Форум Рідного Міста

Львів обрано культурною столицею України

Юрій Сєров - 28-4-2009 у 20:02

На основі експертних досліджень Державної служби туризму і курортів та "Ради з питань туризму і курортів" Львову присвоєно статус культурної столиці України. Основними підставами такого досягнення є понад сто фестивалів у Львові щорічно, 60 музеїв, сто храмів різних конфесій та велика зацікавленість Львовом туристів. За останні два роки їх потік у місто збільшився на 40% і зараз становить понад мільйон осіб щорічно.

Серед іноземців, які найбільше відвідують Львів, - туристи з Польщі, Німеччини, Австрії, Білорусі, США, Росії.

Місто відоме як осередок художнього, літературного, музичного та театрального мистецтва. Сьогодні незаперечним свідченням культурного багатства міста є велика кількість театрів, концертних залів, творчих об'єднань, а також проведення тут численних мистецьких заходів. Храми, фрески, живопис, традиції, свята, фестивалі - це спадок минулого та витвір сучасного, який можна відчути лише у Львові.

Завдяки насиченій культурній програмі, розвиненій інфраструктурі (наразі у Львові налічується понад 8000 місць лише у готелях; працюють більше, ніж 700 закладів харчування; є вільні WiFi зони у центрі міста; існує гарне сполучення з багатьма країнами світу завдяки авіарейсам (Lufthansa, Austrian Airlines, LOT, CarpatAir, low-cost-перевізник Wizzair). Львів має найбільший туристичний потенціал в Україні.

Сприяє цьому і наявність кадрів для забезпечення попиту у культурній та туристичній сфері - 23 вищих навчальних заклади, серед яких 7 мають таке спрямування.

На кожний міський фестиваль, згідно зі статистичними даними, приїжджають близько 10 тис. туристів.

Підтвердженням великого потенціалу розвитку є дослідження міжнародної консалтингової компанії Monitor Group, що розробляє стратегію конкурентноздатності Львова. Згідно з цим дослідженням, туризм та IT-сектор є двома найбільш привабливими кластерами розвитку у Львові.

Окремим мотиваційним чинником є можливість приймати у Львові матчі Євро-2012.

Для покращення розвитку інфраструктури у місті йде розробка нової міської транспортної стратегії на 20 років. Розробляє її німецька компанія PTV AG.

Окрім того, за останніми даними (рейтингом відомої аудиторської компанії KPMG), Львів є одним із 30 найбільш привабливих міст світу для розвитку ІТ-технологій.

Ярема П. - 29-4-2009 у 14:12

Щось про дороги нічого... Лиш про розробку. Дороги латають на хап-тяп, лиш би було... Особливо перед святами. Який випещений іноземець попреться в Львів, де чорта з два проїдеш без того, щоб не порозбивати стійки?

А що такого в Львові специфічного з IT технологіями? Це мене дуже здивувало.

Роман Голощук - 29-4-2009 у 14:43

Зате як ми вміємо себе хвалити ;)

Марія Вибранівська - 30-4-2009 у 09:35

Ото ж бо...
Було б за що...

Хоча, щоб тебе хвалив хтось, треба почати з самовихвалень. Скромність тут недоречна.

Андрій Пелещишин - 30-4-2009 у 10:11

Цитата:
А що такого в Львові специфічного з IT технологіями? Це мене дуже здивувало.

Можливо тому, що тут декілька фірм з розробки програмного забезпечення, які є серед найбільших у Східній і Центральній Європі?
Правда галузь ІТ-аутсорсингу зараз трохи кризує, але вона це переживе, і, так виглядає, що вийде ще сильнішою ніж раніше.