Форум Рідного Міста

Русини хочуть автономію. Інтрига Балоги?

Юрій Сєров - 27-10-2008 у 19:23

Тільки поповзли чутки про конфлікт двох Вікторів: Балоги і Ющенка. Нібито Ющенко не захотів включати Балогу в свій список на дочасних виборах. А Балога тим часом провів контр-удар - почав робити "автономію русинів".
Було б дуже смішно, якби не усвідомлення того, що такі політичні ігри можуть привести до втрати частини території України або навіть державності

Олександр Ганущин - 3-11-2008 у 18:53

План існував ще у кінці 80 минулого століття. Був затверджений на найвищому рівні КДБ СССР, але незважаючи на потуги тоді зірвався.
Насправді русинське явище не існує, воно є ідеєю фікс невеликої групи осіб. котір, напевно, не без зусиль розвідки сусідніх країн подають свій галас на весь світ. Закарпаття є мультикультурним краєм де переплелися маса націй і народностей. Оскільки сам там народився і прожив 16 років то даю собі звіт у тому наскільки проблема неприродна - значно штучніша за виставлені свого часу вітренківцями пікети проти навчань НАТО. Безумовно, служба безпеки як в першу чергу контррозвідувальна структура мада б зацікавитися даним питанням значно серйозніше....

До втрати державності - це ще навіть не 5 % проблеми котра існує у Криму, будьте певні принаймні у джерелі загрози.

Роман Ромашка - 3-11-2008 у 22:31

ІМХО це чисто рук ФСБ.

Якщо на то пішло, то смисл робити це Балозі? Цим питанням він Ющенку не помститься.

Юрій Сєров - 3-11-2008 у 23:40

Та чому... Розхитування човна непогане.

Роман Ромашка - 4-11-2008 у 18:30

І що доброго в результаті отримає Балога?

Горват Корнелія - 5-11-2008 у 15:45

ІМХО, цього хоче не більше 10-20% закарпатців

Тарас Сокальський - 5-11-2008 у 20:03

Здається, в останньому повідомленні значок % зайвий:lol:

Горват Корнелія - 5-11-2008 у 20:06

Це ви про кількість народу в штуках? May be, may be...

Hanor Narasson - 6-11-2008 у 06:52

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Та чому... Розхитування човна непогане.


Десь в ЖЖ читав цікаві міркування. От приблизний переказ.


Цитата:

З точки зору топ-менеджерів ЗАТ "Україна" на даний момент Донбас і Крим це "непрофільні активи". Української національної ідеї там обмаль, а отримання прибутків найближчим часом не передбачається у зв'язку з кризою. Відверто "скинути" ці "непрофільні активи " теперішньому керівництву держави не дозволяє імідж "соборників-державників". А якщо запустити "пробну кулю" у вигляді Пудкарпатскої Русы, то можна подивитися, як воно піде. От хтось хотів "Остров Крым"? Будь-ласка, ось вам! Але воду купуйте в України по ринкових цінах і транзит товарів і транспорту оплачуйте також.
Хтось хотів "Донецко-Криворожскую республику" і президента Януковича? Та прошу! Але з шахтами і шахтарями вирiшуйте проблеми вже без нас.


Я згоден, що це політологія на рівні (с)"пікованих камізельок" :saint: але певна логіка в цьому є.