Форум Рідного Міста

З яким банком ще хочете мати справу?

Галина Лев - 27-2-2009 у 03:37

Шановні форумці, таке питання у мене виникло не просто після перегляду новин чи "Свободи" на Інтері, а як результат моїх особистих стосунків з банками і пригод моїх близьких знайомих. Нікому вже не є новою інформація про конфіскацію, колекторів, погрози, списки боржників у інтернеті, перешкоджання виїзду за межі держави або взагалі розвішування фотографії по району, де людина проживає з текстом про її фінансову неблагонадійність. Тому вирішила на перспективу провести опитування, яке дозволить відсіяти хамів і залишити для себе банки, що ставляться до нас по-людськи. Справді, деякі (чим я була шокована) телефонують до клієнтів і питають чи тим, бува, не тяжко, і чи не потрібні їм кредитні канікули. Від вас відповідно хочу почути котрий банк не п'є крові, а може ще й робить щось приємне, і це за умови, що у вас там кредит, і ви часом нерегулярно його погашуєте. Звісно, не могла тут вмістити увесь перелік, але принаймні, як на мене, вписала ті, що часто зустрічаємо.

Роман Голощук - 27-2-2009 у 09:05

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Галина Лев
Від вас відповідно хочу почути котрий банк не п'є крові, а може ще й робить щось приємне...


Не знаю таких банків.
А якщо такі й існують, то вони роблять приємне тільки для своїх власників, а не для клієнтів банку ;)

Юрій Сєров - 27-2-2009 у 09:24

Щось не чув про банки, які роблять щось приємне... :)

Галина Лев - 27-2-2009 у 10:10

То може бодай такі, що не сильно п'ють кров?

Demyan - 27-2-2009 у 11:06

Всі кажуть погане про приватбанк. я вже більше року працюю з ними, в основному працюю в системі приват-24 всі питання вирішую онлайн. Наразі ніяких проблем не було. Роблю через них багато операцій,

- поточні переводи
- прийом грошей
- розподіл грошей між своїми рахунками
- обмін євро/долар/гривня
- оплата мобільних послуг
- передача грошей ПриватМані
- прийом грошей Western Union

Все відбувається дуже чітко, якщо скажімо перевід роблю - через пару хвилин звонить дівчинка уточнює дані і за 15-20 хвилин я знімаю кошти з карточки, останій раз я вказав невірну суму в 1 долар - втратився по дорозі між конвертацією канадський долар/американський долар. Так вони чемно повзонили і розкалаи мені всі курси і щоб я не хвилювався де мій 1 долар пропав. З карточки знімаю гроші без проблем - банкоматів дуже багато.

Я не є власник банку а клієнт :D

Serg Selev - 27-2-2009 у 11:55

Віддав голос за Приватбанк. Знаю що про нього погані відгуки, але хіба є альтернатива тим можливостям, які він пропонує? На мою думку банк впевнено переживе кризу.

Андрій Пелещишин - 27-2-2009 у 13:21

Я співпрацею з Приватом задоволений, кризових явищ я не відчув.
З невеликих банків я маю позитивні враження від банку "Львів"

Тарас Ільчишин - 27-2-2009 у 15:01

так само користуюсь привато -- наразі особливих неприємних ситуацій не було. Аналогу рівня приват 24 наразі ніхто з банків немає!

marco - 27-2-2009 у 15:19

Наразі всі особливі питання успішно вирішувались з Кредобанком (нема його в списку)

Hanor Narasson - 27-2-2009 у 20:37

У Привата найбільша проблема - ЧЕРГИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ ИИ!!!

Галина Лев - 27-2-2009 у 21:04

Люди, та я ж про кредити конкретно говорю. Суто кредити, і хамство, з яким вони вибивають платежі по них. О тут-то "Приватбанк" - основна звізда, а ви мені про операції. Власне в нашому районі саме служба цього банку вивішує людям рекламу по стовпах, а ви за нього голосуєте. Парадокс.

Рост - 28-2-2009 у 11:54

Галино, тобто ви шукаєте банк, в якому можна було б позичити гроші і не віддати в домовлений термін? ;)
Взагалі, якщо чесно, наша кредитна лихоманка мене трохи шокує. Я можу зрозуміти бізнес-кредит, якщо є хороший проект, а бракує лише грошей на реалізацію, можу зрозуміти кредит на квартиру, тому що все рівно доведеться платити, якщо власного помешкання нема - або оренду, або кредит, то вже краще кредит, тоді хоч квартира за тобою в кінці-кінців залишиться. Але те, що відбувається останнім часом, цей повний абсурд, як, наприклад, відпочинок в кредит і т.п, це ніяк у ворота моєї свідомості не влазить. Якщо в тебе нема грошей на відпочинок, то звідки вони візьмуться потім, щоб повернути їх банку? Якщо ти хочеш купити якусь цяцьку, там телевізор, комп'ютер, машину, але грошей нема, то може всього-на-всього треба занизити планку забаганок? Адже людині насправді не так уже й багато потрібно по великому рахунку. Тільки телевізор треба перестати дивитись, щоб весь цей душ бажань кожного дня не приймати. "Як, у вас все ще немає нового автомобіля? У вас все ще старий мобільний телефон, без трьохзполовиноюмегапіксельноїкамеримп3плеєрарадіотачарівноїполіфонії? Як же ви живете без нього? І у вас ще нема нашої наднової пральної машини, яка ще й каву в постіль подає?" Ну що вам сказати... Нема. Якось поки що живу, і навіть не можу сказати, що погано. Суспільство бажань. Рабовласницьке суспільство. Колись людину забирали в рабство силою, тепер цивілізація - люди самі в рабство здаються, міняючи на різні цяцьки власне життя.
Так, щось мене понесло :) До чого це я? А до того, що люди ніби самі йшли та позичали гроші, а тепер не можуть віддати, тому що позичалося не під прибутки, а під витрати. Ну але хто ж винуватий, не банк же. А він виходить крайнім. Ні, воно зрозуміло, що що банк - це теж учасник цієї усієї гри, але ніхто ж не заставляє силоміць бавитись в ці ігри.
Взагалі це я так, слова в простір, це не до вас особисто, Галино :) А навіщо вам кредит, якщо не секрет? :)

Анастасія Кулакова - 28-2-2009 у 20:09

VAB або Ві Єй Бі. Голосую за нього, але його також нема в переліку.

Галина Лев - 1-3-2009 у 14:57

Росте, я теж не лише про себе говорю, а ще й про знайомих, котрі, як і я ті кредити брали для бізнесу, а не для облаштування домашнього затишку чи "понтів". І в даний момент навіть не хочу знову розсусолювати хто правий, а хто ні. Просто цікаво які банки ставляться до клієнта з розумінням, а якщо навіть без розуміння, то бодай конфліктують цивілізовано.

Demyan - 2-3-2009 у 12:57

нічо собі позичит гроші не віддавати і ще щось хотіти...я не розумію того...
А що ви маєте прийти сказати що зараз не можете віддати бо у вас бізнес не йде в звязку з кризою...а вам мають каву зробити...сказати що почекають...що нічого страшного...:o

Hanor Narasson - 2-3-2009 у 13:25

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Галина Лев
Росте, я теж не лише про себе говорю, а ще й про знайомих, котрі, як і я ті кредити брали для бізнесу, а не для облаштування домашнього затишку чи "понтів". І в даний момент навіть не хочу знову розсусолювати хто правий, а хто ні. Просто цікаво які банки ставляться до клієнта з розумінням, а якщо навіть без розуміння, то бодай конфліктують цивілізовано.

"Розуміння/не_розуміння" чітко прописане в угоді з банком. Протермінували платіж - платите штраф і/або % згідно угоди. Якщо до того платили регулярно - то можете розраховувати, що зателефонують в перший же день протермінування і нагадають, щоб % не наростали. Можуть запропонувати реструктуризувати заборгованість, якщр ви постійний клієнт. Якщо не платите регулярно і це ваш перший кредит - то надіятися на Щось - просто наївно.

Онук Юрій - 3-3-2009 у 02:23

Тішить що про при всі не доліки Приват таки тримає ТОП. Що до позик то яка різниця чи під бізнес позика, чи під особисті потреби. Береш знай що винен. Проблема не в банках чи банкірах які так само як і всі рятують свій бізнес а проблема в тих кого ми вибрали керувати державою і в тому як вони загнали нас у кризу кажучи що все добре ми не голодні ми переживемо (у цих словах вони мали на увазі себе). Думаю що все це преведе до того що борги населення зростуть і цим самим чиником зростуть борги країни перед державами сусідами і не забувайте що віддавати будемо всеодно не сьогодні так завтра. І не щановні мужі які кажуть що не голодні і що не багато беруть у сусідів а ми з Вами своїми руками це відроблятимемо у вигляді податків, внесків і штрафів то що. І знову хтось буде не голодний. Цікаво що це демократія чи гра у покер певних угруповань за свої інтереси? Тоді хто решта ті що живуть у просторі від Карпат до Криму??? Відповідь аж боюся почути...

Владлен Комісаренко - 3-3-2009 у 08:51

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Онук Юрій
Тоді хто решта ті що живуть у просторі від Карпат до Криму??? Відповідь аж боюся почути...
раби ,які думають що вони вільні

Марія Павлюх - 3-3-2009 у 11:51

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
нічо собі позичит гроші не віддавати і ще щось хотіти...я не розумію того...
А що ви маєте прийти сказати що зараз не можете віддати бо у вас бізнес не йде в звязку з кризою...а вам мають каву зробити...сказати що почекають...що нічого страшного...:o


Власне, потрібно намагатися зрозуміти. Оскільки, в неплатоспроможності громадян частка їх власних прорахунків є, мабуть, найменшою. Ось, наприклад, маємо зараз страйк далекобійників. То, чого вони домагаються це, взагальному, більш лояльного відношення зі сторони банків до погашення їх кредитів. І, напевно, це єдино можливий вихід домогтися компромісу, між банком і клієнтом, за допомогою втручання влади. На жаль, у всіх інших випадках закон буде на стороні банку.




Demyan - 3-3-2009 у 12:39

Це є форс-мажорні обставини, звісно може бути і війна і землетрус і повінь і крадіжка і т.д.
А кредит це є бізнес. стався форсмажор з вини перевізників - укладайте з ними відповідний договір в якому врахуєте це і покриєте кредит в банку,
Стався землетрус - ваш товар понищено не можете сплатити кредит - страхуйте товар.
і т.д.

Не можете це все порахувати, проаналізувати - не беріть кредит і не створюйте свій бізнес.

Це в нас в українців більшість так робить - візьму кредит, щось собі відкрию, нічо не прорахую, а потім винуваті банки, держава всі решту крім мене. Взагалі мене дивують наші люди в бізнесі - невже так важко подумати, а не. Маю випадок - є товар який подається успішно на захід і дістати його можна тільки тут - ексклюзив. Є встановлена ціна на нього за яку люди його купляли і будуть купляти - так нє знайдуться унікуми які будуть дешевше його продавати і менше заробляти :o, Подумай троха головою - товар ЕКСЛЮЗИВ, є ціна і якщо людина хоче його купити вона купить і за більшу. Конкуренція тут як такої нема, бо кожен продає його по "своїм каналам"......шкода мені тих людей..менше заробляють...краще сядь проаналізуй, пошукай, подивися і виставляй ціну...але то їх справа.
Так само і з кредитами - я взяв кредит, я плачу проценти - я король! всі повинні думати про мене починаючи від банку закінчуючи державою - і якщо якісь проблеми це не моя вина! це держава в нас така! це банки такі! :o.....

Марія Вибранівська - 3-3-2009 у 14:13

Банк - це банк.
Але як називається окозамилювання народу? Що я маю на увазі? -пояснюю: кредитні договори написані настільки заплутано і завуальовано, що навіть людина, тяка має відношення і принаймні елементарне розуміння в документації, договірних та грошових документах не на всі підводні камені зверне увагу. І як наслідок - нелогічно високі штрафи здебільшого ні за що!
Особливо це стосується кредитних карток. В свій час багато банків (в т.ч. і "Приват") їх роздавали чуть не безплатно. Не зауважила людина, що в неї зависло кредиту 1-2 грн. на картці, банк не зобовязаний зразу її про це попередити, а договір укладений так, що штрафи ростуть буквально в геометричній прогресії. І от через рік приходить вам повідомлення, що "Через те, що колись ви недопогасили 1-2 грн. кредиту, згідно розумно нами сформованого договору вам нараховано пару сотень грн. штрафу."
А ви вже й цю нещасну карточку вже викинули...

В моїх знайомих подібна ситуація.

Demyan - 3-3-2009 у 16:03

Для того все це і пишеться і все треба читати - якщо не розумієте - не підписуйте, кажіть свої умови, пропонуйте свої договори, не виходить - шукайте інші можливості - це ще один мінус ми часто говоримо "та я довіряю їм" і т.д...то чому б не скористатися довірливості? Це є бізнес і це правильно, вас не обдурують, а ОБДУРЮЮТЕ ВИ САМІ СЕБЕ коли не читаючи, не вникаючи підписуєте все підряд.

Самі ж пишете - Людина не зауважила. - Ну так причім тут банк??????

Оф-топ.
Мабуть не мали ви справи з бізнесом з рекламними трюками і т.д.
Таких трюків є багато і від того ніде дне дінешся. Я наприклад в своїх товарах пишу часто gold, silver ...в американців це не означає що вибір з золота або срібла - а колір, якщо стоїть gold metal - інша справа - це означає золото. Наші люди часто ведуться на таке бо ціна маленька а думають що золто - не розуміючи купляють а потім чухають потилицю.

Юрій Сєров - 3-3-2009 у 17:08


Цитата:
Не можете це все порахувати, проаналізувати - не беріть кредит і не створюйте свій бізнес.

А хто міг ще рік тому порахувати, що долар буде 10 грн., відсотки по кредитах почнуть піднімати, а прибутковість бізнесу впаде?
Неможливо не погодитися у загальному з Дем'яном, але з іншого боку банки також мають розуміти, що якщо хочуть отримати назад свої гроші, то мусять йти на компроміс з клієнтами, повертатися до них лицем, а не іншим боком.
Бо наприклад, якщо людина взяла рік тому в кредит квартиру за 100000 тис., сплатила 30 тис., і зараз не може сплачувати в необхідних обсягах, то і банк залишиться в мінусі, якщо сьогоднішня вартість тої квартири 50 тис. і людина залишиться без житла.

Demyan - 3-3-2009 у 17:29

Все вірно долар підріс - ніхто не міг прогнозувати, але це є бізенс - отже просто напросто він пролетів - ви банкрот, на жаль.

Павло Жежнич - 3-3-2009 у 19:43

Я майже впевнений, що банкіри дуже добре прогнозували рік тому, що в межах похибки в теперішньому часі долар буде 10 грн. Чув не одну історію, що керівник банку навіть середньої ланки минулої весни брав гривневий кредит, зразу купляв долари, а вже через пів-року (тобто восени чи на початку зими) віддавав повністю гривневий кредит. І при цьому непогано "заробив" (якщо це можна так назвати) на різниці в курсах. Це є бізнес? Це скоріше схема, а не бізнес!
На жаль в нас більшість "великого бізнесу" робиться на таких схемах. І виграє той, хто знає схему. А пролітає той, хто її не знає.
Чи можна в такій ситуації хотіти мати справу хоч з якимось банком? Особисто маю таке ж бажання, як і мати справу з нашими комунальними службами, державтоінспекцією, податковою і т.д. Але хіба можна від них повністю відмовитися?

Галина Лев - 3-3-2009 у 20:44

Ви всі такі законослухняні... Загалом я теж не збираюся обманювати банк, не сплачувати кредиту чи ще там щось крутити, але приклад: людина взяла кредит в доларах, виходило 1500 гривень платежу в місяць, зараз майже 3000. Купівля товару у гривнях, продаж теж. Торгівля впала на відсотків 30-40, ціни зросли. Звідки брати ще 1500 тисячі щомісячно?
Закривати бізнес? Не платити постачальникам і працівникам? Чи все ж може банк піти на якісь поступки? Тим паче, що він все одно непогано заробляє на обміні валют і інших операціях, а підприємців паралізовано повністю.

Рост - 3-3-2009 у 22:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Галина Лев
людина взяла кредит в доларах...
Купівля товару у гривнях, продаж теж...

А яка логіка була брати кредит в доларах?

Павло Жежнич - 3-3-2009 у 23:02

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Рост
А яка логіка була брати кредит в доларах?

То була приманка зі сторони банків і нацбанку, на яку багато хто попався. У мене товариш (власник кафе) в такій ситуації не в змозі платити працівникам зарплату. Тому фактично сам стоїть за прилавком.

Юрій Сєров - 3-3-2009 у 23:23

Логіка проста - у доларах були нижчі відсотки.

Demyan - 4-3-2009 у 09:57

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Галина Лев
Ви всі такі законослухняні... Загалом я теж не збираюся обманювати банк, не сплачувати кредиту чи ще там щось крутити, але приклад: людина взяла кредит в доларах, виходило 1500 гривень платежу в місяць, зараз майже 3000. Купівля товару у гривнях, продаж теж. Торгівля впала на відсотків 30-40, ціни зросли. Звідки брати ще 1500 тисячі щомісячно?
Закривати бізнес? Не платити постачальникам і працівникам? Чи все ж може банк піти на якісь поступки? Тим паче, що він все одно непогано заробляє на обміні валют і інших операціях, а підприємців паралізовано повністю.


Уявіть ситуацію що таких як ви є тисячі...і що всім іти на устпуки?
Правильно було відмічено - в нас валюта ГРИВНЯ а все продають за долари ціни вказують й надалі в у.о. самі ж у цьому винуваті.
В мене теж все повязано на валюті - скажу просто я все прораховую і відповідно різниці при конвертаціях і втратах - закладаю в ціну товару, зараз проблем немаю ніяких - отримую все в гривнях треба долари - просто оплачую гривнями, далі йде конвертація. У вашому випадку - взяли в доларах - щоб зекономити на відсотках. Ну як зекономили?

Легко рахувати чужі гроші - я такого ніколи не роблю. Тому і вам не раджу казати що банк заробляє на тому і на тому. Якщо ви знаєте що банк так зароляє і проблем немає - відкривайте свій банк давайте всім кредити йдіть всім на уступки, не змінюйте курси доларів і т.д....а я подивлюся скільки витримаєте, тоді мабуть тема буде інша - "Чому люди не можуть зрозуміти банки і не віддають кредити, нам теж треба платити зарплату людям і т.д." :sing:

Павло Жежнич - 4-3-2009 у 11:09

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
Уявіть ситуацію що таких як ви є тисячі...і що всім іти на устпуки?

Таких дійсно є тисячі. І тепер існують певні можливості щодо того, щоб іти на уступки "своїм" і не йти на уступки усім "чужим". Особливо це спостерігається там, де люди мають доларові депозити і хочуть їх забрати.

Рост - 4-3-2009 у 21:38

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Рост
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Галина Лев
людина взяла кредит в доларах...
Купівля товару у гривнях, продаж теж...

А яка логіка була брати кредит в доларах?

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Логіка проста - у доларах були нижчі відсотки.


А як це до банку відноситься? Люди мали проект, взяли під нього кредит, при чому проект гривневий, а кредит доларовий, бо на той час на цьому трохи економили. Пройшов час, який виявив, що рішення люди прийняли неправильне. Помилилися, розробляючи бізнес-план. А, до речі, коли бізнес-план малювався, ризики-то рахувались? Оптимістичний прогноз, песимістичний?
Просто Галина чомусь вперто відповідальність за помилку в бізнес-розрахунках хоче перекласти на плечі банку. При чому банк іти на зустріч має не тому, що людина прийшла в банк з пропозицією про оптимальну для обох сторін реструктуризацію боргу, наприклад, а просто так, по доброті душевній.
Я не вступаюся за банки, взагалі я недолюблюю це єврейське дітище, яке робить гроші з повітря, плодячи інфляцію та інші проблеми. Але в даному контексті звинувачення банків не таке вже й справедливе.

Demyan - 5-3-2009 у 12:22

Відразу видно що Рост розуміється в бізнесі і має "голову" і судить так само як я.

А я вже боявся що буду один такий тут і мене зараз почнуть...:cool:

Андрій Пелещишин - 5-3-2009 у 12:54

Тут є інший момент.
Не знаю, наскільки це стосується саме кредитів, але мені здається що Дем'ян та Ростислав трохи однобоко дивляться на ситуацію.
Якщо вже так сильно реферувати до поняття конкуренції, то одним з конкурентних факторів на ринку кредитування малого бізнесу може бути політика банку при виникненні специфічних ситуацій у клієнта.
У тому сенсі питання Галини цілком резонне. Вона цікавиться не лише відсотками, а й інформацією про наявні додаткові умови кредитодавців та їхньої політики з метою подальшої оптимізації свого бізнесу. Справді, якщо вже рахувати, то рахувати усе.

Другий момент. Говорячи про права та проблеми банків, Демян фактично проводить аналогію зі своїм бізнесом, який напевно немає національного маштабу. У той же час для банку більше доречна аналогія з великими державними установами - бо реальний власник дуже далеко, а за оперативну політику відповідають клерки, інтереси яких дуже далекі від цілей власників. Прочитайте хоча би приклад наведений Павлом вище (я такі приклади також знаю).
Тому нічого дивного, що в деяких випадках дії банку можуть бути неоптимальними для їхнього бізнесу та бізнесу позичальників.
Наприклад, реструктуризація кредиту може бути вигідна банку (як можливість хоч якось повернути гроші, а не банкротити підприємця), проте конкретний клерк формально відмовляє, в душі очікуючи вигідної персональної пропозиції (до речі, цікаво, чому про проблеми корупції і хабарництва говорять лише в контексті державних установ?) або просто не маючи бажання затрачати зайві зусилля.
В результаті і банк і підприємець у збитку.
І з цієї точки зору питання Галини має сенс. У менш корумпованих і краще керованих банках напевно ставлення до клієнта та розуміння його потреб є кращим.

Demyan - 5-3-2009 у 13:25

Воно все вірно і правильно говрить.

Але в Галини є умова - вона взяла кредит в доларах у взязку з тим що виріс долар треба давати більше і винуватим вона робить банк - який не може піти підприємству на уступки або зрозуміти.

Щоб не офтопити я як підсумок розставлю такі пріоіртети винуватих в даній ситуаці.

1. Кредит взятий не грамотно - всі операції в гривнях взято в доларах
2. Різкий скачок долара - вгадати важко але факт стався, ніхто від цього не застрахований
3. В звязку з ситуацією необхідно швидко прийняти рішення щоб вийти підприємству з ситуації що склалася (реорганізувати, подивитися інші можливості, почати економити, зменшити витрати, домовитися з постачальниками і т.д...все залежить від конкретної справи).
4. Йти в банк і вислухати, запропонувати умови виходи - хоча банк робити цього не зобовязаний але пробувати треба.
5. Спробувати продати підприємство, магазин, тощо.
6. Якщо нічого не вдається - підприємство банкрот.

Галина Лев - 5-3-2009 у 14:50

:rolleyes:

Галина Лев - 5-3-2009 у 15:02

Як не крути, криза скінчиться, багато людей переглянуть ставлення до фінансів, навчаться на своїх же помилках, будуть довіряти лише гривні, але до кого з банків вони прийдуть після кризи? До того, що розвішував фотографії по стовпах, чи до того, який пропонував кредитні канікули?
І ще один нюанс: чому одні банки можуть собі дозволити не переслідувати боржника, а інші ні. Значить ті другі теж не сильно грамотні були у своїх розрахунках... А банкіри ж бо...

Serg Selev - 5-3-2009 у 15:17

Цитата:

1. Кредит взятий не грамотно - всі операції в гривнях взято в доларах
2. Різкий скачок долара - вгадати важко але факт стався, ніхто від цього не застрахований
3. В звязку з ситуацією необхідно швидко прийняти рішення щоб вийти підприємству з ситуації що склалася (реорганізувати, подивитися інші можливості, почати економити, зменшити витрати, домовитися з постачальниками і т.д...все залежить від конкретної справи).
4. Йти в банк і вислухати, запропонувати умови виходи - хоча банк робити цього не зобовязаний але пробувати треба.
5. Спробувати продати підприємство, магазин, тощо.
6. Якщо нічого не вдається - підприємство банкрот.


7. Попросити банк змінити валюту кредиту на гривню. Відсотки ясна річ будуть вищі.

Demyan - 5-3-2009 у 15:24

Ось тут я вже повінстю згідний з Галиною - зараз "маленькі" банки затягнувши пояси можуть йти на пільги або уступки людям, якщо вони витягнуть це то до них потім попливе великий натовп. Але як практика показує чим більш потужніший банк тим більше вони дбають про потужних клєнтів а дрібні клієнти для них це трата часу тому на уступки таким вже йдуть неохоче або відкидають їх взагалі.

MaxymPidboljachny - 23-3-2009 у 17:44

По кредитам - Плюс-Банк. Мені сподобався. :) (Щоправда, я ще ні разу не затримував платежів, і надалі не планую, так що яка у них колекторна робота не знаю).
По обслуговуванню і надійності мені добре велося в Укрексимі (в Плюс-Банку сервіс просто прекрасний, але окрім єдиного кредиту я більше до того банка ніц не маю).

Бачив тут голоси за Кредобанк - ага, цей кризу переживе, поляки не дадуть втопитись. Але відношення обслуговуючого персоналу до людей таке саме, як і керівництва банку до того ж облуговуючого персоналу - просто жахливе. Хамство.

Пункт голосування "Надра" - зараз це просто жесть. :lol:

Тарас Гулка - 24-3-2009 у 00:18

Цитата:
Оригінальне повідомлення від MaxymPidboljachny
Бачив тут голоси за Кредобанк - ага, цей кризу переживе, поляки не дадуть втопитись. Але відношення обслуговуючого персоналу до людей таке саме, як і керівництва банку до того ж облуговуючого персоналу - просто жахливе. Хамство.


Хм... З Кредобанком працюю вже 3 роки. В основному обслуговуюсь у відділені на Степана Бандери, але доводилось мати справу і з персоналом на Наливайка. Жодних зауважень. Все швидко і без проблем. У відділені на Бандери то взагалі персонал супер. Багато раз виручали.

Думаю все залежить від відділень.

Demyan - 24-3-2009 у 16:23

і від самого клієнта.
Вчора ситуація - з самого ранку приходить злий чоловік водне з віконець щось оплачує. Потім ні з того ні з сього Чому ви до клієнта повертаєтеся спиною? А там так зроблемно що компютер як би збоку - тобто щоб внести дані вона повертається і сидить спиною. На що оператор каже ну я ж інакше не введу дані....і тут пішло А де ваша повага до клієнта? От з відси все і починається..спочатку спиною до клієнта потім нічо не даєете.....

Як ви думаєте який настрій буде в оператора на цілий день після такого? І справді її вини в цьому я не бачу.

Андрій Пелещишин - 25-3-2009 у 09:25

Оператор тут точно нічого не винен. Але монітор, що розвернуто до клієнта - це проблема. Пару раз був в таких банківських офісах - можна, якщо захотіти, побачити щось цікаве про інших людей. Або простл - хто обслуговується в банку і тп.

Галина Лев - 30-3-2009 у 18:37

У мене від Кредобанку гарні враження. Персонал класний. Ставлення дуже навіть приємне. Маю справу з відділенням на Наливайка.

MaxymPidboljachny - 7-4-2009 у 08:43

Сходіть на Франківське - усі питання відразу зникнуть. або до кредитчиків на Сахарова...

Олег Тимощук - 13-4-2009 у 18:43

В мене також гарні враження від Кредобанку. Вони звичайно золоті гори не обіцяють але відсотки в них досить непогані за надійність доводиться чимось жертвувати. співпрацюю з відділенням що є в "Скрині". Персонал привітний все доступно пояснюють і оперативно вирішують всі справи. Ходжу до них переважно зранку, отож черг ніяких не застаю.

:)

MaxymPidboljachny - 21-4-2009 у 16:25

Ну, вартувало у Кредобанку кілька років попрацювати (і мати і зараз там інсайдерів), щоб зрозуміти ціну їх надійності... І чи надовго останньої вистачить...

Богдана Лисенко - 13-7-2009 у 16:18

Віддаю голос за Platinum bank (колишній Міжнародний Іпотечний банк). З власного досвіду можу запевнити, що банк іде на поступки, правда,для цього необхідно трохи попотіти…