Форум Рідного Міста

Відключення російських телеканалів

Юрій Сєров - 3-11-2008 у 23:53

Росія підняла черговий хай. В Україні заборонили трансляцію деяких російських телеканалів.
Не дивлюся цих каналів, тому що вони як правило усі "міжнародні", тобто якогось спорту там не побачиш, лише дурнуваті серіали і зомбуючі новини.
Тепер усякі політикани на зразок ПР починають "відстоювати право". :mad:
З одного боку ідея заборонити - непогана :). Але чи варто було створювати стільки інформприводів?

Роман Ромашка - 4-11-2008 у 00:04

Хай йдуть лісом.
Ще спроба зробити бурю в стакані. То російськомовних тут бють то ще щось. Тепер ще одне. А ці всі партії які на тому хочуть імідж заробляти перед росіянами, туда ж само куди і телеканали! :mad:

marco - 4-11-2008 у 09:49

Не дивлюся тих каналів, бо кабельного не маю (і не хочу).
Але як на мене, нехай би спочатку порядок зробили на наших каналах і повикидали весь той запозичений чи змавпований зі сходу непотріб :mad:

Тарас Сокальський - 4-11-2008 у 11:00

Здається, вони просто не платили податок з реклами. Ну й дістали щигля по носі. Чого ж вересканити?:lol:

Dmy - 4-11-2008 у 14:00

Там правила такі:
або ти член ЄС, і тоді транслюй, що хочеш (вважається, що внутрішнє законодавство ЄС уже є цивілізованим);
або ти - не член ЄС, але підписав Європейську декларацію про транскордонне мовлення (здається, так називається), і тоді теж - вільний;
в іншому випадку надай папір, що твої програми адаптовано під законодавство України (не лише реклама, а й, напр., заборона порнуху різну типа "Вікон" пускати до 23-ї, несанкціонована політична реклама чи заборона рейтингів за 10 днів до виборів тощо).
Між іншим, в умовах адаптації немає жодного слова про переклад на українську, про що всі вони підняли гвалт. І ще - це не забаганки Нацради (яка тільки вимагає відклення каналів), а Закон України року так 2003 ("Про інформацію" чи що?) Тобто різати могли ще тоді - підстави були.

Андрій Пелещишин - 5-11-2008 у 08:58

Цитата:
Але як на мене, нехай би спочатку порядок зробили на наших каналах і повикидали весь той запозичений чи змавпований зі сходу непотріб

Вони тому і відключають, що ті показують той самий непотріб, але ще свіжіший, чим створюють конкуренцію нашим телеканалам.
Навіщо нам російські канали, якщо і чудово на загальнонаціональних почуває себе серіал про СМЕРШ?

Odarka - 5-11-2008 у 11:22

Дійсно потрібно якось вплинути на "заселення" російськомовних програм та серіалів на наших телеканалах, бо сили вже нема:(
У мене знайома лишає дитину з нянею...і постійно у них включений телевізор, то мала в 4 роки вже всі серіали напамять знає, я вже мовчу про пісні на М1.
Адже каналу "Мультики" у нас нема українською:((