Форум Рідного Міста

У Львові відбудеться вечір пам’яті Квітки Цісик

Юрій Сєров - 28-3-2009 у 18:11

У Львові вшанують пам'ять відомої співачки українського походження Квітки Цісик. В п’ятницю, 3 квітня о 18:00 годині на сцені Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької відбудеться вечір-спогад пам’яті Квітки Цісик. Вечір є першим українсько-американським проектом високого рівня, присвячений Квітці Цісик в Україні.

Захід відбудеться за сприяння Міністерства культури і туризму України та Української Американської Координаційної Ради. В жовтні минулого року вечір пам’яті відомої співачки відбувся в Києві в Українському Домі.

- Цей вечір – унікальний прецедент пишання видатними вихідцями з України, що поширюють та відстоюють позитивний імідж України прикладом усього свого героїчного життя і творчості. Водночас це перший україно-американський проект такого високого рівня, присвячений Квітці Цісик в Україні - країні її походження, де вона була лише раз – у 1983 р. і мріяла проїхатися з концертним туром Незалежною Україною, – повідомили організатори вечора.

У вечорі пам’яті візьмуть участь державні та культурні діячі, представники дипломатичного корпусу. Частину коштів, зібраних від продажу квитків, буде передано на рахунок Благодійного фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї у рамках міжнародної програми «Разом проти раку молочної залози».

Довідка

Квітка Цісик народилась 4 квітня 1953 року в США в сім’ї українських емігрантів. Навчалась в Нью-Йоркській консерваторії, де опанувала вокальну техніку і майстерно відшліфувала свій голос, колоратурне сопрано.
Ніколи не забуваючи, хто вона, і звідки її коріння, Квітка вирішує записати диски з українськими піснями. Перший диск «Kvitka» був записаний у 1980-му, другий «Two Colors» («Два кольори») - 1989-го. Також у творчих планах Квітки Цісик був запис ще одного альбому - з колисковими для дітей. На жаль, передчасна смерть поламала усі її плани. Померла Квітка Цісик 29 березня 1998 р. від раку грудей, не доживши 5-ти днів до свого 45-ти річчя.
http://mediastar.net.ua/lviv/1215-u-lvovi-vidbudetsja-vechir-pamjat...

Юрій Сєров - 28-3-2009 у 18:12

За попередньою інформацією виступатимуть Ніна Матвієнко, Іван Попович, Віктор Павлік.

Ярема П. - 28-3-2009 у 18:17

Ой як би готілося попасти на нього... Дуже люблю її спів!

Галина Лев - 28-3-2009 у 22:02

Віктор Павлік у мене чомусь ніяк з Квіткою не асоціюється.:) Дивно. А, до речі, чи справді можливо туди потрапити? Ну, і спасибі Юрію за тему, бо сама би прохлопала.

Dmy - 29-3-2009 у 03:00

Цікаво, а що там буде? Тобто, яка концепція? Я розумію, коли концерт пам'яті композитора чи поета, а тут...
Просто згадають біографію, покажуть фотографії, пустять пару фонограм і поспівають українських пісень, які самі по собі аж ніяк не є екслюзивом від Квітки? Екслюзивом було саме її виконання, яке тут як раз і відсутнє з об'єктивних причин.
Може, хто знає, що було у Києві рік тому?

Юрій Сєров - 29-3-2009 у 13:11

Кажуть, що буде родина... І звідси і звідти.