Форум Рідного Міста

Інвестиційні фонди??

Андрій Пелещишин - 10-7-2008 у 20:38

Таке враження, що підросло і піднакопило грошенят покоління, для якого "Льоня Голубков" - нічого не значить.
Це я про те, що така забута тема, як інвестиційні фонди, знову почала підніматися.
В першу чергу тема навіяна крикливою рекламою ІФ "Олігарх", яку порозвішували по усьому місту. Хоча бачив рекламу і інших фондів.

Дай Бог, Льоня Голубков тут ні до чого. Але якась крикливо-неінформативна стилістика прослідковується. Чи не буде і відповідних наслідків?

Катерина Задорожна - 11-7-2008 у 08:41

Льоня Голубков тут дійсно ні до чого :) , принаймні щодо названого ІФ. А наслідки такої реклами можуть бути дуже різні - залежно від компанії, яка пропонує свої послуги (інтуїція підказує, що не перевелися на нашій землі шарлатани), і від ситуації на ринку, яка зараз є не найкращою.

Dmy - 11-7-2008 у 15:36

Не факт, що ці інвестфонди - піраміди для людей. Зараз в Україні потроху почав розвиватися фондовий ринок, так що цілком може бути, що вони зорієнтовані насамперед на обслуговування бізнесу. Коротше, раніше під гучною назвою "інвестиційний фонд" ховалася звичайна кубишка, яка жодними інвестиціями, відповідно не переймалася. Гадаю, тепер назва більше відповідає змісту.

10-15 років тому такі структури фактично виконували роль зберкаси. Збербанк нічого не робив (окрім приймати комунальні платежі і виплачувати пенсії та зарплати шахтарям); комбанки ще не дозріли до роботи із дрібним клієнтом; товарний ринок ще не наситився; історії про гроші з повітря + досить конкретна інфляція давали надію, що якесь МММ може принести вам захмарні відсотки. От народ і пер надлишкове бабло до тих, хто хутко зайняв нішу. Крім того не було правової бази щодо механізму банкрутства вкупі з вимогами до фінансових агентів стосовно рівня їхньої фінансової стабільності.
Тепер ситуація помітно стабілізувалася, опрокурорилася, кідалова спостерігається все менше (фінансування будівництва - ледь не останній бастіон, і то тому що дуже великий попит на житло); народ приблизно зорієнтований, на що можна сподіватися стосовно своїх грошей; з іншого боку банки дають цілком реальні відсотки по депозитах; ну і вільних коштів стало менше, бо товарна пропозиція суттєво збільшилася й урізноманітнилася.
До всього, на фінансовому полі вже достатньо гладких гравців, які, по-перше, не зацікавлені в новоявлених конкурентах, а по-друге, зацікавлені в репутації, як власній, так і загальногалузевій. Тому, зазвичай, вони самі стежать за порядком. Так що спадкоємцям Мавроді мало місця на цьому майданчику, і вони здебільшого шукають інше застосування своїм талантам.

Андрій Пелещишин - 14-9-2008 у 12:30

Воно то все так. Але може то просто піарщики тоді "згадали молодість"?
Наприклад, реклама фонду "Тигр". Там такий нервових інтелектуал тримає в обіймах саквояж (типу з грошима) і щось таке меле, що я вже давно не чув.
Або натрапив в газеті рекламу фонду "Capital ..." (точну назву забув). Обіцяють 35% річних. Це нормально?
Наскільки я пригадую Голубкова з його дачею в Парижі, то там вона (дача) мала купитися десь за 10 років з моменту вкладу. При 35% в рік - це цілком реально.

Катерина Задорожна - 15-9-2008 у 09:36

З тою "Capital..." (наскільки я розумію, то йдеться про Kings Capital) взагалі специфічна ситуація, бо по суті те, чим займається ця фірма, з діяльністю інвестиційних фондів пов"язане мало. Причому, за нею неодноразово спостерігалися прояви абсолютної непрофесійності в плані реклами і неправдивості інформації, яка розміщається в них на сайті. Вони не мають ліцензії на проведення фінансових операцій і виконують функцію посередника (як вони заявляють), віддаючи гроші вкладників до кредитних спілок і подібних установ. За таких схем, я би особисто не ризикувала.

Щодо Тигра, то тут ситуація інакша. Компанія зареєстрована, має ліцензію... реклама, правда, дійсно дивна (хоча декому подобається). Зрештою, це перша компанія по управлінню активами, яка вийшла з рекламою на телебачення (все-таки, це дороге задоволення), а піарщиків загалом тяжко зрозуміти :rolleyes:

Serg Selev - 12-10-2008 у 17:39

Ніхто не заважає відкрити інвестиційний фонд з ліцензією. Але тоді треба буде платити величезні податки як фонду так і клієнтам фонду, %% буде мало чим відрізнятись від тих, що пропонують банки по депозитах.

Щодо Kings Capital та подібних компаній, треба уважно перевіряти компанію, яка безпосередньо отримує ваші гроші в довірче управління. Ще слід звертати увагу на наступне:
- досвід роботи, результати за попередні періоди
- в які галузі економіки вкладають ваші гроші
- яким чином здійснюється платіж (Lionebank здається працює з Webmoney - це явно не викликає довіри :))