Форум Рідного Міста

Інваліди, чорнобильці та вступна кампанія

Андрій Пелещишин - 12-7-2008 у 10:42

Цього року почали діяти нові правила вступу. Я думаю, більшість форумчан в курсі - сертифікати і т.п.

Але у цьому дописі я хочу зупинитися лише на одному моменті вступної кампанії.
У нових правилах вступу пріоритетне право зарахування у ВНЗ мають сироти, діти-інваліди та "чорнобильці".
Я повністю поділяю турботу держави про дітей, які з різних обставин обділені долею і потребують підтримки.
Проте, таке враження що "ворота" виявилися заширокими.
Якщо щодо 1-ї категорії громадян важко виявити суб'єктивний фактор, то наступні дві (особливо інваліди) у неї потрапляють.

Як наслідок, ходять вперті слухи про стрімкий ріст числа інвалідів "по довідці". Є також інформація що на деякі хітові спеціальності у найпрестижніших ВНЗ уже нема місць для зарахування дітей за конкурсом.
У цій ситуації викликає занепокоєння доля справжніх дітей-інвалідів. Бо суспільство може перестати сприймати їх серйозно, а на побудовому рівні - навіть ненавидіти.

Юрій Сєров - 14-7-2008 у 06:17

Цинізм вищої міри. Найжахливіше, що ці липові інваліди - майбутнє країни. Якщо в такому віці такий цинізм, то що буде потім?

Марія Вибранівська - 14-7-2008 у 07:54

І ще прикріше, що дійсно скривдженим долею дітям скористатися пільгами так і не вдасться - грошей не вистарчить.

Катерина Задорожна - 17-7-2008 у 10:05

Можливо, моя думка і негуманна, але я не дуже розумію, чому дитина-інвалід повинна мати більше шансів навчатися, ніж звичайна дитина? Я розумію - підтримка і все таке, але чому саме таким чином? Крім того, категорія "чорнобильці" взагалі є дуже розмита...

Dmy - 17-7-2008 у 12:37

Чому державі, якщо вона така добра, не бути доброю за власний, а не за чужий рахунок? Нехай вводить для інвалідів додаткові бюджетні місця, наприклад, пропорційно загальній кількості бюджетних місць на спеціальності, і вони влаштовують свій окремий конкурс. Так колись робили для ковгоспників(?) і звільнених у запас військовослужбовців. Ніхто нікому не заважатиме.

Андрій Пелещишин - 17-7-2008 у 13:16

Ага, згоден

Така схема в принципі існує і зараз для деяких напрямів і соціальних груп. Так до бюджетного набору по геодезії для нашого вузу додали 12 цільових місць для "сільської молоді".