Форум Рідного Міста

Липові агенції або як винайняти квартиру у Львові

Юрій Сєров - 9-10-2008 у 22:14

Натрапив на досить цікаву статтю http://www.zaxid.net/article/25549/ про те, як деякі "підприємці" дурять людей, які пробують винайняти квартиру.
Чув від знайомих, що такі афери буденна реальність і знайти квариру дуже складно.

Юрій Ришковець - 10-10-2008 у 10:37

З власного гіркого досвіду підтверджую факт такого обману з боку агенств.

Переглядаючи оголошення про оренду квартири можна побачити, що в багатьох оголошеннях номери телефонів повторюються, це також, як правило, свідчить, що цей номер телефону - номер інформаційної агенції або ж як тепер вони себе називають інформаціно-довідкове бюро чи просто довідкове бюро.

Окрему категорію становлять оголошення, в яких явно вказується, власник повідомлення, а саме, агенство нерухомості. Хоча і це не факт того, що вас не обдурять. Слід обов'язково поцікавитись чи агенство організовує зустріч із власником на пропонованій квартирі. При зустрічі з власником потрібно переконатись, що людина, з якою ви розмовляєте, дійсно є власником цієї квартири. Тобто попросіть показати документ, який засвідчує особу та документи на квартиру, в тому числі документи про оплату комунальних послуг (бо може виявить, що на цій квартирі висить чималенький борг і тоді не факт, що вам щось не відключать). Далі слід обговорити умови здачі в оренду квартири і для власного спокою юридично оформити цю угоду.

P.S. Агенства нерухомості, як правило, беруть за свої послуги суму, яка дорівнює місячній оплаті за квартиру.

Роман Ромашка - 12-11-2008 у 15:35

Колись був досвід у Києві.
Проте всі документи були пред'явлені що до моєї вимоги. І підписували всі документи в присутності господаря.
Про лохотрони наслухався багато. Перший признак лохотрону - відсутність при укладенні угоди.

Demyan - 12-11-2008 у 17:36

Процентів 90 оголошень - агенції. Оскільки вони знають своїх і знають тих нових. Як тільки людина подає оголошення вони відразу звонять, вербують її і кажуть що в них є можливості що знайдуть відразу, що людина нічо не буде робити і т.д....Звісно що тому хто здає краще дати це їм і не паритися з оголошеннями і бігати кожен раз показувати квартиру.

Юрій Сєров - 12-11-2008 у 18:22

Цитата:
Звісно що тому хто здає краще дати це їм і не паритися з оголошеннями і бігати кожен раз показувати квартиру.

Так, звичайно. І це правильно. І все було б ОК, якби агенції не займалися лохотроном, а робили реальну роботу і брали за це гроші.

Юрій Ришковець - 13-11-2008 у 16:47

У власника нема гарантії, що агенція знайде йому порядну людину. З таким самим успіхом він і сам може шукати.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
Звісно що тому хто здає краще дати це їм і не паритися з оголошеннями і бігати кожен раз показувати квартиру.

Не зовсім так. Власник квартири хоч і заключить угоду з такою агенцією, але якщо вже дойде до її показу, він всеодно має прийти, щоб відкрити квартиру.

Віктор Остапенко - 5-4-2009 у 22:30

Протягом багатьох років за кордоном знімав квартиру тільки через агенції. Тому що вони там займаються тим, чим і мають займатись. А не тим, що в нас. Наші маклери тут взагалі обнагліли - давай їм за те, що вони знайшли тобі гадюшник, гонорар в розмірі місячної платні за ту квартиру... Ну це просто слів не вистачає! :mad:
Добре, що мене попередили про таке і я всеж таки вийнайняв житло у власника без посередника.
Кам’яний вік.

Demyan - 6-4-2009 у 11:15

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Віктор Остапенко
Протягом багатьох років за кордоном знімав квартиру тільки через агенції. Тому що вони там займаються тим, чим і мають займатись. А не тим, що в нас. Наші маклери тут взагалі обнагліли - давай їм за те, що вони знайшли тобі гадюшник, гонорар в розмірі місячної платні за ту квартиру... Ну це просто слів не вистачає! :mad:
Добре, що мене попередили про таке і я всеж таки вийнайняв житло у власника без посередника.
Кам’яний вік.


Я офтополю і не хочу образити п. Віктора....але якщо Вам тут не подобається, якщо це камяний вік якщо ми не білі люди...то для чого верталися сюди? Їдьте там де живуть білі люди і де не камяний вік.
Мені чесно обідно бо тим самим багато людей назадоволені живуть тут і говорять погане про свою ж державу :o Я НІДЕ не чув щоб за кордоном хтось жалівся на свою державу і так її паплюжити. В першу чергу треба навчитися цінувати те що ми маємо - нехай це будуть такі дороги, такі люди, проблеми і т.д. але як не крути ви тут живете. :mad: а не подобається - їдьте вас ніхто тут не тримає :mad:

Віктор Остапенко - 6-4-2009 у 19:06

Demyan,

1. Я на вас не ображаюсь. Я вас розумію.
Якщо я вас чимось образив, то прошу пробачення.

2. Якби я не був громадянином України, тоді ви могли б мені рота закривати і посилати.
Але така поведінка не дивує :rolleyes:

3. Я нічого не збрехав. Якщо тебе намагаються надурити - обурення є природньою реакцією . Якщо до чогось відносяться з халатністю - так само.

4. Патріотизм не заключається в тому, що коли плюють то потрібно казати що дощ падає.

Tempika - 7-4-2009 у 08:47

жаліються-жаліються за кордоном на державу, - чула таке не раз... на німеччину, італію, братанію, США... скаржитися на свою державу - цілком нормально... це значить, що людина не є байдужа до того, як у ній живеться.

Demyan - 7-4-2009 у 11:43

Мабуть це жаліються наші емігранти. будь-який німець чи американець гордиться своєю державою і не скаже він іншій людині що бідно живе. Я зараз маю звязко з багатьма країнами і людьми і наприклад питаю як у вас в державі з кризою - жодного нарікання, хоча проблеми є але всі кажуть що це їх держава і вони витягнуть це а життя прекрасне.

Андрій Пелещишин - 7-4-2009 у 12:15

Ну ви вже з'їхали в офтоп :)
Скажіть краще, а як виглядають агенції з точки зору здавача житла? Така сама "липа"?