупинкою і нормальною ночівлею, так як є що подивитися. Я роблю так 1 день це Львів - Бєлград.
А яким чином у такому разі вирішується візове питання? Необхідно, напевно, транзитні відкривати?


Навіть коли Ви маєте поїздку через туристичну фірму остання Вам також відкриває транзитні візи. Що до суми в яку середньому вартує відпочинок, витрати на авто 150 євро бензин залежить від автомобіля, 60 євро мотель під Білградом ціна за номер на 4 особи і сервіс на рівні нашого 4-х зіркового готелю, 280-300 євро проживання з харчуванням і раджу не відмовлятися від останього бо в кафе чи ресторані не менше вартуватиме їжа а буде не така порція, мене за 10 днів відгодували гарно, це в Будві, 50 евро - пляж він там не дармовий + різні забаганки та сувеніри ну і звісно поїздки на екскурси самотуж так як є колеса. Все разом на 2- особи вийшло в 1060 евро. Результат бачили більше ніж решта, мали вільний графік який планували самі.

Ірина Роздольська - 26-6-2010 у 19:18

Тема актуальна тепер. Хто вибирається машиною в другій половині серпня 2010 в Чорногорію? Цікавить шлях яким їхати туди. Сербія - візи потрібні чи можна на кордоні вліпити? Чи може краще через Угорщину-Хорватія-Чорногорія? Принаймні гугл-мапа показує цей шлях.

Онук Юрій - 29-6-2010 у 10:56

Що Вам сказати на це. Так як буваю що року в Чорногорії то цього разу довелося відмовитися. По перше жодна з турфірм які не раз робили шенген і не лише, не хоче зробити візової підтримки по маршруту Угорщина- Сербія - Чорногорія. Для поїздки власним авто потрібно Шенген для Угорщини (головна проблема турфірм) і Чорногорії та транзит для Сербії це як на мене найкращий маршрут і короткий так як пальне там не дешеве. По друге за всі ці роки зауважив що ціни виросли а сервіс залишився на місці якщо не сповз, причиною наш російський брат який скупив все за бесцінь і будує другий Крим та і турист винен дозволяє залізти собі на голову. Що до цін то на 7-9 евро більше від минулого року а це сутєво. На томість зникло трьох разове харчування а зявився лише шведський стіл бідний і рознесений відпочивальниками по номерах. Фінансово це цього не вартує треба шукати приватні апартаменти тобто квартиру чи особняк в Будві що здається і їхати туди самому, з мінусів готуєте самі чи харчуєтесь в ресторанчиках, переліт літаком (без віз,тобто не має витрат ) але вартує як сам відпочинок тобто від 250 до 300 евро на особу в дві сторони. Що як на мене означає просто подарувати комусь гроші так як сервісу під час перельоту просто не спостерігається навіть не можу з чимось порівняти бо не має слів. Лишається одне автобусом від турфірми але не гарантія того що за те що заплатите те і отримаєте + з малими дітками не раджу дорога в автобусі важка і для дорослого орєнтовно 1600 км з митницями і так далі в спеку просто жах.

Demyan - 29-6-2010 у 11:34

Правильно Юрій пише.
Краще якщо своїм трансопртом хочете їдьте в Болгарію, зможете і в Туреччині побувати..

Ярема П. - 29-6-2010 у 20:07

Не хочемо, маршрут визначений на Чорногорію. Знайшли за 18 євро (хата+2-х разове харчування).