Форум Рідного Міста

На що ви витрачали (витрачаєте) свою стипендію?

Андрій Пелещишин - 3-3-2009 у 12:06

Зараз у суспільстві активно обговорюються різні питання, що стосуються виплати стипендій. От і я вирішив глянути на проблему ще під одним кутом зору.
Питання до усіх, хто колись отримував чи може, ще отримує стипендію:
Як ви її витрачали чи витрачаєте?
Звичайно, що у витратах наявні різні статті, проте, напевно завжди існує головна чи домінуюча стаття витрат. Якою вона є у вас?

Андрій Пелещишин - 3-3-2009 у 12:13

Скажу про себе.
Коли я навчався у вузі, на початках моя стипедія була досить висока, і я її просто додавав до сімейного бюджету.
Десь з третього курсу рівень стипедії різко впав, тому витрат на розваги з неї в принципі не могло бути - вистачало хіба на транспорт і якісь обіди.
Пригадую, що на 5-му курсі ми хотіли "пропити" стипендію. Виявилося, що це зробити складно. Одна пляшка посереднього вина коштувала більше за місячну стипендію.

Captivitas - 3-3-2009 у 13:55

Перші стипендії - 17 грн (1996-97рр.) - на проїзний на транспорт.
Потім, у домашній бюджет.

Марія Вибранівська - 3-3-2009 у 13:56

Особливої скрути в студенські роки я не відчувала.
Жила в гуртожитку, мама давала мені на тиждень 10 крб., цього цілком вистачало на харчування і проїзд (це було 81-86 роки). А стипендія - це в основному "на себе", всякі там фіглі-міглі, кіно, морозиво, "білосніжка і сім гномів" (це в "Фестивальному" і в кавярні навпроти "Фестивального" були такі вершки з чорносливом. Дорогі (95 коп. порція)),

Чітко запамяталося, як мені витягнули степендію з сумочки, Найприкріше було те, що якраз перед тим я "зажала" 5 крб. на дезодорант "ВАС", як на ті часи шалено-дорогий... Досі згадую...

Владлен Комісаренко - 3-3-2009 у 14:30

пан адміністратор видно жив у вакуумі,тому що в опитуванні ні одна відповідь не реальна

Юрій Сєров - 3-3-2009 у 17:01

Коли я починав навчатися, то стипендія була щось в районі 10 грн., це за тодішнім курсом було 5 доларів. Коли закінчував - це було 50 грн. (10 доларів). Сімейний бюджет поповнити було неможливо, тратилося на проїзд, обіди, ксерокси-зошити, пиво, ще якісь дрібниці для себе.

Катерина Слобода - 3-3-2009 у 17:21

Здебільшого на підручники, художню літературу, наукові публікації та участі в конференціях.
Часом на виставки та концерти.
Ксерокопії + кава-чай-до кави;).

Павло Жежнич - 3-3-2009 у 20:09

Перші стипендії отримував в рублях, коли вже за них нічого не можна було купити (після путчу). Далі пішли вирізні купони, потім купоно-карбованці, яких я на останньому курсі отримував 1,5 млн. (був мільйонером!). Гривневих стипендій я вже не застав, тому вибору практично не було - витрачав усі ці папірці хіба що на базові потреби (переважно обіди і транспорт).

Марія Павлюх - 4-3-2009 у 00:14



Свою стипендію я, здебільшого, витрачала на подарунки для друзів та рідних. Оскільки, тоді жила в гуртожитку, а там свят вистачало :). Інколи купляла ще собі якісь дрібниці.

Ірина Назарова - 20-4-2009 у 20:34

Оооо, а я застала кращі часи))))) На першому курсі стипендія була 124 (!) гривні, зараз - 635 (підвищена). Спочатку, до заміжжя, тратила на себе, але речі старалася купувати вартісні... От, наприклад, дві перших стипендії - і я мала золотий перстень, який тепер маю як пам"ятку, дві других - і я купила магнітолу, ще пара стипендій пішла на подарунки до зимових свят і мамі на презент до Дня народження, потім - щось з одягу і теде))))))) А ще на телефончик була відклала три стипендії))) Щастило, що мала підвищену постійно...)))