Форум Рідного Міста

Так... ну і гррр... А у нас як би було??

dr.Trollin - 17-11-2008 у 18:41

ну дужжже вже цікавсько як би було, і як би пересвідчитися, що у нас подібне не є можливим, а опріч того (так, чисто профілактично) -- кому пику бити у випадку, як таке таки матиме місце.

История о том, как человек умирал, умирал, пока не умер.(с)bormor
http://pepel.livejournal.com/972508.html

Вельми, знаєте, мені цей момент не сподобалося...
вельми!

Юрій Сєров - 17-11-2008 у 22:56

Та так само. Або й гірше.
Купа випадків, коли людина падає і ніхто не підходить, бо думаю, що пияк, а людина вмирає від інфаркту чи від порізу і втрати крові.

Степанюк Василь - 17-11-2008 у 23:42

В Києві журналісти 1+1 зробили експеремент. Журналіст в різних людних місцях падав. З пяти випадків лише одного разу люди підійшли поцікавитися що зним. :(

Andreas - 18-11-2008 у 14:02

Журналістам "п'ять балів". Тепер люди спокійненько будуть проходити мимо лежачих-помираючих, заспокоєні думкою: "Ага, то журналісти експерименти свої ставлять".

Власне, а що в Україні робити в таких випадках? Що робити в Німеччині я знаю - терміново викликати поліцію і 2-3 хвилини зачекати на неї. П'яного заберуть у витверезник, хворому чи травмованому нададуть першу допомогу та викличуть спеціалізовану бригаду лікарів (залежно від симптомів хвороби чи виду травми).
А в Україні що робити? Міліцію викликати? Не приїдуть, бо криміналу нема. Швидку? Не приїде, бо викликів багато, та нема гарантії, що виклик з автомату не виявиться фальшивим. Самому першу допомогу надавати? А Ви вмієте? А Ви впевнені, що допоможете людині, а не заженете її ще скоріше до домовини?
Так що ж робити в нештатній ситуації?

Тарас Сокальський - 19-11-2008 у 13:41

хз. Для початку нюхнути, чи не п'яний, а там передзвонив би у швидку...

Tempika - 19-11-2008 у 18:33

кілька зим назад на любінській, якраз в районі Інтертопу, години 4 лежав мертвий дідок... вийшов за хлібом і послизнувся на гірці біля хлібної будки (там така є, якраз між інтертопом і наступним будинком)... нарід стояв, швидка приїхала, поматюкалася і поїхала... міліція зробиле те саме... а він все лежав, потрохи припадаючи снігом, поки хтось із проходящіх мімо не впізнав його як батька чи то сусідки, чи то колєжанки... знайшли її, і тільки тоді забрали бідного... але дідок, кажуть, був ще досить міцний, і я особисто не впевнена, що смерть його була миттєва... боже-боже, мабуть, теж лежав, потребуючи допомоги, і так і не дочекався :-((

я проходила мимо вже коли стояв натовп, і особисто бачила приїзд швидкої... жах.

Tempika - 19-11-2008 у 18:40

а ось ще історія:
http://from-arh.livejournal.com/83969.html

західної укр. залізниці поїзд, судячи по всьому..

Ярема П. - 19-11-2008 у 19:13

Ні, в останньому лінку написано "Поезд Рига-Питер". Він взагалі по Україні не йде.

Tempika - 19-11-2008 у 21:21

оскільки там була львівська вагоновожата (як то слово українською?), то це міг бути вагон, що їхав з україни, - таке бува... але то все припущення.

Андрій Пелещишин - 19-11-2008 у 21:27

Щодо поїзда не скажу. Але минулого тижня бачив ситуацію, коли в районі Привокзальної старшому чоловіку надавали допомогу, якийсь перехожий досить активно (і ніби професійно) розтирав груди, поряд ще кілька людей очікували чим би допомогти. Взагалі не складалося враження, що всім байдуже.

Andreas - 19-11-2008 у 21:51

Цитата:
Тарас Сокальський
хз. Для початку нюхнути, чи не п'яний, а там передзвонив би у швидку...


І чекали б на швидку 40-50 хвилин?
Ну а п'яний - нехай собі замерзає, так?

Andreas - 19-11-2008 у 22:06

Цитата:
Андрій Пелещишин
минулого тижня бачив ситуацію, коли в районі Привокзальної старшому чоловіку надавали допомогу, якийсь перехожий досить активно (і ніби професійно) розтирав груди, поряд ще кілька людей очікували чим би допомогти. Взагалі не складалося враження, що всім байдуже.


Поруч трапився професіонал. Повезло. Один випадок на сотню.
Коли хтось почне, то помічників з'являється, як правило, досить.
Я мав на увазі інше. Всі, припустимо, знають, побачив полум'я чи дим з вікна - треба телефонувати 01 (чи що там зараз?). Почув запах газу - 04. Ну й тому подібне.
А про описаний випадок нема ніяких інструкцій для населення. В швидку дзвонити? Ну й приїде звичайна швидка (невідомо коли), лікар з чемоданчиком та апаратом для вимірювання тиску. А треба протишокову, чи реанімаційну з дефібрілятором... Труп готовий!

Андрій Пелещишин - 19-11-2008 у 22:48

Є ще один нюанс. Усе-таки з 10 випадків 9 лежачих тіл (а може і суттєво більше) - це пянота, яку якщо би й зачіпив, то ще можеш почути брудну лайку у відповідь чи ще щось.
Я не кажу, що п'яним не потрібно допомагати, але все-таки це вже швидше можна очікувати від соціальних служб, а не від перехожих.
А через п'яноту суспільство отримує "щеплення" від бажання допомогти ближньому. Не було би п'яних на вулиці - будь-яка лежача людина привертала би увагу, я в цьому переконаний.

Тарас Сокальський - 20-11-2008 у 14:28

Нині на приймальний міської лікарні, де базується і швидка допомога, прибігла жіночка і повідомила, що на зупинці біля лікарні знепритомнів чоловік років 90-а... Хвилин 10 розбиралися, чи лікарі мають іти пішки, чи їхати машиною швидкої, чи люди (перехожі) мають доставити його в лікарню на таксі:mad:

Andreas - 20-11-2008 у 16:13

Цитата:
Андрій Пелещишин
Є ще один нюанс. Усе-таки з 10 випадків 9 лежачих тіл (а може і суттєво більше) - це пянота, яку якщо би й зачіпив, то ще можеш почути брудну лайку у відповідь чи ще щось.
Я не кажу, що п'яним не потрібно допомагати, але все-таки це вже швидше можна очікувати від соціальних служб, а не від перехожих.
А через п'яноту суспільство отримує "щеплення" від бажання допомогти ближньому. Не було би п'яних на вулиці - будь-яка лежача людина привертала би увагу, я в цьому переконаний.

А я переконаний, що будь кому, чи то п'яному, чи не дуже п'яному, чи зовсім тверезому допомогу мусить надавати спеціалізована служба, а не перехожі-ділетанти. Працівники тої служби мусять бути навчені надавати першу допомогу та вміти відрізняти серцевий напад від діабетичної коми, припустимо. І за викликом тої служби "швидка" (та, що треба!) приїде обов'язково і терміново.
І така служба є - міліція. Вони здійснюють патрулювання по місту і на місці прогоди можуть бути набагато швидше за "швидку", що їде з підстанції через півміста.
А справа перехожих - викликати ту службу. А не нюхати лежачого. Все просто.
Але кому то треба?

dr.Trollin - 20-11-2008 у 19:24

ще суттєві зауваги у добродія Кіргудуєва
(даю з розвернутими дискусіями)
http://rumantick.net.ru/tools/open-thread/lthread.php?url=http://ki...

у скороченні з внятнокорисного:
"Как говорить с диспетчером СМП, чтобы не приняли за пьяного, а шустро приехали, - это несложно. Внятное описание сиптомов (шел и упал; отсутствие запаха алкоголя и т.п.) - вполне достаточно, как практика показывает. Я несколько раз вызывал скорую к людям, упавшим на улице, - всегда приезжали."(с)kirguduev

у іншому треді,- досить цікавим видався момент про НЕнаявність у стандартній швидкій (стандартному медпункті) НІЧОГО.
(загалом "нічого суттєвого" - типу дефібрилятора
але концептуально якщо,- то таки так.)