Форум Рідного Міста

[ГФЛ №f402, 403] Прес-анонс: "Мерія масово краде у мешканців ...

dr.Trollin - 29-7-2008 у 16:54

29.07, о 12.30 у приміщенні ЗІКу (пл.Ринок 3/4)
ГФЛ провів прес-конференцію на тему: "Мерія масово краде у мешканців їхні горища, підвали та подвір’я".
На якій було розкрито масові порушення прав мешканців щодо позбавлення їх прав власності та оприлюднено на конкретних прикладах факти корупції в Управлінні комунального майна Львівської міської ради, а саме отримання хабаря посадовими особами управління.


Контактні телефони учасників прес-конференції:

Член ГФЛ, депутат ЛМР, Теодор Дяків -- 80676711351
Координатор ГФЛ Олег Мацех -- 80676700037
Голова правління ОСББ, буд.Рилєєва,8, Оксана Потапова -- 80505227190
Член ГФЛ, представник мешканців будинку на вул.Рилєєва, 8, Олексій Вєренцов -- 80676746541


- - - - - - - - -
- - - - - - - - -

UPD.: {29 липня 2008 р., 17:02:50 } [ГФЛ №f403] Учасникам Прес-Конференції Погрожують Розправою

Після проведення прес-конференції до чоловіка учасниці прес-конференції, мешканки будинку на вул. Рилєєва. 8 п. Оксани Потапової, подзвонила невідома особа {на комірковий, номер не ідентифікується} з погрозами та вимогою припинити подальший спротив.
Через якийсь час подзвонили вдруге і спитали: "Скільки треба заплатити?!"

Нагадаємо, що сьогодні член ГФЛ Оксана Потапова оприлюднила факти корупційних дій в Управлінні комунального майна ЛМР.
Учасниками прес-конференції було розкрито факти незаконного позбавлення мешканців будинку на вул.Рилєєва, 8 допоміжних приміщень
та факти корупційних дій юристів Управління комунального майна Львівської міської ради, Ярослава Золотого та Богдана Ваварчака, а саме отримання ними хабаря для вирішення питання у розмірі 3 500 доларів США.

Звертаємося з проханням до журналістів, широко висвітлити цю проблему.
- - - - - - - - -
- - - - - - - - -



МЕРІЯ Масово КРАДЕ у Мешканців Їхні Горища, Підвали та Подвір’я

Відповідно до Закону України „Про приватизацію державного житлового фонду” та рішення Конституційного суду України (2 березня 2004 року N4-рп/2004) допоміжні приміщення у будинках (горища, підвали, сараї, цокольні приміщення) належать на правах спільної власності мешканцям. Підтвердження права власності на допоміжні приміщення не потребує здійснення додаткових дій, зокрема створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку чи вступу до нього.

Допоміжні приміщення передаються у власність квартиронаймачів безоплатно і окремо приватизації не підлягають” (ст.10, п.2 ЗУ „Про приватизацію державного житлового фонду”). Виняток становлять лише приміщення, у яких на момент прийняття закону розміщувалися підприємства торгівлі, громадського харчування, житлово-комунального та побутового обслуговування, які повинні бути передані в комунальну власність (ст.8 част.9 ЗУ „Про приватизацію житлового фонду”).

Натомість мерія, шляхом прийняття незаконних рішень, користуючись правовою необізнаністю громадян, позбавила та надалі позбавляє мешканців їхніх же приміщень.

Яскравим прикладом таких протиправних дій є позбавлення права власності на нежитлові приміщення мешканців будинку на вул. Рилєєва, 8. Площа вкрадених приміщень елітарного будинку – 78 кв. м. Орієнтовна вартість -- 1 млн. грн.

Після звернення мешканки будинку, п. Оксани Потапової до Управління комунального майна ЛМР щодо права мешканців на забрані в них приміщення, юристи управління, Ярослав Золотий та Богдан Ваварчак, пообіцявши вирішити питання провернули справжню аферу. Спочатку взяли у жінки за свої послуги кошти у розмірі 3 500 доларів США, а потім втягнули мешканців будинку у заздалегідь програшну судову тяганину, у результаті якої, вони залишилася і без приміщення, і без грошей.

За сприяння ГФЛ, розпочався новий судовий процес, суд задовольнив клопотання мешканки Потапової і прийняв ухвалу зупинити дію рішення виконавчого комітету ЛМР „Про оформлення права комунальної власності на нежитлові приміщення на вул. К.Рилєєва, 8” Ухвала суду доводить неправомірність дій посадовців і є прецедентом для Львова.

Подібні зловживання у Львові є масовим та системним явищем.
У кожному будинку є допоміжні приміщення і це майно - власність мешканців, яке у них незаконно відібрала влада міста, а потім продає чи здає в оренду.
Проте мешканці, самі можуть здавати ці приміщення в оренду, а вилучені кошти скеровувати на обслуговування та утримування будинків в належному стані.


Протистояння зростає і для розв’язання проблеми
ГФЛ запропонував Міському Голові
укласти Меморандум Взаєморозуміння,
основними пунктами якого є:

1.
Визнати за мешканцями право власності на нежитлові приміщення в їхніх будинках;
2.Привести у відповідність до вимог чинного законодавства відповідні Ухвали та рішення ЛМР і її виконавчих органів;
3.Визначити механізм та терміни передачі цих приміщень мешканцям.


Прес-служба ГФЛ 29 липня 2008р.


= = = = = = = = =

Р І Ш Е Н Н Я (Витяг) Конституційного Суду України

м. Київ Справа N 1-2/2004
2 березня 2004 року
N 4-рп/2004
Конституційний Суд України В И Р І Ш И В:

1.1. Допоміжні приміщення (підвали, сараї, кладовки, горища, колясочні і т. ін.) передаються безоплатно у спільну власність громадян одночасно з приватизацією ними квартир (кімнат у квартирах) багатоквартирних будинків.
Підтвердження права власності на допоміжні приміщення не потребує здійснення додаткових дій, зокрема створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, вступу до нього.

1.2. Власник (власники) неприватизованих квартир багатоквартирного будинку є співвласником (співвласниками) допоміжних приміщень нарівні з власниками приватизованих квартир.


ЗАКОН УКРАЇНИ
(ВИТЯГ)
Про приватизацію державного житлового фонду

Стаття_1. Приватизація державного житлового фонду - це відчуження квартир та належних до них господарських споруд і приміщень (підвалів, сараїв і т. ін.) державного житлового фонду на користь громадян України.


Стаття_8.__п.9.
Нежилі приміщення житлового фонду, які використовуються
підприємствами торгівлі, громадського харчування, житлово-комунального та побутового обслуговування населення на умовах оренди, передаються у комунальну власність відповідних міських, селищних, сільських Рад народних депутатів.


Стаття_10._п.2
. Допоміжні приміщення (кладовки, сараї і т. ін.) передаються у власність квартиронаймачів безоплатно і окремо приватизації не підлягають.


(c) Прес-служба ГФЛ. джерело: