Форум Рідного Міста

Microsoft підтримала розробку відкритого веб-сервера Apache

Максим Жаровський - 29-7-2008 у 10:46

Корпорація Microsoft зробила ще один крок назустріч співтовариству open source, підтримавши організацію Apache Software Foundation, що займається розробкою популярного веб-сервера Apache.

За повідомленням NetworkWorld, софтверний гігант виділив на потреби Apache 100 тисяч доларів, ставши платиновим спонсором проекту. На цей час, статус платинових спонсорів організації Apache Software Foundation мають лише дві компанії - Google і Yahoo - основні конкуренти Microsoft у сфері інтернет-пошуку.

Окрім фінансової підтримки, корпорація Microsoft передала розробникам Apache свій програмний код, що дозволяє розширити можливості ADOdb - бібліотеки абстрактних класів, написаної на PHP і Python. Ця бібліотека дозволяє створювати додатки максимально правильно з погляду концептуального підходу до роботи з базами даних.

Крім того, Microsoft перевела приблизно сто своїх протоколів до категорії Open Specification Promise. Це означає, що сторонні розробники можуть використати дані протоколи, не побоюючись судових позовів з обвинуваченнями в порушенні патентів Microsoft.

За статистикою Netcaft за червень цього року, Apache є найпоширенішим серверним програмним забезпеченням у Мережі. Частку цього веб-сервера становила близько 49% відповідного сегмента ринку. Друге місце за популярністю займають програмні платформи Microsoft - 35,4%.

джерело: http://business.compulenta.ru/364633/