Форум Рідного Міста

Нова пошукова система кидає виклик Google

Максим Жаровський - 29-7-2008 у 11:10

У Всесвітній мережі стало на одну пошукову систему більше - днями запрацював онлайновий сервіс Cuil, який, як стверждують його творці, має найбільший на сьогодні індекс.


Скріншот Cuil

Керівники Cuil - це, в тому числі вихідці із Google. Президентом і співзасновником молодої компанії Cuil, що базується в Менло Парк (штат Каліфорнія), є Ганна Патерсон, яка свого часу входила до команди розробників Google. Виконавчий директор Cuil Том Костелло, чоловік Анни Паттерсон, займався пошуковими технологіями в Стендфордському університеті, та в корпорації IBM. Ще одна співзасновник Cuil Рассел Пауер раніше працював на Google і eBay.

Компанія Cuil підкреслює, що, на відміну від інших пошукових систем, які опрацьовують результати залежно від популярності тої чи іншої веб-сторінки, новий сервіс намагається аналізувати зміст ресурсу. Теоретично це має позитивно відбиватися на релевантності результатів. До речі, відповідь на запит користувача відображається на двох чи трьох вертикальних шпальтах і доповнюються досить розгорнутим описом. У правій частині екрана Cuil виводиться спеціальна панель, за допомогою якої користувач може уточнити запит в одній із запропонованих категоріях. Крім того, творці Cuil відносять високий рівень конфіденційності - інформація про користувачів пошуковика на серверах компанії не накопичується.

Статтю повністю можна прочитати тут.

Джерело: www.compulenta.ru

Максим Жаровський - 29-7-2008 у 11:12

Щось я сумніваюсь у цих цифрах "Search 121,617,892,992 web pages".
Тай запити українською мовою поганенько обробляються :(

Ірина Роздольська - 29-7-2008 у 11:17

Я так само спробувала кирилицю, а саме "Сихів", взагалі результату не видало... Де той найбільший індекс?

Проблеми в день запуску пошукового сервісу Cuil негативно позначилися на його репутації

Максим Жаровський - 29-7-2008 у 14:38

Протягом першого робочого дня нового пошукового сервісу Cuil надійшло безліч відгуків про проблеми з доступністю і якістю функціонування системи, повідомляє PC World.

Експерт у сфері пошукових технологій Денні Саліван розкритикував творців Cuil через те, що вони не приділили уваги контролю релевантності результатів, зосередившись на розмірі індексу.

Наприклад, внаслідок обробки елементарного запиту, що містить ім'я американського сенатора Барака Обами, Cuil видавав на першій сторінці безліч посилань на різні сторінки офіційного сайту можливого майбутнього президента США. Деякі інші стандартні запити показали нульовий результат.

Оглядачі ринку були розчаровані тим що, що головні розробники представили лише послугу веб-пошуку. Тоді як сервіс, який планує конкурувати з Google, повинен мати, на думку експертів, хоча б стандартний набір додаткових функцій, наприклад, пошук зображень чи картографічну службу.

Статтю повністю можна прочитати тут.

джерело: www.compulenta.ru

Ярема П. - 29-7-2008 у 17:08

Про всяк випадок я додав собі в ВогнеЛисиці її до списку пошуковців.

Dmy - 11-9-2008 у 17:17

Хтось знає, що таке технологія Infovell, яку товариши учьониє з Каліфорнійського університету в Брклі презентували ось буквально на днях?
Кажуть, знаходить усе, що не потягнули Гугля та Ягу, навіть заначки;)