Форум Рідного Міста

Дитячі іграшки на виріст. Чи варто?

Андрій Пелещишин - 3-8-2008 у 20:56

Часто так трапляється, що маленьким дітям купують (а ще частіше - дарують) іграшки "на виріст". Наприклад, 3-х річному хлопчику - конструктор чи машинку, на якій пише "з 5 років".

Не знаю, як у інших батьків, але я переконався в недоцільності таких іграшок. Усі іграшки для 5-річних, що були подаровані раніше моєму малому, так і не стали йому цікавими. Вони або зіпсуті, або розкомлектовані. А в дитини часто виникало роздратування з приводу того, що він не міг нормально їх освоїти.
А тепер, коли він уже до них доростає і починає пробувати ними повноцінно бавитися, виявляється, що там щось поломане, некомплект і тп.
У першу чергу це стосується конструкторів, залізниць, машинок зі складним керуванням, логічних ігор.
Для себе зробив висновок - старатися не брати "на виріст".

Олексій Мачехін - 10-8-2008 у 11:58

Часто пазли позначають 5+, але мій трирічний син їх збирав досить непогано. А залізниці і радіомашини і справді постраждали.
Думаю, це залежить, мабуть, від розвитку дитини.

Андрій Пелещишин - 10-8-2008 у 21:22

Та мій тоже ніби непогано розвинутий. Але ті ж пазли він складав непогано, але не довго. Потім пазла ішла не як пазла, а як "листячко", "гроші", "квитки", "кулі" і тп. Звичайно, що на цьому існування цілісного комплекту припиняло своє існування.

Олексій Мачехін - 10-8-2008 у 22:11

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Та мій тоже ніби непогано розвинутий.


Ти йому вже купляв настольні ігри типу хокею, футболу?
Вони з 5 років, я думаю чи не купити вже зараз.

Андрій Пелещишин - 10-8-2008 у 22:34

Рік тому, коли йому було 3,5 . Той хокей швидко поламав.
Може за півроку щось спробую знову.
Правда зараз і якість механічних забавок жахлива, інколи вони просто не функціонують.

Odarka - 11-8-2008 у 21:59

я думаю. що це ще дуже залежить від дитини.
Наприклад у мене є дві племінниці однолітки...
Одну - та що у Києві максимально розвивають з малечку: читають, дають забавки на логіку. працюють над нею і вона вже у свої 2,6 бавиться забавками на 4-5 рочків...іспіває з 1 року "Лєнта за лєнтою набої подавай":)) Цілу пісню.
Інша - та що в Ужгороді, то для них головне щоб дитина добре їла, спала і максимально рухалася...то для неї ще деякі забавки налогіку для 2 річних дітей заважкі...
Все залежить від дітей і як ми їх виховуємо і куди скеровуємо.

Андріана Гумен - 25-6-2018 у 14:41

Повністю залежить від розвитку дитини, хоча важливо щоб занадто малій дитині не давати іграшки для великої, щоб це не стало небезпечно для здоровя, а так, то це буде такою собі складною задачкою для дити що її загартує.