Форум Рідного Міста

Карта для студента

Роман Голощук - 1-9-2008 у 11:53

Сьогодні, 1 вересня, стартував проект – випуск «Карти для студента». Біля трьох найбільших вищих навчальних закладів Львова (Львівського національного університету ім. І. Франка, Національного університету «Львівська політехніка та Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького) студентам перших курсів роздають примірники карт. Про це розповів під час прес-конференції відповідальний за проект «Карта для студента» Назар Драла.

На карті позначено усі важливі для навчання і відпочинку студентів об’єкти – навчальні корпуси, студентські бібліотеки, книгарні, їдальні, схеми доїзду до гуртожитків, кафе, кнайпи, нічні клуби, магазини одягу та канцелярських товарів, салони татуювання, перукарні, Інтернет-кафе. Як відзначив Драла, окрім розповсюдження біля навчальних корпусів, карти потраплять у профкоми, кнайпи та ті об’єкти, які позначені на мапі. Кожен студент зможе безоплатно її отримати також на факультеті чи відповідній кафедрі.

Перший випуск карти вийшов тиражем 4 тис. примірників, якого до середи, 3 вересня, заплановано повністю розповсюдити. Львівська молодіжна громадська організація студентського руху «Студент за студента» планує за два-три місяці випустити ще 2 тисячі примірників «Карти для студента» за кошти спонсорів. На перший випуск карти витрачено понад 5 тис. грн спонсорських коштів.

«Завдяки цій карті ми спростимо «студентське життя» першокурсників, – наголошує Назар Драла. – Спудей, взявши до рук карту, зможе без проблем знайти необхідний йому навчальний корпус чи, скажімо, місце, де можна розважитися з друзями. Проект реалізовано за підтримки Львівської міської ради. Наступного року заплановано випустити у Львові газету для студентів усіх ВИШів. Але для цього знову доведеться шукати спонсорів».

Джерело: http://zik.com.ua/ua/news/2008/09/01/148408

P.S. Видати таку інформаційну карта справа звичайно добра, але нашо в ній зазначати салони татуювання?

Demyan - 1-9-2008 у 12:20

Як на мене це лишнє. Адже треба з початку вже студентові проявляти кмітливість...нехай сам взнає, розпитується, орієнтується, тим більше львів не таке велике місто, не так важко знайти, та й це питання максимум одного тижня, потім та карта не буде потрібна.
Або ж вже якщо так дуже хочуть спростити життя - зробити велику карту і повішати її десь в корпусі з адресами і телефонами, якщо комусь потрібно кудись піти - підійшо подивився, записав адресу і пішов. Така карта буде вічно і не тільки для першокурсників.

Щодо салонів татуювання - на мою думку теж правильно, адже краще якщо хтось хоче зробити і не знає де або взагалі не знає чи роблять у львові таке - побачив адресу пішов зробив, аніж робити це кустарним методом в гуртожитку.

Юрій Сєров - 2-9-2008 у 02:25

І зовсім не лишнє.
Пригадую себе студентом першого курсу. Приїхав з райцентру, ніц не знаю. Навіть на фізкультуру (в стрийський парк) проблема добратися. Мав карту корпусів ДУ "ЛП" з розкладом пар і вона була дуже помічна.
Інша справа, що
Цитата:
кнайпи, нічні клуби,..., салони татуювання
дуже потрібна студенту річ! :baddevil:

Demyan - 2-9-2008 у 07:58

Ну тоді мої співчуття...якщо людина не може зорієнтуватися в двох трьох будинках і причому є вже студентом... Або ж запитати де що знаходиться...
щодо кнайп клубів...як то кажуть кожному своє...студент який замикається в чотирьох стінах: гуртожитку/бібліотек/корпус - звісно що таким студентам потрібна карта, мабуть не тілкьи де що знаходиться ай внутрішнього пересування по корпусам :lol:

Юрій Сєров - 2-9-2008 у 08:17

А власне не треба співчувати - треба допомогти!
Річ не в тім чи може зорієнтуватися чи не може, має в кого спитатися чи не має. Річ в тім, що така ініціатива є абсолютно помічна, причому за досить невеликі гроші. Не розумію, чому вона викликає якісь негативні реакції?
Цитата:
Ну тоді мої співчуття...

Цитата:
студент який замикається в чотирьох стінах: гуртожитку/бібліотек/корпус

Тобто помогти студенту з орієнтацією на місцевості в плані навчання це погано, а написати де кабаки - це правильно? Так Ви за створення карт чи проти?
Цитата:
щодо кнайп клубів...як то кажуть кожному своє...студент який замикається в чотирьох стінах: гуртожитку/бібліотек/корпус - звісно що таким студентам потрібна карта, мабуть не тілкьи де що знаходиться ай внутрішнього пересування по корпусам :lol:

Знову якісь крайнощі - не ходити по кабакам і не мати тату, це значить замкнутися в чотирьох стінах?
Ну так справді... кожному своє. Я можливо декого здивую, але студент крім кабаків може ходити ще в театри, музеї, галереї, стадіони, спортклуби, парки і інші місця, де він з користю для себе може провести час.
Але справді, важливіше, щоб він наколку зробив гігієнічно. Це на першому курсі найактуальніше! :lol:
Зрештою, якщо більше спонсорів не знайшлося, то най буде і з салонами татуювання. :rolleyes: Студенти люде дорослі - самі можуть визначити, що їм потрібно.

До речі, на заході, яким багато хто захоплюються, такі карти є абсолютно поширеним явищем, у різних місцях. І Ви не повірите, для першокурсників у західних ВУЗах проводять так званий орієнтейшн, де все показують і розповідають, я мовчу про те, що їм видають аналогічні карти, щоправда, швидше за все без місць, де можна собі зробити тату.

Demyan - 2-9-2008 у 08:28

Я за карту і всю інформацію довідкову але щоб вона була десь на стенді стаціонарно в кожному корпусі, зрештою можна навіть зробити один раз якусь програму типу міні-GPRS - але зробити це так щоб це було для всіх і назавжди, адже інформація може знадобиться не тільки студенту а я іншій людині яка прийшла в вуз і хоче знайти якийсь корпус. Можна вказівники повішати або при вході в корпус зробити план-схему.
Щодо закордон - тому відповідно в тих людей як кажуть в нас "шаг в лєво шаг вправо"...не можуть зорієнтуватися і включити деколи логіку.
Щодо театрів музеїв і т.д. звісно таку інформацію теж треба подавати.

Юрій Сєров - 2-9-2008 у 08:42

Та одне іншому не заважає. Можна і стаціонарну. Але це вже справа кожного ВНЗу.
Цитата:
в нас "шаг в лєво шаг вправо"...не можуть зорієнтуватися і включити деколи логіку.

це банальна адаптація, яка потрібна усім. зрештою, це банальна економія часу.
Цитата:
програму типу міні-GPRS

це як?

Марія Вибранівська - 2-9-2008 у 09:13

Дурня, а не адаптація.
я була студенткою, не львівянка, потреби в подібних друкованих паперах ніколи не відчувала.

Гроші дійсно невеликі, але не такі вже й малі. Витратьтити б їх краще на антирекламу пива.

Юрій Ришковець - 4-9-2008 у 11:58

Першого вересня всім першокурсникам Національного унівкрситету "Львівська політехніка" видавали Памятки першокурсника, в яких описано місія та корпоративні цінності, права студента та карта академічного містечка


Немає можливості прикіпити зображення:o:o:o

Вже можна

Андрій Пелещишин - 4-9-2008 у 16:11

Можна

Юрій Ришковець - 4-9-2008 у 16:51

Карта академічного містечка

akademcity2.jpg - 96kB

Hanor Narasson - 4-9-2008 у 17:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
...
Щодо закордон - тому відповідно в тих людей як кажуть в нас "шаг в лєво шаг вправо"...не можуть зорієнтуватися і включити деколи логіку.
...


Тут не так все просто.
Приблизно 4% людей страждає "географічним кретинізмом".:( Ну не може воно зрозуміти навіть де північ-південь, а щоб зорієнтувати карту правильно - так це "темна вода в облацехъ":baddevil:, а стрілка компаса "показує напрям куди йти" (дивно, що вони ще не перевелися, бо мали б всі скупчитися на північному полюсі і вимерзнути :lol: ).

З іншої сторони, подавляюча більшість людей, діяльність яких повязана з картами-схемами-планами тощо - не розуміють усного пояснення "як пройти", якщо поворотів більше двох. :P