Форум Рідного Міста

Абітурієнти зможуть стежити за вступною кампанією онлайн

Роман Голощук - 19-6-2008 у 14:58

Міністерство освіти вводить в дію систему «Конкурс», завдяки якій абітурієнти зможуть відстежувати кількість поданих заяв на ту або іншу спеціальність в цікавих для них вузах.

Про це мовиться в наказі міністра освіти Івана Вакарчука, повідомили «proUA» в прес-службі Міносвіти.

Система розміщена на спеціально створеному інтернет-сайті за адресою . ???

На сайті абітурієнти також зможуть подивитися середню і мінімальну суму балів абітурієнтів, які подали свої документи, конкурс на окремі спеціальності і факультети.

Крім того, на сайті розміщена інформація про ліцензійовані обсяги прийому абітурієнтів, вартість навчання, кількість «бюджетних» місць, конкурсні предмети, контактна інформація приймальних комісій і інші корисні відомості.

«Дані в інформаційну систему «Конкурс» щодня поступатимуть від конкурсних комісій всіх вузів ІІІ-ІV рівнів акредитації незалежно від підпорядкування і форм власності. Зараз в системі вже зареєстровано близько 240 вузів», – говорить розробник системи, експерт Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (USETI) Володимир Ковтунець.

Джерело: http://www.day.kiev.ua/202672/

P.S. А адреси сайту таки немає :)

Роман Голощук - 19-6-2008 у 15:14

Знайшов адресу сайту: http://www.vstup.info/
Але обіцяної інформації (про ліцензійовані обсяги прийому абітурієнтів, вартість навчання, кількість «бюджетних» місць...) немає :(
Є лише перелік вузів (за місцем їх знаходження та спеціалізацією), а також список факультетів з переліком предметів, оцінки з яких зараховуються при вступі.

І ше один недолік - інтерфейс розділу "Запитання/Відповіді" - російськомовний :baddevil:

Hanor Narasson - 19-6-2008 у 16:09

Інформація на сайті неповна. Наприклад, в Буковинському ДМУ спеціальність "Лікувальна справа" є, а на сайті це не відображено. (хоча "сестринська справа" і "лабораторна діагностика" у цьому виші відображені)

Роман Голощук - 3-7-2008 у 13:45

І на сьогодні інформація не поповнюється... :(

Андрій Пелещишин - 3-7-2008 у 13:50

До речі, я одній авторитетній (а в нас інакших і немає) форумчанці навіть інтерв'ю дав, що я думаю про сайт.
Коротко:
1. Здивував домен, мав би бути або edu.ua або gov.ua
2. Навігація лише базується на формальному класифікаторі, що абітурієнту заскладний. Мали би реалізовані бути альтернативні підходи.
3. Відсутня допомога по сайту
4. Форум в існуючому виді недоречний
5. Неоновлення інфи робить сайт не таким корисним, як він міг би бути

Надія Баловсяк - 8-7-2008 у 09:11

http://ain.com.ua/archives/7130

Роман Голощук - 8-7-2008 у 21:13

А ось думка міністра освіти:
“Міністерство розробило цілу низку заходів, для того, щоб вступні випробовування до вищих навчальних закладів пройшли прозоро, відкрито і зрозуміло для кожного громадянина”, – Іван Вакарчук.

За його словами, проведенню прозорої та чесної вступної кампанії до вищих навчальних закладів, зокрема, сприятиме запровадження інформаційної Інтернет-системи “Конкурс”. Кожен бажаючий, зайшовши на сайт за адресою http://www.vstup.info/, може знайти для себе багато корисної інформації, зокрема, щодо кількості поданих заяв, про суму балів з конкурсних предметів, про вартість навчання у будь-якому вузі III-IV рівня акредитації, про обсяг державного замовлення тощо. “Інформацією, яка щоденно оновлюється, вже скористалися більш ніж 2 млн. осіб із 46 країн світу”, - зауважив урядовець.

Взято звідсіля: http://www.zik.com.ua/ua/news/2008/07/08/142699

Роман Голощук - 10-7-2008 у 10:47

Кількість державних місць до вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації в цьому році не зменшилася і становить 145 тисяч.

Джерело: http://www.zik.com.ua/ua/news/2008/07/08/142699