Форум Рідного Міста

Виставка «Освіта-2009» (Львів, Палац Мистецтв, 7-9 травня)

Роман Голощук - 15-4-2009 у 08:31

7-9 травня 2009 року у Львові відбудеться Фестиваль дитячого читання «Форум видавців – дітям», підсумковий етап конкурсу читання «Книгоманія» та друга спеціалізована виставка «Освіта-2009» (Палац Мистецтв, вул. Коперника, 17). Про це повідомляє ГО “Форум видавців». Побувавши на виставці «Освіта-2009», кожен учитель і викладач матиме можливість обмінятись своїм досвідом роботи та інноваціями у навчально-виховному процесі з представниками навчальних закладів та інших освітніх установ Львова та України, що візьмуть участь у виставці.
Натомість учні 9-11 класів зможуть дізнаються більше про спеціальності та умови вступу до цих закладів, поспілкувавшись безпосередньо з їхніми представниками. Також усі зацікавлені зможуть ознайомитись з новинками навчальної, академічної та науково-методичної літератури найбільших освітніх видавництв України та придбати книжки видавництв-учасників.
Організатори сподіваються, що в результаті такої тісної співпраці кожен переконається, що саме професійні навики, здобуті безперервним процесом навчання та самовдосконалення, є запорукою професійної та соціальної конкурентоспроможності та успіху.
Усіх дітей і їхніх батьків запрошують на Фестиваль дитячого читання «Форум видавців – дітям». Він розпочнеться Тижнем читання у загальноосвітніх навчальних закладах Львова, що триватиме з 21 квітня до 8 травня. За цей час у кожній школі міста відбудуться творчі зустрічі читачів з українськими письменниками: Ніною Бічуєю, Романом Іваничуком, Романом Лубківським, Ігорем та Іриною Калинцями, Марією Чумарною, Марією Людкевич, Назаром Федораком, Марією Якубовською, Мар’яною Савкою, Галиною Крук, Андрієм Любкою, Остапом Сливинським, Ігорем Павлюком, Тарасом Лучуком, Назаром Гончаром та іншими. Автори читатимуть молоді уривки зі своїх творів, спілкуватимуться та дискутуватимуть з читачами, підвищуючи їхній інтерес до читання.
Тиждень читання пройде за сприяння Управління освіти Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. 7-9 травня відбудеться також дитячий книжковий ярмарок, де можна буде придбати нові друковані, ігрові, мобільні та аудіокнижки і журнали для дітей та навчальну літературу найпопулярніших видавництв України. Кожна дитина зможе спробувати свої сили під час майстер-класів з: малювання, ліпки, виготовлення ляльок, великих паперових іграшок та книжок, шиття, орігамі, сценічної та поетичної майстерності, вивчення іноземної мови, плетіння з бісеру, фотографії, сучасних методик вивчення інформатики для наймолодших, брейк-денсу, а також виграти книжку у щогодинній книжковій лотереї «Візьми, читай!». Усі бажаючі зможуть принести книжки для дітей з сиротинців і дитбудинків протягом благодійної акції «Подаруй дитині книжку!». Вхід на всі заходи фестивалю вільний.

Джерело: http://portal.lviv.ua/news/2009/04/15/091235.html
http://www.bookforum.com.ua/osvita2009