Форум Рідного Міста

Інвестиційна ситуація Євро 2012 у Львові

dr.Trollin - 1-8-2008 у 11:42

Сьогодні, 1 серпня 2008р у Львові в палаці Потоцького о 18.00
Громадський Форум Львова проведе круглий стіл на тему «Інвестиційна ситуація Євро 2012 у Львові»

Учасники, які підтвердили участь:
т.в.о. Львівської обласної адміністрації п. Кміть М.І.,
голова Львівської обласної Ради п. Сеник М.П.,
почесний президент футбольного клубу Карпати п. Димінський П.П.

Запрошені:
Львівський міський голова п. Садовий А.І.
Голова фракції "Наша Україна" в Львіській міській раді п. Трач.В.

Громадськість Львова, на превеликий жаль, до сьогоднішнього дня не має повної уяви про умови і можливості фінансування проведення в нашому місті такої унікальної події, як Євро 2012.
В першу чергу, найбільше занепокоєння викликає ситуація з будівництвом стадіону.

Мета круглого столу - дати відповіді на такі основні питання:
- Яка можливість, ризики, переваги фінансування програм Євро 2012 ресурсами міської громади?
- Які ризики та можливі наслідки залученням кредитних ресурсів під майно громади?
- Хто, коли та на яких умовах буде інвестувати будівництво стадіону?

Вхід вільний.

Роман Голощук - 1-8-2008 у 13:10

Що почесний президент футбольного клубу Карпати п. Димінський П.П. знову буде лякати відсутністю інвесторів і захоче ще кілька готелів та іншої нерухомості?

dr.Trollin - 1-8-2008 у 21:15

можливо/напевно/мо' й так...
детальнішої інфи не поступало

а я особисто все рівно часу на такі походеньки не маю :(

просто вважав, що може інфа народокорисна...

то і перезапостив.

Андрій Пелещишин - 1-8-2008 у 21:35

Напевно :)

dr.Trollin - 4-8-2008 у 10:53



Громадський форум Львова категорично проти фінансування будівництва стадіону для Євро 2012 коштом мешканців міста без врахування їхньої думки та згоди.

За результатами, скликаного ГФЛ 1-го серпня круглого столу «Інвестиційна ситуація Євро 2012 у Львові», стало відомо, що міський голова та депутати планують будувати стадіон у Львові коштами міської громади. Вартість такого будівництва сягає 1 мільярд гривень, а це річний бюджет міста. Вже у цьому році планується витратити з бюджету розвитку близько 100 мільйонів гривень.

Ціною такого масштабного будівництва для міста стануть незбудовані садочки та школи, невідремонтовані дахи, розбиті дороги... Кожен львів’янин повинен знати, що витрачені на стадіон гроші, він завтра з власної кишені витратить на ремонт школи чи садочку своєї дитини, даху в його будинку чи на медикаменти в лікарні...

Андрій Садовий заявляє, що у містах Європи стадіони будують коштами громади. Але він замовчує, що там таке будівництво відбувається за підтримки держави та мова йде про міста, які мають прекрасні дороги, лікарні, школи, парки, басейни, - тобто лише такі громади можуть дозволити собі витрачати гроші на подібні проекти.

Два роки міський голова та депутати не шукали шляхів вирішення проблеми, бездарно згаявши час: не було підготовлено цікавих пропозицій для інвестора, а питання реконструкції існуючого стадіону «Україна» взагалі не розглядалося. Замість того, аби надати вичерпну інформацію по суті справи, львів’ян годували байками про інвесторів. У підходах міського голови до Євро у Львові, проглядались лише меркантильні інтереси та амбіції. Міські ж депутати самоусунулися від вирішення такого важливого питання, зосередившись на розтягуванні залишків міської землі і майна.

Залучення банківських кредитних коштів під заставу майна громади, як це пропонує т.в.о. голови ЛОДА Микола Кміть, не тільки не вирішить ситуації, а й заведе місто у величезні борги. Залучення кредиту в 1 млрд. гривень на 5 років змусить місто віддавати щомісяця близько 15 млн. грн. (1млрд.грн : 5років : 12 місяців). Для порівняння - бюджет розвитку міста за півріччя виконано лише на 17 млн. грн. Таким чином, щоб віддати борги місто буде змушене протягом п’яти найближчих років шаленими темпами розпродувати своє майно.

Тепер, коли до кінцевого терміну представлення в УЕФА інвестиційних гарантій залишаються лічені дні і пошук будь-яких варіантів виходу з кризи стає неможливим, керівники міста та області для збереження своїх політичних балів нічого кращого не придумали, як штовхнути місто в боргову яму та зробити львів’ян заручниками своєї недолугої політики.

ГФЛ заявляє, що вирішення таких важливих для міста питань необхідно вирішувати суто шляхом референдуму, і мешканці відповідно до Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” мають таке право, а органи місцевого самоврядування повинні їм це право забезпечити.

Громадський форум Львова застерігає Львівського міського голову та депутатів міста проти того, аби будувати стадіон коштами міської громади, без отримання на те її згоди, і наголошує про відповідальність політиків перед своїми виборцями.

ГФЛ закликає кожного львів’янина замислитися: чи доцільно, щоб такою дорогою ціною відбулися у Львові дві гри футбольного чемпіонату? І хоч міська влада обіцяє, що Євро-2012 спричиниться до розвитку Львова, чи не стане насправді цей чемпіонат початком занепаду великого міста?

Громадський форум Львова. 4 серпня 2008р.


Андрій Пелещишин - 4-8-2008 у 12:05

Чи я правильно зрозумів, що ГФЛ підтримує у даному питанні Димінського з його ініціативою передати йому великий шмат міської нерухомості взамін за можливо, збудований стадіон?

Ірина Роздольська - 4-8-2008 у 12:50

По моєму, в Садового конкретні проблеми http://www.presstime.com.ua/news/view/28240.html .

dr.Trollin - 4-8-2008 у 15:53

щиро мовлячи,- не відаю,- просто передав інфо з розіслання.

Юрій Сєров - 4-8-2008 у 19:38

Садовий думав, що буде черга інвесторів до його кабінету (пригадуєте, як він тішився і стрибав з радості?), готових будувати стадіон. А в реальності один Димінський і той хоче за то пів-Львова.
Я проти будівництва стадіону за кошти Львова - вже писав про це в іншій гілці.
Але я також проти, щоб в цейтноті, Садовий, який профукав більш ніж рік часу віддав купу землі Димінському.
Я не бізнесмен, але мені виглядає, що тієї землі, яка виділяється під стадіон, досить щоб побудувати там ще якісь розважальні, спортивні центри, готелі, ресторани і заробляти на них гроші. Після побудови стадіону, хай Димінський утримує його, як клубний стадіон Карпат. А до того часу в оренду за 1 грн/рік стадіон "Україна" (вже віддали, здається).
За інших умов - хай Садовий набереться мужності: відмовиться від Євро і подасть у відставку.