Форум Рідного Міста

Театральний фестиваль «Золотий Лев-2008» (Львів, 11-19 жовтня)

Роман Голощук - 1-10-2008 у 13:13

Загалом IX Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев-2008», який проходитиме у Львові 11-19 жовтня на сценах п’яти найбільших театрів міста, представить 29 вистав європейського та світового театру, з поміж яких – 3 прем’єри львівських театрів. Серед вистав світового визнання будуть: «Емігранти» Тбіліського державного академічного російського драмтеатру ім. Грибоєдова (Грузія-Голандія), Лодзький театр – виставу «Майстер і Маргарита», Томський театр з Росії –«Не боюся Вірджинії Вулф», Батумський театр «Грузія» – «Нугзар і Мефістофель», театр «Воскресіння» зі Львова виставу А. Чехова «Вишневий сад».

У програмі IX Міжнародного театрального фестивалю «Золотий Лев-2008» відбулися зміни. Так, 13 жовтня вистава «Сто тисяч» Київського академічного драматичного Театру на Подолі відбудеться у Львівському національному академічному українському драматичному театрі ім. М. Заньковецької о 18.00, а вистава Я. Гловадського «Четверта сестра» відбудеться у Першому Українському театрі для дітей та юнацтва.

19 жовтня вистава «П’ять жінок Ходжі Насреддіна» відбудеться о 16.00 у Першому Українському театрі для дітей та юнацтва, а о 18.00 у Львівському національному академічному українському драматичному театрі ім. М. Заньковецької відбудеться вистава «Нузгар і Мефістофель».

12 жовтня запланованої вистави «Бабариба», яку мав представляти театр МАКАТА (Варшава-Гарджиніце, Польща) у Львівському духовному театрі «Воскресіння», не буде.

На відкритті й закритті фестивалю показуватимуть вуличні вистави. На вулицях міста проходитимуть святкові карнавали та вогняні шоу. Також у програмі фестивалю передбачено тренінги з молодими акторами.

Нагадуємо, що цього року Міністерство культури і туризму України визнало фестиваль «Золотий лев» як один з найпрестижніших театральних форумів України.

З міського бюджету на проведення фестивалю виділено 100 тис. грн.

Джерело: http://www.zik.com.ua/ua/news/2008/10/01/151796

Роман Голощук - 12-10-2008 у 11:20

Cьогодні, 12 жовтня, у рамках фестивалю буде представлено наступні вистави:

16.00 Тбіліський державний академічний російський драмтеатр ім. О.Грибоєдова (Грузія - Голландія), вистава С. Мрожека «Емігранти» (Львівський академічний театр ім. Л. Курбаса, вул. Л. Курбаса, 3).

17.00 Краківський театр КТО (Польща), вистава М. Кавалко «Остання година Льва Толстого» (Львівський духовний театр «Воскресіння»).

19.00 Брестський театр драми і музики (Білорусь), вистава О. Дударєва «Вечір» (Перший Український театр для дітей та юнацтва).