Форум Рідного Міста

Шанс на добрий вчинок

Іван Дівеєв - 27-12-2008 у 23:22

Привіт. Ось лінк http://www.zaxid.net/blogentry/31323/ Якщо коротко, то людина збирає гроші на безкоштовні заняття спортом для проблемних (?) дітей. Заняття він проводить в 3-й школі задурно, але їм потрібні гроші на мати, грушу... Людину звати Влад Якушев - журналіст, спортсмен, колишній кандидат в мери (по приколу) якщо хтось пам*ятає. Його мейл nedoumenie@rambler.ru Сьогодні з ним розмовляв вживу. Розповів мені про ті маразми, з якими він стикається щоб то все організувати і про одну цікаву статистику. На сайті захід.нет його статтю прочитало багато людей, а реакції - 0. На рахунку - 0.0 грн. :( А їм треба лише 5 тисяч. Я це називаю шансом на добрий вчинок.

Vlotsk - 28-12-2008 у 00:56

A звідки інформація що грошей 0?

Іван Дівеєв - 28-12-2008 у 12:31

вся інформація від Владислава

Андрій Пелещишин - 28-12-2008 у 22:27

А для "проблемних" дітей муситься саме з рукопашного бою заняття проводитися? Не з баскетболу чи гімнастики? Щоби потім могли собі копійку "заробити", чи що?

Юрій Сєров - 28-12-2008 у 23:30

Свого часу була стаття на Захід.нет про нього та його ініціативу. Стаття з'явилася після того, як йому заборонили займатися з дітьми у спортзалі НУ "ЛП".
Було 2 точки зору - власне його, що йому забороняють займатися. І керівництва НУЛП, що він не має жодної ліцензії чи дозволу займатися тим, чим він займається.
Його ініціатива - це дуже добре, він молодець. Але справді - чому бойові види мистецтв. Хай займаються футболом, волейболом, баскетболом - для цього потрібен ЛИШЕ м'яч. Який коштує 50 грн.
Для бігу і фізкультури - не треба взагалі нічого.

Тобто виховання якогось "спецзагону" виглядає підозрілим.

Катерина Слобода - 29-12-2008 у 11:50

Це дуже добре, що людина хоче займатись з дітьми спортом. Але чому саме боксом ( чи як можна зрозуміти з статті - кікбоксингом) Невже це єдині види спорту, які відволікають від вулиці і допомагають не курити, не пити і не вживати наркотиків?
Дивний загальний тон статті. Мимоволі починаєш почуватися винним.

Юрій Сєров - 29-12-2008 у 15:15

У нас зареєструвався Владислав. Очікуємо відповідей. :)

Владислав Якушев - 30-12-2008 у 12:24

Добрий день всім!
Я в форумі і тепер можу відповісти на ваші питання.
Всіх вас цікавить чому саме рукопашний бій. Справа в тому, що я протягом 17 років займаюсь саме рукопашним боєм. Власне це не зовсім рукопашний бій. Це самооборона – мистецтво на нападати, а захищатись. Прийоми, які можуть захистити вас від нападника на вулиці. Я б з задоволенням займався з дітьми баскетболом чи макраме, але нажаль не вмію ні першого ні другого. Я вчу тому, що знаю сам, а мені ці знання декілька разів рятували життя.
Я розумію, що ці знання можна використати і на зло. Ризик є, але я намагаюсь звести його до мінімуму, розтлумачивши дітям такі поняття як честь, обов’язок, добро та зло. Займатись бойовими мистецтвами без проведення відповідної психологічної підготовки звісно не можна.
Є і ще одна причина чому самооборона. В мене займаються здебільшого так звані «тяжкі» підлітки. Більшість свого вільного часу вони проводять на вулиці і не в найкращих компаніях, де бійки звичайне явище. Вони там не тому, що їм подобається на вулиці, а тому, що в них немає іншого виходу. Немає грошей на будь яке інше дозвілля. Вони хочуть вміти себе захищати. Це їх цікавить і дозволяє утримати у спортивній секції, де я намагаюсь привити їм інші цінності ніж горілка, сигарети та наркотики.
Навряд чи мені б вдалося втримати у групі дітей, якби я займався з ними лише бігом, для заняття яким не треба ніякого спортивного обладнання.
В перспективі я хочу створити сітку подібних безкоштовних секцій, де діти могли б займатись і іншими видами спорту. Ще раз наголошую, я розумію, в тому що я викладаю закладений ризик. Тому я звертаюсь до вас. Якщо ви можете займатись з дітьми більш мирним видом спорту і зможете втримати їх в групі, хай це буде біг, баскетбол чи шахи, я готовий передати такій людині і спортзал і групу, при цьому буду продовжувати сплачувати за зал всі необхідні кошти.
Вам ближчий комп’ютер? Організуйте для дітей безкоштовні курси програмування. Я думаю це зацікавило б їх набагато більше ніж самооборона. Готовий допомагати вам в цьому всіма можливими способами. Я журналіст, можу писати про вас, робити рекламу фірмі чи установі, яка на це погодиться.
Пані Катерина, мені дуже приємно, що прочитавши цей текст ви стали почувати себе винною. Це означає що в вас є совість. Насправді ми всі винні в тому, що такі діти існують. Всі, хто пройшовши повз компанію дітей які курять не пояснив їм що це недобре, всі хто залишився байдужим і не спробував хоч якось допомогти. Я намагався знайти підтримку в дуже багатьох людей, в тому числі дуже багатих і дуже впливових і отримав відмову. Я озлоблений та обурений. Обурений тому, що блог на zaxid.net тільки з львівської області перечитало 1753 чоловіки, а наразі допомогли лише двоє. Я ж не прошу гроші – гантелі, старий мат, еспандер – будь який спортивний інвентар. Його не треба нікуди нести, я сам приїду і заберу. Люди не розуміють, що завтра той наркоман, якого залишили на вулиці, шукаючи грошей на дозу може зарізати вашу дитину!!! Не нарікайте потім на суспільство і на державу, яка нічого не робить. В вас був шанс допомогти і ви цього не зробили.
І повірте, мені не потрібен спец загін. Якби я хотів зібрати спец загін то зібрав би його з тренованих та сформованих бійців – майстрів спорту і т.д.
До речі, в мене пропозиція. Ви можете прийти до нас на тренування і подивитись як я його проводжу. А потім вирішити, допомагати нам чи ні. Я навіть готовий тренувати вас. Так само безкоштовно, за умови, що ви хоча б спробуєте допомогти.


Владислав Якушев - 5-1-2009 у 14:52

Ну де ж ви, потріоти рідного міста? Я відповів н Ваші запитання. Дуже надіюсь на Ваші пропозиції!

Юрій Сєров - 6-1-2009 у 21:05

На словах завжди простіше...

JumpingRat - 7-1-2009 у 16:20

Владислав, Ви відповіли, але відповідь не закриває питання.

Цитата:
Це самооборона – мистецтво на нападати, а захищатись. Прийоми, які можуть захистити вас від нападника на вулиці.


Я маю деяке уявлення про викладання бойових містецтв і стверджую, що неможливо навчити людину ефективно захищатись, не навчивши нападати. Той хто це заперечує - на мою думку лукавить, або щось недомовляє.

Цитата:
Я розумію, що ці знання можна використати і на зло. Ризик є, але я намагаюсь звести його до мінімуму, розтлумачивши дітям такі поняття як честь, обов’язок, добро та зло.


Тобто фактично, вся гарантія незастосування надбаних знань в шкідливих цілях - Ваша особистість і Ваш вплив на учнів як викладача. Погодьтесь, що для тих, хто не знайомий з Вами особисто - питання про суспільну безпеку Ваших груп не є абстрактними. Тим більш, що нижче Ви згадуєте, що після перерви в тренуваннях частина учнів повернулась під вплив негативного оточення. Як Ви можете стверджувати, що для них надбанні знання не спрацюють на недобре?

Сподіваюсь, що Ви зрозумієте мене вірно: я не прагну до недоброзичливої критики і не маю упередження до Вас особисто. Але питання викладання бойових містецтв для складних підлітків - не є надто простим і коротким.

З повагою до Вашої праці,
Олексій Рибаков

Владислав Якушев - 9-1-2009 у 14:15

Якщо настільки боятись всього що пов"язано з бойовими мистецтвами, то треба заборонити всі бойові види спорту, бокс в тому числі. До речі, взагалі будь який спорт треба заборонити - бо тренована людина сильніша за нетреновану і може використати це у зло. Діти не повернулись би на вулицю, якщо б наші тренування не припинились. Ті хто пішов разом зі мною майже пів року ходили по різних чиновниках та установах, і тільки потім сказали: - Владе, нічого в нас не вийде. Нікому ми не потрібні.
А чому це сталося? Тому що всі перестраховувалися. Ніхто не думав, що буде з цими дітьми, якщо їм відмовити. Всі думали про те хто буде відповідати, якщо щось піде не так. Кожен боявся за свою шкуру. Я не боюсь. Я буру відповідальність на себе, задля того, щоб вони були здорові. А ви готові взяти на себе таку відповідальність?
Якщо ні, що ж, так і скажіть. А шукати собі виправдань, мовляв, я не поможу, тому що не впевнений що це на добре.
До речі, я знайшов ще одного ентузіаста, який власним коштом обладнує спортзал для занять культуризмом. Він готовий приєднати свій зал до мережі безкоштовних секцій. Там діти теж займаються безкоштовно, а все обладнання він купував за свої гроші. Зараз в нього гроші закінчились, а обладнання не вистачає. Заняття культуризмом вже не несе соціальної небезпеки. То може допоможете цій секції?
Вибачте, що я дещо агресивно відповідаю, але я вже сотні разів чув такі як в вас міркування. Я ж запрошую всіх бажаючих – прийдіть до нас на тренування, поспілкуйтесь зі мною, з дітьми і тоді вирішіть для себе – будете ви нам допомагати чи ні. Але ніхто навіть цього зробити не хоче. Тому, що не збирається допомагати. Навіщо витрачати свій час на спілкування з якимись хуліганами, з яких готують бандитську бригаду?

JumpingRat - 9-1-2009 у 16:07

Владиславе, відповідаючи в такий спосіб, Ви навряд чи збільшите кількість бажаючих Вам допомогти. Я, власне, збирався завітати на запрошення, але зважуючи на Ваш спосіб спілкування - бажання щось не залишається. Всього найкращого.

dr.Trollin - 9-1-2009 у 16:45

щиро мовлячи, пане Владиславе,- думка моя повторює думку шановного СтрибоКриса. :(

Я ЦІЛКОМ торумію Вашу турботу...
(невпевнено) але... ви мислите, що Ви "тренер"(тм)
- ну може і.
але от чи ви "Вчитель"(тм) - нажаль Ваш стиль не цілком адекватний тому званню.

принаймні вибір стилеслова у Вас не зовсім відповідний.

але успіхів,- може помиляюся, зрештою.

Іван Дівеєв - 9-1-2009 у 18:58

Ну от, варто людині щиро сказати те, що вона думає як її звинувачують мало не у хамстві :)
Я так думаю. Може Влад і не просвітлений даоський вчитель бойових мистецтв. Але він тратить свій вільний час на цих дітей, навчаючи їх того, що знає сам. І якщо він врятував хоча б одного з них - це подвиг і заслуговує на підтримку.
Трохи дивно читати питання про "гарантію незастосування надбаних знань в шкідливих цілях". А де у нас в країні видаються такі гарантії? Може в університетах? Чи у фітнес-центрах? :) Тема гарантії і відповідальності взагалі занадто складна щоб її тут розвивати. В результаті ж йдеться про особистий вибір кожного і про довіру.
В цілому мені здається, хто міг почути, той почув... Прикро, що хороші ідеї не підтримуються громадою. Знову моя хата скраю + галицьке скупердяйство :) А ідея, я вважаю, дійсно хороша.

Владислав Якушев - 12-1-2009 у 11:11

Ну от, панове, ви й образились. Йе не зважаючи на те, що у своєму коментарі я одразу вибачився за агресивну відповідь і пояснив, чому я відповідаю саме у такому тоні. Я вже чув величезну кількість людей, які готові рговорити, але не готові допомагати.
Ви обазились на мене і тому не допоможете цим дітям? Я б зрозумів, якщо б ви образились на мене і відмовились б допомагати мені, але вони чим винні? Де логіка? От наприклад, ви вирішили допомогти харчами голодуючим, але вам не сподобався машиніст потягу, який везе їм харчі і ви вирішили не допомагати. Нехай вмирають.
Що вас зачпило, панове? Ця фраза - "А ви готові взяти на себе таку відповідальність?"4 чи може ця - "А шукати собі виправдань, мовляв, я не поможу, тому що не впевнений що це на добре."? Спочатку ви були не впевнені в тому що це добре, а потім ви вирішили відмовитись від намірів допомогти тому що образились. Хіба це не ще один привід? Я щиро надіюсь, що вс ж таки помилився і ви допоможете. Я готовий принести свої вибачення особисто, під час зустрічі.
Я далекий від думки що я хороший тренер або вчитель, але ж більше немає кому. Де ті вмілі дипломовані тренри та вчителя? чомусь ніхто з них не спішить допомагати.
От доктор Trollin побажав мені успіхів. Дякую! Я ціную вашу підтримку, але малі з якими я займаюсь краще б сприйняли матеріальну підтримку, чи підтримку дією.
Ви б знали скільки критики та комплімнтів вислухав я на свою адресу за останній час. Мене розбирали на психотипи, люди дискутували на рахунок причин, чому я цеим зайнявся. Хось намагався вияснити яка політична сила замовила цей проект, були навіть припущення, що я педофіл, тому почав займатись з дітьми. Говорили балакали - сьогодні перевірили рахунок. На рахунку 0 гривень. На статтю на zaxid.net за цей час було близько 4000 заходів. І ні копійки. Вас ще дивує що я роздртований? Я роздратований і розчарований у людях. Скажіть відверто, чи маю я привід для цього?

Владислав Якушев - 12-1-2009 у 11:20

Іван, щиро дякую за підтримку!!! Коли там, наверху, вас запитають, а що ви зробили у своєму житті, вам буде що відповісти.

JumpingRat - 12-1-2009 у 15:00

Не будьте надто поспішним у висновках, Владиславе. "На ображених - воду возять". Справа не в особистих образах - я доволі спокійна людина і мене складно зачепити. Справа в тому, що демонструючи у спілкуванні надмірну агресію і розчарування в людях - Ви характеризуєте себе і свою особистість. А вона, як я зазначив вище, є єдиною запорукою того, що Ваші зусилля підуть на користь. Це по-перше. По-друге - не варто казати, що ніхто у місті не працює з дітьми на доброчинних засадах - я знаю людей, які це робили (і мали дипломи інфізу). Якщо ваша промова для когось і є образливою - то для них.
Вибачення мені не потрібні, коли в мене буде можливість допомогти - я зголошуся.

Владислав Якушев - 13-1-2009 у 11:40

Я теж вважав себе врівноваженою людиною, але ви собі не уявляєте з якою кількістю людей мені приходилось спілкуватись, скільки обіцянок я отримував, а реальної допомоги не було. Це кого завгодно виведе з рівноваги. Можна б було припустити, що я не вмію розмовляти з людьми, але зі мною разом гроші допомоги шукають ще кілька людей, які не можуть допомогти матеріально. Вони отримують такі ж відповіді. Виходить що справа не тільки в мені. Якщо ви знаєте чи знали людей, які робили щось подібне та ще й з дипломами ІНФІЗУ - познайомте мене з ними. Можливо ми зробимо з ними щось до спілки. Ці і буде ваша вагома допомога, яку ви можете надати вже зараз!

Марія Вибранівська - 13-1-2009 у 13:41

Владиславе, я Вам поки що допомогти не можу, але я щиро бажаю Вам сили, мудрості і удачі.

JumpingRat - 13-1-2009 у 15:35

Я почав відкладати гроші для внеску, окрім того маю до Вас пропозицію: зробити невеликий але фахово зроблений фоторепортаж з Вашого тренування. Досвід фотографування подібних заходів в мене є: http://smg.photobucket.com/albums/v391/JumpingRat/Aiki/
То були суто репортажні фото, а можно зробити і декілька постановочних. Гадаю, такі матеріали стали б в нагоді для ПР-кампанії Вашої справи. Про досвід викладання спортивних і прикладних БІ - поговоримо при зустричі.
Нажаль, життя в нашій країні зараз взагалі є дуже складним, а спроби зробити щось суспільно-корисне - тим більш. Без внутрішнього спокою, позитивного мислення і врівноваженності - шанси на успіх мізерні.
Нагадайте доречі, де та СШ №3?

Владислав Якушев - 14-1-2009 у 15:10

Марія дякую! Моральна підтримка не менш важлива за фінансову!!!

Владислав Якушев - 14-1-2009 у 15:17

JumpingRat дуже вам дякую!!!
Звісно фоторепортаж стане у пригоді!
СШ№3 знаходиться на Степана Бандери, вище міського управліня міліції. Ви напевно знаєте, там є ресторан 7 поросят, там ще колись була туристична фірма Альбіон, а навпроти є великий червоний старовинний будинок - це і є СШ№3. До неї впритул стоїть польська школа. Тренування в понеділок, середу та п"ятницю з 18:30 до 20:00. В 19:00 центральний вхід в школу закривають і зайти можна з бокового входу. Спортивний зал на першому поверсі, зліва від головного входу. Мій телефон 8067 785 41 90. Коли плануєте до нас завітати? До речі, якщо будете мати бажання, то і потренуєтесь :-)

JumpingRat - 14-1-2009 у 16:58

Я знаю цей зал, доводилось там і тренуватись. Як виберусь - зателефоную.

Владислав Якушев - 21-1-2009 у 11:23

Дорогі мої співвітчизники, українці, хочу повідомити Вам приємну для мене новину. Вчора зі мною зв’язався російський бізнесмен з Сургуту - Володимир Трохимович Самборський. Він прочитав цей блог і запропонував свою допомогу. Сьогодні зі мною зв’язалася його бухгалтер та повідомила, що гроші 1000 доларів зараз будуть перераховані. За день-два їх можна буде зняти.
Маємо домовленість з директором львівської СШ№50 на відкриття секції, але в спортзалі школи зігнила підлога. Буду тепер шукати гроші на заміну підлоги, так що якщо хтось все ж таки збереться допомогти - буду радий!
До JumpingRat
Але все ж таки просив би вас зробити фото. Вони допоможуть у майбутньому. Наперед дякую!!!

Юрій Сєров - 21-1-2009 у 12:22

Цитата:
Маємо домовленість з директором львівської СШ№50 на відкриття секції, але в спортзалі школи зігнила підлога. Буду тепер шукати гроші на заміну підлоги

Хіба не школа має ремонтувати свій спортзал?

JumpingRat - 21-1-2009 у 16:13

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Владислав Якушев
До JumpingRat
Але все ж таки просив би вас зробити фото. Вони допоможуть у майбутньому. Наперед дякую!!!


Планую завітати наступного тижня.

Андрій Пелещишин - 21-1-2009 у 16:54

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Цитата:
Маємо домовленість з директором львівської СШ№50 на відкриття секції, але в спортзалі школи зігнила підлога. Буду тепер шукати гроші на заміну підлоги

Хіба не школа має ремонтувати свій спортзал?


У школи може не бути на це коштів. Кошти на такі роботи спускаються зверху, і не завжди директору вдається їх пролобіювати.

Владислав Якушев - 22-1-2009 у 13:18

Прийшли гроші з Росії. З Сургута. 1000 баксів.

Владислав Якушев - 22-1-2009 у 13:21

А в школи дійсно немає грошей. Тих що їм спустили зверху не вистачило навіть на підручники. :(

Владислав Якушев - 29-1-2009 у 12:41

ХОЧУ ПОДЯКУВАТИ JumpingRat
він вчора був у нашому спортзалі та зробив нам професійну фотосесію!!!

JumpingRat - 2-2-2009 у 08:25

Постановочного ми нічого не робили, вийшов простенький документальний репортаж. Посилання закинув в особисті повідомлення.

Юрій Сєров - 2-2-2009 у 11:37

То покажіть вже усім...

JumpingRat - 2-2-2009 у 12:53

Якщо Влад не заперечуватиме - легко. (В цій гілці можно вішати фото?)

Владислав Якушев - 3-2-2009 у 11:12

ЗВІСНО Я НЕ ЗАПЕРЕЧУЮ!Вивішуйте! :-)

Андрій Пелещишин - 3-2-2009 у 13:24

Цитата:
Оригінальне повідомлення від JumpingRat
Якщо Влад не заперечуватиме - легко. (В цій гілці можно вішати фото?)


Вішати можна. Але якщо будете приєднувати, прошу не робити файлів більше 50К.
Краще розмістити десь збоку, а прикріпити через код IMG

JumpingRat - 3-2-2009 у 14:50

У вигляді слайдшоу: http://smg.photobucket.com/albums/v391/JumpingRat/Yakushev/?albumvi...

(якість зображень буде невисока через автоматичне зменьшення)

JumpingRat - 3-2-2009 у 15:01





Далі буде..

JumpingRat - 3-2-2009 у 15:10



Далі буде...

JumpingRat - 3-2-2009 у 15:15




Владислав Якушев - 4-2-2009 у 12:54

JumpingRat Дякую! Фотки прекрасні! Ви могли б їх записати мені на диск, або скинути при зустрічі на флешку? Буду дуже вдячний!

JumpingRat - 4-2-2009 у 14:03

Ну, не те щоб прекрасні, але те що бачив на власні очі відтворюють, із врахуванням неідальних для фотографування умов. Записати - нема проблем, телефонуйте або відписуйте в приват, домовимось.

Владислав Якушев - 4-2-2009 у 14:45

Скиньте будь ласка ще раз свій телефон. Я, каюсь, забув записати ваш телефон на картку. А з телефона фін стерся. Бархлить телефон. :(
А допомога ваша це навіть більше ніж допомога грошима. Тепер, спілкуючись з людими я зможу наочно продемонструвати де і як ми займаємось. Це дуже сильно допомагає. І спонсорам легше прийняти рішення, якщо вони бачать на що дають гроші. ДЯКУЮ!!!

JumpingRat - 4-2-2009 у 19:51

Скинув смс.

Владислав Якушев - 5-2-2009 у 11:08

JumpingRat Ви не проти, щоб ці фотки повісили на zaxid.net, звичайно з вашим прізвищем, або псевдо?

JumpingRat - 5-2-2009 у 11:19

За підписом Олексій Рибаков. Звичайно не проти, саме для такого використання я і пропонував це зробити. Єдина умова - не змінювати розмір зображень. Якщо такий як є не підходить - нехай повідомлять, який треба, я сам зменьшу до нього.

Владислав Якушев - 5-2-2009 у 14:29

Добре! запитаюсь який розмыр фоток маэ бути.

Владислав Якушев - 5-2-2009 у 15:08

Фотки мають бути 420 на 350
От приклад фоторепортажу.
http://zaxid.net/article/33840/
треба буде відібрати 20 фоток

JumpingRat - 5-2-2009 у 15:18

Відбирайте і скидайте перелік номерів(в назвах файлів) в приватні повідомлення.

Владислав Якушев - 6-2-2009 у 10:03

Відправив номери фоток на вашу поштову скриньку

JumpingRat - 6-2-2009 у 11:25

Щось немає нічого (

Владислав Якушев - 10-2-2009 у 16:06

JumpingRat - висить репортаж!
http://zaxid.net/article/34286/?cbk=1&cbk=1

JumpingRat - 13-2-2009 у 14:20

Так, я помітив.