Форум Рідного Міста

серіал Carnivale

Tempika - 15-2-2009 у 14:06

хто дивиться, хто поділиться? чи варто взагалі?:wow:

сумна - 1-2-2010 у 23:23

Ну і ось, Таню: не минуло й року :-)), як відповідаю: дивитися!
Найбільший мінус цього серіалу - це те, що у ньому лише 2 сезони. Він виявився задорогим, і тому зйомки припинили.

Дія відбувається в Америці часів великої депресії. Деталі побуту відтворені просто віртуозно.
Мандрівний цирк в автофургонах плентається пустелею, згортаючи-розгортаючи атракціони, страждаючи від спеки й бруду. Серед акторів повно фріків, але вони "не зіпсуті цивілізацією", щирі і по-своєму чесні. До них прибивається молодий хлопець, який має дар зцілювати людей, але криється із тим даром, бо не розуміє його і боїться.
А в іншому кінці Америки розгортає свою діяльність християнський проповідник, причому поступово стає зрозуміло, що під його правильними словами криється мерзенна сутність людини "по ліву руку від Бога".
І, звісно, ці два персонажі, мають зустрітися.

Серіал дуже атмосферний, у ньому багато містики, але не "глупої" і достойно знятої. Гра акторів відмінна. У ролі "старшого" в цирку знявся актор-карлик, що з'являється у ключових епізодах фільму Лінча "Твін Пікс". Але там він статичний, а тут - просто неможливо відірватися від його обличчя, міміки. По суті він же потворний, але це просто перестаєш помічати.
У ролі Бена - актор, який у хлоп'ячому віці зіграв у "Термінаторі".
Проповідник і його сестра - також переконливі актори.

Сюжет так закручений і так несподівано розв'язаний, що кінець 2-го сезону просто вражає.

Tempika - 2-2-2010 у 09:41

До речі, і я подивилася, ще минулого року :-) Сестра проповідника - чудова акторка, жінка Еда Харріса, і сам проповідник, - теж потужній образ. Але кінцівку дійсно трохи попсули, - я читала, що мусило бути ще пару сезонів, але серіал вирішили закрити. Тому фінал такий різкий, несподіваний і дещо нелогічний.