Форум Рідного Міста

Живі організми з дистанційним керуванням

Андрій Пелещишин - 23-3-2009 у 13:35

Стаття (не першоджерело)

http://www.membrana.ru/articles/technic/2009/03/02/131000.html

Коротко:
Американські дослідники продовжують розробку мікроелектронномеханічних систем (MEMS), які дозволяють керувати живими організмами. Наразі - жуками.
Наскільки я зрозумів, MEMS вживляється в живий організм таким чином, що він може впливати на роботу зорових нервів. MEMS є дистанційно керованим. Таким чином вдається дистаційно впливати на поведінку жука, в першу чергу - на напрям польоту.
Причому існує можливість довантаження жука півтора грамами вантажу довільного призначення.

Юрій Філатов - 31-3-2009 у 07:23

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
...дозволяють керувати живими організмами. Наразі - жуками.
Тю... в нас керують і крупнішими за комах організмами, без мемсів всіляких... гадаю мериканці теж вміють, але не здогадуються, або вважають такі технології взірцем демократії... та й воно дешевше виходить, наразі...
с точки зору науки, мозок людини чи то комахи не спроможний сприймати світ безпосередньо, отже не вміє розрізнювати сигнали штучні від природних, а яким чином відбувається штучний вплив, чи то мемсамі, чи то чипсамі (інколи з ароматом ідентичним натуральному), чи то радіохвилями - справа технологів... які в свою чергу не в змозі відрізнити чи не примарились їм досягнення та преміювання за них )))
якщо менш упереджено, років за 10 тому була інфа що пентагон фінансував розробку безпосереднього електродратівника нервів зору людини, буцімто для вдосконалення військових тренажерів. Перші такі апарати давали змогу усім піддослідним переконливо бачити правильних кольорових геометричних фігур на тлі "дійсності".

Випадково знайшов аккаунт. Вітаю шановне панство.