Форум Рідного Міста

громадський транспорт

Tempika - 21-8-2008 у 10:48

Мене постійно дивує і шокує, що громадський транспорт у місті Львові працює лише до 22-00. Влітку дуже багато концертів, фестивалів в центрі міста закінчуються о 22-30, а то й пізніше. Добратися додому після цього практично неможливо. Особисто мені таксі не по кишені (пару разів в рік, пізно вночі можна, але ж не на кожні вихідні, а то й частіше), а до Любінської доїхати після 22-00 нема як, - 31 маршрутка не ходить, 84-та знята, тролейбуси вже теж не їдуть... І так в багатьох районах міста. Зі Стрийської в фнші райони, наприклад, не виїхати вже приблизно після 21-30... Колись можна було підсісти в таксі, і за рубль доїхати будь-де, - тепер ж можна викликати тільки по мобільному і за 10 хвилин поїздки викласти 40 гривень.

Demyan - 21-8-2008 у 11:51

Якщо ідуьт масові концерти маршрутки їздять допізна вірніше до ранку.
А уявіть якщо ви одні такі маршруту прийдеться їздити за свій рахунок..тоді вони піднімуть ціну до 3 грн - мовляв компенсація за нічні рейси:)
Відпочинок доречі ніколи не був безкоштовним -хочеш відпочивати чи на морі чи вночі містом ходити приходиться платити...таке життя.

Tempika - 21-8-2008 у 12:39

вчора нічо не їздило, і після трансляції концерту макартні теж... ніхто не проти трьох гривень, навіть десятку не жаль... але ж не 40 - від центру до любінської.

Demyan - 21-8-2008 у 13:28

я мав на увазі піднімуть для всіх в повсякденній їзді бо "нічні рейси" себе не окуплять.
Я їх розумію, тут нічого дивного немає - хочеш гуляти плати більше, тобто на таксі.
Вже були спроби нінчих трамваїв...одні збитики були.
Якщо йде якийсь масовий концерт - маршрутки самі вилазять і працюють до 3 ранку..навіть на новий рік. Якщо їм це не вигідно вони і не їдуть.

Tempika - 21-8-2008 у 17:10

як невигідно, якщо останні маршрутки при мені штурмували як бастілію... і колись, коли я працювала в центрі, від універу до 24 00 їздили ліві маршрутки за подвійною ціною, - і завжди повні... тепер ризикує лиш одна, але й то рідко - їх звідти ганяють і штрафують... глупа ситуація.

Tempika - 21-8-2008 у 17:11

до речі, після того знаменитого лазерного шоу теж нічого в нашу сторону не їхало... навіть таксі неможливо було піймати.

Роман Ромашка - 21-8-2008 у 17:33

Щодо нічого транспорту, то наразі єдине серед міст де нічний транспорт це Вінниця. Але не лише 2 чи 3 маршрути і ціна в 2 рази більша. В день спокійно можна жити без маршруток. У всякому разі я коди був у Вінниці спокійно без них обходився.
І взагалі в цьому плані Вінниця рулить, а Львів скоро опуститься нижче Кіровограда. У всякому разі кількість тролів у Львові менше вже ніж у Тернополі, Чернівцях, Чернігові, Житомирів, Рівному, Вінниці. При тому ці міста в рази менші за Львів. Першою ластівкою є рішення садіка і його банди про закриття трамвайного депо #1.

Щодо вечірнього транспорту то десь місяць тому на Підвальній чекав на 88й. Так і недочекався. Прийшлося на таксі їхати. При тому що в Києві на хату послідній троль з Либідської їде в 00:10.

Юрій Сєров - 21-8-2008 у 17:46

Теж кілька разів мав таку халепу. З центру не виїдеш.
Цитата:
Якщо ідуьт масові концерти маршрутки їздять допізна вірніше до ранку.
А уявіть якщо ви одні такі маршруту прийдеться їздити за свій рахунок..тоді вони піднімуть ціну до 3 грн - мовляв компенсація за нічні рейси

Не їздять ніякі маршрутки до ранку.
Парадокс, але у вихідні ситуація увечері з громадським транспортом гірша ніж в будні.
В розвинутих країнах транспорт круглодобовий, просто вночі їздить значно рідше, і це нормально, бо існують нічні робочі зміни.
І піднімати ціну вночі вони не мають права (хоча я згідний і на таке). Міська рада, коли видає ліцензію має обумовлювати рух в нічний час.
До речі зранку та сама проблема: на Мукачівську нічим крім таксі не встигнеш, а це вже після 6-ї.

Ярема П. - 21-8-2008 у 18:30

В розвинутих країнах нічний транспорт в 2 рази дорожчий за звичайний проїзний квиток.

Tempika - 21-8-2008 у 18:36

ну то нехай дорожчий, лиш би був той нічний транспорт :-)

Юрій Сєров - 21-8-2008 у 19:01

Цитата:
В розвинутих країнах нічний транспорт в 2 рази дорожчий за звичайний проїзний квиток.

не у всіх!

Tempika - 21-8-2008 у 19:21

все ж щось з тим тре робити... а то це виглядає так, що просто дається можливість таксистам заробити гроші (чи домова в них така чи як)... а про те, що не кожному це по кишені - забувають...

Тарас Гулка - 21-8-2008 у 20:01

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
але ж не 40 - від центру до любінської.


Спробуйте змінити фірму на якій ви викликаєте таксі. На сьогодні майже всі таксисти їздять з лічильниками. Тариф 15 грн за 4 км (мінімалка) + 3 грн. за кожен додатковий 1 км.
Від пам'ятника Шевченку до Будинку меблів на Любінській орієнтовно 5 км. Рахуємо і маємо 18 грн.

За останій місяць кілька раз доводилось їздити пізно ввечері на таксі. Так по лічильнику все супер. Наприклад, із Сихова на привокзальну 9 км - 30 грн.




Tempika - 21-8-2008 у 20:10

вдень жодного разу дешевше за 30 грн не було, які фірми не викликали... вночі - 40 і крапка.

Тарас Гулка - 21-8-2008 у 20:50

Послідкуйте за лічильником. У разі чого, дзвоніть диспечеру і скражіться, що водій вимагає більше.
Мені один таксист розказував, що в них тепер з цим строго, і керівництво вимагає строго по лічильнику. Боротьба за клієнта і таке інше. В мене були випадки, що таксист в кінці називає суму 27 грн.45 коп. :) і навіть пробує шукати здачу копійками :)

І майте на увазі, що за мінімалку 15 грн. ви маєте їхати 4 км. А то деякі таксисти перепрограмовують лічильники і ви тільки сіли, а лічильник починає тікати. Тобто ви платите по тарифу + 15 грн.

Tempika - 21-8-2008 у 20:58

не вмію розмовляти з таксистами і працівницями ощадбанку... комплекс такий :-) і все ж хотіла б мати альтернативу у вигляді громадського транспорту.

Юрій Сєров - 21-8-2008 у 21:45

Таксі це добре, але мала б бути альтернатива у вигляді трамваїв/маршруток. Так, можливо, раз на годину, але вона мала б бути. Може в когось нема з собою 30-40 грн.?
Може тоді й ціни на таксі були нижчими.

Роман Ромашка - 22-8-2008 у 12:07

Народ зрозумійте одну річ. Маршрутне таксі це той вид транспорту, який їздить як хочу. Вот яскравий приклад у Києві маю. Майже кожен день виходжу в 19:55 з роботи знаючи що в 20:08 (+/-4хв) є тр40 в потрібному напрямку. Так от спостерігаю що мартутка 495 яка їздить вкрай рідко буває їде а в більшості не їде буквально перед тролейбусом. Тобто як хочеться. В той же час тролейбус хоть з точністю 4 хв. але їхздить. Висновок: графік формальність. А в нічний час це якщо можливо то буде те саме. Всі хто був у цивілізованих країнах хтось бачив маршрутки?
Як колись дуже було правильно сказано: маршрутка - це признак корупції.

Tempika - 22-8-2008 у 12:27

ми не є цивілізована країна, ми ще досі країна небагата, де далеко не кожний може собі дозволити особистий транспорт або таксі... з іншого боку, ні місто, ні держава, не сприяють розвитку велотранспорту (я б з задоволенням їздила, якби були велодоріжки, платні стоянки і теде)...

нехай їздить одна маршрутка в пів-години, по подвійній ціні, хай стоїть довго, щоб не їхати порожняком, - я згідна...

то не тільки проблема маршруток, до речі... у нас нема цілодобових кафе, все закривається рано, разом з тим неможливо випити каву о 8 ранку... дивне місто, яке живе (у мене тако враження) лише половину робочого часу... все решта - якась тотальна сієста.

Demyan - 22-8-2008 у 12:32

на день незалежності продовжено графік руху..я ж кажу на свята вони продовжують рух.
Цікаво де такі ціни на таксі дають по 40 грн? Вони зарза бояться і тому по лічильнику.

А щоб було дешевше і якщо кажете що є товпа які вночі чекають на маршрутки - тоді робиться дуже просто - підходите де є ваша зупинка, берете з товпи ще 3-4 людей і їдете на таксі, скинувшися при цьому максимум по 10 грн це якщо по вашим розцінкам - таксі 40 грн...а як правило виходить 6-8грн. Це робочий варіант і кращий аніж маршрутки. А якщо ви одна на зупинці і хочете що б маршрутка була і в 2 і в 4 ночі...тоді вибачайте....

Demyan - 22-8-2008 у 12:36

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
то не тільки проблема маршруток, до речі... у нас нема цілодобових кафе, все закривається рано, разом з тим неможливо випити каву о 8 ранку... дивне місто, яке живе (у мене тако враження) лише половину робочого часу... все решта - якась тотальна сієста.


Я вибачаюся а ви точно зі львова?????

Tempika - 22-8-2008 у 12:48

все життя тут живу :-)

я ж про нормальні кафе, а не про нічні клюби чи дискотеки... назвіть хоч одне.

так само і з кавою в 8 ранку - назвіть місце у центрі міста, де є кава о 8 ранку.

базари працюють часто так, що в 12 дня вони розкладаються, а в 16 вже починають згортатися.

відома журнальна розкладка біля ощідбанку на вул. галицькій працює години три на день, наприклад, і не кожен день.

на роботу приходять о 10, з 12 до 14 неспішно обідають, о 17 00 весь транспорт забитий поспішаючими з роботи.

а скільки народу в місті посередині робочого дня, - і це явно не туристи.

Tempika - 22-8-2008 у 12:51

я намагалася схилити групу студентів до вийняття таксі позавчора - вони дивилися на мене, як на ненормальну :-)) 10 грн - та ви що... вони троха потупцяли і пішли пішки... по закону бутерброда через 10 хвилин підійшла остання маршрутка, яку вони сумно проводили поглядом, маршируючи вже біли церкви юра...

жодного разу не стояла на зупинці сама, кілька разів бачила групки, що сідали в таксі, але це були люди сімейні, якраз 3-4 чоловік, які явно не бажали ще когось в компанію... а пересічні молоді люди у нас в таксі не катаються.

Demyan - 22-8-2008 у 12:59

наприклад 1+1 в центрі міста.
Є ще цілий ряд ресторанів/барів які працюють до останього клієнта можете хоч до 8 ранку сидіти....але це не є забігайлівка типу бістро або нью-йорка.
А чим погані нічні клуби? ніхто ж не заставляє йти в зал танцювати або в боулінг....можете посидіти просто..але звісно тре заплатити за це задоволення
І я писав з самого початку - нічне життя це є нічне, воно потребує ширшого гаманця, тому якщо такого немає то тоді краще не гуляти до пізна. А якщо є то для такої людини таксі не проблема, а студенту досить і в кіоску купит банку пива а додому пройтися пішки.

Горват Корнелія - 22-8-2008 у 13:04

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
з іншого боку, ні місто, ні держава, не сприяють розвитку велотранспорту (я б з задоволенням їздила, якби були велодоріжки, платні стоянки і теде)...




от-от... а я таки тільки ровером і користуюся. Розмію, що у Львові це тяжко, але таки альтернатива. Хоча... вночі...сама...

Горват Корнелія - 22-8-2008 у 13:05

З ьіншого боку "спасение утопающих - дело рук самих утопающих" (О. Бендер) Щукати вихід треба...

Tempika - 22-8-2008 у 13:11

ну правильно, львів заможних людей і туристів, і львів простих людей - це різні міста... і мабуть, комусь прикольно хвастатися своїм широким гаманцем... особисто я в нічний клуб ні при яких умовах не піду, це не те місце, де мені добре... а чому я не можу погуляти по місту, послухати вуличний концерт, кинути в капелюх гривню вуличному музиканту і поїхати за 3 грн. додому?... чому я повинна понтово сидіти в душному накуреному приміщенні і слухати дешеву попсу?... цирк та й годі.

не про нічне життя мова, і не про тих, хто травить своє здоров*я у тому житті... обідно, що прогулянки рідним містом не по кишені звичайному корінному львів*янину.

і навіть не з банкою пива... я ношу з собою термос з хорошим зеленим імбирним чаєм і скибку домашнього пиріжка... і я б гуляла містом допізна хоч кожен день, роблячи фотки, балакаючи з друзями... але... у вас є в місяць 1000 грн на таксі?

Tempika - 22-8-2008 у 13:18

ось і неділю, наприклад, анонсований симфонічний концерт на пл. Ринок, що закінчується о 22 - 00... моя мама, пенсіонерка, з задоволенням пішла б на цей концерт, але не зможе отримати цього задоволення... кінець місяця - від пенсії нічого не залишилося... якщо я дам їй 40 грн на таксі, вона ж їх на таксі не потратить, а купить якісь харчі, онукам шоколадки... рука в неї не підніметься заплатити 40 грн на таксі, якщо її денний біджет на їжу становить 25 грн... і таких людей багато... а може, нас навмисне заганяють у клітушки дивитися поганенькі шоу по телевізору або пити пивце-горільце до ранку на лавочках під вікнами (у нас весь район пухне від тих п*яних компаній)... може, це політика така?... багатих - в нічні клуби, бідних - до телевізора з тупими *піснями 1 каналу*... ?

Горват Корнелія - 22-8-2008 у 13:19

Вибачте, Темпіка, може Ви мене неправильно зрозуміли, я про те, що у нас місто набагато менше, івідповідно, транспорту менше. І тільки...

Demyan - 22-8-2008 у 13:21

Зажди було і є в цілому світі категорії.
Тоді я можу казати а чому я не можу купити собі мерса а чому я не можу поїхати на гаваї...Можна сказати що це не одне і те ж
Але я вважаю що це можна прирівнювати. Є заклади дорогі є не дорогі. І завжди всюди після 24 00 все стає дорожче навіть система All inclusive передбачає оплату в цей час.
Тому кожен вибирає в міру свого гаманця це стосується всього - ще раз повторю - ВСЬОГО, в тому числі куди мені їхати у відпустку так само і чи гуляти вночі чи ні, і так само чи по кишені мені дорожчий транспорт. Якщо ні, висновок один - відпустка в Одесу, прогулянки по львову до 22 00, а транспорт - маршрутки :saint:

Горват Корнелія - 22-8-2008 у 13:26

Так, але весь цивілізований світ живе по принципу - весь рік працюю, а місяць відпочиваю. А у нас як? В кращому випадку - море в Одесі, а в гіршому - як в анекдоті: -Куме, мій сусід іде у відпустку! - А ти звідки знаєш? - Та ж завіз уже пісок, щебень, цемент...

Tempika - 22-8-2008 у 13:28

пані Корнелія, то не до вас репліка була, а в публіку, так би мовити :-)

все вірно - дем*ян - і я не хочу шаленого комфорту таксі, я хочу в давці, стоячки, як небудь, але недорого доїхати додому вночі... це моя цінова категорія, це мій вибір... ВИБІР повинен бути... вам - дорогі клюби і таксі, мені - прогулянки під місяцем в тіні старовинних будинків і дешева тарандайка... це мій вибір, і я теж хочу, щоб його задовільнили... таких, як я , у львові все ж більше, ніж багатіїв або туристів.

і чому я повинна бути обмежена двічі - один раз у неможливості заробити добре у рідному місті, а другий раз - у неможливості у ньому знаходитися після 22-00?... це що, привілей лише багатих?... розпитайте жителів неаполю про їх нічне життя, наприклад...

Горват Корнелія - 22-8-2008 у 13:32

Я думаю, якби вас таких було % із 50, то тоді щось можна було би "перти" проти СИСТЕМИ...

Tempika - 22-8-2008 у 13:36

та судячи по середній зарплаті у львові -- за даними держкомстату щось трохи більше 250 долярів, то нас таких процентів 80 :-) просто то така львівська звичка - понтуватися і зі шкіри лізти, щоб вважали багатим...

Demyan - 22-8-2008 у 13:41

Так правильно вибрі є - значить треба більше заробляти, міняти квартиру в центрі, просити друзів в яких можна переночувати...вибору тут якраз достатньо так само як і в машинах - які хочете такі і купляйте, але якщо не хватає грошей то вже питання до вас..чому їх не хватає. Якщо більше не в змозі заробити - таке ж теж буває тоді треба обмежити себе тим що можете.

А щодо відпустки як на мене заробити за рік і відкласти 300-400 євро на туж туреччину або болгарію зараз можуть багато людей, просто треба бажання.


Tempika - 22-8-2008 у 14:08

не кожен може заробляти більше, для цього є причини... наприклад, пенсіонери, хворі люди, студенти, старшокласники, самотні мами, що є в декреті... це ж моє місто, я плачу податки в бюджет, то невже не можна зробити його більш привітним і зручним для себе?...
чому вони повинні себе обмежувати?... вони є люди другого сорту?

при чому тут туреччина взагалі?... я каже про МОЄ МІСТО.

до речі, дешевих машин теж нема в україні. не купите, як за кордоном биту, але на ходу, за 300 баксів... так що не тре.

Горват Корнелія - 22-8-2008 у 14:23

ну, машин уже і так забагато, якщо у моєму місті бувають пробки, то вибачте. Місто має порядка 80-100 тис. жителів, а враження, що машин у двічі більше...

Demyan - 22-8-2008 у 14:26

Туреччина - це Корнелії, вона писала про відпуск.
Податок - такий який сплачуємо це і маємо, тому відпочивати ви можете спокійно але на те що можете.
Щодо машин - я собі хотів приганяти зі штатів, маю всі ціни на б/у машини можу дати порівняти, гнати машину не вигідно звідти.
Ті що по 300 доларів - в нас теж є такі машини - москвичі, запорожці...

Горват Корнелія - 22-8-2008 у 14:32

Відносно відпустки, то мені якраз досить Криму (не Одеси однозначо).

Demyan - 22-8-2008 у 14:33

І взагалі не хочу офтопити але якби я був на вашому місті, я б відкладав собі собі щоб раз в місяць вийти в місто вернутися додому на таксі..погуляти...думаю це під силу вам і радів би цим чекав би цього дня, готувався, а в інші дні думав би як би зібльшити цю частоту до 2 рзаів потім до 3 в місяць і т.д.
Одним словом я намагаюся жити і радіти тим що маю, а не мав би нічого і любив би гуляти містом - ходив би пішки з кінця в кінець міста...

Tempika - 22-8-2008 у 15:26

а я не хочу раз в місяць виходити надвір не в спеку, я хочу і маю можливість частіше це робити... і літо, і хороша погода цьому сприяють... чого я маю сидіті в хаті з компом в три ока?...

знаєте, то дуже по-львівськи, -- вказувати людям, скільки їм заробляти, як і де гуляти, куди піти і теде... я знаю, що є багато людей, для яких досить аскетичний спосіб життя, - власний вибір, і економія - не тільки можливість відкласти на ремонт, освіту, операцію на оці, на спортивний інвентар, на новий комп*ютер (як засіб праці), - мені видається, цей способі мислення вам простіше зрозуміти, ніж добровільну аскезу :-)) чому для них мусить бути закритим власне місто?

з задоволенням б ходила пішки, якби не злодюжки, наркомани і приставучі дядьки під хмільком. може, ви спостерігали вночі міліцейські патрулі? а й від них варто тікати.

про запорожець за 300 (НА ХОДУ) можна детальніше? :-)))

Demyan - 22-8-2008 у 15:51

А я нікому нічого не вказую. Я говорю як є, бо таке життя хочет гуляти і їздити платіть, хочете машину купляйте, а що купите і на чому їздити залежить від можливостей.
Висновок один нічні рейси - це розкіш за яку (і не тільки ту а будь що сервіс, проживання, подорожі...) треба платити це моя точка зору. Не можете платити сидіть вдома і гуляйте тоді коли можете.
З іншої сторони якщо влада таке робить значить тре буде платит більший податок, а чому за те що вам хочеться гуляти я повинен платити більше? це знову ж таки розкіш, тому ви маєете думати як заробити більше а не я як платит більше щоб ви могли доїхати вночі.
P.S.
ЗАЗ 968М червоний 1986 р. в., 25 тис. км., 1 л., на ходу 300 у.о.
ЗАЗ М-968 білий 1991 р. в., добр. стан кузова, негн., потр. рем. двигуна, переднє сид. від Мерседес чорн. шкір., термін., торг. 1000 грн.

Горват Корнелія - 22-8-2008 у 15:58

Боже, машина за ціною велосипеда....

Demyan - 22-8-2008 у 16:02

А може ще кожному нічному туристу по державному охоронцю надати?
А я хочу вночі ходити на фільми ужасів чому кінотеатри не працюють?
А ще жінка любить вночі по бутіках ходити, чому вони не працюють?
А ще люблю нічні базари...треба щоб вони були відкритими...
Доречі я дуже люблю вчитися вночі..треба щоб ВУЗи працювали вночі...
:lol::lol::lol::lol::lol:
В житті є правила вночі людина спить вдень працює/віддихає. Це не ви і не я свторили, а отже все інше відхилення за яке тре платити...

Tempika - 22-8-2008 у 16:04

ще раз повторюю - йдеться мова про ГРОМАДСЬКИЙ транспорт, який утрамується за кошти платників податків, - нас, громадян міста... читайте уважно сабж.

Tempika - 22-8-2008 у 16:06

ЗАЗ сидіння від мерседесу :-) як ви гадаєте, воно довно буде кататися по нашим дорогам, - години три?

подивіться, що продається за кордоном за 300 баксів.

Tempika - 22-8-2008 у 16:12

до речі, є бажаючі їздити вночі, - купа малих бусиків... але їм не дають можливості працювати... цікаво, чому? :-) знаючи зсередини наше управління транспорту, нетрудно догадатися... дем*яне, дивіться глибше, а не з своєї крайньої хати... наші перевізники отримують ВЕЛИЧЕЗНІ кредити з держбюджету на придбання транспорту так і у лізинг, при цьому ціна за перевозку є завищена максимум в 2 рази (сама писала калькуляції, то ж знаю)... і при цьому вони чітко не в стані їздити після 22-00... подумайте, кому це вигідно :-)

податки ми платимо кільки разів - і купуючи товари в магазинах, і сплачуючи за проїзд, і платячи той ж комунальний податок і облавтодор... і давно, і багато людей, і ТУРИСТИ в тому числі кажуть, що ситуація з транспортом у нас жахлива, а ви відстоюєте власне право бути обдуреним і ошуканим? :-) прошу дуже, львів*яни це люблять.. але я б хотіла жити в нормальному європейському місті, а не в великому селі, де кожен сам за себе.

Demyan - 22-8-2008 у 16:15

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
ЗАЗ сидіння від мерседесу :-) як ви гадаєте, воно довно буде кататися по нашим дорогам, - години три?

подивіться, що продається за кордоном за 300 баксів.


Все ясно тут ви темні, сидіння до доріг зовсім не причім. Навпаки вони комфортніші і легше їхати по нашим дорогам, і довговічніші ніж наші.
Знаю що продається за 300 за кордном, бачив вибирав,...той самий ЗАЗ тільки в вбитому стані, в ЗАЗі хоч поміняно щось а там все тре міняти...

Щодо міськ влади я так і писав чому я повинен платити і більшість львівян які вночі сплять більше податок щоб ви їздили вночі на гормадському транспорті

P.S. взагалі перед тим як щось стверджувати проаналізувати, Ви вже тільки в тому топіку писали що у Львові немає нінчих кафе барів ресторанів, я сам був в багатьох, що не має за 300 доларів ЗАЗів на ходу...спершу подивість на світ ширше, взнайте, не замикайтеся, шукатйе того до чого прагните з оптимізомом, тоді і зявляться гроші і вночі будете ходити щодня і на таксі кататися :)

Ярема П. - 22-8-2008 у 16:37

Я б тут ще згадав стадіон для Єври2012 - от куди гроші податників підуть. А могли б піти на розвиток громадського транспорту. Дійсно, чому за кордоном я можу добратися до хати в будь-якій порі дня, причому ГРОМАДСЬКИМ транспортом, а у Львові - ні? Темпіка, тему ти підняла дуже добру!

Demyan - 22-8-2008 у 16:48

А чому за кордоном жоден магазин не працює в вихідні? а у нас всі і ще й цілодобово?

Я вважаю рівнятися за кордон це абсурт.

Тема то є але її вирішення не буде 100% Вихід один заробляти більше і їздити на таксі або на свому авот

Dmy - 22-8-2008 у 16:50

Дивне місце Львів:rolleyes:
Ві Львові мене самого дратувало, що близько десятої вечера (це - не ніч, як на сьогоднішні реалії - дєцковрємя) навіть із центра (Університет, там, то-сьо) дуже важко від'їхати. Село якесь, їйбо.
Я жодного донецького мера не любив і не люблю: ні Лук'янченка, ні Рибака перед тим, ні тим паче, В. Щербаня, хто такого пам'ятає. І маю за що. Але чомусь у наш бік міста як раніше, так і наразі всю ніч їздить черговий трамвай - десь раз на 1,5 години. Колись (давненько, щоправда) і я ним їздив. Розумію, звичайно, не дуже зручно взимку вночі чекати аж 1,5 години, але в тому випадку можна і таксі викликати. А так люди цілорічно катаються.
І він (трамвай) такий не один і навіть не 1+1. У всі більш-менш далекі кінці (кшталту Сихова etc) подібне добро нічний люд розвозить.
А, забув. Платня - ті самі 50 коп., що і вдень.
Все це діло називається "комунальний транспорт", що існує на доходи міського бюджету, зокрема на податки міщан.
Ще забув. Я плачу податок на дохід у розмірі 15% - так, як і всі мешканці України. Нічого зверху місто в мене не бере.
Міліцію, між іншим, теж на податки утримують - могла би й попрацювати на місто.
Цитата:
А я хочу вночі ходити на фільми ужасів чому кінотеатри не працюють?
А ще жінка любить вночі по бутіках ходити, чому вони не працюють?
А ще люблю нічні базари...треба щоб вони були відкритими...
А ось це, пардон, "лівак". Кінотеатри, бутіки і базари є приватними лавочками, з бюджету не фінансуються і регулюються ринком. Університети наразі, практично, теж, навіть державні. Буде вігідно - будуть працювати вночі, тут сермяжна правда.
Цитата:
В житті є правила вночі людина спить вдень працює/віддихає. Це не ви і не я свторили, а отже все інше відхилення за яке тре платити...
Це в Конституції записано? Чи де? Я ось іноді люблю попрацювати вночі, але за це "відхилення" нічого не плачу (ще й мені доплачують, якщо результат є). Дивно, чому?
Звісно, є певні загальні правила (хоча багато в чому і неформальні) мешкання для городян. Але чим більш цивілізованим стає поспільство, тим менш радикальними є ці правила в частині, де ти нікому не заважаєш (і навпаки, радикальнішими - в протилежному випадку). Нічний транспорт - із першої серії.

Tempika - 22-8-2008 у 17:24

дякую :-)
добре сформульовано.

саме розмежувати хотілося приватні лавочки і те, на що ми маємо право як громадяни міста і платники податків...

Tempika - 22-8-2008 у 17:26

*А чому за кордоном жоден магазин не працює в вихідні? а у нас всі і ще й цілодобово?*

за кордоном все, що потрібно, у будь-який час можна замовити через інтернет і отримати з допомогою кур*єра... і, як правило, дешевше, ніж в торгівельній мережі.

Tempika - 22-8-2008 у 17:27

*Я б тут ще згадав стадіон для Єври2012 - от куди гроші податників підуть. *

о, теж вірно!... чому про це ніхто не пише?... стадіон на два матчі - це саме те, що потрібно жителям міста львова... а потім з того стадіону знов зроблять базар.


Ярема П. - 22-8-2008 у 17:32

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
А чому за кордоном жоден магазин не працює в вихідні? а у нас всі і ще й цілодобово?


Дем’ян, по моєму, ти зле поінформований. Все в тебе там не так, їздиш з якимись не такими туристами за кордон відпочивати... Працюють деякі магазини і вночі. Та і в суботу і неділю працює купа. А на вихідні люди відпочивають від робочих днів, тобі не здається? Не-діля, не-діло, походження слова нічого тобі не говорить? А взагалі все пояснюється дуже просто - в трудовому законодавстві заборонено працювати більше ніж певну кількість годин і обов’язково має бути вихідний день. І знайти працівників, які б брали цей вихідний серед тижня, як можна догадатися, є мізер. Ось і все.
Працювати щоб жити краще треба, але кожен заробляє так як може. І не кожному при цьому посміхається успіх і вдається знайти порядну і грошову роботу. А якщо ще й на утриманні є хтось, то взагалі торба. І не треба всіх стригти під одну гребінку. Це я до твоїх повчань Темпіки - ситий голодного не розуміє.

Hanor Narasson - 22-8-2008 у 18:10

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Горват Корнелія
Вибачте, Темпіка, може Ви мене неправильно зрозуміли, я про те, що у нас місто набагато менше, івідповідно, транспорту менше. І тільки...


І то у Вас не ровер, а біціклє;)

От в Києві мене "добило", що автобуси ходять дійсно по графіку, але інтервали там просто велетенські. Хоч би той графік був на зупинці.:mad:

Юрій Сєров - 22-8-2008 у 20:14

Я щось ніяк не второпаю, що намагається довести Дем'ян.
Більше заробляти, якусь Туреччину з Запорожцями приплели.
Теміка підняла абсолютно актуальну тему. Як платники податків ми маємо мати вибір. У всьому цивілізованому світі людина може подорожувати вночі громаднським транспортом. І навіть якщо в мене є гроші на таксі, чому я не можу можу їх зекономити на щось важливіше і поїхати додому трамваєм?
А тепер по деяких пунктах і в порівнянні з закордоном
Цитата:
А я хочу вночі ходити на фільми ужасів чому кінотеатри не працюють?

Працюють. Дуже часто прем'єри призначаються на 12:01 ночі. Та й у нас бувають "ночі кіно", в тому числі на площі Ринок.
Цитата:
Доречі я дуже люблю вчитися вночі..треба щоб ВУЗи працювали вночі...

У багатьох ВУЗах бібліотеки/комп'ютерні класи відкриті 24/7 тільки вхід по посвідченнях, який контролює автоматизована система.

А назагал Темпіка звертає увагу на актуальне питання, яке б мала вирішувати мерія, а Дем'ян проти... Може, Дем'ян таксист? :)

p.s. офф-топ про який ми вже говорили. Відносно машин ти знову ж таки неправий, подивися собі craigslist.com - машини таки дешевші. Не за 300 звісно, але все ж... а у нас захист не споживача, а виробника...

Горват Корнелія - 22-8-2008 у 20:14

Я хотіла зрозуміліше, а взагалі то - БІЦІГЦІ (від угорського bicigli).

Роман Ромашка - 24-8-2008 у 13:14

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
От в Києві мене "добило", що автобуси ходять дійсно по графіку, але інтервали там просто велетенські. Хоч би той графік був на зупинці.:mad:
Ага, 12, 75, 27, 111 які їздять раз в годину :baddevil:

Доречі на зупинках ТР40 розписано графік. Але реальність така що реальо кількість машин в 2 рази більше на лінії і їздять чому сь на 3-4 хв. раніше графіка.

Tempika - 24-8-2008 у 13:16

так, особливо 12-й.

Mykola Senko - 24-8-2008 у 23:59

Я думаю, що нічний комунальний транспорт - це так само нормально як хліб в магазині. Єдине, що Львову до цього ще далеко. Бо гроші (водіям, наприклад, згідно КЗпП треба подвійну платню платити тощо), бо бажання (чи не бажання) чиновників, бо треба організувати роботу, бо ресурс машин зношується швидше, а ремонтувати їх немає за що, бо ще тисячу причин. Про що тут говорити... До сих пір із Стрийського парку повалені після бурі у червні дерева не можуть вивезти. А ВИ? Нічний транспорт, нічний транспорт...

Роман Ромашка - 27-8-2008 у 16:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
так, особливо 12-й.

Взагалі то я говорив про автобусний маршрут у Києві.
А що тр. 12 у Львові вже так гнило ходить??

Tempika - 27-8-2008 у 17:38

є у нас такий автобус :-))

Роман Ромашка - 27-8-2008 у 18:16

Та ну. У Львові менш більш похоже на автобуси бачив на 55 і 19му маршруті в 2003 році. Чи я щось пропустив?

Tempika - 27-8-2008 у 21:01

автобуСИК :-) пазік, здається.

Demyan - 28-8-2008 у 07:58

Ага 12 це Пазік. Не знаю як кому а я ним щодня їзжу на роботу, їздять вони в основному в час пік, зранку проблем з ним жодних немаю, знаю коли їде в яку годину вихиожу і сідаю, приочму їду сидячи, радує що він не їде повний (їду зі сторони підголоско).
Ввечері вони фактично "скидають" обороти і їздять не до пізна.