Форум Рідного Міста

Microsoft Research представив безплатне програмне забезпечення для науковц...

Максим Жаровський - 29-7-2008 у 15:33

Виступаючи на дев'ятому щорічному заході Microsoft Research Faculty Summit, віце-президент дослідницького підрозділу софтверного гіганта Тоні Хей висловив свою думку в ролі компанії, у підтримці колективних досліджень, і створення інноваційного середовища.


Тоні Хей (зображення із сайту http://www.microsoft.com).

Наприкінці свого виступу віце-президент External Research представив ряд безплатних програмних інструментів, що дозволяють дослідникам публікувати свої роботи, і навіть зберігати та поширювати наукову інформацію. З іншого боку, Хей обговорив ініціативи взаємовигідного співробітництва вчених і корпорації, націленого розкрити потенціал багатоядерних процесорів.

Серед безплатних програм, доступних для скачування з сайту Microsoft, згадуються такі інструменти, як вбудований модуль для Microsoft Word, який дозволяє зберегти структуру і семантичну інформацію документа через включення до нього метаданих. Також представлені засоби для ведення персонального електронного щоденника, дослідницький інформаційний центр, розроблений в тісному співробітництві з Британською національноо бібліотекою, та інші інструменти.

Статтю повністю можна прочитати тут.

джерело : www.compulenta.ru

Максим Жаровський - 29-7-2008 у 15:53

Особливу уваги привертає проект Microsoft Research Singularity Project. Це нова операційна система.
Докладніше про проект можна прочитати на сторінках:
http://www.codeplex.com/singularity
http://www.rsdn.ru/article/singularity/singularity.xml

Ярема П. - 29-7-2008 у 17:05

Розглядаю я фотку Хея, і вона мені так нагадує Білла! В них що там, всі на одне лице??? :baddevil:
Система напевно буде закрита, як і все майкрософтівське...

Ярема П. - 29-7-2008 у 17:21

Так, воно безплатне. Але починаю розглядати, що вони там мають, і відчуваю що мене щось муляє. Потім починаю доганяти - безплатне, але (!!!) працює тільки з платним. Ц е всього навсього додатки-примочки до МСОфіса і іншого ПЗ. Майкрософт, як завжди, в свому репертуарі.