Форум Рідного Міста

Піднімання тем форуму і асоціації, пов’язані з ними

Ярема П. - 1-4-2009 у 00:27

Деякі теми на форумі мають специфіку підніматися і знову пропадати серед інших тем. От зараз, переглядаючи сьогоднішні повідомлення, бачу http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=6943&page=3 . Асоціації в мене відразу ж - до виборів не так вже і далеко... Тема вже давно була мертва, а тут от хтось надибав. Значить, щось починає діятись.

В принципі, все і так зрозуміло - люди пишуть про те, що їх хвилює. Цікаво просто подивитися на статистику по місяцях по ключових словах чи тегах, які теми з якими тегами і якою частотою протягом року піднімалися і порівняти їх подіями суспільного життя у вказаному регіоні або цілій Україні.

Юрій Сєров - 1-4-2009 у 11:18

Це було б досить просто зробити, якби форум мав тегізацію повідомлень. А так треба текстмайнати усі повідомлення :)

Ярема П. - 1-4-2009 у 12:15

Та то я так, просто цікаво стало.

Юрій Сєров - 1-4-2009 у 14:06

Насправді ідея дуже цікава.
Знаю, що займаються аналізом запитів пошукових сервісів, там вибірка значно більша ніж навіть на найбільшому форумі :)

Андрій Пелещишин - 1-4-2009 у 22:36

Взагалі мережева активність користувачів - один з цікавих індикаторів суспільних настроїв.
Був свідком перепалки двох рунетівських "дєятєлів", які аналізували факт зростання кількості запитів, зв'язаних з абортами та перериванням вагітності.
Один діяч відзначав цей факт як індикатор поганих настроїв у суспільстві (кризових очікувань чи що). Другий діяч взагалі стверджував, що потік запитів інспіровано американською розвідкою за допомогою ботів з метою дати інформаційний привід першому діячу розпочати антипутінську пропаганду в Рунеті.

Тарас Задорожний - 2-4-2009 у 12:42

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
.... стверджував, що потік запитів інспіровано американською розвідкою за допомогою ботів з метою дати інформаційний привід першому діячу розпочати антипутінську пропаганду в Рунеті.

Сильно сказав.... :D