Форум Рідного Міста

Як налаштувати Remote Access до комп"ютера в локальній мережі?...

freewill - 28-12-2008 у 10:26

Доброго дня,

Є домашній комп"ютер, підключений до інтернету через роутер, він має внутрішню статичну ІР-адресу. Є офісний комп"ютер, підкоючений аналогічно. Потрібно, щоб з офісного можна було заходити на домашній і виконувати на ньому деякі операції (коротше кажучи - забезпечити повний доступ за допомогою стандартної функції Windows remote access). Це легко зробити в межах внутрішньої мережі роутера, достатньо лише знати ім"я комп"ютера, тут ніяких проблем не виникає. Але як зробити так, коли комп"ютери знаходяться в різних "місцях" інтернету? Тобто тут або потрібно мати зовнішню статичню ІР-адресу для host-комп"ютера (варіант відпадає), або якось доналаштовувати роутер щоб він направляв виклик у внутрішню мережу до host-комп"ютера?

Буду вдячний порадам.

Онук Юрій - 28-12-2008 у 21:20

Пропоную Вам спробувати таку річ як DynDNS це сервіс якраз для Вашого питання, який забизпечить на не статичній IP адресі статичне ім'я хоста в глобальній мережі. Звісно доведеться зробити деякі налаштування інструкцію за лінком Вам додаю http://zyxel.ru/content/support/knowledgebase/KB-1257/DynDNS.pdf якщо у Вас модем не ZyXel не всеодно раджу цю інструкцію по налаштуванню так як доступна і в більшості обладнання налаштування один в один. По друге це варто робити з знанням та розумом так як самі розумієте Ваша безпека у Ваших руках.

freewill - 30-12-2008 у 14:58

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Онук Юрій


Дуже дякую за інформацію, Юрію, все запрацювало! :sing:

Онук Юрій - 31-12-2008 у 13:46

Не має за що при потребі звертайтеся буду радий допомогти.

Андрій Полевський - 10-1-2009 у 22:39

Таку ж саму потребу я вирішив за допомогою RAdmina ("-" він платний), є ще безкоштовний софт - VNC, я його тестив в рамках "глобального переходу на безкоштовне ПЗ". На відміну від Radmina він мені не дуже сподобався (глюковатий, але працювати можно).

Канал утворював за допомогою OpenVPN. На домашньому компі створив OpenVPN сервер, а на робочому OpenVPN клієнт. При настройці трохи треба помахатись (як з любим відкритим *nix-совим софтом під вінду, але в результаті надійна система, клієнт-серверний канал з шифруванням даних, авторізацією, тощо (адмін не побачить куди ходиш) гнучке налаштуванні для власних потреб.

DynDNS використовуєтся полюбе, щоб мати на не статичній IP адресі статичне ім'я хоста в глобальній мережі, як писав Онук Юрій. Ну і промапування портів в portforwarding модему звісно, якщо він в режимі роутера.

Замість рідного порта в OpenVPN використовував 443 порт. Рідний порт разом з іншими адмін може позакривати, от 443 не закриє ;)