Доброго дня, городини Львова!
Люблю ваше місто над усі європейські видовищні місця - тому що вдома, і тому що -
особливий український дух тут присутній. І тому, мабудь, не дивно, що забажалося
мені мати весілля у Львові))
Напланували ми одруження у жовтні цього року. Все б нічого, але ми обидва - я та мій
наречений Руслан - не прописані у Львові. Живемо у Миколаєві (обласному). Та це,
здається, зараз не є проблемою, як мені повідомили у РАГСі. Тож десь під кінець
червня збираємося їхати подавати заяву. Вінчання не передбачається.
У нареченої є сукня, деталі теж будуть куплятися тут, вдома. Костюм нареченого -
так само. Але в процесі обговорення деталей власне святкування виявилося, що дуже
багато аспектів потрібно організовувати безпосередньо на місці. А оскільки
фінанси зараз особливо вимагають економії, то ми збираємося приїхати десь дня на
2-3 у червні та на стільки ж у серпні. Тому, мені б дуже хотілося попросити допомоги
у "корінних" львівян з таких питань:
1. Зала ресторану чи кафе і безпосередньо - меню. (Очікується близько 20 присутніх,
стіл без витребеньок(близько 150 грн на особу). Проблема: де знаходиться, за який
час бронювати, обладнання (жива музика, танцювальна зала тощо).
2. Автомобіль. На правах нареченої ХОЧУ модну гламурну машину!)) Не лімузин, не
кабріолет, не Хаммер. А якийсь Мерседес (BMW,Тойоту, Міцубісі) представницького
класу. Проблема: де замовляти, за який час, скільки коштує?
3. Фотограф. Проблема: скільки коштує, за який час домовлятися (бронювати), чи буде
коштувати дорожче, якщо він сам складе маршрут найкращих фотомісць? Є такий нюанс,
що душа бажає динамічної фотоподорожі, тобто: піднятися на Ратушу та Високий
замок, фото у оточенні старовини (каміння тощо), можливо - виїзд до водоймища чи до
лісу ... ПРИЙМАЮ підказки у даному напрямку з власного досвіду одружених))
4. Марафет нареченої та нареченого. Проблема: за який час бронювати послугу,
скільки коштує зачіска на довге волосся, ціни на манікюр, макіяж? Окремо - де
замовляти букет і коли (плануються лілії, якщо буде можливо)
5. Розкішний номер в готелі (дайте помріяти але й спустіть до землі))): Скільки це
задоволення коштує?
В принципі, це поки що все. Може, в процесі обговорення виявимо ще якісь проблеми.
БУДЕМО ДУЖЕ-ДУЖЕ ВДЯЧНІ ВСІМ, ХТО ВІДГУКНЕТЬСЯ!
ЧЕКАЄМО))) Руслан і Алла.
1. Бронювати треба вже з завдатком - може вже й на жовтень вже пізно з нормальними
якість/ціна ресторанами - зараз вже треба шукати вибір зменшується з часом.
2. http://vashmagazin.ua/ - там є ціла купа звоніть питайте домовляйтеся
3. Шукайте тут вже були на форумі оголошення + можете по оголошенням. Ціна - все
залежить від того що ви хочите.
4. Домовляйтеся в перукарні за два-три тижні Ціни - все залежить від того що хочете.
Букет - можна на базарі (галицький - за тиждень можна замовити) - можна по фірмам.
5. Розкіш теж буває різна в кожного свої
виміри, який готель? в місті? за містом? на озері? невеликий приватний готель? є
спеціальні номери для щойно одружених.
Висновок - скажіть хоча б суми на які розарховуєте. Ціни важко сказати тим більше
все міняється зараз а весілля - розмах може бути будь-який все залежить від
гаманця. У вашому випадку раджу відштовухватися не "скільи це коштує" а - за готель
можемо дати наприклад 200 доларів - порадьте. Інакше буде дуже важко щось радити.Алла Четверик - 12-5-2009 у 17:19
Таааак...
Значить номер у готелі почекає на нас ще з рік-другий)) Але все одно, дякую))
Сьогодні уточнювала телефоном деталі подачі заяви до РАГСУ і виникло таке
питання. Люди добрі, як же ви самі так робите, та й іншим радите, бронювати все вже
зараз аж на осінь, коли будь-який заклад чи агенство з надання послуг вимагає
перед усім дату урочистості, а у РАГСі сказали приїздити заяву подавати максимум
за 3 місяці. Виходить, нам є сенс їхати до Львова лише на початок липня... Але все ж
таки, поділіться досвідом своїх замовлень... Це - по-перше.
По-друге, дуже дякую Сашкові, Юрію та Демьяну за ссилочки...))) Вже пробіглася...
Мерседес - то, звісно, добре, але як на мене - вибір у цього агенства замалий, так що
прошу, панове, діліться знаннями й далі.
По-третє, щодо обговорень, це Ви, Юрію, влучно підмітили.. Чого це ми самі не
додумали полазити по темах... Адже ж романтиків-авнтюристів в Україні немало, тож -
не ми перші, не ми - останні))...
Подивилась-почитала. Навіть склала вже перелік орієнтовних ресторанів-кафе, куди
варто навідатися.
Щодо фотографа, і це - по-четверте, так по форуму я лише зо 2-3 імені знайшла. Але й
просто в І-неті реклам немало. Але знову ж таки - вони просять (я дзвонила кільком)
бронювати їх роботу на жовтень вже зараз, але... (див п.1)
По-п'яте. Оскільки, на наше прохання відгукнулися поки що лише сильна половина
активної громади Львова, для мене, як для нареченої, все ще залишається актуальною
проблема зачіски, макіяжу і т.п. Тому, ПАНЕ МОДЕРАТОР, чи не підкажете як
приветнути увагу до нашої проблеми саме колишніх наречених. Адже в цій жіночій
делікатній справі дуже важлива довіра, яка з'являється лише через досвід. Може, є
контакти, знайомства?.. Просто свою купу волосся хочеться довірити людині, що знає
свою справу))
І останнє, шановний Дем'яне, відповідаю: не знаючи сучасних ресторанних розцінок
на бенкет (а скоріше вечерю в родинному і дружньому колі) плануємо витратити 3000-3500
грн на 15-18 чоловік.
Розцінки фотографів - взнаємо ціни і якість і ще роздумуємо - до кого звернутися.
На марафет витратимо - скільки треба буде, тільки б знати куди звертатися (ну,
виключаючи захмарні ціни новомодних салонів. Головне - ЯКІСТЬ).
Авто, думаємо гривень у 600-700 вкластися.
То які будуть думки?...Юрій Сєров - 12-5-2009 у 19:26
Відносно зачіски навряд чи дуже допоможу. А
відносно кафешки - в 150 грн./люд. вкластися реально.Тарас Гулка - 12-5-2009 у 20:02
Я, звичайно, не колишня наречена , але можу
підкинути координати знайомої стилістки-візажистки. Вона навіть якийсь
чемпіонат України свого часу виграла, саме по весільних зачісках. Її сайт http://tanja.net.ua/ . Там є координати. Тарас Ільчишин - 12-5-2009 у 21:42
відносно машини, то 600-700 може бути замало. Минулого року, коли одружувався, то
також замовляв машинку -- сумарна ціна вийшла була біля 800грн, правда вже не
памятаю скільки коштувала година їзди...
З залами дійсно треба вже думати, бо все нормальне бронюють навіть не за півроку
до щасливої дати. хоча на таку малу кількість людей можна найти і пізніше ).
Андрій Пелещишин - 12-5-2009 у 22:19
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
А відносно кафешки - в 150 грн./люд. вкластися реально.
Нереально.
Найнижча банкетна ціна, що я знаю на сьогодні - 100 грн. Але це не весільний варіант.
За весільний стіл потягнуть більше. А ще алкоголь, напої, солодкий стіл, музика(?),
тамада(?)Юрій Сєров - 12-5-2009 у 22:33
Я зрозумів, що на 15 людей жива музика і тамада не потрібні. У розрахунках йдеться
про 3000-3500, тобто 200 грн./люд.Тарас Гулка - 12-5-2009 у 22:38
Стосовно авто, то мажете в РАГСі спитати, в них є каталог авто приватників з якими
вони співпрацють. Колись був не поганий вибір. Був навіть БТР
Ірина Назарова - 12-5-2009 у 23:01
Можу порадити якісні відео- і фотопослуги, також досвідченого візажиста. Ще, якщо
цікавить нарощування нігтів - все пишіть в ПП. Рост - 12-5-2009 у 23:15
Стосовно автомобіля - а модний ЗІМ не цікавить?
Це такий представницький автомобіль часів Сталіна. Але той, про який я говорю -
дещо специфічний ЗІМ. Він приїжджав до мене в студію якось. Знаю, що власник возить
людей на замовлення.
На жаль, хороших фотографій цієї машини не маю, клацнув тоді пару раз смартфоном.
Насправді білий колір - це перламутр, а зелений (дах, капот і багажник) - це
хамелеон, який переливається в залежності від кута огляду від зеленого до
рожевого
Сам автомобіль зроблений на базі 126-го Мерседеса, двигун 5-літровий з компресором,
тому машина таки їздить дуже швидко при бажанні Хоча 40 літрів на 100 км Андрій Пелещишин - 13-5-2009 у 08:31
Я бачив вживу це авто. Виглядає класно.Алла Четверик - 13-5-2009 у 10:25
Всім дякую за пропозиції та поради.
Щодо ексклюзивного варіанта авта - ще подумаємо...
А щодо всього іншого...
Люди! Розкрийте все ж таки секрет - як же бронювати кафе за півроку коли дата
церемонії стає відомою максимум за 3 місяці????????? Тарас Ільчишин - 13-5-2009 у 11:11
та так само, коли планують дату за рік )))
вибрали собі якусь суботу чи неділю, потім приїхали і записались у РАГСі на те
число, яке потрібно. За 3 місяці ще всі дати будуть вільні і виберете собі день і
годину яку потрібна. в нас більшість подає заяву за місяць-два )) Demyan - 13-5-2009 у 12:46
Значить записуйте.
Якщо ви хочете в обласному РАГСІ - це мінінгіт і нервотроьпка. Заяву треба буде
подавати за місяць! Те щ там кажуть це добре але як приїдете вам скажуть за 31 день -
хіба щось помінялося але не думаю.
Ситуація в РАГСІ виглядає настпним чином - люди які планують приїжають,
розраховують точно 31 день, приїжають наніч і чекають ранку, щоб подати заяву
першим на цей день - маю на увазі весільний пік сезонів. Тоді якщо ви перші в черзі
то попадете на цей день, однак всі хороші години будуть вже зайняті (хоча за 31 день
має подаватися заява - але в нас така держава). Під час церемонії в РАГСІ обласному
- звичайний конвеєр з нервами і зі всім. Запізнень не допускають - пропустили свою
годину - гуляйте...дуже велика суматоха в пік оружень - одні виходять інші кричать
що наша черга інші пускають голубів і хочуть фотографуватися - інших підперли
машинами що не можуть виїхати......одним словом я пару раз побачив це все діло і тому
ми там не розписувалися. Якщо не пік одружень троха легше.
Можна варіант інший - розписка в будній день все решту в вихідні - значно легше.
А дату весілля конкретну вже треба знати і вже треба йти шукати і церкву якщо шлюб
будете брати і місце і фотографів. Всюди треба давати завдаток. У разі якщо на цей
день не зможете робити розписку (читай вище) - робіть це раніше. Якщо хочете все в
один день тоді треба побігати.
150 грн з чоловіка - це мало і не реально зараз, або худо бідна кафешка.
За машину середньому 100 грн за 1 годину. далі рахуйте самі.Алла Четверик - 13-5-2009 у 13:03
Шановний Дем'яне!
То я так розумію - Ви безпосередньо зтикалися з цими проблемими? Якщо так - то і
добре, значить поки що Ви - наш найцінніший помічник типу "перевірено на собі"))
Не знаю як там у обласному РАГСі... Я дзвонила у міський - на Франка. Зі мною
говорили досить коректно - розповіли про терміни подачі заяви, дні і години роботи
РАГСу по прийому саме заяв (до речі, серед них немає п'ятниці і суботи (а саме лише в
ці дні проходять урочисті церемонії, тож сутолоки не має бути, за логікою))
Але Вас я не зовсім зрозуміла щодо 31-го дня.. Тобто раніше в нашій державі не
приймають (на практиці)? Лише через "підмажеш - поїдеш"?
Просто, припустимо, ми запланували 3-тє жовтня і зараз вже будемо бронювати увесь
марафет... А як по приїзду нам не знайдеться місця у розкладі на той день?(((((
А щодо того, щоб зробити щось раніше...тобто розірвати марафон весільного дня...то
то мені якось не до душі та не за звичаєм...
Так що МИ ГОТОВІ ПОБІГАТИ!!! Підказуйте лише куди)))) Бо я себе чим далі, тим все
більше незнаним дівчиськом відчуваю...Demyan - 13-5-2009 у 15:03
На Франка це і є обласний РАГС - є ще районні там без проблем. Можна в сіль-раді - ми
так і зробили - ми були одні в часі нас не обмежували тому і все було добре.
Коли я був не приймали раніше 31 дня. Раджу не телефоном а поїхати туди і питати що і
як.
Щоб місце знайшлося - треба за 3 місяці приїхати туди спитати чи можна подати заяву
на 3 жовтня - думаю що скажуть що раніше аніж за 31 день не приймають. Тоді
вираховуєте 31 день і йдете під стіни РАГСу на франка.
Тут ще важливий не день а і години. Якщо скажімо церква буде на 14 00 і розпис на 13 30 -
то не встигнете, можуть поставити розпис пізно. Як правило найпопулярніші години
це 11 00 - 14 00. Тарас Ільчишин - 13-5-2009 у 19:41
нема вже такого, що раніше ніж 31 день не приймають. Коли подавали заяву, то були
люди, які за 1,5-2 місяці до своєї дати подавалиDemyan - 14-5-2009 у 08:45
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Ільчишин
нема вже такого, що раніше ніж 31 день не приймають. Коли подавали заяву, то були
люди, які за 1,5-2 місяці до своєї дати подавали
Я теж таке чув, але це наша держава....в ній є все тому недавно знайомі хотіли на
липень - їх відфутболили сказавши за 31 день, пояснювати нехотіли...пілся довгих
розмов...правда не знаю чи погроз чи іншими шляхами щось здається їм вдалося
зробити. Типу якби би бронь є але заяву мають принести за 31 день.
Тому я і пишу краще піти за 3 місяці до дня і все на місці взнавати - по телефону
краще того не робити.Олександр Ганущин - 10-3-2010 у 23:03
Про 31 день. Дійсно законом передбачено таке, Звісно можна подати заяву й раніше -
брат чиновник у юстиціях ще той, але дати раду можна. А от цікавіша ситуація, коли
хочеш подати пізніше - такі випадки також трапляються. То доводиться пред'являти
довідку про те, що дружина вагітна.