Форум Рідного Міста

Безвізовий режим з Польщею

Sergi Adamchuk - 1-6-2009 у 20:30

Чи є у когось відомості про отримання документів для безвізового перетину кордону громадянами, які мешкають у 30кілометровій прикордонній зоні.

У нас щось нічого не чути, а польських ЗМІ проскакувала інформація, що вже ратифікована угода пра "малий прикордонний рух" і практично все готово.

1. Чи вже видають такі документи?
2. Що є підтвердженням проживання? (місце реєстрації?). Доречі, здаєтсья вимагають не просто проживання, а проживання впродовж останніх 3х років.
3. Ще здається це положення поширюється на членів сімей (тобто якщо дружина прописана у 30кілометровій зоні, а я ні, то чи зможу я безвізово перетинати кордон?)
4. Чи надаються такі документи для неповнолітніх дітей?

У кого є інформація з цих питань, будь ласка поділіться нею.

А то сайт посольства польщі не доступний, луцького консульства теж, на сайті львівського консульства теж нічого немає.

Ірина Матвіїв - 19-2-2010 у 22:44

З ностальгією згадую ті часи, коли можна було в Польщу просто так "на закупи" покататись, щоправда не хочеться згадувати піший перехід, і все, що з ним пов"язане, але трішки постоявши, можна було за годинок три потрапити до Перемишля, а там є моя улюблена піцерія. Одного разу ми з подругою занадто довго стояли на пішому переході і всі магазини, які там працюють до 16 год. в суботу, були вже зачинені, то ми просто сходили на піцу і поїхали назад :-))) доречі піцу ще й додому привезли, і навіть майже теплу ;)