Форум Рідного Міста

Чи ви вірите в проросійську орієнтацію Тимошенко

Андрій Пелещишин - 18-8-2008 у 13:00

Тема навіяна рядом публікацій та політичних заяв, що звучали останнім часом, зокрема найсвіжішою:
Цитата:
У діях чинного прем'єр-міністр Юлії Тимошенко є ознаки державної зради і політичної корупції, заявив заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський.

За наявною у нього інформацією, "політичне керівництво Росії з особливою увагою розглядає рішення щодо підтримки Тимошенко на виборах президента України після виконання умов щодо пасивної позиції прем'єра та її політичної сили у конфлікті з Грузією".

http://pravda.com.ua/news/2008/8/18/80037.htm

Чи виглядає вам такий сценарій вірогідним, чи просто в пропагандиській боротьбі уже задіюються усі можливі аргументи?

Горват Корнелія - 18-8-2008 у 13:15

КАТЕГОРИЧНО не вірю! Чистий піар!

Роман Ромашка - 18-8-2008 у 14:43

Спроба відбити голоси. Сьогодні в Києві (біля з.ст. Київ-Волинський) сам бачив плакат ПР з дівчатками в вишиванках. Тобто остані починають корчити з себе патріотів. Я вважаю що ці події однозначно звязані особливо зараз на фоні сильно підмоченої репутації Росії на Кавказі.

Dmy - 18-8-2008 у 18:38

Ну, в тому, що між СП і КМУ йде холодна війна, сумніватися не випадає. Тому від Балоги можуть сказати будь-що.
Проте, найголовніше, що я навіть не вірю - бачу протягом останніх 12 років: Юльця - це людина без будь-яких моральних принципів, яка заради своє мети може піти на що завгодно. (Та й чому може? Ходила вже)
Тому щодо Тимошенко я можу повірити у будь-яку інфу. Інше питання: чи повірю.

А своїм мовчанням вона себе таки добряче підставила (і СП цим вміло скористався). Особливо якщо зважити, що буквально напередодні Осетії ТЮ особисто висловила Мєдвєдєву свої співчуття стосовно Солженіцина. А потім - як Сардінією подавилася, язик у ... "коралях" застряг. І тільки шістки єйні кола накручують - інтерв'ю дають, пояснюють, що Юля "насправді думала" з того чи іншого приводу.

Іван Дівеєв - 18-8-2008 у 20:43

Думаю, що там якась гра з Росією таки ведеться. І думаю, що нічого доброго з того для нас не буде. Тому що ПР грала гаслами і показною проросійською позицією. А чим буде грати Тимошенко? І що це за підтримка на виборах? Це що, їхні телеканали? Так у неї влада - може вже позбавити їх ліцензії за злісну чорноротість. Гроші? Так інвестори самі набіжать. За який саме ресурс іде змагання? Але в будь-якому випадку псувати людині (Тимошенко) відпустку - підло.

Dmy - 18-8-2008 у 23:32

Аналітика:
чому СП прокинувся саме зараз;
думки експертів стосовно того, хто з фігурантів і чому може дружити з Юлею.

vovka - 19-8-2008 у 00:02

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Дівеєв
Але в будь-якому випадку псувати людині (Тимошенко) відпустку - підло.

ну з цими відпустками теж дістало.. чуть що так відразу в позицію страуса - і у відпустку чи на лікарняне, чи ще якісь особисті проблеми.
Я вважаю що якщо ти прем'єр (і не має значення чи ти жінка чи чоловік - знала на що йшла, а то люблять особливо жінки на цій темі поспекулювати) і є якась складна ситуація то немає значення чи ти у відпустці чи хвора чи ще щось - треба висловити свою позицію.

Марія Вибранівська - 19-8-2008 у 09:11

Люди, чого ви так в"їлися на Юльку?
Бачите когось послідовнішого і більш національно спрямованого (в плані державобудівництва) в українській політиці на даний момент? Скажіть, хто це?
А може то чоловіче "ЕГО" спрацьовує? Або жіноча заздрість?

Думаю, Юльки бояться на Олімпі, бачуть в ній реальну загрозу своєму пануванню, тому й гасять з всіх боків.

vovka - 19-8-2008 у 11:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Марія Вибранівська
Люди, чого ви так в"їлися на Юльку?

Тому що по основних питаннях вона махлює ))
Ні щодо УПА, ні щодо НАТО, ні тепер щодо війни в Грузії вона внятно не може пояснити свою позицію. Все вокруг да около.

Максим Стюфляєв - 19-8-2008 у 11:15

Щодо Тимошенко довго не писатиму. Дми все за мене сказав, я підписуюсь. Тимошенко під час російсько - грузинської війни показала, що на Україну, державний інтерес та безпеку їй начхати. Її цікавить лише влада і власне збагачення. Не може відповідальний лідер правлячої коаліції мовчати, коли починається війна, що безпосередньо загрожує Україні. З іншого боку Секретаріат поводиться не краще. У них є докази? Тоді нехай притягають Тимошенко до кримінальної відповідальності. Інакше це виглядає як звичайна передвиборча гризня. Взагалі мені сумно і страшно. Скоро президентські вибори, у світі таке робиться, а я не бачу в Україні достойної кандидатури, яка могла б посісти посаду Верховного Головнокомандувача... Щодо того, чи можливі переговори Юлі з Москвою. Цілком припускаю таке. От тільки допомога Росії в Україні нікому ще не допомагала (даруйте за тавтологію).

Dmy - 19-8-2008 у 11:37

От у пані Марії справді цікава - показова - реакція (хоча і не до теми безпосередньо).

Ще раз переглянув відповіді (до 12:00): якщо і можна до чогось віднести визначення "вз'їлися", то лише до мого допису, та й то, певно, за "метафорічність". Так я на неї "вз'ївся", пардон, ще 1996-го, коли ТЮ в політиці була ніким, натомість із розмахом петрушила ЄЕСУ, збагачуючи родину (і Павла Івановича, як без нього?), роблячи борги компанії і списуючи їх на державу. Це так - щодо державобудівництва.
Але більше ніхто нічого поганого про Юлю тут допоки не сказав (Vovka - про відпустки, але це стосувалося не лише прем'єрки, а всіх "там нагорі", цілком слушне зауваження, як на мене. Сам пам'ятаю, як той же Ющенко (а то і Кучма) купу разів відпустки переривали за найменшого приводу). І це чоловіки з їхнім "ЕГО'м" ніц поганого не говорять. Стосовно же "заздрісних жінок", так висловилася лише пані Корнелія - причому цілком "за".
Звідси підозра, що пані Марія, може, й взагалі не читала пости, а назва треду автоматично ввімкнула стереотип: "Юлю ЗНОВУ б'ють!" - і відповідь стосувалася не кокретної теми, навіть не ФоРуМу загалом, а всіє цієї боязливої, егоїстичної, заздрисної, невдячної спільноти.

А між іншим, ніхто з БЮТу так і не сподобився відповісти на КОНКРЕТНІ звинувачення. Чекають на "мамочку"? Ющенко з відпустки вже її відкликав.

Горват Корнелія - 19-8-2008 у 12:01

Зустрічне питання: кого Ви бачите наступним президентом серед сучасних АКТИВНИХ політиків? Думаю, відповідь багато хто довгенько буде обдумувати.

Максим Стюфляєв - 19-8-2008 у 13:50

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Горват Корнелія
Зустрічне питання: кого Ви бачите наступним президентом серед сучасних АКТИВНИХ політиків? Думаю, відповідь багато хто довгенько буде обдумувати.
Я був би не проти Анатолія Гриценка. Які у нього шанси - це вже інше питання.

Марія Вибранівська - 19-8-2008 у 15:01

Мягкотілих політиків вже досить.
Читати поміж рядків нелегко, бути політиком - теж. Це я вам, Dmy .
Постиать Павла Івановича цілком неоднозначна, принаймні не настільки однозначно негативна.
Пане Dmy, я цілком не належу до людей, які на заклик: "Юлю ЗНОВУ б'ють!" , кидаються дерти патла один одному. Я просто не вірю в в проросійську орієнтацію Тимошенко.
Це не в дусі форуму? Тут що, всі повинні бути проти Юльки?


Горват Корнелія - 19-8-2008 у 15:26

Згодна з пані Марією. Покажіть достойного кандидата, може повірю. Поки що альтернативи пані Ю. не бачу. Принаймні на сьогоднішній день. А так, як вибори не за горами, то вряд чи "вродиться" щось...

Dmy - 19-8-2008 у 19:16

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Марія Вибранівська
Читати поміж рядків нелегко, бути політиком - теж. Це я вам, Dmy
Дякую за турботу, але мені воно якось ... Я в політики не пхаюся. Доречі, важко бути не лише політиком, а й, наприклад, двірником. Хіба що виторг менший. Ще найманим вбивцею - не цукор. Ну і що з того всього? Який висновок? А про "читати поміж рядків" взагалі не в'їхав - це тут до чого?
Доречі, про "читання поміж рядків".
Цитата:
Мягкотілих політиків вже досить
Я правильно прочитав поміж рядків - це м'який варіант знаменитиого вислову "Сталіна на вас не має"?

Пр постать Павла Івановича ... нуу, вам відніше. Я людина проста, примітивна (чоловічо-егоїстична). На мене злодій - він і є злодій, не бачу, що тут може бути неоднозначного.

Щодо ФоРуМу, не знаю, як виміряти його дух, але Правила (коли я востаннє до них заглядав) постулювали цілковитий політичний плюралізм. Навіть пам'ятаю як під час Помаранчевої революції тут цілком вільно і легітимно ніс відверту ахінею один прихільник Януковича. І нічого йому за це не було.
Ви не вірите в проросійську орієнтацію Тимошенко? На здоров'я. Так треба і сказати. А то
Цитата:
Люди, чого ви так в"їлися на Юльку? Бачите когось послідовнішого і більш національно спрямованого (в плані державобудівництва) в українській політиці на даний момент? Скажіть, хто це?
А може то чоловіче "ЕГО" спрацьовує? Або жіноча заздрість?
Як на мене, фраза не має жодного відношення до політичної орієнтації ТЮ.

Юрій Сєров - 20-8-2008 у 19:05

Вкину і своїх 5 копійок.
Тимошенко справді по принципових питаннях ніколи не висловлювалася. Крім того, не забувайте, як в парі з регіонами вона відправляла Єханурова у відставку.
Відносно наступного президента, схиляюся до думки, що краще Ющенко ще на один термін ніж Юля.

Марія Вибранівська - 22-8-2008 у 10:25

Якщо брати до уваги моральні засади, то, безперечно, Ющенко значно переважає. Я вважаю, що від походження людини, від її виховання, дуже в значній мірі залежать її моральні якості, а мама Віктора Акндріювача була, очевидно, справжньою українською інтелігентною жінкою, яка могла привити своїй дитині лише найкращі якості і дійсно любов до своєї батьківщини. Фальшувати люди в віці 80 років не вміють.
Але чому такий вплив на поведінку нашого президента має так багато хто, я не розумію. Багато його вчинків не підлягають розумному поясненню абсолютно (не гармоюють з його ж моральними засадами).
Юлька набагато впевненіша і сама впливає на інших, а не підпадає під чийсь вплив.
Ну от і треба вирішити, що краще...
Я схиляюся до Юльки, я не бачу в її вчинках, принаймні поки що, "зради національних інтересів".

На рахунок Сталіна.
Це була психічно хвора людина, параноїк.
А сильний, владний і справедливий керівник держави, який стоїть на міцній саме національній платформі - це саме те, що необхідно нам на період зміцнення України.

Горват Корнелія - 22-8-2008 у 11:54

Згодна щодо " сильний". Не факт, що її кандидатура є найкращою, але стосовно сьогодення - однозначно. Повторюю - із реальних кандидатур!

Роман Ромашка - 22-8-2008 у 12:01

Той плакат про який я писав вище де проффесор з дітьми у вишиванках багато де можна побачити у Києві. Це значить що передвиборча компанія де факто почалась. І як наслідок дескридитація опонетів теж.
Скільки співпадінь! Правда?

Горват Корнелія - 22-8-2008 у 12:03

Але ми ж люди ніби не дурні, я думаю, кожен уже визначився...

Роман Ромашка - 22-8-2008 у 12:08

Я ще не визначився бо не знаю який розклад реально буде. Точно знаю за кого не голосуватиму. Скажу що дуже не хотів щоб президентом стала Юлька. Про шкодлівого кота Леопольда краще не згадувати. Від Юща теж не в захваті. Але кращої кандидатури наразі не бачу.

Василь Яворський - 23-8-2008 у 01:10

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Роман Ромашка
Той плакат про який я писав вище де проффесор з дітьми у вишиванках багато де можна побачити у Києві. Це значить що передвиборча компанія де факто почалась. І як наслідок дескридитація опонетів теж.
Скільки співпадінь! Правда?


По Львову теж висять.... щодо "почали корчити патріотів", то ПР ніколи і не переставала цього робити....

Dmy - 5-9-2008 у 16:37

Національний рекорд! :lol:
Юрій Сєров (3/09/2008 23:56, Може ще хтось не бачив) майже на півтори доби випередив першоджерело!:o

В контексті дискусії про тип "національної зорієнтованості та стурбованості" ТЮ тут трохи про фігурантку звідтам:
Цитата:
У Юлії Тимошенко непроста ситуація. Очолюваний нею блок не має ідеології у традиційному значенні цього слова...
Сама Тимошенко хоч і носить Louis Vuitton, але сповідує Солідаризм. Партія "Батьківщина", яку очолює Тимошенко, вступила до об'єднання консерваторів, Європейської народної партії. Інший учасник її блоку – Українська соціал-демократична партія – подала заявку до Соцінтерну, протилежного ідеологічного альянсу. Ну а третій засновник БЮТ – партія "Реформи і порядок" – взагалі ліберали, які оголосили курс на Ліберальний Інтернаціонал. Ще є партія "Єдина Україна" Богдана Губського, яку він влив до "Батьківщини" – але то був просто позаідеологічний сателіт СДПУ(о)...
В умовах такого вінегрету Юлією Тимошенко з роками була вироблена штучна ідеологія, що складається не з ідей, а з деяких категоричних тверджень та візуальних символів.
Наприклад, коса на голові. Або обіцянка зробити так, що всім буде добре. Інтеграція до неіснуючої Європейської системи колективної безпеки...
Однією з цеглин ідеології БЮТ завжди було категоричне неприйняття Януковича як учасника коаліції. Під гаслом, що вона ніколи не буде разом з Януковичем, Тимошенко провела дві вкрай вдалих виборчих кампанії 2006 та 2007 років