Форум Рідного Міста

Прогноз, політик 2009 року (...Яценюк, Гриценко, Тягнибок....)

Станкевічас Сергій - 29-12-2008 у 17:01

Як на мене, 2009 рік абсолютно всі партії так званого "демократичного" флангу зустрічають із серйозним возом проблем в частині розбудови організацій, відсутності чітких ідей та програмних засад діяльності, суттєвого спаду електоральних симпатій. Основними інформаційними приводами кінця 2008 року стали неприваблива гризня та внутрішньпартійні чвари (НУ, НРУ, НС). При цьому жодна політсила практично не проводить світоглядного позиціювання, єдине, на що вистачає розуму - так це підтримати вступ до НАТО та стати на бік однієї із сторін у конфлікті Ющенко-Тимошенко.
Враховуючи вищезазначене, можна майже однозначно спрогнозувати тенденцію до деградації та втрати вливовості існуючих "традиційних" партійних організацій.
При чому, не зважаючи на наявність у всіх партіях великої кількості молодих та ініціативних політиків, які не погоджуються із існуючою ситуацією стагнації та мають бажання добитися змін та кадрового оновлення керівництва, особливості українського партбудівництва не дають ім жодного шансу досягнення зазначеної мети. Як наслідок, їхня незатребувана енергія з однієї сторони, та попит на "третю силу" зі сторони суспільства (електорату?), дають підстави сподіватися, що 2009 рік принесе суттєві зміни в партійні розклади нашої країни.

Прошу учасників форуму поділитися думками з наступного питання. Що на думку учасників форуму, для молодих політиків, які реально бажають своїм особистим вкладом, хоча б на один-два маленьких кроки наблизити Україну до цивілізованого життя, станом на сьогодні виглядає перспективнішим - прикладення максимуму зусиль до покращення діяльності існуючих партій, чи участь в розбудові нових?

Юрій Сєров - 29-12-2008 у 18:15

Важко щось казати... Дістала добряче та політика. Точніше навіть не політика, а її "санта-барбарність". Нових лиць не видно. Окрім того, наші політики якось так швидко встигають дискредитувати свої партії, що аж дух захоплює. Де була Наша Україна і де вона зараз? Зробили все, щоб поховати колись перспективну Пору.
Тобто робити треба щось якісно нове, але думаю, що нашим політикам на сьогодні це не під силу.
З цієї трійки найменше антипатії у мене викликає Яценюк. Відносно Гриценка - якийсь неоднозначний чоловік. Тягнибок і "Свобода"- "кишенькова" партія, імхо, хоча на фоні сьогоднішньої ситуації можуть і прорватися в парламент.
Маю сумніви, що 2009 принесе щось суттєво нове. Вибори президента на носі, Янукович буде боротися з Тимошенко, інші будуть підтримувати когось з них. Хоча дострокові парламентські вибори можуть внести зміни в цей розклад.

Іван Дівеєв - 29-12-2008 у 23:28

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Станкевічас Сергій
При чому, не зважаючи на наявність у всіх партіях великої кількості молодих та ініціативних політиків, які не погоджуються із існуючою ситуацією стагнації та мають бажання добитися змін та кадрового оновлення керівництва, особливості українського партбудівництва не дають ім жодного шансу досягнення зазначеної мети. Що ... виглядає перспективнішим - ... покращення діяльності існуючих партій, чи участь в розбудові нових?


Щось не розумію. Зараз буду чіплятись за слова ;)

По-перше, в назві теми згадано 1-го голову партії і 2-х колишніх чиновників, а тепер народних депутатів. Це вони є тими "молодими та ініціативними"? *смайлик блює*

По-друге, у нас нема класичних партій, а лише кланові і вождистські групи зі всіма наслідками. Тому, гадаю, радити щось молодим та ініціативним в таких партіях нема сенсу. Я щиро не розумію, що вони там забули.

По-третє, що значить "перспективніше"? Це в сенсі просування своїх свіжих ідей в маси і загального добра, чи йдеться про рейтинги? Як на мене, то краще би ці всі молоді дарування і надії нації зайнялись чимось корисним замість того щоб нові проекти розкручувати і дурити народ.

Станкевічас Сергій - 30-12-2008 у 11:25

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Дівеєв
По-перше, в назві теми згадано 1-го голову партії і 2-х колишніх чиновників, а тепер народних депутатів. Це вони є тими "молодими та ініціативними"? *смайлик блює*

Це правда. Логіка тут шкутильгає. Але інших пропозицій (прізвищ) у мене не має. Можливо у Вас будуть?
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Дівеєв
Як на мене, то краще би ці всі молоді дарування і надії нації зайнялись чимось корисним замість того щоб нові проекти розкручувати і дурити народ.

Тобто, не займатися політикою (бо то справа брудна)? Нехай це продовжує робити існуючий істеблішмент. Іншими словами: не тратьте куме сили, спускайтеся на дно....

Іван Дівеєв - 30-12-2008 у 23:21

І у мене нема пропозицій. Більше того, думаю що нікого якісно нового в 2009 році ми не побачимо. Нема звідки йому появитись. Та й не цікаво.
Політика - брудна справа напевно у всіх країнах, де залишилось багато держвласності. Але у нас вона чомусь мегабрудна. Є думка, що причина - в гнитті основ, пониженні порогу сприйняття, втраті цінностей... називайте як хочете. Тому молоді та ініціативні принесуть набагато більше користі, якщо не спалюватимуть себе черговими нереалізованими обіцянками, а займуться реальними проблемами людей на місцях. Якщо це називається дно, то й добре. З такого дна вони матимуть в моїх очах більше право на владу ніж всі гості шоу Шустера разом взяті.