Форум Рідного Міста

Ностальгічне. Що зіпсулося найбільше

Андрій Пелещишин - 11-8-2008 у 08:48

З дитинства пам'ятаю, що були продукти які мені дуже смакували. Проте зараз ніякого задоволення від них нема. Звичайно, є фактор подорослішання, проте деколи просто за якимись зовнішніми ознаками видно, що це вже не ті продукти, що були.
У мене у такий ностальгічний список потрапили серед інших:
- пташине молоко
- згущенка
- соки
- сосиски
- докторська ковбаса

Хоча для справедливості зазначу, що щодо останнього пункту колись у роки перебудови був грандіозний скандал, викликаний публікацією у Літературній газеті.

Остап Шумин - 11-8-2008 у 09:12

Морозиво - перше, що спало на думку.

Горват Корнелія - 11-8-2008 у 09:26

Та практично все, починаючи з хліба і закінчуючи овочами.

Demyan - 11-8-2008 у 10:00

1. Морожені вареники з сливами.
2. Вода з сиропом (біля кастелярія була)
3. Вода тархун, буратіно, лимонад.

Tempika - 11-8-2008 у 14:41

сметана :-) жодна не смакує так, як та розбавлена з бідона (хоча денеде продається сметана 5 київського молокозаводу, то вона на смак точно така)... фруктове морозиво, шоколадні батончики світоча (та практично вся продукція світоча, від ромашки до спартака), салака з прянощами у великих круглих банках, смажена картопля соломкою в пакетиках, ряжанка, топлене молоко, яке взагалі пропало (те, що від простоквашино, нагадує те, старе, мало, - ну і ціна)...

Юрій Сєров - 11-8-2008 у 19:24

- пиво
- тушківка. (недавно взяли в гори якусь "армійську" - гидота :mad: )

Odarka - 11-8-2008 у 22:06

-рогалики
-сосиски
-кефір
-цукерки "Золотий ключик"
-гарячі канапки з сосисками та помідорами (не пригадую, де продавалася)
-тістечка (пирожено:;))

Але з іншого боку у нас є зараз набагато більше...свобода вибору:)

Рост - 11-8-2008 у 22:22

Техніка. В мене є одна переносна магнітола і одна стаціонарна, обидві японські, які досі працюють без проблем. Є наші львівські підсилювач, колонки і програвач вінілів, теж робочі. З вісімдесятих років.
А де ті автомобілі? Де холодильники, які старші за мене, і досі працюють?
Коротше ніщаємо :)
А з продуктів - стало значно менше натурального.

Тарас Ільчишин - 11-8-2008 у 22:28

от дуже сумую за кефіром, тим що в бутилках був.
шоколадки світоча - зараз такі паскудні, шо вже більше року їх взагалі не купую
Грушева, буратіно, тархун... А взагалі сумую за солодкою водичкою з автоматів, колись до них черги стояли... з сиропом )), а зараз навіть би не випив...


Рост - 11-8-2008 у 23:45

О, нагадав! Колись біля оперного був магазин "води-соки", чи щось вроді того, я туди часто на воду газовану з сиропом забігав. А ще вершки в "корові", це взагалі розпач :)

Demyan - 12-8-2008 у 12:05

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
- пиво


А зі скількох років ти пиво пєш? ;) І що тобі в років 10-15 продавали ;)

Юрій Сєров - 12-8-2008 у 18:55

Цитата:
А зі скількох років ти пиво пєш? ;) І що тобі в років 10-15 продавали ;)

Вперше спробував років у 15 чи 16. Правда пив малими дозами :). Але смак запам'ятався. Та й років 10 тому пива були значно кращі.
Ще кілька років тому продавали совдепівського штибу буський "Шинкар"... :(

Андрій Пелещишин - 12-8-2008 у 19:44

Цитата:
Колись біля оперного був магазин "води-соки"

Він ніде не дівся і далі там само. Навіть ремонт не зробили з того часу. Це напевно єдиний магазин на проспекті, який зберігся з совкових часів.
Правда сиропу вже там нема.

Олексій Мачехін - 12-8-2008 у 20:33

До перерахованого — фруктовий кефір, пастила і молочний коктейль. Все що зараз продається з подібного — нікуди не годиться.

Андрій Пелещишин - 12-8-2008 у 21:17

Зникла (принаймні у Львові) ціла категорія булочок - молочні рогалики та булки (такого коричневого кольору). І ще була (правда більше по школах, а не вільному продажі) така класна штука, як сметанники.

Tempika - 13-8-2008 у 08:40

о, сметанники :-) ну та й тістечко *картошка* вже не те :-((

були ще такі французькі булки - по 15 коп - як сихівський батон, але менші і темніші, - то не їх ти маєш на увазі?...

Tempika - 13-8-2008 у 08:41

а льодяники *барбарис* і *дюшес* і однойменна фруктова вода?

Андрій Пелещишин - 13-8-2008 у 09:53

Цитата:
були ще такі французькі булки - по 15 коп - як сихівський батон, але менші і темніші, - то не їх ти маєш на увазі?...

Ні, круглі, з трьох сегментів, посипані зверху такими солодкими жовтими крихтами. Коштували чи 16 чи 18 копійок.
А рогалики були також такі коричневі - по 12 копійок. Ті світлі, які є і тепер, я не любив.

Demyan - 13-8-2008 у 11:45

Торт ПРАГА.

Рост - 13-8-2008 у 20:20

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Цитата:
були ще такі французькі булки - по 15 коп - як сихівський батон, але менші і темніші, - то не їх ти маєш на увазі?...

Ні, круглі, з трьох сегментів, посипані зверху такими солодкими жовтими крихтами. Коштували чи 16 чи 18 копійок.
А рогалики були також такі коричневі - по 12 копійок. Ті світлі, які є і тепер, я не любив.

Я їх іноді їв, але значно більше мені подобались по 6 коп, і булочки по 3 :) Я їх навіть без масла уминав, просто так :)

Tempika - 13-8-2008 у 21:34

ті з трьох сегментів теж пам*ятаю... ех... але десь я їх бачила зоаміс навіть недавно.

булочки по 3 коп живі, до речі, і такі ж смачні.

Горват Корнелія - 14-8-2008 у 10:37

А якими запіканками нас у школі годували - рисові, манні...

Odarka - 17-8-2008 у 10:58

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Горват Корнелія
А якими запіканками нас у школі годували - рисові, манні...


Фууууу, як то було несмачно...я ще досі запіканок їсти не можу після садочка...

Горват Корнелія - 17-8-2008 у 11:09

А мені подобалося...

Юрій Сєров - 18-8-2008 у 22:32

Ще згадав - кукурудзяні палички

Tempika - 18-8-2008 у 23:30

як, палички пропали? я і не помітила :-(( а ось рахат-лукум пропав.. я той гумовий в цукровій пудрі чомусь любила.

Марія Вибранівська - 19-8-2008 у 10:39

"Шоколадка" на проспекті Шевченка з її знаменитим гарячим шоколадом...

Андрій Пелещишин - 19-8-2008 у 10:55

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
як, палички пропали? я і не помітила :-(( а ось рахат-лукум пропав.. я той гумовий в цукровій пудрі чомусь любила.


Вони не пропали, вони зіпсулися.
А рахат-лукум один молодий чоловік, що вже нашого не пам'ятає, був мені з Туреччини привіз і розказував "що такої штуки у нас ніхто не пробував" :)