Форум Рідного Міста

ГФЛ цікавиться думкою львів’ян щодо будівництва стадіону до Євро...

dr.Trollin - 18-8-2008 у 08:33

UPD: Львів, %
??? так,% ні,% не знаю,%
A,% 58 37 78
B,% 60 36 4
Всього опитано, осіб: 3'269

- - - -

створюю "Мережну Репліку" опитування ГФЛ
(бо таки імхо пристало б Мерії у Міщан запитатися
перед проведенням такого "придбАння"...)

хоча, звісно, питання і більш чіткіші могли б бути, але ж перЕцінь це репліка "вуличного"-тобто "експресс" -опитування...

- Сергій

------------------------------------------------
Громадський форум Львова неодноразово виступав категорично проти фінансування будівництва стадіону до Євро 2012
коштом мешканців міста без врахування їхньої думки та згоди.
Вартість такого будівництва сягає 1 мільярд гривень, а це річний бюджет міста.
Вже у цьому році планується витратити з бюджету розвитку близько 100 мільйонів гривень.

У понеділок, 18.08.2008, Громадський форум Львова організує масштабне опитування щодо будівництва стадіону до чемпіонату Євро-2012, яке буде проводитися на спеціально виготовлених великих стендах за новітньою запатентованою технологією.

Питанням першого етапу опитування буде:
ГФЛ.1Чи підтримуєте Ви будівництво стадіону до Євро-2012 у Львові за кошти міського бюджету?
Питання другого етапу:
Чи підтримуєте Ви будівництво ще одного стадіону у Львові для двох ігор Євро-2012 за кошти міського бюджету взамін будівництва та ремонту дитячих садочків, шкіл, доріг тощо.

upd. MRN.1. Чи підтримуєте Ви будівництво ще одного стадіону у Львові для двох ігор Євро-2012 за рахунок безкоштовної передачі міської нерухомості


Якщо позиція львів’ян щодо будівництва стадіону з міського бюджету буде негативною, Форум і надалі всіма можливими способами буде домагатися проведення референдуму з цього питання.

Опитування розпочнеться у понеділок, 18.08 о 11:00 та о 13:00 (двогодинними заходами) за адресами:
..пл.Галицька, Сихів (р-н Іскри),
..Балатон (вул. Мазепи),
..Сихів (район Зубри),
..пл.Привокзальна,
..Левандівка (вул. Широка, ринок).


ГФЛ запрошує журналістів і всіх зацікавлених прийти, щоб ознайомитися з ходом опитування та пересвідчитися у достовірності даних, які будуть надходити.

За додатковою інформацією звертатися до координатора ГФЛ та прес-секретаря.
за тел. 80503711340 або 80677822321.

Не будьте байдужими! Ми не можемо допустити, щоб без нашої згоди приймалися такі важливі питання, як будівництво стадіону коштом міської громади.

-- З повагою, Громадський форум Львова

------------------------------------------------
14 серпня 2008 р.

"Ратуша"
Референдум до ''Євро-2012''
Наразі місто нагадує кавалера з гарною зачіскою, але без штанів
Місто Лева застигло в напруженому очікуванні інспекторів УЄФА. Можновладці прийняли доленосне рішення і, мабуть, уже подумки потужно освоюють майбутні бюджетні мільйони. Тим часом серед обивателів потрошки наростає невдоволення. Львів’яни розраховували на велике свято у 2012 році та на новий стадіон, на якому інвестор зробить усе, що зможе, проте у кишеню не забере ні споруду, ні міські кошти. Мер Львова вже традиційно збрехав і замість інвестиційної ейфорії Львів отримав боргову яму. Те, що розплата за мільярдний кредит впаде на плечі саме мешканців міста, ще наразі розуміють не всі. Львів перед громадськістю щораз більше нагадує кавалера, який зробив перед побаченням гарну зачіску, але геть забув одягти штани. Та, схоже, вже навіть палкі футбольні фанати, яких у нашому майже мільйонному місті кілька десятків тисяч, готові відмовитися від високої честі проведення євро-чемпіонату — надто дорого це коштуватиме їхнім дітям і онукам у майбутньому.

Що нині поробиш — рішення “Дайош!” прийняли люди, в чиї руки мешканці славетного міста Лева добровільно ввірили свою долю. Хоча, як стверджують оптимісти, змінити щось ще не пізно. Доказ цього — розмови про необхідність загальноміського референдуму, що точаться у Львові після екстремальної позачергової сесії, на якій із кишені львів’ян, аби прикрити невміння і бездіяльність мера і його команди, алярмово витягнули 80 000 000 грн, не надто цікавлячись і переймаючись їхньою думкою.

Городяни обґрунтовано хвилюються ще з однієї причини — будівництво спорткомплексу може розпочатись і... не завершитися. Тоді і стадіону не буде, і чемпіонату, і борги доведеться покривати. Надто вже багато стоїть на кону, щоб дозволити одній людині вирішувати за ціле місто. Особливо якщо багато його мешканців мають іншу точку зору на вирішення питання і законодавче право його вирішити по-іншому.

Відповідно до Закону України про всеукраїнський та місцеві референдуми від 3 липня 1991 року, референдум — спосіб прийняття громадянами України шляхом голосування законів України, інших рішень із важливих питань загальнодержавного і місцевого значення. Рішення, прийняті місцевим референдумом, мають вищу юридичну силу стосовно рішень Рад народних депутатів, на території яких його проводять, та не потребують будь-якого затвердження державними органами. Що ж до предмета місцевого референдуму та питань, які на нього виносять, то це прийняття, зміна або скасування рішень з питань, зарахованих законодавством України до компетенції місцевого самоврядування. Ініціювати референдум можуть половина депутатів місцевої ради або одна десята повнолітніх громадян України — постійних мешканців відповідної території. “Ратуша” дізнавалася рівень імовірності та рівень потрібності загальноміського референдуму в осіб із активною громадською позицією та дотичних до питання чемпіонату.
Депутат Львівської міської ради Теодор Дяків, швидше розраховує на референдум, аніж ні: “Я можу поділитися з Вами не просто думками, а й фактами. Громадський форум Львова організував легітимне, захищене авторськими правами, опитування думки львів’ян щодо різних питань, зокрема і проведення чемпіонату. Від вівторка у кожному районі міста активно відбуваються заходи опитування, на основі яких визначать думку громадян, яка правдиво відобразить загальну картину. Якщо 80% опитаних висловлюватимуться проти проведення дорогою ціною “ЄВРО-2012” у Львові, і лише 20% — “за”, вимагатимемо референдуму”. Координатор Громадського форуму Львова Олег Мацех розповів про згадане опитування детальніше. Насправді у вівторок захід поки що запланували, а проведуть його невдовзі 12 активістів за новітньою запатентованою технологією депутата міськради від “ПОРИ” Анатолія Забарила. “У шести місцях у Львові стоятимуть спеціальні апарати з великими стендами, — пояснює керівник ГФЛ. — Їх виготовив, запатентував, перевірив під час виборів, а тепер люб’язно надав нам сам пан Забарило. На великому екрані висвітлюватимуть запитання, кожен охочий підійде і натисне одну з трьох клавіш — “так”, “ні”, “утримався”. На екрані відразу ж з’являться результати у відсотковому співвідношенні, які змінюватимуться з кожним новим голосом”. Така технологія вельми оперативна, стверджує пан Мацех, бо дозволяє за дві години опитати близько 10 000 людей у всьому місті. Якщо хтось не повірить результатам опитування, Олег Мацех обіцяє провести нове. Можливо, навіть із залученням камер відеоспостереження, щоб не виникало підозр на багаторазове голосування одних і тих же осіб. Якщо результати засвідчать, що більшість львів’ян проти будівництва стадіону за кошти громади, Громадський форум Львова робитиме все можливе для проведення референдуму.
Цілком солідарний із активістами форуму депутат ЛМР Володимир Гірняк: “Такі серйозні і суперечливі питання мають бути чітко записані у статуті міста, який у нас ще за 90-ті роки, тож далекий від досконалості. Отримання великих позик слід вирішувати виключно під час місцевих референдумів”. Депутат не впевнений, чи вдасться провести найближчим часом референдум у Львові, адже це складна бюрократична процедура з підготовкою документів і збором підписів. Що ж до його особистої позиції, то пан Гірняк проти будівництва стадіону коштом громади. Таким чином його можна тільки розпочати, але не провадити, наголосив депутат. Не в захваті від можливості референдуму керівник Центру експертних досліджень і комунікацій “Тема” Роман Онишкевич: “Нині це нереально і недоцільно, бо розпочнеться просте затягування часу. А сьогодні вже пора б щось робити. Що ж до того, що думки львів’ян не питали, то у нас без думки громади міська влада вирішує все”.
Довірена особа Прем’єр-міністра, призначена спеціально для контролю за підготовкою євро-чемпіонату у Львові Олекса Гудима вчора вилетів до Києва, аби сьогодні — завтра зустрітися з Юлією Тимошенко і доповісти їй про ситуацію у Львові щодо підготовки євро-чемпіонату: “Не моїми вустами давати оцінки рішенням місцевої влади, моя місія — надати Юлії Володимирівні якомога повнішу та цілком об’єктивну інформацію абсолютно про все, що стосується “ЄВРО-2012” у столиці Галичини. Та й не справа прем’єра давати оцінку місцевим радам. Цим, певно займатиметься, її підлеглий Васюник, а Юлія Тимошенко повинна бути в курсі справи, аби знати, чи потрібна допомога і яка”.
- Ірина Юзик, "Ратуша"

Андрій Пелещишин - 18-8-2008 у 08:50

Це добре, що хочуть питати львів'ян.
Мене непокоїть лише те, що абсолютно не зрозуміло, чим розраховуватимуться з інвестором, якщо не за кошти міського бюджету? Чи часом ГФЛ не веде інформаційну артпідготовку до прийняття рішення "по-димінськи"? Я би дуже не хотів, як львів'янин, щоби місто нахаляву взамін стадіону передало десятки гектар міської землі, у тому числі і в курортній зоні, та нерухомість у центрі міста.
Може би пасував ще пункт
"Чи підтримуєте Ви будівництво ще одного стадіону у Львові для двох ігор Євро-2012 за рахунок безкоштовної передачі міської нерухомості"

dr.Trollin - 18-8-2008 у 09:38

поставив "upd."

нажаль не втяв, як то замінювати/удоповнювати текст...
це глюк(мій) чи опція?

а щодо твого "Чи часом ГФЛ не веде інформаційну артпідготовку до прийняття рішення "по-димінськи"? Я би дуже не хотів, як львів'янин, щоби місто нахаляву взамін стадіону передало десятки гектар міської землі, у тому числі і в курортній зоні, та нерухомість у центрі міста."

-то зацитую свою ж відповідь рініше надану
добродієві laSET


- - - - - - - -
... але суть в тім, що видаючи Громадский гріш на будову
слід би було у згаданої Громади запитатися, чи вона згідна.

Чи ж не так??

Погодьтеся, шановний,- гріш досить чимАлий,- хіба ні? -чимАленький таки...
а, яко онук та правнук справжнього "Українського Куркуля"(тм)
я, приміром,- калиткою потрусити можу... навіть досить суттєво.
АЛЕ!! лише з Належним та Ретельним обгрунтуванням.

а (з сумом мушу ствердити) у наших умовах,
- ще і хто виступатиме у якості гаранта цільвого використвння коштів...

- - - - - - - -

бо, загалом, я не занадто вбачаю різницю у "цільовій здачі нерухомості" від "досить кабального боргу".

імхо пасував би чіткий прорахунок привабливості обидвох варіантів...

dr.Trollin - 18-8-2008 у 09:46

запитайте в громади, чи вона хоче НЕ працювати і щоб їй ще з/п давали, 99.99% скаже "так"

стадіон з неба не впаде і його мають побудувати всі! Я би взагалі запровадив в області податок 1% від вартості товарів на потреби Євро-2012
(c)laset

Hanor Narasson - 18-8-2008 у 09:58

Цитата:
Оригінальне повідомлення від dr.Trollin
запитайте в громади, чи вона хоче НЕ працювати і щоб їй ще з/п давали, 99.99% скаже "так"

стадіон з неба не впаде і його мають побудувати всі! Я би взагалі запровадив в області податок 1% від вартості товарів на потреби Євро-2012
(c)laset


От прошу не розписуватися за "всіх". От конкретно мені новий футбольнийстадіон ну зовсім не потрібний! Був би там л/а сектор - ну може вдалося б ще якось мене вмовити, а так: КАТЕГОРИЧНО НІ!!!!!

А відносно податку на т.зв. Євро-2012, так в 2012 році на львівщині заплановане ще одне "євро", а може й більше.
От цікаво, от той самий laset згоден платити ще 1% на те інше Євро, не фулбольне?

Hanor Narasson - 18-8-2008 у 10:01

Більше того, якщо б такий податок ввели - то я з принципу перереєструю підприємця в іншій області, де такого податку не буде!:mad:

Ярема П. - 18-8-2008 у 10:31

По моєму там то опитування зверху ні до чого, друге питання доповнює перше. Крім того в інформації було, що опитування буде двоетапне, тобто спочатку перше питання з відповідями "так" або "ні", "утримався", тобто чи люди взагалі хочуть той стадіон, а другий етап має вияснити як його фінансувати, з бюджету чи інвесторами.
Сергій, поправ то опитування.

Андрій Пелещишин - 18-8-2008 у 10:37

Ну податок ще досить оригінально.
Я наприклад, категорично проти Євро-12 у Львові. Може би спочатку спитали львів'ян запитали чи хочуть вони такого. Звичайно, більшість скаже "хочу", але публічна дискусія з цього питання би не зашкодила.

dr.Trollin - 18-8-2008 у 15:51

-1-
"Сергій проправ..." ага... поправ...
а ЯК поправити-то "уже оголошений" опит??

мо хто підповість??

-2-
Завтра, 19.08.08, в 11 год. в ЗІКу (пл. Ринок 3/4) ГФЛ проведе прес-конференцію "За результатами опитування львів’ян щодо будівництва стадіону у Львові до Євро-2012".

Андрій Пелещишин - 18-8-2008 у 16:12

Та не правиться опитування :(. Хіба базу колупати

Андрій Пелещишин - 18-8-2008 у 16:17

Писали:
Цитата:
стадіон з неба не впаде і його мають побудувати всі! Я би взагалі запровадив в області податок 1% від вартості товарів на потреби Євро-2012(c)laset


Питали:
Цитата:
От цікаво, от той самий laset згоден платити ще 1% на те інше Євро, не фулбольне?


Натякаю:
http://misto.ridne.net/member.php?action=viewpro&member=LaSet
Цитата:
Місто: Чикаґо


Юрій Сєров - 18-8-2008 у 20:58

Мало пунктів.
Писав у іншій гілці, що має будувати приватний бізнес, але вважаю, що тієї землі, що йде з стадіоном, досить.

dr.Trollin - 19-8-2008 у 13:51

Прес-реліз за результатами опитування львів’ян щодо будівництва стадіону Євро-2012

18.08.08 Громадський форум Львова провів два окремих опитування львів’ян щодо будівництва стадіону до чемпіонату Євро-2012 за новою запатентованою технологією на спеціально виготовлених 6-ти стендах. Львів’ян опитували на Пл. Галицькій, Сихові (р-н Іскри та р-н Зубри), вул. Мазепи(Балатон), пл. Привокзальній та Левандівці (вул. Широка, ринок). Кожне опитування тривало близько 2 годин.
(10:00-12:00 та 13:00-15:00)

Спочатку львів’янам задали питання: „Чи підтримуєте Ви будівництво стадіону до Євро-2012 у Львові за кошти міського бюджету?”. Більшість львів’ян на це питання відповіли ствердно.
З 1545 опитаних: 885 - ТАК(58%); 582 - НІ(37%); 78 - НЕ ЗНАЮ(5%).

Абсолютно протилежними стали результати другого опитування. Коли львів’янам пояснили у питанні, чим загрожує такий підхід та якою є справжня ціна будівництва стадіону коштом громади, більшість опитаних проголосувала ПРОТИ. [/I]

На питання: „Чи підтримуєте Ви будівництво ще одного стадіону у Львові для двох ігор Євро-2012 за кошти міського бюджету взамін будівництва та ремонту дитячих садочків, шкіл, доріг тощо?” більшість львів’ян відповіли негативно.
З 1724 опитаних: проти -1032(60%), за - 622(36%), не знають - 70(4%)

З наведених цифр випливає, що мешканці міста як правило не розуміють, що таке міський бюджет, які його джерела та видатки, які наявні кошти в ньому є та чи вистачить їх на будівництво. Міський голова «вміло» використовує ситуацію, йому вигідно приховувати від людей правду та наслідки, що дає можливість маніпулювати їхньою думкою.

Доцільність такого будівництва у Львові була б виправданою за умови участі держави у його фінансуванні, адже чемпіонат – це подія загальнонаціонального масштабу і будівництво футбольних арен для його проведення - державна справа. Також оптимальним було б залучення інвестора, на вигідних для міста умовах, який забезпечив би ефективний контроль за використанням коштів.
Саме про такий підхід щодо фінансування будівництва стадіону нас запевняв міський голова Андрій Садовий, проте ні він, ні депутати за рік часу нічого не зробили, щоб реалізувати такий сценарій. Тепер вони, для збереження своїх політичних балів, нічого кращого не придумали, як штовхнути місто в боргову яму та зробити львів’ян заручниками своєї недолугої політики.

Опитування, проведене ГФЛ яскраво продемонструвало, що міський голова, депутати ЛМР, прийняли рішення будувати стадіон коштом громади ігноруючи її думку та ймовірно у супереч позиції самої громади.

Громадський форум Львова застерігає Львівського міського голову та депутатів міста проти того, аби будувати стадіон коштами міської громади, без отримання на те її згоди, і наголошує про відповідальність політиків перед своїми виборцями.

Вирішення таких важливих для міста питань необхідно вирішувати суто шляхом референдуму, і мешканці відповідно до Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” мають таке право, а органи місцевого самоврядування повинні їм це право забезпечити.

[/div]
[hr]
Центр
?? так ні не знаю опитано
A 259 138 23 420
B 174 305 8 487
Сихів (Зубра)
A 92 67 7 166
B 88 224 22 334
Сихів (Іскра)
A 78 96 8 182
B 58 105 4 167
Левандівка
A 121 81 22 224
B 97 133 20 250
Привокзальна
A 133 130 8 271
B 61 150 10 221
Топольна (ринок)
A 202 70 10 282
B 144 115 6 265
Львів
A 885 582 78 1545
B 622 1032 70 1724
Всього опитано, осіб: 3269

Львів, %
??? так,% ні,% не знаю,%
A,% 57 38 5
B,% 36 60 4

?A? Чи підтримуєте Ви будівництво стадіону до Євро-2012 у Львові за кошти міського бюджету?
?B? Чи підтримуєте Ви будівництво ще одного стадіону у Львові для двох ігор Євро-2012 за кошти міського бюджету взамін будівництва та ремонту дитячих садочків, шкіл, доріг тощо?

[lj user="gfl_pres_sluzba"]


dr.Trollin - 19-8-2008 у 14:13

PS. у інформуванні громадськості через ком'юніті <lj comm="misto_lviv">
Громадському Форумові Львова, нажаль, _відмовлено_...
попередні дописи (на котрі вели раніш приведені лінки) - _скасовано_.

що ж - право шановних Доглядачів: dali_bude, laset, otar, rarebook, the_next_point

Ярема П. - 19-8-2008 у 15:44

Цитата:
Оригінальне повідомлення від dr.Trollin
PS. у інформуванні громадськості через ком'юніті <lj comm="misto_lviv">
Громадському Форумові Львова, нажаль, _відмовлено_...
попередні дописи (на котрі вели раніш приведені лінки) - _скасовано_.

що ж - право шановних Доглядачів: dali_bude, laset, otar, rarebook, the_next_point


Поясни, що сталося? Заборонили через ЖЖ коментувати? Чи взагалі повитирали пости?

dr.Trollin - 19-8-2008 у 16:42

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
Цитата:
Оригінальне повідомлення від dr.Trollin
PS. у інформуванні громадськості через ком'юніті <lj comm="misto_lviv">
Громадському Форумові Львова, нажаль, _відмовлено_...
попередні дописи (на котрі вели раніш приведені лінки) - _скасовано_.

що ж - право шановних Доглядачів: dali_bude, laset, otar, rarebook, the_next_point


Поясни, що сталося? Заборонили через ЖЖ коментувати? Чи взагалі повитирали пости?

та і одне і інше...
(що, щиросердно,- мене ВЕЛЬМИ дивує...
там інфо клалася імхо лише "суспільноцікава")

і що стисло цікаво,- якраз _Перед_ подачею результатів.

але на це і є:
"право шановних Доглядачів: dali_bude, laset, otar, rarebook, the_next_point " ака "модератор завжди має рацію" (с)ФідоНет

Ярема П. - 19-8-2008 у 16:45

Ну ясно...

dr.Trollin - 19-8-2008 у 16:46

PRESSTIME.COM.UA

У ГФЛ вважають, що краще не проводити Євро-2012 у Львові, ніж будувати стадіон на 2 матчі за кошти міста
Представники Громадського форуму Львова вважають, що краще не проводити Євро у Львові, ніж будувати стадіон на 2 матчі за кошти міста.

Про це заявив член ГФЛ, депутат Львівської міської ради Теодор Дяків на прес-конференції сьогодні.

За словами Дяківа, більшість депутатів несвідомо або під примусом проголосували за фінансування будівництва стадіону за кошти міського бюджету. На його думку, зараз багато хто з депутатів проголосували б проти цього. «Мені ввечері перед сесією повідомили, що завтра треба прийти на сесію і натиснути кнопку, щоб дати фінансові гарантії, бо у Львові перебував заступник керівника Секретаріату президента Васюник. Я не зрозумів, що значить фінансові гарантії, бо все відбувалося без обговорення», - розповів він.

Дяків зазначив, що у міському бюджеті просто коштів не виставить на будівництво стадіону. На цей рік передбачалось надходження до бюджету розвитку, з якого виділяють кошти на будівництво стадіону, у розмірі 181 млн. грн. наразі надійшло лише 35 млн. грн.

Депутат також назвав оманою заяви заступників міського голови, що після прийняття рішення про виділення коштів на стадіон земля поблизу стане на порядок дорожча.

«Бюджет розвитку не буде виконаний - це однозначно», - підкреслив він.

За словами координатора ГФЛ Олега Мацеха, час, коли можна було знайти інвестора на вигідних для міста умовах, вже минув.

У цих умовах, на його думку, можна лише звертатись до держави з проханням дофінансування стадіону. Мацех зазначив, що вивчав питання будівництва стадіонів у країнах, які приймали Євро. За його словами, там були державні програми, які передбачали виділення половини коштів на будівництво стадіонів з державного бюджету.

Нагадаємо, що 4 серпня Львівська міська рада виділила 80 млн. грн. на будівництво стадіону до Євро-2012. Депутати створили робочу групу з пошуку інвестора будівництва.

15 серпня на місці будівництва стадіону до Євро-2012 на вул. Стрийській - Кільцевій розпочали підготовчі роботи.

Dmy - 19-8-2008 у 19:38

Щось мені геть не сподобалося організоване ГФЛ опитування з наперед завданими результатами і ще більш наперед завданим прес-релізом.
Здається, вже не лише для спеціалістів, а й для пересічного спільнотянина не є великою таємницею, що вміло поставивши запитання, можна отримати заледве не будь-яку потрібну відповідь. Тому порядність опитувань і полягає в максимальній нейтральності формулювань. Тут же (випадок 2) маємо цілковито заангажований текст. Чесно кажучи, я просто дивуюся, що так багато народу сказали своє "так" і в цьому випадку - мабуть таки дуже хочуть Євро.

Депутат повеселив своєю позірною "недолугістю": чи то ті недоплатили, чи то ці налякали.

А з ЖЖ взагалі нєпонятка. Невже ГФЛ не може зробити власний сайт і виставляти там все, що йому заманеться? І як організація, яка намагається впливати на мізки львівян досі цього не зробила?

Щось мені це протистояння чим далі більше нагадує ТЮГівську виставу, де всі актори одне одного однаково варті.

Ярема П. - 19-8-2008 у 21:35

Не зовсім згоден. Опитування мало на меті прояснити ситуацію, наскільки люди розуміють, що робиться з їхніми грішми. В даному випадку (та це і не є дивним, оскільки Львів ще не мав доброго мера з часів незалежності, ну хіба може Куйбіда), бюджет міста просто тупо розбазарюється, причому в переважній кількості без відома самих львів’ян, без їхнього контролю. Громадський форум і ставить собі на меті хоча б якимось чином бути контролюючим органом міської влади, не заангажованим в політичні рухи. Опитування тому і проводилося в два етапи, кожен етап мав своє питання. Результат видно, і видно теж, що люди просто не усвідомлюють, куди направляються бюджетні гроші. І не усвідомлюють хоча б тому, що не відчувають їх в повсякденному житті - дороги як були ге, так і є, вода - теж, освітлення, впорядкування. Я не говорю про піарні акції, організовані мером як спонтанно, так і надумано - висвітленням, що за тим стоїть, старається займатися Яворський. І дуже добре, що принаймні комусь серед того бардаку, розведеним теперішньою садовою командою, хоч хтось намагається навести сякий-такий порядок, озвучуючи питання, які ця команда не хотіла б доводити до широкого загалу.
То що немає сторінки, це мінус. Як щодо неї, Сергій?

Dmy - 19-8-2008 у 23:09

Я теж не зовсім :)

Як розбазарюється бюджет Львова, я не знаю, з його мерами теж не стикався. Відтак, не обговорюю.
Щодо артикульованих задач ГФЛ, то на здоров'я. Хіба що пару застережень. Ще із совіцьких часів пам'ятаю, що таке органи народного контролю, як вони утворювалися і - головне - у що дуже швидко перетворювалися. До того ж критика влади - дуже благодатна ніша, надто якщо зважити, що влада в нас справді паскудна. Тож критикуй - не хочу, привід довго шукати не доведеться. І народ такі речі підтримує. Диви, вже і власні дупутати з'явилися. А там і фракція не за горами, а там і поторгуватися із клятою владою можна. Еволюція.
Але знову таки діяльність ГФЛ я не обговорював і не обговорюватиму, бо не надто нею цікавлюся, а отже не маю досить інформації для аргументованої думки (ну, майже не обговорюю, бо певні підозри таки закралися, десь я подібні схеми вже бачив:rolleyes: )
Йшлося лише про організоване ГФЛ опитування, точніше, форму запитання у 2-у варіанті. Повторюсь.
Ось не хоче ГФЛ ЄВРО, і конструює питання так, аби подати будівництво стадіону у відверто негативному плані, закцентуввавши на ганджах (явних чи уявних - не коментую) та ретельно приховати позитивні моменти. Це і є нечистоплотна організація опитування, яку я критикував. Якби міській владі було потрібно, вона легко організувала би аналогічне опитування, але так переформулювала запитання (це дуже легко зробити, насправді), що "за" проголосувало відсотків ... (скільки там було?) десь так під 80. І ткнула би результати ГФЛ під ніс. Просто їй не треба - і так в Ратуші проголосували, тож вона коштів і не витрачає.

Ага, ще один пунктік - по захиснику народа п. Дякову
Цитата:
Дяків зазначив, що у міському бюджеті просто коштів не виставить на будівництво стадіону. На цей рік передбачалось надходження до бюджету розвитку, з якого виділяють кошти на будівництво стадіону, у розмірі 181 млн. грн. наразі надійшло лише 35 млн. грн.
О! Може, краще надходженнями зайнятися? Нехай ГФЛ і його представники в міськраді, які спочатку на кнопку тиснуть, а потім виправдовуються, проконтролють, чому так мало? У Львові що: рецесія, депресія й тотальне падіння виробництва? Це коли у країні зростання? Чи тупо тирять? Чи дупутати не вміють планувати? Ну дик, сайти в руки.

dr.Trollin - 19-8-2008 у 23:38


Щодо Сайту Форуму — він-то є сформований у ідеології «web2.0» яко ком’юніті —(grom_forum_lviv.livejournal.com),

але то є
-- для поінформувати ЖЖ-юзерів, що зацікавляться _стисло_ (наразі Дивляться: 19)
чисто «pro Memoria» (чисто щоб було, що згадати СОБІ… якось потім згадати… не пропало щоб)
-- то є ЖЖ-дзеркало серійних розісланнь, котрі на «фахових журналістів» робляться

-2-
Для більш широких кіл загалу Більш Важливі для Міщан інформ-поводи (наприклад «Знесіння») виставлялися/репостилися у ком’юніті http://misto_lviv.livejournal.com (Дивляться: 817)
Зараз будуть рівно ж ощадливо репостилися у http://lviv.livejournal.com(Дивляться: 570)

Щодо “А з ЖЖ взагалі нєпонятка. Невже ГФЛ не може зробити власний сайт і виставляти там все, що йому заманеться? І як організація, яка намагається впливати на мізки львівян досі цього не зробила?”(с)Dmu

То спеціально нагадування (та само-нагадування) про необхідність ретельності щодо впливу
Навіть було виставлене у http://grom_forum_lviv.livejournal.com/profile

нагадуємо,

1 чим більше люду,
-тим ваЖЖче заховати/притлумити Їх Величність "Правдоньку Святую"(с)

2 люд політизуючий (і цих "борців за Громаду"(тм) рівно ж)
варт тримати під контролем міцно.
лиш тоді вдається їх Чин вдалим.
лиш тоді не перетворюються "Славні Драконоборці"(тм) на "Дракона"(R).

3 Борімося - Поборемо,
Нас не Подолати, як Разом нас Багато
+ як думаємо, що можемо зробити для свого Міста.
Перецінь Воно НАШЕ


далі буде відповідь пана Мацеха, котрий набив був пів екрану, але йому все «втікло» -(нічого через радіорелейку під’єднуватися. Хоч і вигідно)
тому я нашвидкОруч набрав з голосу
(прошу завважити, що відповідь може бути на впОвні проміркована, бо з голосу а також всі (і я теж, - статтю он дописувати маю на завтра) загАняні зело.
Том прошу пробачення за стиль рваний)


Мацех «так, або приблизно так казав»(с) =>

Щодо «сформульованності питаннь» - а як в 1-не речення увігнати суть, ціною у купу грошей?
От і дали дали 2 питання з Різними Наголосами (а не «сформульовані» у сенсі передбАченні)

Результати були не наперід Відомі, але наперед Очікуванні
прес-реліз писався таки наперед, але наперед конференції.
Тобто уніч перед нею (у післЯдень голосування).

Цимус (зокрема саме цього опитування) був у тім, щоб
"прорвати пелену мовчання" – проЯснити людям інформ-замилювання, нав'язане владою.

Наразі був наголос лиш один — «ЄвроФутбол нам допоможе», «інвесторів навалом», на «Євро-Ф» очікували, як на мАнну.

Ніхто ж не «пробив» питання щодо, наприклад, ужИтковості від попередніх «Євро-Ф» для Європейських міст…

Де-факто саме відведення від «мАннової» ідеологеми дискурсу і було темою форуму.

Тему вдалося змінити,- змінили предмет дискуссії.

Те, що пропонує/має на мислі ДМУ – би і було маніпулювання…
але суть не в самому опитуванні, - Дискусія в такому форматі лиш унеможливлює/ускладнює змогу маніпулювання гром думкою.

Щодо сайту.
Сайт (ком’юніті) то є, але, він не самоціль, але лиш відкритий збірнИк того, що робить Форум.
Поточне ж інформування іде не через сайт(чи ком’юніті), але ж упряму у почтоскриньки біля чотирьх сотень інтересантів.

Загалом же ж сайт як такий не занадто і вартісний, оскільки
ГФЛ – це не «структура», але ж «Явище»/«Тренд»/«Хвиля», - перЕцінь саме це і було піднято його сутністю (саме про це і було поставлено за мету піднесення свідомОсті/світомісткості люду Міста).

Ще одним дужжжже суттєвим моментом є те,
що завданням ГФЛ є сАме таки «піднесення свідомОсті/світомісткості люду Міста». Оскільки лиш свідомий люд (інші ж мовлять – «та то Апельсини наколоті, мовляв») може вчинити згідно тез, у профілі ГФЛ-комм’юніті приведених

Борімося - Поборемо,
Нас не Подолати, як Разом нас Багато
+ як думаємо, що можемо зробити для свого Міста.
Перецінь Воно НАШЕ




<= Мацех «так, або приблизно так казав»(с)


dr.Trollin - 20-8-2008 у 00:04

Цитата:
Dmy Ось не хоче ГФЛ ЄВРО, і конструює питання так, аби подати будівництво стадіону у відверто негативному плані, закцентуввавши на ганджах (явних чи уявних - не коментую) та ретельно приховати позитивні моменти. Це і є нечистоплотна організація опитування, яку я критикував.


От шкодА, що пропав/втік тект у Мацеха,- він мені зателефонував о 23:30,- заким перемовились, зАким набив,- вже ще один пост заслався...

Отже, щодо "закцентуввавши на ганджах " у 2-гім питанні.
-так тут, власне, суть у "закцентуввавши" -- оскільки досі НЕ заакцентовували на них.
Так що, власне, разок і заакцентовувати варт.


щодо пана Дяківа,- то передам йому,- зачекаємо, що повісь на про це.

щодо
Цитата:
DmyНу дик, сайти в руки.

(задумливо) сайти... ну, загАлом не лиш Сайти,- можна і що по-поважніш знайти...
-конституцію, рішення ВС, вИкреси з БТІ, СНІП-и...

але не у інструментарії суть.

головне пробудити дух.

а (забув занотувати ще тезу пана Олега)

- у "пробудженні духу"(тм)
головне "махати віялом пробудження" на рівні того базового "вокс поп'юлі" щоб обУдити його.

а не провадити стисло корректні мудрування на сайтах.


<="так, або приблизно так він казав"(с)

Андрій Пелещишин - 20-8-2008 у 07:38

Проблема в тому, що без офіційного сайту ГФЛ чи принаймні без появи самого керівника на вебівських спільнотах він буде буде неминуче рано чи пізно містифікований та ідолізований:
Цитата:
Цитата:
<= Мацех «так, або приблизно так казав»(с)

Це вже майже по євангелівськи :)

Власне, щоби усунути двозначність інтерпретувань, самопредставництво є потрібне. А Vox Populi до речі, вже давно до інтернету переїхав.

Щодо ЖЖ - у руслі останніх змін на LiveJournal я би не рекомендував розглядати його як місце базового представництва у WWW.

vovka - 20-8-2008 у 11:37

Аферисти, ще не хватало євро у Львові позбутися.
Мабуть комусь з олігархів невигідне Євро у Львові. Боїться мабуть Димінський що його "інвестиції" (взамін купи землі і майна) виявилися незатребуваними от і хвилі піднімає ))

Вже 17 років без євро живем - доріг, шкіл, дитсадків як небуло так і немає ))
Буде євро, тоді є шанс що будуть і дороги, і решту інфраструктури підтягнеться.

Опитування складено зовсім некоректно :mad:

Ярема П. - 20-8-2008 у 11:51

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Щодо ЖЖ - у руслі останніх змін на LiveJournal я би не рекомендував розглядати його як місце базового представництва у WWW.


Що ти маєш на увазі?

До Вовка: А ти як би складав опитування?

dr.Trollin - 20-8-2008 у 13:24

Цитата:
Андрій Пелещишин
Цитата:
<= Мацех «так, або приблизно так казав»(с)

Це вже майже по євангелівськи

ну, загалом, це "(с)" було уцуплено у Х.Нассредіна...
-воно загалом не Евангельського стилю, але ж Мусульманського... :-)

Цитата:
Андрій Пелещишин
Щодо ЖЖ - у руслі останніх змін на LiveJournal я би не рекомендував розглядати його як місце базового представництва у WWW.

цимус у тім, що ЖЖ "місцем базового представництва" і не мав бути.
як я мовив зі слів Мацеха,- воно (місце) навіть і не суть важливе, позаяк ГФЛ не "місцевласник", але ж "трендогенератор"/"трендоформувач"

а щодо "Щодо ЖЖ - у руслі останніх змін на LiveJournal..."(с)Андрій Пелещишин
ну СУП... а що СУП??
забанить? так вже й пізнувато як би.

Звісно можна було і на прощадку "рідне.нет" попроситися,
але було цілеспрямовано обрано "нейтральну територію".



щодо ж

Цитата:
Андрій Пелещишин
без появи самого керівника на вебівських спільнотах

цимус в тім, що з'ява у просторі ВВВ вимагає часу, плин котрого нищівний.

Він (рівно ж як і я) робить ці чини, заклики та ації
"не вигоди для, але ж (громадської) користії зарадИ."

Втім передбачливо мною у дисклеймер/(профіль) ком'юніті ГФЛ винесено було
Цитата:
п.2 люд політизуючий (і цих "борців за Громаду"(тм) рівно ж)
варт тримати під контролем міцно.
лиш тоді вдається їх Чин вдалим.
лиш тоді не перетворюються "Славні Драконоборці"(тм) на "Дракона"(R).


а отже (як згадати про згадану бажану "трендовість" ГФЛ)
-кожен робить для Міста що може.

-він -- "людина говорибельна"
-я ж -- частину часу свого - на Мережу даю
(пачій же після ФІДО до дискусій розлогих звичний)

Андрій Пелещишин - 20-8-2008 у 14:35

Моє суб'єктивне враження - ГФЛ замість того, щоби взяти, продумати а потім реалізувати політику свого представництва в WWW, просто шукає причини, чому би це не зробити.
Але, зрештою, до стадіону це не має прямого стосунку.

До речі, розкажіть мені, як львів'янину, які я вигоди отримаю від проведення у Львові матчів Євро-12. Мені направду цікаво, бо я не знаю.

Ярема П. - 20-8-2008 у 15:07

Не думаю, що тобі, як львів’янину, буде добре. Слід очікувати:
купи фанів, можливо не зовсім тверезих
сміття
перекриття вулиць для підтримання порядку (читай: бардак на дорогах із-за проїзду певних вибраних осіб)
можливе зростання цін на продукти

Прошу додати потрібне.

Вигоди від проведення - тут я щось теж розгубився...




Андрій Пелещишин - 20-8-2008 у 16:58

Просто здається, саме ти у цій гілці казав щось на тему недостатнього висвітлення плюсів від Євро для Львова. От мені і цікаво стало. Бо я вже рік чекаю почути хоч якийсь плюс і не чую.
Спочатку я ще думав, що буде цільове державне фінансування Львова (навзірець того, що було до ювілею міста), але якщо його катма - то я просто вже і не знаю, що доброго думати про той футбол.

Юрій Сєров - 20-8-2008 у 18:15

Очікувалися інвестиції, як в стадіон так і в інфраструктуру загалом (готелі, спорткомплекси - тренуватися командам теж десь треба), розбудова туристичної інфраструктури і т.д.). Але спостерігаючи за тим, як наш мер знайшов інвесторів на стадіон, виникають підозри, що так буде і з потенційними інвесторами на усі інші об'єкти. Стільки часу язиком плескати і ніц з того...

Ярема П. - 20-8-2008 у 19:00

Я взагалі не думаю про футбол. Чемпіонат пройде, а оте все - залишиться. Все - маю на увазі готелі, яксь мінімальна інфраструктура, дороги.... Оце і буде вигода, для львів’ян. Але за умови, що то все буде робитися. А воно на разі робиться язиками міськрадців, очолюваними мерСадесом, який непогано гребе під себе. Зрештою, ситуація не нова.

Андрій Пелещишин - 20-8-2008 у 19:05

Дороги робляться комунальним коштом. То до чого тут Євро? Під аврал навпаки легше загнати халтуру і ростягнути ресурси.

Андрій Пелещишин - 20-8-2008 у 19:16

Знову ж таки щодо готелів. Ніхто заради 1 тижня готель будувати не буде. Готелі будуватимуться лише, якщо їхні власники розумітимуть що люди там житимуть і в травні 2012 і в липні 2012 і навіть у 2013. І воно так і буде. Готельна база і так розвиватиметься, і можливо розвиватиметься "органічніше".
А саме проживання гостей протягом чемпіонату буде вирішено. Будуть вжиті оргзаходи, під то діло буде передано студентські гуртожитки та санаторії (народ не дуже гордий приїде), причому не тільки у Львові (є ще Трускавець, Моршин, Дубляни, Дрогобич і тп), от і все.

Стадіон взагалі нафіг не потрібен 95% населення Львова.

Імхо, через 2 тижні після закінчення Євро-12 усе повернеться на свої рельси і ніяких системних змін не буде. Тому і гроші тратити не треба і нерухомість роздавати.

Ярема П. - 20-8-2008 у 19:20

http://euro2012.org.ua/ua/?id=925 - відкриваємо і читаємо:
1) з метою підготовки об'єктів транспортної інфраструктури до проведення в Україні чемпіонату:

приведення транспортної інфраструктури у відповідність із вимогами європейських стандартів, УЄФА, поліпшення залізничного, автомобільного і авіаційного сполучення між приймаючими містами;

підготовку пропозицій щодо поетапного фінансування будівництва та реконструкції у 2008 - 2012 роках автомобільних доріг загального користування, необхідних для проведення в Україні чемпіонату;

4) створення за участю відповідних органів місцевого самоврядування на виконання вимог УЄФА щодо безпеки та правопорядку в приймаючих містах центрів з питань безпеки та правопорядку на період підготовки та проведення в Україні чемпіонату.

Коротше, там ще є про податки і т.і., яке має йти на розбудову і впорядкування. І головне - це все має йти через місцеві органи самоврядування:

3) опрацювати питання щодо включення видатків Державного бюджету України на виконання заходів з підготовки та проведення в Україні чемпіонату відповідним головним розпорядникам бюджетних коштів за окремими бюджетними програмами.

От і маєш, крутитися гроші все одно будуть через міську казну, а видаватися ... ну це вже інша розмова як і на що.


Андрій Пелещишин - 20-8-2008 у 19:24

Цитата:
приведення транспортної інфраструктури у відповідність із вимогами європейських стандартів, УЄФА, поліпшення залізничного, автомобільного і авіаційного сполучення між приймаючими містами;

Якщо місто дає гроші (чи розпродує нерухомість ради того), то що вже без УЕФА воно не може заопікуватися приведенням вулиць до вимог європейських стандартів?
Зрештою, якось і без Євро деякі вулиці привели хоч до якогось людського вигляду.

Це те саме, що запрошувати гостей до себе додому лише для того, щоби мати причину зробити прибирання та зробити нормальний обід.

dr.Trollin - 20-8-2008 у 19:37

гарна ілюстрація щодо тези:
Цитата:
Андрій Пелещишин
ГФЛ замість того, щоби взяти, продумати а потім реалізувати політику свого представництва в WWW, просто шукає причини, чому би це не зробити.


-я маю на мислі, що у середовищі ГФЛ - багато хто у Мережі сидить -- це я про швидкість та масованість реакції
на "цілком випадкову", "недоброзичливу" "випадкову помилку" http://www.dw-world.de

а "сторінка ГФЛ"...
а навіщо у часи "WeB 2.0" сторінка? -- цінність її в чім??
--важнішим є не "сторінка"(тм), але ж "контент"(тм)

(ну якщо просякнутися "духом WeB 2.0" - нє??) :-)



= = = = = = =
ГФЛ №f438 Львів’яни не проти проведення „Євро-2012” у Львові
. Сьогодні на сайті „Німецької хвилі” було розміщено інформацію під заголовком:
У Львові ініціюють референдум щодо відмови від проведення «Євро-2012»",
яка не відповідає дійсності. Цю недостовірну інформацію підхопили загальноукраїнські інформаційні сайти, такі як: „Українська правда”, „Кореспондент” інші.
. ГФЛ заявляє, що львів’яни не виступають проти проведення чемпіонату у нашому місті, і громадськість не робила жодних заяв з цього приводу.
. Вчора на своїй прес-конференції Громадський форум Львова висловився проти будівництва стадіону до Євро-2012 за кошти міського бюджету без врахування думки громади та заявив, що таке рішення необхідно приймати лише через референдум. Такі висновки представники форуму після оприлюднення результатів опитування мешканців, де 60 відсотків опитаних львів’ян висловилися проти будівництва стадіону за гроші міста. Нагадаємо, що недавно міські депутати дали згоду надати фінансові гарантії для будівництва стадіону і виділити 80 мільйонів гривень на початок робіт з бюджету міста.
. Про референдум щодо проведення чемпіонату Євро-2012 у Львові на прес-конференції не йшлося взагалі, і таких заяв ніхто не робив.
На даний момент інформацію на сайті „Німецька хвиля” вже виправлено і вона міститься за посиланням: http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,3579848,00.html

Було: У Львові ініціюють референдум щодо відмови від будівництва нового стадіону до «Євро-2012» за кошти міста
Стало: У Львові ініціюють референдум щодо відмови від проведення «Євро-2012»
Офіційного виправлення на сайті www.dw-world.de Не Надано


http://zik.com.ua/ua/news/2008/08/20/147492
У Львові не ініціюють референдуму щодо відмови від «Євро-2012».
Інформація «Німецької хвилі» не відповідає дійсності


2008 Серпень 20 14:35

Радіо «Німецька хвиля» розмістила на своєму веб-сайті інформацію під заголовком «У Львові ініціюють референдум щодо відмови від проведення «Євро-2012», яка не відповідає дійсності. Насправді, вчора, 19 серпня, на прес-конференції в ЗІКу ми заявили, що виступаємо за проведення референдуму чи соцопитування з метою визначити, чи підтримають львів’яни будівництво стадіону до «Євро-2012» за кошти з міського бюджету. Тому Громадський форум Львова вимагатиме спростування розміщеної інформації. Про це сьогодні, 20 серпня, у коментарі ЗІКу повідомив координатор ГФЛ Олег Мацех.
Сьогодні на веб-сайті «Німецької хвилі» з’явилася стаття під заголовком «У Львові ініціюють референдум щодо відмови від проведення «Євро-2012». Зокрема, у ній йдеться про те, що громадські організації Львова ініціюють референдум щодо відмови від проведення у місті «Євро-2012», мовляв, приводом стала суперечка довкола будівництва нового стадіону за кошти міського бюджету.

Натомість, Олег Мацех стверджує, що питання про референдум щодо відмови Львова від проведення «Євро-2012», учора на прес-конференції ГФЛ не піднімав. Зараз ГФЛ готує текст спростування для ЗМІ.

Довідка ЗІКу.

Подаємо статтю «Німецької хвилі у повному обсязі:
http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,3579848,00.html
[I]УКРАЇНА: АКТУАЛЬНО | 20.08.2008 | 04:00 UTC
У Львові ініціюють референдум щодо відмови від будівництва нового стадіону до «Євро-2012» за кошти міста
Громадські організації Львова ініціюють референдум щодо відмови від будівництва у місті нового стадіону до "Євро-2012" за кошти громади. З цього приводу вони провели опитування серед львів"ян.
Львів’яни не хочуть будівництва стадіону бюджетним коштом, коли довідуються, що ці гроші могли бути використані на дороги, садки та лікарні, заявили члени Громадського форуму Львова. На підтвердження цієї тези представники форуму оприлюднили результати опитування мешканців, де 60 відсотків львів’ян висловилися проти будівництва стадіону за гроші міста. Нагадаю, недавно міські обранці дали згоду надати фінансові гарантії для будівництва стадіону і виділити 80 мільйонів гривень на початок робіт. Активіст Громадського форуму Теодор Дяків заявив „Німецькій хвилі”, що Львів не має необхідних для чемпіонату можливостей і тому слід віддати це право містам-дублерам. Рішення про фінансування стадіону має приймати громада, каже Дяків. Тому Громадський Форум вимагає, аби найближчим часом було проведене відповідне соціологічне дослідження, а після оприлюднення результатів міські депутати мають ухвалити адекватне рішення.

Галина Стадник



Ярема П. - 20-8-2008 у 19:51

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Це те саме, що запрошувати гостей до себе додому лише для того, щоби мати причину зробити прибирання та зробити нормальний обід.


А ми хіба не такі? Проаналізуй поведінку свою вдома, як регулярно, без примусу, ти витріпуєш хідники?

Ярема П. - 20-8-2008 у 19:53

Цитата:
Активіст Громадського форуму Теодор Дяків заявив „Німецькій хвилі”, що Львів не має необхідних для чемпіонату можливостей і тому слід віддати це право містам-дублерам. Рішення про фінансування стадіону має приймати громада, каже Дяків. Тому Громадський Форум вимагає, аби найближчим часом було проведене відповідне соціологічне дослідження, а після оприлюднення результатів міські депутати мають ухвалити адекватне рішення.

Галина Стадник


Я б спочатку розібрався з Дяківим і Стадник, а тоді вже Дойче Веллє довбав :lol:

Юрій Сєров - 20-8-2008 у 20:01

Цитата:
приведення транспортної інфраструктури у відповідність із вимогами європейських стандартів, УЄФА, поліпшення залізничного, автомобільного і авіаційного сполучення між приймаючими містами;

Аеропорт якби збудували і залізницю підремонтували, було б дуже добре.
І якби це робилося з кошти міста, то це було б нормально. Але власне гроші міста йдуть на стадіон. Але громаді він потрібен найменше!

Ярема П. - 20-8-2008 у 20:08

Так не про то хіба мова???? Хіба не це питання форум піднімає?

Андрій Пелещишин - 20-8-2008 у 20:11

Цитата:

А ми хіба не такі? Проаналізуй поведінку свою вдома, як регулярно, без примусу, ти витріпуєш хідники?

Так, двічі на тиждень. Вологе прибирання щосуботи. Гості хіба раз в місяць бувають.

dr.Trollin - 20-8-2008 у 20:51

Цитата:
Ярема П.
Я б спочатку розібрався з Дяківим і Стадник, а тоді вже Дойче Веллє довбав


угу. саме так і робиться як я розумію.
тобто Дойче Веллє "довбали" вже другим.

а взагалі ота помилка дуже гарно лягла у стрічку новин, скооперовану "абс. незацікавленим" http://euro2012.org.ua/ua/

особливо сподобалися тези про "несоціологічність" дослідження. :)
-як воно ж "стисло соціологічним" і не претендувало бути
--але ж лишень соціо-ініціюючим.

Юрій Сєров - 20-8-2008 у 21:06

Та пізнувато вже піднімає.
Я про це писав у цій гілці ще 25 липня. Тобто ГФЛ міг знати ще раніше. А опитування почали 18 серпня. Коли рішення вже було прийняте.

сумна - 21-8-2008 у 01:40

Якщо казати в «нематеріальному» плані, то Львів просто спробує приміряти на себе чужий карнавал, і навряд чи це буде вдало. Пам’ятаєте «вивихнуту» будівлю в центрі, де зараз «ватерклозет» Укрсоцбанку? А це ж був тоді свій, доморощений карнавал, і навіть досить стильно те все виглядало, бо кожен знав, що розмальоване згарище врешті приберуть. А в 2012-му отримаємо «вивихнутий» стадіон, який буде просто карнавальною декорацією за грубі гроші. Залишиться лише після отого всього роздумувати «про опір безглуздю, про безглуздя опору».
Це цитата з «Перверзії» Андруховича. І ще одна:
«Посткарнавальне безглуздя світу: що на обрії?.. Найоригінальніша з ідей, вигенерованих бездуховним духом нашого часу (даруйте невеселу гру слів) – це ідея тотальної неоригінальності всього, мертвотна і велична. Цитата, колаж і деконструкція замінили нам щось давніше, первісніше, справжнє. Чи назавжди замінили?.. Карнавалу робиться чимраз більше... Чи тільки видудленим і вижертим Він вимірюється? Чи неймовірними юрмищами туристів, японців, готельних послуг, розваг, оборотом грошей та витратами на піротехніку? А якщо то вже тільки гола механіка, машинерія, холодна індустрія, суцільна консумпція, перманентне паразитування? А якщо це пастка?»

Ярема П. - 21-8-2008 у 02:06

Вдало сказано. Але роблю висновок для себе один - опитування громадськості потрібне, не обов’язково Громадським форумом, може бути кимось іншим. До речі, поляків не опитували, так само все знесли з неба. Але тут ситуація інша - міста настроєні на потік грошей від туристики, і це само собою зрозуміло, що треба щось робити. Цікаво, чи хтось все таки чітко пояснить, яка вигода пересічному львів’янину від отієї катавасії з Євро 2012? Агов, Роман, подаш якийсь лінк з розборкою ситуації?

Юрій Сєров - 21-8-2008 у 07:50

Вже пішло по УАнету: http://korrespondent.net/euro/560125

Ірина Роздольська - 21-8-2008 у 12:08

Хіба? Це моснет, по УАнету може то: http://ua.korrespondent.net/ukraine/559718 ?

Ярема П. - 21-8-2008 у 12:28

До речі, якби форум мав свою сторінку, де б сам давав інформацію, то б не було отаких розбіжностей і Баба Бабі Сказала (BBC) по нету.

Олег Мацех - 21-8-2008 у 13:26

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Та пізнувато вже піднімає.
Я про це писав у цій гілці ще 25 липня. Тобто ГФЛ міг знати ще раніше. А опитування почали 18 серпня. Коли рішення вже було прийняте.


Питання почали піднімати відразу, коли остаточно зрозуміли, що заяви міського голови про інвестора це байки та що держава не збирається брати участь у фінансуванні програм Євро у Львові. Перші заяви ГФЛ були озвучені на круглому столі щодо Євро, скликаному ГФЛ за день до проведення конкурсу на інвестора будівництва стадіону. Наголошу, що саме так стояло питання. Всі думали що проводиться конкурс інвестора, виявилося, що виграла Альпіна, яка і не збиралася інвестувати кошти. Тоді відкрилася афера і тоді ми зрозуміли, що Садовий від початку вирішив будувати стадіон коштом міста, а цей конкурс то був фарс.
Після цього наші заяви щодо недоцільності будівництва стадіону з бюджета міста та які можуть бути наслідки цього, почали з"являтися в пресі частіше і частіше, але нас ніхто не чув. Наприклад 3.07.2008р. публікація на Німецькій хвилі "Євро-2012: Львову пророкують «боргову яму» "
http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,3456468,00.html
Відчуваючи, що рішення щодо будівництва за кошти міста стає єдиним порятунком міської влади, так як інші можливості вони профуфкали. 1.08.08 ГФЛ скликає другий круглий стіл на якому були присутні Кміть, Садовий, Димінський, Сеник, Гудима. Там вперше Садовий заявив, що стадіон буде будувати громада. Коли я спробував задати питання: "Яким ресурсами, яка доцільність, які можливі наслідки?" Кміть мене грубо обрізав та "врятував" Садового від відповіді. 3.08.08, в неділю ввечері нам стає відомо, що на понеділок 4.08.08 на позачергове сесійне засідання скликають депутатів ЛМР для голосування про Євро, ще тоді ніхто не знав їх справжньої мети, ми лише здогадувалися. За ніч нами було підготоване звернення, яке вже зранку в день голосування було розміщено на ЗІКу
http://www.zik.com.ua/ua/news/2008/08/04/145833 Раджу звернення уважно почитати, у ньому вже чітка викристалізована позиція ГФЛ. Це звернення було долучено до проекту ухвали і в день голосування лежало на робочому місці кожного депутата, ми бачили, що всі депутати уважно його читали. Проте практично одноголосно проголосували - ЗА будівництво стадіону коштом міста та виділили під це 80 млн. грн. Голосування відбулося без обговорення(що є грубим порушенням законодавства), Дяківу не дали можливості повідомити офіційні дані управління фінансів ЛМР про реальний стан наявних коштів у бюджеті(їх, на момент голосування було всього 35 млн. грн.) і то основна їх частина - це заморожені залишки минулого року(додумайтеся навіщо їх заморожували та зберігали в банку).
Для того, щоб хоча б якось привернути увагу громадськості до цієї проблеми та змінити предмет дискусії ми провели 18 серпня опитування. Основна ціль опитування - показати, що у Львові громадською думкою маніпулюють та львів"янам ніхто не показує та не пояснює можливі наслідки таких єврорішень.

Олег Мацех - 21-8-2008 у 13:49

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
До речі, якби форум мав свою сторінку, де б сам давав інформацію, то б не було отаких розбіжностей і Баба Бабі Сказала (BBC) по нету.


Напевно Ви не розумієте, що таке ГФЛ. Це не є громадська організація в традиційному розумінні, ми не маємо навіть приміщення. Це явище, дія, рух тощо. Це механізм реалізації ініціатив.

Кожен ініціатор бере на себе фінансування та просування ініціативи, решта її підтримують, а форум це лише інструмент. Немає ініціативи немає форуму. Поки, що нажаль ніхто не проявив ініціативи щодо сайту, лише Сергій зголосився і постійно виставляє наші повідомлення. Є ще кілька членів, що виставляють інформацію на сайтах своїх громадських організацій.

Якщо Ви вірите у Форум, бачите користь від його діяльності та маєте бажання долучитися - виходьте з ініціативою та реалізуйте її, думаю знайдуться ті, що її підтримають.

dr.Trollin - 21-8-2008 у 14:03

Дубляж (тобто Квадрипляж) останніх повідомленнь Олега Мацеха
-то збій програми (не відаю чи двигуна форуму, чи ж глюк налаштуваннь сервера у пана Олега)

якби була змога витирати,- то би витерлось.
-а так, якби була змога у кого,- то зайве затріть

Dmy - 21-8-2008 у 14:08

У кожного є змога видаляти власні повідомлення.
Заходимо в "Правку" і під текстом найнижча операція жирним шрифтом - "! видалити це повідомлення!". треба просто поставити галочку.

dr.Trollin - 21-8-2008 у 14:15

а щодо того, що казав Олег Мацех
-то по суті він кажучи, що
Ви не розумієте, що таке ГФЛ. Це не є громадська організація в традиційному розумінні, ми не маємо навіть приміщення. Це явище, дія, рух тощо. Це механізм реалізації ініціатив.

якщо вже говорити у термінології скороченнь (ака ББС(с)Ярема)
--мав на мислі (ну може і не "на мислі", але "по-суті")

- перехід від (контрольованих сисопом) BBS до P2P (вільніших і _ГОЛОВНЕ_ більш стійких до цензури, глюків та _цільових_ викривленнь)

:-)

dr.Trollin - 28-8-2008 у 13:49

відкритий лист Громадського форуму Львова, що був сьогодні надісланий Президенту України, Прем’єр міністру України, депутатам Верховної ради України з приводу проблем у фінансуванні будівництва нового стадіону до Євро 2012 у Львові за кошти міського бюджету.






Президенту України
Прем’єр-міністру України
Депутатам Верховної Ради України

Будівництво нового стадіону до Євро 2012 у Львові за кошти міського бюджету загрожує занепадом міста

У рамках проведення ігор Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році Львів завжди розглядався, як одне з основних міст-претендентів. Це рішення є логічним і справедливим. Окрім прикордонного розташування, відсутності мовних та ментальних бар’єрів, туристичної привабливості, приналежності до Світової спадщини ЮНЕСКО, місто займає важливе геополітичне та соціокультурне становище в державі, насамперед у контексті євроінтеграції та стосунків з Польщею, яка є партнером України у проведенні футбольного чемпіонату.

У Львові люблять футбол і коли було оголошено рішення УЄФА, львів’яни щиро раділи цій новині. Окрім радості в очікуванні свята, всіх сповнювали надії, що проведення ЄВРО 2012 у Львові дасть великий поштовх розвитку міста. У свою чергу, місцева влада гарантувала як і підтримку держави, так і великі фінансові надходження у виді приватних інвестицій.

Проте, минув уже рік, а позитивних зрушень у цьому напрямку немає, і у львів’ян з’являється все більше і більше запитань. Міська влада не спромоглася ані заручитися підтримкою держави, ані знайти інвестора для будівництва стадіону. Не бажаючи розписуватися у власній бездіяльності, і під загрозою втратити право на проведення ЄВРО 2012 у Львові, міські депутати приймають рішення про фінансування будівництва стадіону з бюджету розвитку міста. Вже до кінця цього року на будівництво стадіону виділено 80 мільйонів грн.

Загальна вартість такого будівництва мінімально складе 800 млн. грн., а це дорівнює 10-м минулорічним бюджетам розвитку міста. Такі кроки ще більше погіршать існуючу ситуацію в господарці міста, коли муніципальні дороги – в жахливому стані, влітку львів’янам не подається гаряча вода, більше половини дахів у центральній частині міста протікають, багато будинків – в аварійному стані. Водночас, ремонт шкіл і дитячих садків здійснюється майже виключно коштом батьків, а не міста. Фінансування будівництва нового стадіону за гроші з міського бюджету поставить під загрозу вирішення наболілих соціальних і господарських питань Львова на найближчі декілька років.

Слід зазначити, що Львів вже має один стадіон, який цілком забезпечує потреби міста. Окрім ігор національних чемпіонатів, на ньому успішно проходять міжнародні матчі. Однак, цей стадіон на сьогодні не приносить прибутку, а будівництво та утримання ще одного ляже непомірним тягарем на плечі городян. Нещодавні опитування показали, що більшість ОПИТАНИХ львів’ян проти будівництва стадіону такою ціною.

Зважаючи на те, що проведення ігор ЄВРО 2012 року у Львові є подією національного і міжнародного масштабу і, передусім, сприятиме розвитку спорту в державі, саме держава має взяти на себе більшу частину його фінансування, так, як це відбувалося в інших європейських країнах. За цим загальноприйнятим світовим принципом будівництво стадіону у Києві фінансується саме державою. Львів також розраховує на рівні стартові можливості і на застосування єдиних стандартів державного фінансування будівництва стадіонів у Києві і Львові.

Звертаємося від імені львів’ян із закликом прийняти рішення про державне фінансування будівництва нового стадіону для проведення ігор ЄВРО 2012 у Львові, тим самим підтримавши імідж міста та держави в очах європейської спільноти.

Громадський форум Львова