Форум Рідного Міста

Зупинка великих підприємств і наслідки

Юрій Сєров - 26-10-2008 у 21:06

Зупинвся комбінат Ілліча, Криворіжсталь працює три дні в тиждень. Зупинка инших промислових гігантів також цілком ймовірна.
Виглядає, що в переважній більшості випадків вина на плечах керівників (старе обладнання, поганий менеджмент). Але цілком ймовірно, що соціальний конфлікт, який ймовірно виникне, вони будуть намагатися спихнути на керівництво країни - уряд, який не забезпечив дешевий газ, інфляцію і т.п. і т.д. Олігархи, які тупо рубали бабло, тепер відправляють людей у неоплачувані відпустки. Чому так? Вони мали би нести відповідальність перед людьми, а не країна!
На заході легше, в нас великі підприємства давно загнулися. А східнякам не заздрю.

Тарас Гулка - 26-10-2008 у 21:33

Я б не поспішав з висновками стосовно керівників. Не варто відкидати чинники світової кризи. Ціни на сталь сягнули рекордно низьких меж. Навіть китайці скорочують виробництво сталі на 20%.

Юрій Сєров - 26-10-2008 у 23:10

Падіння цін прогнозоване. Про це говорили вже давно. Плюс до того всього - наша сталь неякісна. Бо технологія застаріла.

Степанюк Василь - 17-11-2008 у 23:57

Теперішня ситуація призводить не лише до зупинки великих підприємств. Багато дрібних фірм також відчули наявність нестабільної ситуації, з усіма випливаючими наслідками ...