Форум Рідного Міста

Куди зник магазин "Художник"?

сумна - 23-8-2008 у 19:26

Підкажіть, будь ласка, хто знає - яка доля магазину "Художник", що був на проспекті Свободи. Він зовсім зник чи кудись переїхав? Чула побіжно, що він вів тривалі війни, коли йшлося про реконструкцію приміщення Ексімбанку, сидів взимку без опалення... Судячи зі всього, програв.

Юрій Сєров - 23-8-2008 у 20:24

Про "війну" чув, але мені здавалося, що він вижив. Немає його?

сумна - 23-8-2008 у 20:39

Ні, немає. Якась гламурна косметика там з*явилася.

Василь Яворський - 23-8-2008 у 20:43

ситуація дуже загадкова.... не так давно директор магазину заявляла, що мавляв, немає жодних проблем і немає "війни" як такої... в нас навіть сюжет злетів, бо не було про що говорити, аж раптом магазин зчез...

Mykola Senko - 27-8-2008 у 20:03

Бабло перемагає зло!!!

Demyan - 28-8-2008 у 07:51

Цей магазин реально не дуже вигідний, я крутився там свого часу розпитував. Всіх туристів водять на вернісаж, в магазин здавали роботи ті ж художники що й на вернісажі, навіть наші люди ходять на вернісаж за мистецтвом, фактично вижити їм важко...

сумна - 28-8-2008 у 08:35

В "Художнику" було все-таки менше кічу, ніж на вернісажі. Мистецький магазин на центральній вулиці - це до певної міри поняття престижу міста.

Demyan - 28-8-2008 у 09:41

скоро перенесуть вернісаж на пл.ринок ось і буде купа мистецьких магазинів/лотків - їх будуть робити під архітектуру міста а не як зараз на вернісажі

romano - 28-8-2008 у 14:29

Чув, що ХУДОЖНИК теж переносять, нібито буде десь на початку Академічної, між Сенсусом (чи то пак КАНТом) і АДІДАСОМ

Роман Голощук - 30-8-2008 у 09:09

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
скоро перенесуть вернісаж на пл.ринок ось і буде купа мистецьких магазинів/лотків - їх будуть робити під архітектуру міста а не як зараз на вернісажі


А на місці "Вернісвжу" мають намір збудувати готель до чемпіонату Європи з футболу - http://gazetapo.lviv.ua/city/2008/08/22/150925.html

сумна - 30-8-2008 у 23:23

Дякую за посилання, цікаво було почитати, які перспективи у цього перспективного місця. :-) Мабуть багато часу піде на буцання і борюкання зацікавлених осіб, а потім все це швиденько перериють, не заморочуючись археологією, бо час підіжме.

Марія Вибранівська - 1-9-2008 у 08:02

Ви уявляєте навпроти театру готель? Це ж з паркінгом, купою автівок і т.п. Я - ні...
Був би там просто скверик з гарними лавочками і ліхтарями...
Але на скверику не наживеться ніхто...

Demyan - 1-9-2008 у 08:56

Так вже є один готель прямо напроти театру. Якщо буде паркінг його будуть робити швидше за все підземною стоянкою. Доречі автівок там ітак зараз ціла купа.
А те що з вернісажем треба щось робити це я за. Всі туристи приходять а там якісь клійонкі палки, безпорядок повний, хтось на землі хтось просто стіл який небудь...треба впорядкувати зробити гарно. Так і хочуть зробити на пл. Ринок але люди проти бо тоді за це тре буде більше платити аніж зараз.

Андрій Моравський - 1-9-2008 у 16:46

Ще справа у тому, що на місці славнозвісного Вернісажу є так званий Низький Замок, який існував у ядрі древнього Львова, ще до високого замку і був дерев"яним, якщо мені пам"ять не зраджує...єдине ніби що там було кам"яне це наче якась церква чи каплиця у межах цього Низького замку....(це все по пам"яті... нарийте інфу кому цікаво)

Справа у тім, що із побудовою там готелю буде важко відновити історичні пласти, тобто неможливо...а перед побудовою ніхто панькатися довго не буде, як того вимагає законодавство :-(

..а шанси знайти там щось цілком є, згадайте, що знайшли біля пам"ятника Данинилу.. не пригадую яку, але то були серйозні залишки дерев"яної(!) споруди, здається 17 століття... доривались до кам"яної дороги того часу... (до-речі її могли фрагментарно залишити експонованою під загартованим склом, щоб проглядалася...)

....от-такі то макарони, панове!

сумна - 1-9-2008 у 23:51

Цитата з Івана Крип*якевича, «Історичні проходи по Львові»: "Низький Замок постав з першими укріпленнями міста в 14-му ст., двічі горів, був перебудований і проіснував в руїнах до початку 19-го ст. ...При кінці 18 ст. замок уже був в руїні, шкодила йому особливо вогкість, що йшла від багон Полтви. Австрійський уряд дарував знищені мури галицьким станам, а вони 1802 р. продали їх місту; магістрат випродав цеглу жидам, і з неї побудовано кам’яниці на Краківській площі".
Мабуть мали б збереглися підвалини.
А площу він займав досить-таки велику – вхід був десь навпроти Народного Дому, а театр М.Заньковецької, колишній Скарбківський театр, побудований теж на місці Низького Замку.
Мав багато споруд; як пише Крип’якевич, «Замок був якби мініатюрою міста». Архів, в’язниця, міська канцелярія, вежа, зали засідань трибуналу, «великі покої», офіцини, прибудови, кухні, возівня, чиншівня, костел, каплиця, дзвіниця. Тобто знахідок справді могло б бути багато.

Марія Вибранівська - 2-9-2008 у 09:10


Як там казали вище?

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Mykola Senko
Бабло перемагає зло!!!