Форум Рідного Міста

Кіберзлочинці зламали сайт організації ICANN

Максим Жаровський - 30-6-2008 у 23:48

Наприкінці минулого тижня сайт організації ICANN, яка керує доменним простором Інтернету, був атакований.

За повідомленням компанії Zone-H, що займається інтернет-моніторингом, внаслідок атаки під час спроби відвідати сайт ICANN користувачі перенаправлялись на сторінку сайту AtSpace.com. На ній демонструвався напис такого змісту: "You think that you control the domains but you don't! Everybody knows wrong. We control the domains including ICANN! Don't you believe us?". Це послання можна перевести приблизно так: "Думаєте, що ви контролюєте домени, але це не так! Усі знають, що це не так. Ми контролюємо домени, включаючи домен ICANN! Чи ви нам не вірите?"

Повідомляється, що користувачі перенаправлялись із сайту ICANN на сайт AtSpace.com протягом двадцяти хвилин. Проте на поширення виправлених налаштувань DNS могло піти від 24 до 48 годин. За наявною інформацією, атаку здійснила турецька хакерская група NetDevilz. Працівникам Zone-H вдалося зв'язатися з кіберзлочинцями, але ті відмовилися давати коментарі із приводу того, як саме була здійснена атака.

Ця атака на сайт ICANN за часом практично збіглась із повідомленням про те, що ICANN вводить можливість реєстрацію доменів першого рівня з довільною назвою. Детальніше можна про це прочитати тут.

джерело: http://soft.compulenta.ru/361482/