Форум Рідного Міста

Проект ФБР із створення універсальної бази даних залишився без фіна...

Максим Жаровський - 1-7-2008 у 00:17

Комітет науки і технологій Сполучених штатів прийняв рішення відкликати асигнування розміром 11 мільйонів $, призначені на підтримку проекту ФБР із створення бази даних, що містить інформацію про всіх громадян країни, пише The Inquirer.


Будинок штаб-квартири ФБР (зображення із сайту http://www.mccullagh.org)

Рішення було продиктоване відмовою ФБР, повідомити Конгресу про плани щодо бази даних, що отримала назву "Аналітичний центр національної безпеки" (National Security Analysis Center - NSAC).

Ідея створення NSAC було висунуто після подій 11 вересня 2001-го року. Згідно з проектом база даних повинна мати всі записи населення США, зібрані різними урядовими установами, для виявлення можливої терористичної загрози.

Професіонали у сфері інформаційної безпеки сумніваються в потенціалі такої системи. ФБР вже мало досвід створення масивних IT-проектів, таких як Virtual Case File, але вони не принесли очікуваних результатів. Також історія ФБР багата випадками порушення ними закону про недоторканність особистого життя.

Все вище сказане спонукало Конгрес поставити бюро декілька питань про проект, а саме: яка конкретна роль NSAC у національній безпеці, яку інформацію буде зібрано в базі даних і чи не буде порушень недоторканності особистого життя у роботі проекту. ФБР наполягло на збереженні в таємниці деталей проекту.

Нині проект NSAC має бюджет 47млн. $, в 2009 році ФБР планувало запросити фінансування близько 79 мільйонів. Проте відмова керівництва бюро допустити спостерігачів із Конгресу до роботи в проекті, можуть призвести до закритися програми.

джерело: http://net.compulenta.ru/361415/



P.S. ще один плюс прихильникам теорії заговору.
Вже дуже скоро ми самі захочемо, щоб нами керували, тільки щоб не трогали ...
Хто не в курсі раджу переглянути фільми: Фаренгейт 911 та Дух времени(Zeitgeist).