Форум Рідного Міста

Чи дуже боляче нам зробить "Амеро"?

Галина Лев - 30-3-2009 у 20:03

Останні кілька місяців пошепки почали поговорювати про заміну "зеленого" новою супервалютою. Наша влада, як завжди, не поспішає інформувати населення і не допускає надмірного просочування тих знань в маси, побоюючись невідворотного приходу народу з вилами до банків і на Майдан. Тоді вже буде повний "армагедец", бо люди захочуть негайно позбутись валюти, що зникає. Але це, звичайно, моя суб'єктивна думка. Можливо та тема вже підіймалась на форумі, але я не здибала, тому пропоную поділитись відомостями, бо все ж нас то стосується.
То як сильно нас "взує" Амеро?

16 Декабрь 2008 г.
Амеро — конец доллара США или конец света?


Сегодня утром в ленте новостей промелькнуло одно сообщение. Маленькое такое. Промелькнуло и сразу затерялось. Однако масштаб того, что НА САМОМ деле сегодня произошло, воистину колоссален. Потому новость старательно затирается и не муссируется. Её не могли не озвучить (это объективная необходимость), но и доводить её смысл до широких масс никто не спешит. Что, в общем-то, не удивительно. Слишком многим произошедшее может стоить головы. Ну, или очка, порванного на американский флаг благодарными согражданами.

Сегодня (а вернее уже вчера по киевскому времени) Федеральная Резервная Система США выступила с кратким заявлением следующего характера:
Возможности Федерального Резерва по стабилизации американской экономики путём регулирования учётной ставки полностью исчерпаны.
Наиболее оптимальным средством изыскания денежных средств для борьбы с кризисом в США федрезерв считает начало полномасштабной эмиссии доллара.
В сложившейся ситуации Федеральная Резервная Система полагает правильным форсированное введение единой североамериканской валюты - АМЕРО.
Предположительный срок её введения для расчетов между США, Канадой и Мексикой - 1 января 2010 года.




«Североамериканская объединённая валюта, также часто упоминаемая как амеро (от англ. amero) — предполагаемая валюта Североамериканского Cоюза (США, Канада и Мексика), которая должна сменить доллар США, канадский доллар и мексиканский песо. Концепция Североамериканского Cоюза и амеро аналогична Европейскому Союзу и евро. Лидеры всех трёх наций заявили, что на данный момент не существует официальных планов подобного слияния.

Согласно мнению независимых наблюдателей Federal Reserve System, на 21 ноября 2008 года менее 4 % долларовой денежной массы обеспечено золото-валютными резервами США. Остальные >96 % обеспечены сдутыми активами финансовых и IT-корпораций, в результате создавшейся латентной гипер-девальвации, доллар обречен на скорую замену на Амеро, в противном случае экономическая система США обречена на мучительную стагнацию, первым припадком которой стал кризис второй половины 2008 года. Эксперты замечают, что в сложившейся ситуации полный коллапс американской экономики неизбежно наступит до февраля 2009 года. В результате скоротечного обмена доллара на амеро по жестким правилам, регламентирующим конкретные привилегии к обмену на территории США, Канады и Мексики, страны всего остального мира останутся с «экспортированной» инфляцией на руках.»

Знайшла тут: http://www.spomoni.com/2008/12/blog-post_16.html

Ще одні роздуми ось тут: http://forinsurer.com/news/09/01/07/17717

і тут: http://magov.net/blogs/item/502/

Інші ж подейкують, що валюта, хоч і розвезена вже по всіх американських банках, проте не вводитиметься через недоцільність до 2012-г року. То де ж вона, правдонька?


Андрій Пелещишин - 30-3-2009 у 20:20

Як? :o
Я думав, що амеро уже з 1 березня в обігу.

Посилання зовсім не по темі, але цікаве.
http://ru.danielpipes.org/article/2891

Галина Лев - 30-3-2009 у 20:48

Гадаю, що мені не вдастся вірно перекласти Вашого натяку. Допоможете?

Андрій Пелещишин - 30-3-2009 у 21:00

Я читав статтю, приблизно таку, як ви процитували, де було сказано, що точно-точно з першого березня 2009 року в США буде введено Амеро.

Щодо лінка. То лінк на статтю з певним аналізом конспірологічних історичних теорій. В принципі прихильників версії амеро також відносять до "конспірологів".

Dmy - 30-3-2009 у 22:04

Цитата:
Эксперты замечают, что в сложившейся ситуации полный коллапс американской экономики неизбежно наступит до февраля 2009 года.
І?

Галина Лев - 30-3-2009 у 23:24

Ну, коллапсу ще нема, але недарма Обамша на городі Білого Дому демонстративно овочі садить. Значить капець таки прийде.

Ярема П. - 30-3-2009 у 23:56

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Галина Лев
недарма Обамша на городі Білого Дому демонстративно овочі садить. Значить капець таки прийде.


Цікаво підмічено :lol: Треба таки поїхати город і собі покопати.

Serg Selev - 31-3-2009 у 00:04

Амеро хочуть ввести замість долара який ніби то має значно девальвувати. Але в Україні багато кредитів видано у доларах, та й зовнішній борг України теж у доларах. Ви вірите в те, що кредитчики та й сама держава будуть винні купку макулатури? Я в це зовсім не вірю.

Юрій Сєров - 31-3-2009 у 00:06

Доведеться слідкувати ще за одним курсом... І що тоді буде "у.о."? :)

Галина Лев - 31-3-2009 у 00:14

Я, власне, один з тих доларових боржників банківського сектору, тому була б щаслива.

Serg Selev - 31-3-2009 у 01:15

Ідея з амеро полягає у наступному. "Свої люди" за долари скуповують якомога більше реальних активів, а потім вводиться амеро. Відповідно в дурнях лишаються всі, хто має на руках "дорогоцінні" долари. На даному етапі долари розпорошені по фінансовій системі, тому чутки про амеро це скорше відволікаючий маневр.

Нащодавно в ФРС заявили про готовність викупити treasuries на суму 300 млрд доларів, тобто провести емісію.

Валютний ринок моментально зреагував (18-19.03), але паніка довго не тривала.

Багато говорять про необхідність емісії доларів у великих розмірах, і як наслідок - гіперінфляцію. Але не слід забувати, що величезні суми просто напросто "згоріли" ще в кінці 2008 року. Можливо запланована емісія лише відновить кількість готівкових доларів до потрібного рівня.

Ще кажуть, що долар переоцінений, бо американська економіка стільки не виробляє товару. Насправді долар забезпечений не тільки товарами/послугами виробництва США, але й тими, які експортуються за долари. Як відомо, великим доларовим експортером є Китай.

Dmy - 31-3-2009 у 13:37

Якщо Америка масово почне друкувати доляри, світ дуже швидко перебіжить у те саме євро, яке вже є досить авторитетною валютою.
До того ж не знаю, як Мексика, а канадійці навряд чи дуже прагнуть об'єднати фінансову систему зі Штатами.
Нещодавно Обамчик висловлювася на кшталт того, що доляр - це є клясно, і щось міняти в життю жадної потреби не має.
Не кажучи вже, що доляр - то є символ Гамерики (один з), і піляти сук ... нема дурних.

Гадаю, город Обамочки - просто тяга до живої природи, їй її в Штатах так бракує!

Галина Лев - 31-3-2009 у 23:56

Якби її просто так вабила природа, на то не зганяли би тілько ЗМІ. Ще за Буша ціхутко звучало гасло: "Вилазьте з ресторанів, гайда на город", а вони тепер іншого виходу теж не мають,- от і натякають делікатно.

Serg Selev - 1-4-2009 у 01:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Якщо Америка масово почне друкувати доляри, світ дуже швидко перебіжить у те саме євро, яке вже є досить авторитетною валютою.


А чи вистачить на всіх євро, якщо всі захочуть у нього перебігти? Доведеться і євриків піддрукувати, щоб всім вистачило. А головне суть від того не зміниться...
Пробігали новини, що китайці розпочали торгівлю з Білоруссю і ще здається з Аргентиною своїми валютами, тобто не за долари. Відмова від долара у міжнародних розрахунках це набагато потужніший фактор ніж його можлива девальвація.

MaxymPidboljachny - 1-4-2009 у 09:49

Дайош Азіо! :)

Андрій Пелещишин - 1-4-2009 у 10:57

А ще США, Канада, Росія та Ісландія можуть паралельно Арктико ввести.

rost - 1-4-2009 у 21:32

Нє, США, як країна, глибоко мерзенна всім кaнонічно-істинно-правoславним людям, згине в геєєні огненній.
Росія поверне собі Аляскy.

Тому Арктико буде валютою Норвегії, Канади, Росії, Данії та Ісландії.

Марія Павлюх - 2-4-2009 у 10:21

:) Розвеселили Ви своєю міжнародною стратегією :)

Олег Тимощук - 14-4-2009 у 16:56

Був в Америці там ні слуху ні духу про Амеро, так що думаю можна заспокоїтись. Якщо брати до уваги факт що вони хочуть ввести нову валюту для розрахунку з іншими країнами, то можу сказати, наскільки я знаю, то у ФРС є своя валюта і це не долар. Цією валютою вони оперують з правительством США. Ще один недостовірне але цікаве положення, Навіщо вводити нову валюту якщо вони мають в найблищих планах паревести всі розрахунки в безготівку, методом "чіпування" всього населлення (нічого вам не нагадує?). Так що я раджу не надавати цьому надмірного значення. Ну хоча це тільки моя думка.

Serg Selev - 18-4-2009 у 21:36

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олег Тимощук
Ще один недостовірне але цікаве положення, Навіщо вводити нову валюту якщо вони мають в найблищих планах паревести всі розрахунки в безготівку, методом "чіпування" всього населлення (нічого вам не нагадує?). Так що я раджу не надавати цьому надмірного значення. Ну хоча це тільки моя думка.


Подумалось про чіпування. Щоб чіп міг приймати/передавати радіосигнал - потрібне постійне електроживлення. Ми всі знайомі з розмірами акумуляторів у мобільних телефонів і часом роботи телефона у режимі очікування на одній зарядці (максимально зустрічав 2 тижні).
Можна зробити висновок, що чіпування це теж байки.

Галина Лев - 18-4-2009 у 21:40

Сьогодні на самміті країн Америк Обамчик запропонував усім союз співдружності рівноправних держав. Не думаю, що то пусті балачки. А де союз, там і валюта спільна.

Hanor Narasson - 19-4-2009 у 10:50


Цитата:

Чи дуже боляче нам зробить "Амеро"?


Якщо велика сума, дрібними банкнотами у добре спресованих пачках і з розмаху - то може бути боляче!:lol:

Павло Дудра - 14-8-2009 у 21:48

Чи дуже боляче нам зробить "Амеро"?

Залежно як,яким способом і коли його будуть вводити....

Поки що США продовжує активно друкувати долари..

Трильйонами..

Попит породжує пропозицію..
Беруть же :baddevil: в Україні...
поки беруть -будуть друкувати...

Чув цифру -долар забезпечений економікою США на 1\20..

Ось нам і поміняють долари на амеро ...20 до 1...НА ВИМОГУ...:baddevil:
Або взагалі зарахують..
За борги...:baddevil:

Що "нахапала" Тимошенко ,"як сучка блох" ,за висловом нашого "Татуська" :lol:

Юрій Марків - 17-8-2009 у 21:25

А посилання на офіційні джерела є?