Форум Рідного Міста

Чергові незручності через ремонт вулиць у Львові

Роман Голощук - 7-7-2008 у 13:07

Цього тижня Львівська міська рада обмежила рух транспорту в центральну частину міста через розпочаті ремонтні роботи площі Торгової та Осмомисла, вулиць Шпитальної, Гуцульської, Короленка. Транспорт, що курсував через ці вулиці відтепер проходитиме через вул. Підвальну, пр. Чорновола аж на вул. Під дубом. Про це, сьогодні, 7 липня, розповів під час брифінгу начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради Микола Шкурган.

У зв’язку з перекриттям площі Торгової, маршрутні таксі зможуть проїжджати через центр Львова (пр. Свободи) лише у неділю. Після перекриття вул. Чорновола, частину транспорту cкерують на вулиці Підвальну, а деяку – на вулиці Шевченка, Городоцьку, Словацьку, Зелену, Шота Руставелі. Найбільш перевантаженими стануть дві вулиці міста: Підвальна та Хмельницького. Ремонти триватимуть до листопада 2008 року.

«Водіям і приватного, і громадського транспорту доведеться змиритися із зміненим рухом, – каже Шкурган. – Сьогодні ми плануємо зустріч з представниками обласного та міського ДАІ, щоби врегулювати питання зміненого руху транспорту. «Даішники» встановлять на дорогах додаткові інформаційні знаки. Пости ДАІ будуть працювати у посиленому режимі».

За його словами, у перспективних планах міської ради – поступово обмежити рух маршруток у центральній частині міста після завершення ремонту згаданих вулиць. Адже такі плани передбачені у програмі розвитку маршрутної мережі, яку міськрада затвердила 2004 року.

Джерело: http://zik.com.ua/ua/news/2008/07/07/142428

P.S. Власне вчора буз здивований, коли побачив що маршрутки їздять центром.

Василь Яворський - 7-7-2008 у 17:37

Дещо детальніше висвітлювалося питання об"їздів вул. Торгової та пл. Осьмомисла у "Буднях великого міста" від 4.07.2008 (сюжет №2), доречі хто не бачив сюжет №1 дуже раджу подивитися

marco - 7-7-2008 у 17:56

Все в нас робиться через д..у.
- спочатку позакривали купу вулиць, а за 2 тижні видають офіційні розпорядження, хоч мали би бути навпаки...
- ремонтуюуть "по нашому" - строго з 9 до 17 з тривалими перекурами і бригадами по 3-5 чол на об'єкт (на деяких з перелічених вище вулиць вдень взагалі жодного руху). Хоч по ідеї мали б працювати в 3 зміни, якщо не вночі, то принаймі весь світловий день (з 4 до 22 ;-) )
- і вже як перекрили ключову вулицю то слід ремонтувати УСЮ перекриту ділянку, а не її частину (часто меншу) а решту роздовбану залишати "на потім"
- ремонт пл. Торгової заплановано до грудня!!! - так на інформ. стенді там написано... Та за пів року цю площу можна бісером викласти, не те що бруківкою...
- пригадуєте коли перекладали повністю бруківку на Підвальній (років з 3-5 тому)? Спробуйте там проїхати зараз... Нафіґа такі ремонти???
- пригадуєте як довго вже триває ремонт 100м дороги/коліїї попри Личаківський цвинтар? Якщо я не помиляюсь вже 1,5 року минуло. Останні 2 міс там вже нічого не роблять, вона просто закрита, видно гроші на обмивання збирають...

Дурне діло нехитре, ввести місто в ще більший колапс і закопувати гроші, а потім відкрити "відремонтовані" вулиці і буде як тому анеґдоті з козою...

Павло Жежнич - 8-7-2008 у 14:59

Тут ще не згадали "надшвидкий" ремонт Городоцької біля приміського вокзалу - декілька років 300м дороги ремонтують. Там також я давно роботи не бачив. Через це на повороті на головний вокзал постійно утворюються корки.

Роман Голощук - 9-7-2008 у 12:42

Увага! Відбулись зміни у русі міського електротранспорту

З 1 липня відбулись зміни у русі тролейбусів і трамваїв міста. Це спричинено ремонтом доріг. На півгодини було продовжено рух тролейбусів № 2, 9, 10, що курсують центральною частиною міста. Відтепер із кінцевої зупинки (університет ім. І. Франка) тролейбуси відправляються не в 22.20-22.30, а об 23.00.

У зв’язку з проведенням ремонтних робіт на вул. Торгова-пл. Ярослава Осмомисла змінено рух трамваїв №6, який курсує від вул. Липинського до вул. Підвальної і продовжує рух за маршрутом №9. Трамвай за №7 тимчасово припинив рух.

За інформацією ЛКП «Львівелектротранс», днями закриють на ремонт частину вул. Чупринки (від вул. Ст. Бандери-Київська). У зв’язку з цим рух трамваю №2 буде розбитий на 2 маршрути. Маршрут №2 пролягатиме через вул. Пасічна – І. Франка – Вітовського. А маршрут №2а курсуватиме вулицями Пасічна – Дорошенка – Ст. Бандери – Залізничний вокзал.

Джерело: http://daily.lviv.ua/?newsid=16800

Роман Голощук - 1-9-2008 у 08:55

У вересні пересування вулицями Львова перетвориться на справжнє пекло: до міста повернуться люди з відпусток та студенти, а дороги як були перериті, такими й залишилися :(
Тут є перелік вулиць, які ремонтуються - http://gazetapo.lviv.ua/city/2008/08/28/120838.html

P.S. І анекдот у тему:

Підходить Садовий до таксиста і просить відвезти його з Ринку на залізничний вокзал, але дуже швидко. Таксист довго відмовляється, мовляв, вулиці перериті, в місті – суцільні корки, швидко не вдасться. Мер наполягає, і таксист, зрештою, погоджується. Але за однієї умови – Андрій Іванович їхатиме із зав’язаними очима. Той не проти – і вже за десять хвилин опиняється на вокзалі. А тоді здивовано питає: «Як же вам це вдалося?» Таксист уперто мовчить. Андрій Іванович не вгамовується: «А нащо ж ви мені очі зав’язали?» На це таксист відповідає: «Та бо інакше ви б і ту дорогу на ремонт закрили». :)

Роман Голощук - 1-9-2008 у 20:07

Сьогодні ще й вул. Дудаєва перекрили...

Рост - 1-9-2008 у 20:55

Та її перекрили ще в суботу. Коротше, торба автолюбителям. Я тепер залишаю машину на підходах до центру і йду пішки, якщо вже так в до центру приспічить. Бо то якесь... Я не розумію, невже не можна перекривати одну-дві вулиці, кидати на їх ремонт усі сили, швидко завершувати і переходити до наступних за такою ж схемою? Чому робота не йде круглодобово? В Європі так прийнято, і це нормально. Організувати позмінну роботу...

Василь Яворський - 1-9-2008 у 23:55

В Європі головна мета - зремонтувати влиці, а у Львові - "збрити касу" на "відкатах", зкопати побільше грошей в ті дороги...

Юрій Сєров - 2-9-2008 у 01:35

Цитата:
Я не розумію, невже не можна перекривати одну-дві вулиці, кидати на їх ремонт усі сили, швидко завершувати і переходити до наступних за такою ж схемою? Чому робота не йде круглодобово?

Чекають зиму... Хоча і це не факт. Городоцьку он вже скільки роблять. І самопоміч ніц не скаже :baddevil:

Для історії запишемо ось це:
Цитата:
В управлінні інженерного господарства «Газету...» запевнили – восени нових дорожніх ремонтів не починатимуть, завершуватимуть уже розпочаті. За прогнозами муніципалітету, з магістральних вулиць найшвидше відкриють Скорини – вже наприкінці вересня тут планують усе завершити. Вулицями Чупринки та Короленка можна буде їздити з жовтня. У листопаді полагодять площу Торгову, вулиці Хмельницького, Ужгородську та Франка. Вулицю Стуса відкриють у середині листопада, а Ярослава Мудрого – в грудні.

Тарас Гулка - 2-9-2008 у 08:03

Доречі, Городоцьку вже відкрили, ще минулого понеділка. Правда базарники ставлять купу своїх машин - в результаті знову корки.

Стосовно Чупринки - то це напевно єдина вулиця, яка робиться надшвидкими темпами. Торгову і Чупринки почали ремонтувати майже одночасно. На Торговій - велика яма, а на Чупринки від Бандери до Київської практично закінчують класти колію.

Роман Голощук - 2-9-2008 у 21:00

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Роман Голощук
Сьогодні ще й вул. Дудаєва перекрили...


Вже відкрили для руху транспорта, але десь на 100 м до пр. Шевченка ще не поклали асфальт.

Роман Голощук - 3-9-2008 у 10:59

До уваги водіїв - Дудаєва знову перекрита!

Роман Голощук - 4-9-2008 у 21:03

Дудаєва відремонтували - правда ще немає розмітки.

Тепер планують Наукову та Джорджа Вашингтона закрити на ремонт - http://gazetapo.lviv.ua/city/2008/09/04/121941.html

Усьо для проведення Євро-2012 :)

Mykola Senko - 5-9-2008 у 20:43

ще б Стрийську...

Юрій Сєров - 17-9-2008 у 14:10

Цитата:
Доречі, Городоцьку вже відкрили

Пройшовся позавчора. Відкрити то відкрили, але не зовсім так як мало бути. Я так розумію, що там смуги мали бути по різні сторони трамвайної колії. Чи я помиляюся?
Крім того колію до ладу не довели, болото, переходів нема нормальних...

Ну і схоже, що "дочекалися" погоди. Так виглядає, що Чупринки в такому стані залишиться до весни.

Demyan - 17-9-2008 у 14:18

Чупринки роблять...видали такі мішки мужикам і там щось твочуть.
Городцька знову відкрили в обидві сторони....

Онук Юрій - 19-9-2008 у 00:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Рост
Та її перекрили ще в суботу. Коротше, торба автолюбителям. Я тепер залишаю машину на підходах до центру і йду пішки, якщо вже так в до центру приспічить. Бо то якесь... Я не розумію, невже не можна перекривати одну-дві вулиці, кидати на їх ремонт усі сили, швидко завершувати і переходити до наступних за такою ж схемою? Чому робота не йде круглодобово? В Європі так прийнято, і це нормально. Організувати позмінну роботу...
Чудові та вірні слова! Знімаю капелюха! Мова господара та людини що знає як має діло просуватися! Та нажаль мало в Україні людей що так мислять, все більше вкрасти хочуть! От сиджу і думаю чи то вз'яти валізу і податися з неньки подалі бо по роблено та не нам п.Садовий а все більше Вам! :(

Роман Голощук - 9-10-2008 у 13:46

Сьогодні, 9 жовтня, з 18.00 і до завтра до ранку буде перекрито рух транспорту на проспекті Свободи у зв’язку з прокладанням інженерних мереж на площі Торговій.

З проспекту Чорновола до центру міста рух організовано по вул. Куліша та по вул. Замарстинівській. З вулиці Городоцької можна проїхати через вул. Фурманську – Наливайка – Тиктора.

Джерело: http://zik.com.ua/ua/news/2008/10/09/152880

Роман Голощук - 19-11-2008 у 13:32

Сьогодні, 19 листопада для проїзду відкриють відремонтовану вулицю Короленка. А вчора для проїзду транспорту відкрили вулицю Лисенка.

Джерело: http://www.zik.com.ua/ua/news/2008/11/19/158581

Юрій Сєров - 13-1-2009 у 15:21

Виявляється у Львові у 2008 році відремонтували 306 міських доріг на загальну суму 112 млн грн.
http://www.champion.com.ua/euro2012/4960b97dd1387/
Фантастика! Я думав там доріг 10-20.:rolleyes: 306!!! :o

Hanor Narasson - 13-1-2009 у 18:11

Цілком можливо, що в те число входять вулиці з назвами на кшталт "Коротка" і "Недовга"... Тому число "штук" не зовсім вражає.:baddevil:

Роман Голощук - 14-3-2009 у 15:04

У зв'язку з закриттям на ремонт вулиці Підвальної на ділянці вул. Руської до вул. Гонти, транспорт їздитиме по проспекту Свободи.
«Хочемо нагадати і водіям і пішоходам про те, що тепер проспект Свободи буде відкритий для руху транспорту і у вихідні та святкові дні», - говорить начальник управління транспорту і зв'язку Микола Шкурган.
Через ремонтні роботи внесено зміни у роботу міського транспорту. Так, до червня трамваї маршруту №7 курсуватимуть у напрямку вул. Шевченка – вул. Замарстинівська. Для перевезення пасажирів району вул. Вахнянина організовано трамвайний маршрут №7а, який курсуватиме у напрямку вул. Вахнянина – Личаківська – Підвальна – Руська – Дорошенка – С. Бандери – Залізничний вокзал. Трамвайні маршрути №4 та №5 на період проведення ремонтних робіт не курсуватимуть.
Міські автобуси, маршрут яких пролягав по вул. Підвальній, їздитимуть по проспекту Свободи. Це автобуси №64, №69, №8а і приміські маршрутки №217, №180а.

Джерело: http://www.city-adm.lviv.ua/view/a,5,4591.html

Роман Голощук - 26-3-2009 у 09:34

У зв’язку з підготовкою вулиці Кульпарківської до ремонту, від сьогодні, 25 березня тролейбус №2 курсуватиме за зміненим маршрутом.

Як розповів пресі-службі міської ради заступник директора ЛКП «Львівелектротранс» Олег Білокурий, робота тролейбуса №2 організована за таким маршрутом: Університет – вул. Кульпарківська – вул. Виговського – вул. Ряшівська та у зворотному напрямку.

Після того як вулиця буде відремонтована, маршрут тролейбусу №2 відновлять.

Адміністрація ЛКП «Львівелектротранс» просить вибачення у своїх пасажирів за тимчасові незручності.

Джерело: http://portal.lviv.ua/news/2009/03/25/175802.html

Serg Selev - 26-3-2009 у 22:11

Тролейбус вже перенаправили, а ознак ремонту сьогодні ще не було помічено.

Віктор Остапенко - 5-4-2009 у 22:42

Цікаво, а на проспекті В.Чорновола вони планують що-небудь робити?
Особливо з тротуарами. Тому, що їх назвати тротуарами тяжко.
Напевно тільки мріяти можна... :(

Я вже не кажу про те, що вулиці кожен день необхідно прибирати пилососами як в тих країнах де живуть білі люди... :rolleyes: але ми напевно не білі...

Demyan - 6-4-2009 у 08:18

Дороги (не тротуари) вже почали робити...а ми білі людий - простов нас інший рівень життя треба звикнути і все буде добре:).

Куди звертатися мешканцям для вирішення господарських питань?

Роман Голощук - 6-4-2009 у 09:47

В Правилах благоустрою і утримання території м. Львова визначені установи та організації, відповідальні за порядок на території міста.

Вулиці, площі, дороги, тротуари перебувають на балансі районних адміністрацій, і за їх належне утримання відповідають відділи комунального господарства районів. За стан споруд і внутрішніх дворових територій комунальної власності відповідають ЛКП.

Якщо мешканці виявили провали на тротуарі чи на проїзній частині, вони можуть поінформувати про це відділ комунального господарства районної адміністрації. Якщо ж у подвір’ї будинку вони виявили звалище сміття чи несправність дощоприймачів, або ж неякісно здійснюється прибирання внутрішніх дворових територій, мешканці можуть повідомити про це ЛКП за місцем проживання або відділ житлового господарства своєї районної адміністрації.

При умові не реагування на звернення, мешканці можуть поінформувати працівників КП «Адміністративно-технічне управління», яке здійснює нагляд за дотриманням «Правил благоустрою і утримання території м. Львова» за тел.: 275-88-03.

Контакти відділів житлового та комунального господарств районних адміністрацій м. Львова:

Галицька райадміністрація

Відділ комунального господарства - 261-10-49, відділ житлового господарства -261-10-53

Франківська райадміністрація

Відділ комунального господарства - 237-20-80, відділ житлового господарства – 237-31-81

Залізнична райадміністрація

Відділ комунального господарства – 295-82-48, відділ житлового господарства - 295-82-34

Шевченківська райадміністрація

Відділ комунального господарства - 252-34-02, відділ житлового господарства – 252-51-43

Личаківська райадміністрація

Відділ комунального господарства – 275-08-65, відділ житлового господарства – 275-05-92

Сихівська райадміністрація

Відділ комунального господарства – 221-89-63, відділ житлового господарства – 241-75-64

Джерело: http://www.city-adm.lviv.ua/view/a,5,4846.html

P.S. Принаймі, можна пожалітися ;)

Андрій Пелещишин - 6-4-2009 у 10:15

Мене найбільше дивує ситуація з вулицею, що йде від Магнуса до Краківського ринку. Важлива вулиця, по ній завжди був сильний рух людей.
Те що рік вся вулиця функціонує в режимі пляжу - це просто маразм.

Віктор Остапенко - 6-4-2009 у 19:10

Цитата:
При умові не реагування на звернення, мешканці можуть поінформувати працівників КП «Адміністративно-технічне управління», яке здійснює нагляд за дотриманням «Правил благоустрою і утримання території м. Львова» за тел.: 275-88-03.

досить корисна інформація! :)

Роман Голощук - 10-4-2009 у 19:47

У Галицькому районі розпочали поточний ремонт верхньої частини вулиці Шота Руставелі. ЛКП «ШРП Галицького району» 9 квітня приступило до перемощення бруківки на проїзній частині.

Як повідомив директор шляхово-ремонтного підприємства Любомир Міліневич, тут також частково проводять заміну основи дорожнього полотна. Дорогу планують відремонтувати до Великодня. «Також дану вулицю після закінчення робіт буде відкрито для проїзду транспорту вже 5-7 днів, а не через 15, як було раніше. Це дозволяє нова технологія виконання робіт», - додає Любомир Міліневич.

За словами начальника управління інженерного господарства Андрія Чернецького, на поточний ремонт доріг цього року виділили 9 млн грн. «На 60 вулицях плануємо провести поточний ремонт, а капітально відремонтувати – 26 міських доріг», - говорить Андрій Чернецький.

Також зараз триває поточний ремонт вулиці Караджича.

Джерело: http://www.city-adm.lviv.ua/view/a,5,4901.html

Коротка історія ремонту кількох львівських вулиць

Роман Голощук - 22-6-2009 у 19:51

Шпитальна

Підрядник - ТзОВ «МІОР - ЛВ». Початок робіт – червень 2008 року. Плановане завершення робіт – вересень 2008 року.

Нещодавно одна з політичних партій заявила про початок акції на підтримку «ініціативи небайдужих громадян міста Львова щодо перейменування вулиці Шпитальної на вулицю імені Андрія Садового». Для любителів чорного гумору саме Шпитальна й насправді, як ніяка інша львівська вулиця, є найкращою ілюстрацією дорожної політики львівського мера і більше за інші заслуговує на увіковічення пам’яті міського голови.

Почнем з того, що сам вибір цієї вулиці як жертви ремонтних робіт виглядає доволі підозріло. Злі язики подейкують, що ремонт вулиці став викликом вуличним торговцям, яких до того ніяк не могли зігнати з насиджених місць ні місцева райадміністрація, ні муніципали, ні міліція. Шпитальна – не проста вулиця, це шлях який веде з центру міста до популярного Краківського ринку, отож і сама стала своєрідним «блошиним ринком». Кількарічна війна мерії з власниками яток завершилася нічим, отож комусь і прийшла до голови геніальна ідея – закрити вулицю на ремонт і баста.

Як би там не було, у червні минулого року Шпитальну закрили на капітальний ремонт. Підрядник рвучко взявся до роботи і у короткі терміни розрив вулицю. На цьому ентузіазм у будівельників вичерпався. Причина проста – реальний кошторис робіт виявився значно більшим від тих коштів, які були виділені на ремонт служби міською владою. Останньою краплею виявилася вимога «Львіввідоканалу» провести реконструкцію водопровідної та каналізаційної мереж – підрядник для цього не мав ні коштів, ні досвіду.

Відтак місячний ландшафт Шпитальної уже майже рік тішить місцевих мешканців та відвідувачів Краківського ринку, які уже здається звикли до нього і просять у Бога лише одного – ясної, не дощової погоди, яке перетворює вулицю у суцільне болото. Втім, одного Садовий таки добився – торговців бюстгальтерами та шкарпетками тепер на Шпитальній нема.

Щодо перспектив завершення ремонту, то вони залишаються туманними. З фірмою «Міор-ЛВ», яка торік ремонтувала Шпитальну, нарешті досягнуто полюбовної домовленості про розірвання угоди. Оголошено тендер на пошук нового підрядника. Управління інжереного господарства ЛМР переконує, що проектна документація вже готова, завершують підбивати кошторис робіт. Грошей у бюджеті наразі немає…

Ярослава Мудрого

Підрядник - ТзОВ «МІОР - ЛВ». Початок робіт – серпень 2008 року. Плановане завершення робіт – грудень 2008 року.

Вулиця Ярослава Мудрого нагадує Шпитальну. Той же місячний ландшафт, ті ж бруд і безвихідь. Єдина відмінність – вулиця розташована далі від центру, тож впадає в очі значно рідше. Місцевим мешканцям, зрозуміло, від цього анітрохи не легше.

За ремонт Ярослава Мудрого взялася та ж фірма, що й за Шпитальну. З тим же результатом. Більш ніж місячна «плідна» активність при ремонті Шпитальної аж ніяк не насторожила міських чиновників, тож вони з чистим серцем дали добро на експеримент над ще однією міською магістраллю. З ти же успіхом.

Причини стагнації ті ж, що й на Шпитальній – реальні об’єми, кошторис та складність робіт виявилися на порядок складнішими, ніж планувалося. Коли підрядник зрозумів це – роботи припинилися.

Ярослава Мудрого – вулиця-близнюк Шпитальної не лише за минулим і сучасним, але й за майбутнім. З фірмою «Міор-ЛВ», яка торік ремонтувала Шпитальну, досягнуто домовленості про розірвання угоди. Оголошено тендер на пошук нового підрядника. Управління інжереного господарства ЛМР переконує, що проектна документація вже готова, завершують підбивати кошторис робіт. Грошей у бюджеті наразі немає…

Наукова

Підрядник - ТзОВ «Балтом-Україна».Початок робіт – жовтень 2008 року. Плановане завершення робіт – грудень 2008 року.

17 листопада 2008 року. Прес-конференція в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Юрія Гольця. До 14 грудня закінчать реконструкцію дороги протяжністю 1,6 км і площею понад 46 тисяч квадратних метрів. Буде зроблено три полоси дорожнього руху в одну сторону і три полоси – в іншу сторону», запевняє чиновник.

Ба, і це ще не все. «Ремонт дороги на Науковій мають закінчити до 14 грудня, але підрядник взяв на себе зобов’язання закінчити роботи на тиждень раніше, до 7 грудня. Робітники працюють щонайменше у дві зміни, аби скоротити термін виконання робіт» - аж світиться від оптимізму чиновник.

Підрядник й справді жваво взявся до робіт й доволі швидко виконав роботи на смузі від Кульпарківської у напрямку Стрийської. Наскільки якісно – про це пізніше. Однак після того справа застопорилась. До всього, втрутилось СБУ, яке виявило, що роботи проводяться без затвердженої проектно-кошторисної документації, і після цього Архбуднагляд заборонив продовження робіт. У зв’язку з підвищенням цін підрядник й сам не надто був зацікавлений у продовженні робіт.

Як наслідок, у червні 2009 року ситуація виглядає наступним чином. «Три полоси в один бік» закриті для проїзду і частково розриті. На Науковій ні техніки, ні жодних будівельних потуг. Між тим цього року мали уже ремонтувати всі заїзні дороги до Наукової, розробляти проект щодо продовження руху тролейбуса, замінювати усі комунікації.

Те, що було зроблено, теж сподобалося не всім. Зокрема, депутат Львівської міськради Роман Андрусишин заявляє, що ремонт Наукової проводили з грубими порушенням технічних умов, деякі роботи виконували за температури, нижчої за дозволену чинними стандартами. Виконання робіт у холодний період року є автоматично дорожчими на 30%, і тому це «недоцільно та парадоксально», - заявив Андрусишин. І додав: «Складається враження, що кошти, яких і так не вистачає, закопали просто в болото».

Все це можна було б зрозуміти, якби ці титанічні зусилля призвели до якихось результатів. Однак маємо те, що маємо: одна полоса залишається закритою для проїзду невідомо доки, інша (відремонтована) полоса стала перевантаженою та аварійно небезпечною. Співпрацю з підрядником завершено ніби-то полюбовно, хоча за нашою інформацією, в «Балтом-Україна» вважають, що замовник робіт дещо їм не доплатив. У міськраді, здається, так не вважають.

Садовий звинувачує центральну владу і наполегливо чекає гроші з держбюджету, аби продовжити ремонт (на відміну від інших розритих вулиць, реконструкція Наукової ніби-то входить до Державної програми підготовки до Євро-2012). Коли дочекається і чи дочекається взагалі? Питання все більше нагадує риторичне.

Проїзд Крива Липа

Підрядник - ТзОВ «Укрспецтехнології», Початок робіт – серпень 2008 року. Плановане завершення робіт – грудень 2008 року.

Пішохідна вулиця у центрі міста, яка планувалась як відпочинкова зона з численними кафе, стала яскравим прикладом взаємодії сьогоднішньої міської влади і підрядника. Особливості цих стосунків і сформували нинішній вигляд проїзду. Та його частина, яка ремонтувалася на першому етапі, коли фінансові стосунки сторін були безхмарними, виглядає доволі привабливо. Інша її частина, від вулиці Дорошенка, сяк-так закидана плиткою, подекуди зяють невеличкі ямки – назвати це ремонтом язик не повертається.

Ремонт Кривої Липи, до речі, єдиний, який розпочався при наявності проектно-кошторисної документації. У конкретному випадку це нічого не змінило. Підрядник, посилаючись на зростання цін, вимагав коригування вартості робіт, навіть робив якісь кроки для цього, привозячи з міністерства потрібні документи, чиновники ж міськради на ці документи дивилися з презирством. У результаті ситуація зайшла в глухий кут.

Міськрада звинувачує у порушенні зобов’язань підрядника, підрядник – міськраду, вияснення стосунків плавно перейшло у судову стадію – львів’янам від того не легше. Знаючи, на які терміни зазвичай затягуються у нас суди, чекати на швидке завершення робіт не доводиться.

Ремонт Кривої Липи запам’ятався також «професійністю» прес-служби Садового, яка за кілька днів до Нового року бадьоро відрапортувала про завершення робіт у проїзді. Нікому з її працівників навіть не прийшло на думку пересвідчитись у цьому на власні очі. Між тим, на той час метрів двадцять вулиці взагалі не було закрито плиткою – навіть у тому нехлюйському виконанні, яке було зроблено пізніше.

Богдана Хмельницького

Підрядник - ТзОВ «Інжкомбуд». Початок робіт – червень 2008 року. Плановане завершення робіт – грудень 2008 року.

Вулицю Богдана Хмельницького планувалося відремонтувати на ділянці від вулиці Замарстинівської до залізничної колії. Посеред робіт підрядник, посилаючись на зростання цін, змусив міську владу погодитись на скорочення ремонтованої ділянки до вулиці Детька. Ремонт другої частини ділянки відклали на цей рік, проте з огляду на фінансову спроможність міста, у те що цьогоріч це станеться, сподіватися важко.

Загалом до ремонтних робіт на Богдана Хмельницького особливих претензій немає. Однак навіть у цьому випадку ремонтники не відмовили собі у задоволенні підсунути львівським водіям невеличку свиню. Між відремонтованою та невідремонтованою частинами вулиці будівельники чомусь залишили двометрову яму шириною у всю проїжджу частину – вочевидь, щоб усі помітили, де закінчується їхня робота, а де ще й кінь не валявся. Протягом піврічного періоду ніхто з львівської влади не спромігся виправити ситуацію. Мабуть, чиновницькі лімузини вулицею Богдана Хмельницького не їздять.

Підвальна

Підрядник - ВАТ ЛСБМУ-1. Початок робіт – березень 2009 року. Плановане завершення робіт – червень 2009 року.

З усіх перелічених прикладів до ремонту вулиці Підвальної претензій найменше. Можна, звичайно сперечатися, чому саме цю вулицю цього року було вирішено відремонтувати насамперед, коли є інші важливі транспортні магістралі, які перебувають в значно гіршому стані. Але це знову ж таки питання до міської влади. Натомість виконавець робіт виявився насправді фаховим і сумлінним. Роботи проводилися швидко, якісно (принаймні на перший погляд) та оперативно. Аж гульк…

16 червня міський голова заявляє, що ремонт затягується на невизначений термін… через брак коштів. Цю ж інформацію у коментарі «Львівському порталу» підтверджує і директор підрядної організації Ігор Булик. І конкретизує: бракує понад 3 млн., яких у міському бюджеті немає. І при цьому сумно додає: нам і за минулий об’єкт досі не доплатили майже 3 мільйони.

Булика звичайно шкода. Хоча з іншого боку – навіщо ж працювати з людьми, які тебе вже раз «кинули». Але проблеми підрядника – це його проблеми. Нам більше залежить на проблемах львів’ян. Вулиця Підвальна – важлива транспортна магістраль, через яку проходить ледь не половина автопотоків центральною частиною міста. І ось нам без тіні сорому на обличчі заявляють: тимчасові незручності, про які ми вам говорили, будуть не зовсім тимчасовими і затягуються на невизначений термін.

Зауважимо: у цьому випадку уже не йдеться про зростання вартості робіт, непорядність підрядника чи якийсь інший форс-мажор. На ремонт Підвальної, як і раніше, загалом потрібно 8 мільйонів гривень. Просто у потрібний момент грошей у дірявому міському бюджеті чомусь не виявилося.

Шановні, навіщо ж тоді було починати роботу, не маючи гарантій її завершення. Невже минулорічні звитяги нічому вас не навчили, і міська влада далі діє за принципом «ввяжемося у бійку, а там подивимося». Ну що ж, подивилися на Шпитальній, Ярослава Мудрого, Кривій Липі, Науковій. Тепер дивитимеся ще й на Підвальній.

P.S.

На жаль, на цьому список не вичерпується. Є ще вулиці Ужгородська, Івана Франка (верхня частина), Скорини… Перелік можна продовжувати. У нашого міського керівництва дуже багато ідей стосовно того, як краще закопати гроші громади у болото.

Докладніше тут: http://portal.lviv.ua/news/2009/06/22/143006.html

Serg Selev - 25-6-2009 у 14:05

Цитата:

16 червня міський голова заявляє, що ремонт затягується на невизначений термін… через брак коштів. Цю ж інформацію у коментарі «Львівському порталу» підтверджує і директор підрядної організації Ігор Булик. І конкретизує: бракує понад 3 млн., яких у міському бюджеті немає. І при цьому сумно додає: нам і за минулий об’єкт досі не доплатили майже 3 мільйони.


Десь на початку червні бачив новину, де Садовий запевняв, що Підвальну вчасно завершать.

Роман Голощук - 26-6-2009 у 19:55

Наступного вівторка, 30 червня, у Галицькому районі міста розпочнуть ремонтувати вулицю Огієнка. Відтак, рух транспорту по цій вулиці буде перекритий з 9.00 ранку цього дня і до 20.00 год. 3 липня
Ремонтники прокладатимуть нове асфальтне покриття на проїзній частині площею 2 тис. м. кв. Роботи виконуватиме ПП «Мірт».

Джерело: http://www.city-adm.lviv.ua/view/a,5,5874.html

Роман Голощук - 27-7-2009 у 12:57

У Львові по вулиці Стуса у зв’язку з будівництвом трамвайної колії на житловий масив Сихів тимчасово перекриють рух. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

На час проведення ремонтних робіт рух автобусних маршрутів №6, №28, №45, №73, №74, №78, №86, №90 здійснюватиметься за наступною схемою : вул. І. Франка – вул. П. Мирного – вул. Угорська.

Рух автобусів маршруту №5 здійснюватиметься по вул. Стрийській - вул. Чмоли – вул. П. Мирного – вул. Угорській.

Рух автобусів маршруту №65 буде здійснюватись по вул. І.Франка - вул. П. Мирного-вул.Угорській-вул.Карбишева-вул.Литвиненка-вул.П.Мирного і далі за маршрутом.

Перекриття руху транспортних засобів триватиме з 24 липня 2009 року до 29 грудня 2009 року.

Джерело: http://portal.lviv.ua/news/2009/07/27/111626.html

Роман Голощук - 19-8-2009 у 10:35

Від сьогодні, 19 серпня і до 24 жовтня вулицю Шпитальну закрили для проїзду транспорту. Виконують роботи з заміни та встановлення інженерних мереж - http://zik.com.ua/ua/news/2009/08/19/192907

Чирка Олег - 19-8-2009 у 10:47

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Роман Голощук
Від сьогодні, 19 серпня і до 24 жовтня вулицю Шпитальну закрили для проїзду транспорту. Виконують роботи з заміни та встановлення інженерних мереж - http://zik.com.ua/ua/news/2009/08/19/192907

вулиця Шпитальна і так була розрита, для чого її закривати ще раз, по ній транспорт і так не їздив.

Юрій Сєров - 26-8-2009 у 17:42

Як ремонтують Наукову: http://zik.com.ua/ua/news/2009/08/26/193747

Не схильний особливо довіряти ЗІКу, але те, як у нас робляться ці ремонти це просто капець.

Ще й не можуть порозумітися, який гарантійний термін дороги.
11 чи 3 роки. По-моєму, 11 це занадто. Аби 3 простояло... :)

Роман Голощук - 6-9-2009 у 13:30

На початку тижня вулицю Наукову відкриють для проїзду транспорту. «Проїзна частина вулиці відремонтована, тобто роботи завершені на ту суму, яка була задекларована у минулому році - 4247,9 тис. грн. Роботи мали закінчитися ще у липні, натомість, у зв'язку з упорядкуванням проектної документації, тільки у серпні підрядна організація приступила до робіт. Необхідно ще облаштувати світлофорні об'єкти, розмітку, турнікети, і частково тротуари та «кишені» заїзду для тролейбусів та автобусів», - повідомив начальник управління інженерного господарства Андрій Чернецький.

Нагадаємо, минулого року на ремонт вулиці витратили близько 7 млн грн. «Ці 11 млн були передбачені на укладку дорожнього полотна і поребрика тротуарів внутрішнього проїзду. Що ж стосується влаштування понижених переходів, заїздів, «кишень» тощо, то на їх влаштування потрібно ще близько 6 млн грн. Це не враховуючи коштів на встановлення 9 світлофорних об'єктів», - говорить Андрій Чернецький.

Загальна вартість проектно-кошторисної документації вул. Наукової складає 42 млн. грн. Проте, і ВАТ «Львівтеплоенерго», і ЛМКП «Львівтеплоенерго», і ВАТ «Львівгаз» за власні кошти провели реконструкцію та заміну своїх мереж. Частково роботи виконав і «Львівводоканал».

Також тривають роботи на вулицях Шпитальній, Ярослава Мудрого, у Кривій Липі.

Проведено процедуру тендерних закупівель та оформляються відповідні документи на капітальний ремонт вулиць Ужгородської та Скорини. Роботи виконуватиме підрядна організація «Балтом-Україна».

Джерело: http://www.city-adm.lviv.ua/news/view/6337-nastupnogo-tizhna-vulicu...

Андрій Пелещишин - 6-9-2009 у 16:12

Незовсім до теми, але все-таки.
Цікаву плітку почув, що київська траса у тій частині, що робили македонці починає втрачати свої кондиції. На виставлену рекламацію македонська фірма у відповідь виставила претензію про неправильну експлуатацію дороги. Зокрема про недопустимість проходження наповнених фур у гарячі сонячні дні.
Не знаю, наскільки це правда.

romano - 7-9-2009 у 11:16

Мабуть таки правда. Недавно їздив до Корчина (біля Сколе), сам звернув увагу, що дорога вже не та. Ям нема, але відчуваються коливання, тобто поверхня дороги стала хвиляста.

Demyan - 7-9-2009 у 11:23

Так - ізза жари і того що не поливали дороги - багато зараз стало просто хвилястих поверхностей як у місті так і поза

Serg Selev - 14-9-2009 у 10:36

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
Так - ізза жари і того що не поливали дороги - багато зараз стало просто хвилястих поверхностей як у місті так і поза


Хвилясті дороги - це тільки поганий асфальт. Хтось бачив хвилі на трасі Київ-Чоп? А там трафік важких вантажівок в рази більший.
В деяких карпатських селах дорога - це щебінь залитий звичайною смолою - в жару 30 градусів ніяке поливання не допоможе.

Demyan - 14-9-2009 у 11:21

А хтось бачив що на трасі Київ-Чоп машини часто гальмують, повертають, зупиняються, знову їдуть :saint: ?
Асфальт треба поливати. А горби зявляються від того що машини часто зупиняються, прискорюються і т.д.

Роман Голощук - 12-10-2009 у 16:32

З завтрашнього дня розпочнеться ремонт вулиць Стрийської, Кульпарківської та княгині Ольги, їх обіцяють відремонтувати ще до кінця року. На ремонт дорожнього полотна та заміну інженерних комунікацій передбачено 2 млн. гривень. Половина суми надійшла з держбюджету на продовження та реалізацію цільової програми підготовки до Євро-2012, решту докладуть з місцевого бюджету. Про це під час брифінгу 12 жовтня повідомив перший заступник міського голови Олег Синютка.

Детальніше тут: http://www.zaxid.net/newsua/2009/10/12/164404/

Demyan - 13-10-2009 у 09:01

Треба оприходувати гроші вот і кинулися. Будь-яка людина розуміє що розпочинати на зиму такі роботи - це буде застій до весни.

Соломія Федушко - 28-10-2009 у 10:37

У Львові після ремонтних робіт вул. Я.Мудрого відкриють 4 листопада, вул. Шпитальну – 15 листопада. Про це сьогодні, 27 жовтня, під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Міський голова Львова зазначив, що цього року також відбуваються ремонти на ділянці вул. Стрийської від в’їзду у Львові і до вул. Наукової. Вони будуть завершені до 20 листопада. Разом з тим, проходить ремонт вул. Кульпарківської – від в’їзду в місто і до вул. Володимира Великого.

Окрім того, Андрій Садовий зауважив, що цього року у Львові виконуються роботи з реконструкції та благоустрою парків на загальну суму 11,3 млн грн. Зокрема, роботи у парку І.Франка буде завершено за два-три тижні, також розпочато масштабні роботи у Стрийському парку та новоствореному парку імені Івана Павла ІІ Папи Римського.

«Зараз ми виконуємо ті роботи, які не робились у місті упродовж 20-30 років», – сказав мер Львова.

Нагадаємо, на реконструкцію парку імені Івана Франка з міського бюджету Львова на 2009 рік передбачено 5,678 млн грн

Андрій Пелещишин - 23-3-2010 у 12:40

Львів - місто древніх традицій. І їх потрібно берегти:
Цитата:

Ринок в давні часи не визначався порядком, було на ньому сміття і болото, як у малім містечку. Коли цісар Йосиф II перший раз переїздив через Львів, його карета, запряжена в шість коней, застрягла в болоті на Ринку і з трудом її звідтам добули.

Це з Івана Крип'якевича "Історичні проходи по Львову". http://lviv.ridne.net/node/922

:lol::lol:

Катерина Слобода - 23-3-2010 у 15:13

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Львів - місто древніх традицій. І їх потрібно берегти:lol:

кожного разу як іду по площі Ринок страшенно тішуся з того, що тепер можна спокійно ходити під вікнами і не боятися, що хтось на голову щось вилиє, як робили в давні часи...:)

Ярема П. - 23-3-2010 у 20:00

Кожного разу ,як їду від пожежного училища повз театр ляльок і Добробут, матюкаю міську раду за нещасний незроблений кусок, де колії торчать на майже 15 см і де ризик порізати колесо, зрізати картер або вирвати вихлопну трубу майже 100%. Ну це взагалі якийсь нонсенс - ще повз театр до перехоестя більш-менш, біля Добробуту зробили нещодавно, а між ними тих кілька кв метрів - ну просто нема слів...

Катерина Слобода - 24-3-2010 у 17:54

Нині цілий день Городоцьку "латають". Не знаю які будуть результати, але техніки досить багато було.

Соломія Федушко - 27-3-2010 у 15:42

Не знаю, яка там ситуація у інших районах, а у нас з Чорновола до Миколайчука щось дуже швидко справляються працівники. Ось і в мене виникло питання чи так само якісно? Але десь чула, що кладуть асфальт тепер якісніший і новим способом чи що таке.

Роман Голощук - 22-5-2010 у 13:01

У Львові через реконструкцією вул. Кульпарківської тимчасово не курсують тролейбуси на семи маршрутах - №№2,3,6,7,9,10,12.

«Тролейбуси не курсуватимуть до 26 травня. Як тільки відремонтують кільце вул. Кульпарківської - вул. Володимира Великого, рух тролейбусів буде відновлено», - зазначив заступник директора з руху ЛКП «Львівелектротранс» Олег Білокурий.

Джерело: http://www.zaxid.net/newsua/2010/5/21/105026/

Катерина Слобода - 22-5-2010 у 16:31

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Роман Голощук
У Львові через реконструкцією вул. Кульпарківської

Як мені вчора довелося через це в районі вулиці Княгині Ольги поблудити...:) Ніколи навіть подумати не могла, що там можна такі гори-долини найти :)

Катерина Слобода - 9-7-2010 у 15:43

Якщо кому треба нині їхати вул.Городоцькою - добре подумайте, бо там такі корки з самого рана, що просто жах. Зранку був ще від Мотозаводу до Привокзального, а тепер вже від аптеки "Едельвейс"...:o

Роман Голощук - 11-7-2010 у 12:52

Вулицю Стрийську починають ремонтувати.
З понеділка (12 липня) буде перекрито рух транспорту по вул. Стрийській: від вул. В. Великого до вул. Рубчака. Громадський транспорт курсуватиме по вул. Тролейбусній. Роботи виконуватиме компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл». Вартість робіт становить близько 47 мільйонів гривень. Ремонт триватиме п’ять місяців. Про це сьогодні, 10 липня, ЗІК повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

У зв’язку з проведенням робіт не курсуватиме тролейбус №5, а тролейбус №3 курсуватиме за скороченим маршрутом: від вул. Ряшівської до тролейбусного депо і у зворотному напрямку.

«Зранку тролейбуси курсуватимуть ще у звичному режимі, а після 9 припинимо рух тролейбуса №5 та закоротимо №3», – повідомив заступник ЛКП «Львівелектротранс» Олег Білокурий.

Джерело: http://www.zik.com.ua/ua/news/2010/07/10/236559

Катерина Слобода - 19-7-2010 у 20:33

Завтра, 20 липня, з 8.00 год. закривають на ремонт чергову ділянку вул. Стрийської – від вул. Володимира Великого до вул. Чмоли (біля будинку податкової інспекції). Роботи тут триватимуть до 22 серпня цього року. Про це сьогодні, 19 липня, ЗІК повідомила прес-служба Львівської міськради.

Відтак до 22 серпня не курсуватимуть тролейбуси №11 та №24. Як розповів заступник директора з руху ЛКП «Львівелектротранс» Олег Білокурий, тролейбуси не зможуть виїхати з депо на свої маршрути. Нагадаємо, на час проведення ремонтних робіт на вул. Стрийській, не курсує тролейбус №5, а тролейбус №3 курсує за скороченим маршрутом – з вул. Ряшівської до тролейбусного депо та у зворотному напрямку.

Водночас, за словами в.о. начальника управління капітального будівництва Ігоря Фалюти, від завтра, 20 липня, буде відкрито для руху транспорту частину вул. Стрийської від перехрестя з вул. Науковою до вул. Рубчака. Ремонтні роботи на ділянці від вул. Рубчака до вул. Володимира Великого триватимуть до 2 серпня цього року. http://zik.com.ua/ua/news/2010/07/19/237707

Соломія Федушко - 20-7-2010 у 14:35

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Катерина Слобода
Завтра, 20 липня, з 8.00 год. закривають на ремонт чергову ділянку вул. Стрийської – від вул. Володимира Великого до вул. Чмоли (біля будинку податкової інспекції). Роботи тут триватимуть до 22 серпня цього року.

Це справжній хаос! Затори.... Нереально кудись добратись в сторону вул. В.Великого і вул. Княгині Ольги :mad:

Роман Голощук - 27-7-2010 у 14:38

Від 27 липня у центрі міста на ремонт закрили пл. Галицьку(від вул. Кн. Романа до пл. Міцкевича). Роботи тут триватимуть до 1 вересня цього року. На час проведення капітального ремонту пл. Галицької внесено зміни у схему дорожнього руху.

Зокрема, на вул. Франка від вул. Левицького до вул. Личаківської організовано двосторонній рух. Вулиця Кн.Романа закрита для проїзду транспорту. З вул. Саксаганського по пр. Шевченка організовано двосторонній рух. З вул. Чайковського по вул. Стефаника також організовано двосторонній рух.

Джерело: http://www.zaxid.net/newsua/2010/7/27/122138/

P.S. У центрі знову побільшає корок... :(

Роман Голощук - 1-8-2010 у 23:10

З 3 серпня у Львові розпочнуть ремонтувати вул. Сахарова на ділянці від вул. Нечуя-Левицького до вул. Горбачевського. Роботи виконуватиме компанія «Онур», яка відремонтує дорожнє полотно, замінить інженерні мережі. Роботи триватимуть до 2 жовтня.

Громадський транспорт оминатиме закриту ділянку дороги по вул. Нечуя-Левицького, вул. Генерала Чупринки, Горбачевського.

Джерело: http://portal.lviv.ua/news/2010/07/31/133652.html

Юрій Сєров - 7-8-2010 у 18:54

Огляд усіх поточних ремонтів доріг Львова: http://zik.com.ua/ua/news/2010/07/29/239001

Автор ще забув про привокзальну, яку ніяк не доведуть до ладу.

Роман Голощук - 12-8-2010 у 10:15

На вул. Личаківській, 113 мінятимуть високовольну кабельну лінію. У звязку з цим, сьогодні, 12 серпня, з 11.00 год. і до 6.00 год. ранку 13 серпня рух транспортних засобів по осі вул. Личаківської, 113 буде перекрито - http://zik.com.ua/ua/news/2010/08/12/240808

Роман Голощук - 4-9-2010 у 09:10

Не встигли водії та пасажири Львова натішитися думкою про те, що з відкриттям площі Осмомисла їздити Львовом стане дещо легше, як міська влада знову потішила – з понеділка на ремонт закривають Городоцьку та проспект Чорновола. Так що дорогі львів’яни, восени вам нудно не буде!
Вулицю Городоцьку ремонтуватимуть на ділянці від межі міста до вул. Патона, а проспект Чорновола - на ділянці від вул. Городоцької до вул. Липинського. Як прес-службі розповіли в управлінні капітального будівництва, обидві дороги ремонтуватимуть смугами, не перекриваючи повністю рух транспорту. Смуги доріг закриватимуть на ремонт з 7:00 ранку 6 вересня.

Ремонт вул. Городоцької планують закінчити 15 жовтня, а пр. Чорновола – 4 жовтня. Однак пр. Чорновола ремонтуватимуть у 2 етапи: з 6 по 20 вересня - від вул. Липинського до вул. Під Дубом, а з 20 по 4 жовтня – від вул. Під Дубом до вул. Городоцької.
На час ремонтних робіт не курсуватимуть тролейбуси №13 та №7.

Нагадаємо, з 4 вересня для руху транспорту відкривають пл. Осмомисла. Буде відновлено рух трамвайних маршрутів №4, №5 та №7. Трамвай №6 курсуватиме за зміненим маршрутом: вул. Липинського – вул. Підвальна – вул. Вітовського –залізничний вокзал і у зворотному напрямку.

Крім того, тимчасово, до закінчення ремонтних робіт на пл. Галицькій, пл. Ринок залишать відкритою для руху транспорту.

Джерело: http://portal.lviv.ua/news/2010/09/03/184124.html

Катерина Слобода - 4-9-2010 у 10:43

О ні!То страшне! :o :(

Андрій Пелещишин - 8-9-2010 у 12:42

Як не дивно, але поки що жити можна.
Виявляється, якщо всі чемно один за одним сунеться, ніхто нікого не обганяє і не підрізає, то і доволі інтесивний потік рухається непогано.

Demyan - 8-9-2010 у 13:11

Все супер! Я не можу натішитися! Дороги супер - незважаючи на те що були і мороза і жара і дощі. Так звісно деякі недоліки є але....
плюс до того зроблено багато проулків, стикових вулиць. Їздити одна приємність! Навіть не можу звикнути їдеш 60-70, в машині нічого не чути окірм музики, здається, що машина стоїть :sing::sing::sing:

Юрій Сєров - 22-9-2010 у 11:15

22 веренся у Львові на 10 днів закриють проїзд по вул. Сахарова–Горбачевського–Кн. Ольги

Demyan - 22-9-2010 у 11:37

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
22 веренся у Львові на 10 днів закриють проїзд по вул. Сахарова–Горбачевського–Кн. Ольги

Дуже добрийтам буде задум - зроблять хорошу розвязку, легше буде їздити.
Доречі - Куліша односторонній, " грибок" за мостом на Чорновола - буде кільце....їзда в місті налагоджується і робиться вже з розумом.

Юрій Сєров - 22-9-2010 у 12:28

Цитата:
Дуже добрийтам буде задум - зроблять хорошу розвязку, легше буде їздити.

А як там зроблять?
Щось чув про "мале транспортне кільце" і хоч майже щодня там проходжу, ніяк не можу зрозуміти як то буде виглядати. Крім того, мені здається, що там просто-напросто перетинається забагато транспортних потоків плюс трамвай. І кільце того не вирішить, бо трамвай все-одно треба буде пропускати. Ось якби трамвайну колію пустили над дорогою...

Demyan - 22-9-2010 у 13:48

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
Цитата:
Дуже добрийтам буде задум - зроблять хорошу розвязку, легше буде їздити.

А як там зроблять?
Щось чув про "мале транспортне кільце" і хоч майже щодня там проходжу, ніяк не можу зрозуміти як то буде виглядати. Крім того, мені здається, що там просто-напросто перетинається забагато транспортних потоків плюс трамвай. І кільце того не вирішить, бо трамвай все-одно треба буде пропускати. Ось якби трамвайну колію пустили над дорогою...


Так саме мале кільце буде, трамваї там великої погоди не роблять - тобто дуже не заважають, а затори там були - бо свіотлофор, пару машин з кн. Ольги, пару з Сахарова - от і встали на колії, а тут трамвай і нема куди їхати....тому завжди там скупчення, плюс до того там якби було "умовні дві полоси" - хто їде вниз з кн. Ольги мають дотримуватися правил смуг і перетену і відповідно пропускати транспорт - звісно ніхто ніколи того не робив бо не знав

Юрій Сєров - 22-9-2010 у 18:16

Ну стояли на світлофорі. А перед в'їздом на коло не будуть стояти? І трамвай так виглядає буде їхати через це коло.
Ну але сподіваюся, що це вирішить проблему.
Ну і нинішнім закриттям вчинили як завжди чинять. Написали лише в інтернеті :). Скажімо на Горбачевського зверху поставили лише стрілку. Всі їдуть вниз і потім мусять повертатися. Написати плакатик і повісити його заздалегідь не додумалися.

Demyan - 23-9-2010 у 08:00

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
Написали лише в інтернеті :). Скажімо на Горбачевського зверху поставили лише стрілку. Всі їдуть вниз і потім мусять повертатися. Написати плакатик і повісити його заздалегідь не додумалися.

Знак про тупік і рух заборонений висів там ще минулої суботи - сам їхав з Чупринки - бачу знак - думаю та ладно ризикну - може проїду якось :), проїхав :) бо ще не було закрито, але знаки точно висіли і не один.
Кільце завжди розвантажує рух набагато краще ніж світлофори, ну як то кажуть поживем побачимо, бо зараз самому важко все це уявити :)

Соломія Федушко - 25-9-2010 у 09:33

Хочу зауважити, що ремонтні роботи на проспекті Чорновола досить динамічно проходять. І здається, швидкість=якості, принаймні ззовні так виглядає (це моя думка нефахівця)

Андрій Пелещишин - 13-10-2010 у 13:16

Чорновола закінчили, стало значно краще.
Корки перед мостом практично щезли. Респект автору нової транспортної розв'язки (хоч я і не фахівець у цьому).

Ярема П. - 13-10-2010 у 14:01

Цікаво коли на google мапі появиться та розв'язка.

Юрій Сєров - 13-10-2010 у 15:28

Княгині Ольги-Сахарова закінчують. Не знаю, що вони мали на увазі під "малим транспортним кільцем", але кільця там ніби ніякого не проглядається. Наразі ніби пробують чіткіше структурувати транспортні потоки шляхом створення додаткової міні-смуги для повороту з Сахарова на Горбачевського, перенесення зупинки від Фарлепу вище. Побачимо, що з того вийде, але ІМХО, там або лівий поворот заборонити треба з Сахарова на Кн. Ольги або ще щось...

Юрій Сєров - 21-10-2010 у 09:44

Минуло декілька днів від моменту відкриття розв'язки Кн.Ольги-Сахарова. Оптимістичні прогнози не справдилися. Більшість проблем залишилися. Окрім того про пішоходів забули зовсім. Існуючий перехід зник, а нових не зробили. Як людям добиратся з зупинки чи на іншу сторону Кн.Ольги чи на Сахарова - незрозуміло. Наразі місять болото через "трикутник".

Юрій Сєров - 28-12-2010 у 16:00

Нарешті доробили переходи і вчора увімкнули ще одну чергу світлофорів. Але з часовими інтервалами світлофорів, схоже, помилилися. Корок по Кн.Ольги був зранку аж до Карпатбуду, притому, що перехрестя було більш-менш вільне.

Роман Голощук - 8-4-2011 у 12:45

У п’ятницю, суботу та неділю (8, 9 та 10 квітня) у Львові для ремонту закриють вул. Городоцьку на ділянці від Мотозаводу до вул. Ряшівської. Зараз тут закрита одна смуга. - http://zik.com.ua/ua/news/2011/04/07/281244

А у понеділок львів’ян очікує приїзд президента - робіть висновки :)

Роман Голощук - 25-4-2011 у 22:13

З вівторка, 26 квітня, на вулиці Городоцькій починається ремонт.

Буде відремонтовано дорожнє покриття, переукладена бруківка, встановлені нові безшумні трамвайні рейки, будуть замінені інженерні об’єкти, а також планується встановити нову систему управління дорожнім рухом.

«Ділянка вулиці буде перекрита до 26 червня. Також 26 квітня з 7:00 до 24:00 26 червня на цій ділянці буде знеструмлено мережу живлення електротранспорту», – повідомив начальник відділу капремонту управління інженерного господарства Роман Заріцький.

Наразі планується перекрити вулицю Городоцьку від вул. С. Бандери до вул. Озаркевича.

Джерело: http://www.zik.com.ua/ua/news/2011/04/22/284353

Так само розпочався ремонт вулиці Шевченка - http://www.zik.com.ua/ua/news/2011/04/22/284352

Андрій Пелещишин - 28-4-2011 у 21:08

Почався...
Тобто візуально ще не відчувається ніяк, але з транспортом стало гірше.

А взагалі це для мене зовсім нове відчуття. Городоцька стала пішохідною зоною, тихо, люди спокійно по проїзджій частині ходять... :D

Роман Голощук - 3-5-2011 у 10:53

З 1 травня, у зв’язку з ремонтними роботами, рух на вул. Шевченка, від вул. Величковського до Рясне ІІ (шляхопровід), буде обмежено.

«На цій ділянці від сьогодні ми обмежили рух транспорту. Вона буде закрита для руху впродовж 10 днів. Об’їзд можна здійснювати на Брюховичі або на Городоцьку», – повідомив представник підрядної організації «Онур» Олександр Добоні.

Роботи на цій ділянці триватимуть до 10 травня. Виконує ремонт фірма «Онур».

Як повідомив Олександр Добоні, від сьогодні починають роботи з облаштування основи дороги.

«Планується від мосту до вул. Величковського розширювати дорогу до 4-х полос. Хочемо після вулиці Величковського і до межі міста розширити дорогу приблизно на 1 метр», повідомив спеціаліст 1-ї категорії виробничо-технічного відділу Управління капітального будівництва Ігор Борецький.

Нагадаємо, на вулиці Шевченка планується повна заміна асфальтового покриття від в’їзду в місто до вулиці Винниця. Також на цьому відрізку буде замінено аварійний водогін.

Як повідомив Петро Мурава, на вулиці Городоцькій, зокрема, на ділянці від Мотозаводу до вул. Ряшівської, вже в суботу закінчили асфальтування дороги.

Джерело: http://www.zik.com.ua/ua/news/2011/05/02/285492

Роман Голощук - 7-5-2011 у 09:23

З 10 травня вулицю Вороного закриють на ремонт
У зв’язку з проведенням ремонтних робіт, з 10 травня до 10 червня рух по вулиці Вороного, від вулиці Руданського до вул. Ф. Ліста, буде перекрито.

На ділянці обмеження руху будуть встановлені необхідні дорожні знаки.

«Об’їзд здійснюватиметься по вулиці Чайковського, потім на площу Маланюка і звідти на вулицю Ф. Ліста», – повідомив головний спеціаліст відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Ігор Мельник.

Джерело: http://www.zik.com.ua/ua/news/2011/05/06/286350

Андрій Пелещишин - 7-5-2011 у 10:32

З моменту першого повідомлення про ремонт Городоцької візуально нічого там не змінилося. Два тижні одна з ключових вулиць Львова просто стоїть собі перекрита! :(

Роман Голощук - 8-5-2011 у 12:35

Цитата: Початково розміщене учасником Андрій Пелещишин  
З моменту першого повідомлення про ремонт Городоцької візуально нічого там не змінилося. Два тижні одна з ключових вулиць Львова просто стоїть собі перекрита! :(


Ось так у нас вміють планувати роботи і ефективно витрачати гроші :mad:

Соломія Федушко - 9-5-2011 у 17:44

Ще й почали ремонтувати дорогу на Чорновола, кусок від кільця до повороту, де колись магазин "Бомба" був.
А недавно ж ремонтували... :rolleyes:

Роман Голощук - 12-5-2011 у 19:27

13 травня, у Львові на ремонт закривають вул. Коновальця на ділянці від вул. Житомирської до вул. Мельника. Цю ділянку дороги ремонтуватимуть до 17 липня цього року.


На час проведення ремонтних робіт транспорт оминатиме закриту ділянку дороги по вулицях Генерала Чупринки, Героїв УПА та Антоновича. Також не курсуватиме трамвай №2.

вул. Коновальця реконструюють у рамках співпраці міста з ЄБРР. Роботи виконує компанія «Онур».

Джерело: http://zik.com.ua/ua/news/2011/05/12/287071

Роман Голощук - 7-6-2011 у 11:07

Сьогодні, 7 червня, рух транспорту через вулицю Личаківську буде припинено. Причина – початок ремонтних робіт на ділянці дороги від площі Митної до вулиці Заньковецької (Винниківський ринок).

Об’їзд організовано наступними вулицями: Пасічна, Мечнікова, Левицького, Заньковецької та Лисенка.

Також тривають ремонтні роботи на вулиці Городоцькій. На ремонт додатково закривають ділянку дороги від вулиці Озаркевича до вулиці Гоголя.

Крім того, від сьогодні, 6 червня і до 27 червня закрито вулицю Шевченка у мікрорайоні Рясне-1. Пропонується об’їзд через вулиці Брюховецьку, а також смт Брюховичі та с. Бірки.

Джерело: http://zik.ua/ua/news/2011/06/06/291694

Роман Голощук - 16-6-2011 у 14:07

За інформацією управління капітального будівництва, з понеділка, 20 червня, на ремонт закриватимуть вул. Зелену від межі міста до вул. Сихівської та вул. Городоцьку від вул. Кульпарківської до вул. Сяйво.

Джерело: http://zik.ua/ua/news/2011/06/15/293401

Андрій Пелещишин - 25-10-2011 у 21:16

ага, а про Проспект Свободи ніхто навіть не згадав...
До речі, про закінчення робіт на Городоцькій нічого не чути?

Юрій Сєров - 25-10-2011 у 21:41

Якось дивно вони ремонтують... Ремонт того шматка Городоцької, без продовження у двох напрямах - невеликий має сенс, найпроблемніше, імхо, - розв'язка біля приміського базару.

Бандери вони збираються копати?

Андрій Пелещишин - 25-10-2011 у 21:43

І сам початок Городоцької від Магнуса до святої Анни теж критичний, але його не рухали.

Юрій Сєров - 10-11-2011 у 22:42

Зима на носі. Закінчували б вже ті ремонти...

Demyan - 11-11-2011 у 09:00

фактично вже всюди закінчено майже. личаківскьа вже закінчена, чупринки мельника теж майже і городоцька...до кінця місяця казали вже все буде відкрито.

Юрій Сєров - 12-11-2011 у 01:18

Пройшовся нині Городоцькою і дещо не розумію. Як трамвай №6 збирається тепер їздити на вокзал?
Колія лише вниз іде...

Hanor Narasson - 12-11-2011 у 16:18

Там буде "кiльце" (реально - трикутник) навколо церкви св. Анни.

Юрій Сєров - 14-11-2011 у 22:31

Зрозуміло. А низ Городоцької і Бандери не збираються робити? :o

Юрій Сєров - 16-11-2011 у 20:12

Вулицю Коперника у Львові перекриють на три дні
У Львові з 17 по 19 листопада буде закрито рух транспорту на вулиці Коперника на ділянці від вул. Грабовського до вул. Вербицького.

Міські автобуси №14, 16, 50, 83, 95, 85 курсуватимуть за зміненими маршрутами. Зокрема, громадський транспорт оминатиме закриту ділянку дороги по вул. Богуна – вул. Котляревського – вул. Чупринки – вул. Нечуя-Левицького – вул. Бандери.

За інформацією департаменту житлового господарства ЛМР, дорогу закривають для руху транспорту через прокладання мережі водовідведення на вулиці Степана Бандери, 1.

Захід.нет

Тарас Гулка - 15-12-2011 у 23:59

Обіцяють з понеділка відкрити Городоцьку. Але перші дощі показали всю якість роботи.

- На перетині деяких прилеглих вулиць і Городоцької збираються досить великі калябухи. Вода просто немає куди стікати.
- Місцями вздовж тротуару стоїть вода. Я так розумію немає ухилу і вона не стікає. В результаті машини, які будуть випереджати трамваї будуть цією водою поливати пішоходів. Доречі, одна з причин чому стоїть вода під тротуарами - деякі зливи за 0,5 метра від тротуару.

Але це півбіди і думаю не так критично.

А от на тротуарах збираєтсья вода і калябухи місцями не маленькі. Судячи зі всього, це в місцях де копали траншеї під труби до будинку, потім позасипали і зразу клали плитку. Тепер пісок сідає разом з плиткою. Та й навіть без води видно, що місцями тротуар "пускає хвилі". Думаю до наступного літа, після зими/весни, він буде в жалюгідному стані.

Я так розумію що Онур робив дорогу, а тротуари - наші субпідрядники :(


п.с. пишу про верхню частину Городоцької, внизу не знаю, не був.

Юрій Сєров - 16-12-2011 у 00:13

Якість цих ремонтів бере за живе... :(
По-перше, розумієш що вбухали купу грошей. По-друге, що наступного ремонту не знати чи дочекаємося...
У нас не будують дороги. У нас міняють покриття. При цьому неякісно :(
Дренажний отвір в одному місці, а калюжа за 3 метри від нього - стандартна ситуація, яскравий приклад низ Сахарова. Як так зробили - не можу зрозуміти.
Ремонт Чупринки також тішить. Дочекалися дощів і вся відремонтована поверхня вкрита шаром багнюки. Якщо так і відкриють - це буде жахливо. Сподіваюся помиють дорогу, рельси і хідники перед відкриттям. Хоча знову ж таки - вся багнюка піде у відремонтовану дренажну систему...

Тарас Гулка - 17-12-2011 у 22:10

Сьогодні Городоцьку вже відкрили. Маршрутки ще не їздять, а авто вже ганяють.

Юрій Сєров - 7-3-2012 у 22:15

Поганяли і досить! :) Городоцьку знову закривають.
Будуть робити розв'язку Городоцька-Чернівецька.
http://zik.ua/ua/news/2012/03/07/337956

Незрозуміло, як вони маршурутки пустять і що з трамваями 1, 6, 9 буде...

А найбільше незрозуміло, чому вони не робили цю ділянку, тоді коли робили основну частину Городоцької.

Тарас Гулка - 8-3-2012 у 09:46

Вони не могли тоді робити цю ділянку, бо через Федьковича-Тобілевича-Городоцька обїзджав весь транспорт. Якби вони тоді ще цю ділянку закрили, то весь транспорт змешений був би їхати аж до Кульпарківської - і був би повний колапс.

Андрій Пелещишин - 8-3-2012 у 11:09

Головне щоби зараз добре зробили, а не так, що до перших морозів.

Пару тижнів тому був у Славську, там один місцевий депутат казав, що дорогу до Славська від повороту з траси (готель Святослав) планували робити восени в рамках підготовки до Євро12. Але потім подумали і вирішили, що краще весною, щоби на Євро була в доброму стані. Його це зовсім не тішило, що виникає підозра, що робитимуть дорогу так, що вона однієї зими не перестоїть.

Тарас Гулка - 30-5-2012 у 08:50

Городоцьку в районі Привокзального завершили ремонтувати, і зробили, здається, не зле. Кільце при повороті на вокзал виглядає логічним.
Але відрапортували, що переклали кусок колії в сторону Скрині. І тут я щось не зрозумів. А який сенс було перекладати, якщо старе трамвайне депо закрили кілька місяців тому. Сьогодні проходив мимо, там всі ворота закриті, стоять декілька ржавих трамваїв. Так, може, краще було зробити ще по одній полосі дороги, замість цих рейок. Ну міняти їх точно сенсу не бачу...

Hanor Narasson - 30-5-2012 у 21:08

Депо "закрили" якраз тому, що ремонтували дорогу і в тому числі перекладали колію. Як би трамваї мали виїжджати на лінію?:lol: Тепер трамваї знову перегонять в 1-е депо.

Тарас Гулка - 30-5-2012 у 23:06

Можливо ви і праві.
Просто згадав, що раніше читав кілька статей, про плани закриття цього депо.
Ось, наприклад, http://zik.ua/ua/news/2012/05/04/346995
або тут http://zik.ua/ua/news/2011/12/30/326695

Плюс зимою були якісь протести проти його закриття. Там же зараз тільки ремонтна майстерня.

Hanor Narasson - 31-5-2012 у 08:44

Не буду наполягати.
В цілому землі там чимало і вона напевне використовується не особливо ефективно. Наприклад "кладовище" трамваїв.

Hanor Narasson - 2-6-2012 у 06:26

Цитата: Початково розміщене учасником Тарас Гулка  

Але відрапортували, що переклали кусок колії в сторону Скрині. І тут я щось не зрозумів. А який сенс було перекладати, якщо старе трамвайне депо закрили кілька місяців тому.


Виявляється, що не "переклали", а "поклали". Другу колію. Там була тілки одна. Воно теоретично може і вистарчало б для виїзду-заїзду до депо, але вимагало свого окремого СЦБ. Дешевше виявилося покласти другу колію.:lol:

Юрій Сєров - 31-5-2013 у 15:42

Вулицю Горбачевського закрили на капремонт. Це виявилося повної несподіванкою для водіїв маршруту №41. Один зранку навіть спробував попри бульдозери проскочити, але йому це не вдалося. :)

Виглдяає, що АТП повідомлене не було і як об'їжджати водії не знають, бо кожен їде якось по своєму. Вказівників, як об'їхати - також немає.

Юрій Сєров - 5-6-2013 у 22:09

Подейкують, що наступного тижня почнеться ремонт вул. Городоцької. Оце почнеться... :rolleyes:

Юрій Сєров - 17-6-2013 у 15:41

У Львові з наступного тижня ремонтуватимуть Городоцьку.
схема об’їзду готова і вже найближчим часом з нею можна буде ознайомитися.
http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?u_lvovi_z_nastupnogo_tizhny...

Це, найімовірніше, будуть не незручності, а просто капець...

Андрій Пелещишин - 19-6-2013 у 18:41

Крім Городоцької закривають ще Коперніка (щоби ще веселіше було переізджати Львів з південної на північну сторону), ну і до компанії Хмельницького та Замарстинівську. Їх, звичайно, треба давно було ремонтувати.

Роман Голощук - 19-6-2013 у 20:33

Зміни руху громадського транспорту тут - http://zik.ua/ua/news/2013/06/19/415314

Юрій Сєров - 20-6-2013 у 13:39

Про маршрутки прикольно - "схеми змінено". А ЯК?!?!?? Де тепер ловити ті маршрутки?
Наприклад зараз ремонтують Горбачевського, то я вже в 41 мінімум 5 варіантів об'їзду бачив :)

Андрій Пелещишин - 27-6-2013 у 19:11

не знаю, як сьогодні, але ще вчора на Городоцькій була пішохідна зона і ніхто навіть не пробував щось робити. Питання: а навіщо було закривати вулицю? Ну ще би пару днів обійшлися без незручностей. Видно треба було прозвітувати, що "ремонт розпочато!!"..

Юрій Сєров - 1-7-2013 у 17:57

Сьогодні о 18:00 закривають на ремонт вул. Коперника.

Цитата:
не знаю, як сьогодні, але ще вчора на Городоцькій була пішохідна зона і ніхто навіть не пробував щось робити. Питання: а навіщо було закривати вулицю? Ну ще би пару днів обійшлися без незручностей. Видно треба було прозвітувати, що "ремонт розпочато!!"..

Якось мляво все, боюсь, що й до зими не закінчать. Кажуть, що проблеми з проплатами.
Вул. Горбачевського вже місяць в ремонті - поміняли бордюри, щось трохи з комунікаціями поробили, а далі все зупинилося.

Андрій Пелещишин - 7-7-2013 у 22:05

Міська влада спихає вину на Казначейство
http://zik.ua/ua/photoreport/2013/07/03/417300

Цілком може бути що так і є. Про проблеми з платежами з бюджетних коштів відомо всім бюджетникам. Не зрозуміло тільки, чи була тоді потреба зразу розривати дороги, не маючи певності, що роботу вдастся довести до кінця.

Юрій Сєров - 9-7-2013 у 22:27

Я в шоці. Горбачевсього стояла без діла десь тижні 3. В понеділок почали класти асфальт, нині вже дорога відкрита. Правда без розмітки і асфальт поклали мабуть за "нашою" технологією, а не за турецькою, тому надовго її не стане. Але дуже вчасно відкрили, бо частково розвантажили перехрестя Сахарова-Вітовського-Коперника.

Юрій Сєров - 23-9-2013 у 08:59

Ще про вул. Горбачевського. Як показує час, асфальт поклали там дуже нерівно, їдеш-підстрибуєш. Ну і ще один момент: там поруч будинок великий будують, купа важких машин їздить. До наступної весни знищать дорогу.

А погода цього року не жаліє ремонтників, думаю Новий рік Львів зустрічатиме розритий.... :(

Юрій Сєров - 4-12-2013 у 13:17

Сьогодні вулицю Митрополита Андрея закриють на ремонт.
http://www.lviv.tv/home/lviv/21212-sohodni-vulytsiu-mytropolyta-and...

Зважаючи на періодично закритий проспект Свободи, пересування містом ще більш ускладниться.

Юрій Сєров - 24-12-2013 у 14:17

26 грудня мають вже відкрити Городоцьку повністю.

Якість ремонту не вражає, але маємо, що маємо.
Недозаасфальтований шматочок велодоріжки - вершина господарності. :baddevil:

Андрій Пелещишин - 26-12-2013 у 10:49

Вже відкрили, тепер функціонує кільце навколо церкви Анни. Трамвай ще не їздить

Юрій Сєров - 26-12-2013 у 13:05

Недороблене то все. Знаки ще сьогодні ставлять. Навіщо та спішка була, тих декілька днів нікого не врятували б.

А навпроти ц.Анни на Городоцькій у, найвужчому місці тротуару, ставлять світлофор. Чи зможе повз нього протиснутися більше однієї людини ще не зрозуміло, але в будь-якому разі це буде найепічніший світлофор Львова. Можна фоткати і робити демотиватор "Вгадай країну за фото". :)

Юрій Сєров - 13-1-2014 у 13:41

Проспект Свободи у Львові знову будуть закривати у неділю
У святкові дні та в неділю проспект Свободи у Львові знову буде закритий для руху транспорту. Про це сказав заступник голови Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля.
«Після відкриття вулиці Городоцької повертаємось до звичного режиму, коли у святкові дні та у неділю проспект Свободи стає пішохідним. Громадський транспорт у ці дні їздитиме по вулиці Підвальній», - зазначив Андрій Зозуля, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, у зв’язку з ремонтами доріг у центральній частині міста проспект Свободи залишався відкритим для руху транспорту у святкові дні та у неділю.

http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?prospekt_svobodi_u_lvovi_zn...

Андрій Пелещишин - 13-2-2014 у 23:36

Пройшло вже 2 місяці як Городоцьку відкрили.
Тепер можна сказати впевнено, що розв'язка навколо церкви Анни працює супер. Корків не бачив ні разу.
На жаль, початок Городоцької, де Магнус, далі залишився вузьким місцем..

Юрій Сєров - 14-2-2014 у 05:36

Біля ц.Анни ще є проблема з зупинкою маршруток, які зупиняються одразу після повороту з Городоцької на Шевченка.

Андрій Пелещишин - 14-2-2014 у 11:05

Там передбачене для транспорту гарне місце за поворотом, але на жаль соціальна інерція дається чути..:(

Андрій Пелещишин - 29-7-2015 у 21:33

Ведуться роботи на трасі Київ-Львів у районі Гамаліївки. Розширюють дорогу, наразі працює одна полоса, рух відбувається в кожну сторону почергово. Буває, що треба довго стояти.

Взагалі необхідність ремонту і оновлення цього куска дороги за нинішніх умов викликає великі питання. Я хоч не автомобіліст, але там проїзджав доволі часто. Не було помітно якогось суттєвого дискомфорту чи корків. А гроші будуть потрачені. Краще би дорогу на Тернопіль у районі Золочева зробили, бо то вже просто ганьба.

Андрій Пелещишин - 1-8-2015 у 22:09

Доречі я помилився. Ніяку дорогу не розширюють, просто переробляють, ширина та сама. Що ще більше ставить під сумнів такий ремонт.

Юрій Сєров - 3-8-2015 у 15:44

Хмельницького зараз дуже активно ремонтують. Незрозуміло лише чому шматок Замарстинівської не "доб'ють", щоб трамваї нормально їздили. А то наступного року почнуть робити Замарстинівську і трамваї знову за дивними маршрутами їздитимуть.