Форум Рідного Міста

Народна команда ФК "Карпати": від слова до діла

Юрій Сєров - 18-3-2009 у 22:11

18 березня, керівники міста, області та ФК «Карпати» підписали Меморандум з намірами створити у Львові «Народну команду ФК «Карпати», мова про яку ведеться ось уже кілька років. Нарешті головним діячам цього процесу вдалося знайти спільну мову.

Меморандум підписали: Почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський, голова Львівської ОДА Микола Кміть, голова Львівської облради Мирослав Сеник та міський голова Львова Андрій Садовий.

У Меморандумі йдеться, що «Народну команду «ФК «Карпати» створять з метою подальшого розвитку та популяризації футболу; для належної підготовки та проведення фінальної частини «Євро-2012» і будівництва для цього стадіону по вул. Стрийській – кільцевій дорозі у Львові. ТзОВ «КПФ «Карпати», Львівська міськрада та Львівська облрада, прийнявши відповідні рішення на сесіях, мають виступити засновниками ТзОВ.

При цьому ФК «Карпати» має внести у статутний фонд ТзОВ майно, сукупні валові активи, а також, у тому числі через залучення третіх осіб, кошти у розмірі 609 млн грн для будівництва стадіону. Львівська міськрада попередньо розглядає можливість внесення до статутного фонду ТзОВ об’єкти нерухомого майна стадіону «Україна», готелів «Львів» та «Гранд-Готель», нежитлові приміщення площею 293,1 кв. м. на пл. Міцкевича, 6/7 та 4 земельні ділянки: площею 17 га та 2,002 га по вул. Липова Алея (біля стадіону «Україна»), площею 1,8194 га по вул. Б. Януша, 1 (стадіон «Прогрес») та земельну ділянку по вул. Стрийська – кільцева дорога (за певних обставин).

Голова Львівської ОДА Микола Кміть повинен організаційно сприяти сторонам у досягненні мети. Голова Львівської облради Мирослав Сеник зазначив, що до травня обласна рада прийме відповідне рішення щодо втілення в життя підписаного меморандуму. А Андрій Садовий запевнив, що міська рада розгляне питання створення «Народної команди «Карпати» у «другому кварталі сесій», який розпочнеться з квітня.

Юрій Сєров - 8-5-2009 у 23:27

"Народна команда "Карпати" буде створена на початку червня

ТзОВ «Народна команда «ФК «Карпати» буде створена на початку червня. Саме тоді це питання розгляне сесія Львівської облради. Про це сьогодні, 7 травня, під час прес-конференції повідомив голова ЛОР Мирослав Сеник.

«Це рішення обласна рада розгляне на наступній сесії. Відколи ми підписали меморандум, я відразу його скерував на майнову комісії для розгляду. На жаль, комісія станом на сьогодні це питання не розглянула. Я маю абсолютне морально право самостійно виносити це рішення на розгляд ради, оскільки комісія його не розглянула, а місячний термін минув давно», – сказав Сеник.

Раніше голова Львівської ОДА Микола Кміть повідомив, що з моменту прийняття рішення Львівською облрадою «Народна команда» буде створена і розпочне функціонувати.

18 березня почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський, міський голова Львова Андрій Садовий, голова Львівської облради Мирослав Сеник та голова Львівської ОДА Микола Кміть підписали Меморандум про наміри та спільні дії щодо створення ТзОВ «Народна команда «ФК «Карпати».

Як йдеться у меморандумі, «Народну команду «ФК «Карпати» створять з метою подальшого розвитку та популяризації футболу; для належної підготовки та проведення фінальної частини «Євро-2012» і будівництва для цього стадіону по вул. Стрийській – кільцевій дорозі у Львові.

ТзОВ «КПФ «Карпати», Львівська міськрада та Львівська облрада, прийнявши відповідні рішення на сесіях, мають виступити засновниками ТзОВ.

При цьому ФК «Карпати» має внести у статутний фонд ТзОВ майно, сукупні валові активи, а також, у тому числі через залучення третіх осіб, кошти у розмірі 609 млн грн для будівництва стадіону.

Львівська міськрада попередньо розглядає можливість внесення до статутного фонду ТзОВ об’єкти нерухомого майна стадіону «Україна», готелів «Львів» та «Гранд-Готель», нежитлові приміщення площею 293,1 кв м на пл. Міцкевича, 6/7 та 4 земельні ділянки: площею 17 га та 2,002 га по вул. Липова Алея (біля стадіону «Україна»), площею 1,8194 га по вул. Б. Януша, 1 (стадіон «Прогрес») та земельну ділянку по вул. Стрийська – кільцева дорога (за певних обставин).

Львівська облрада розгляне питання про внесення до статутного фонду товариства: право на користування нежитловими приміщеннями площею 228,2 кв м на вул. Винниченка, 14–16; нежитлові приміщення на вул. Вороного, 3 та об’єкти колишнього військового містечка в с. Райлів, Стрийського району, які розташовані на ділянці площею 11 га.

Функції голови Львівської ОДА Миколи Кметя за меморандумом такі: він має «організаційно сприяти сторонам у досягненні поставленої мети».

Вартість внесків у статутний фонд ТзОВ «Народна команда «ФК «Карпати» визначатимуть незалежні експерти.

Голова Львівської облради Мирослав Сеник зазначив, що до травня обласна рада прийме відповідне рішення щодо втілення в життя підписаного меморандуму.

Міський голова Львова Андрій Садовий запевнив, що міська рада розгляне питання створення «Народної команди «Карпати» у «другому кварталі сесій», який розпочнеться з квітня.

Хоч тушкою, хоч чучелом Димінський візьме готелі під контроль...