Форум Рідного Міста

Букіністичні трофеї

Андрій Пелещишин - 8-6-2009 у 10:13

Чи доводилося вам вдало придбати цікаву книжку за гарну ціну? Де, за яких обставин, що за книжка?
Я десь приблизно раз на місяць переглядаю книжковий базар біля Федорова. Переважно дивлюся науково-технічну літературу. Бували вдалі придбання.
Вчора наприклад за 3 гривні купив дуже якісну книжку по теорії відношень, думаю - стане у пригоді і не тільки мені.
Колись за таку ж ціну був купив знамениту але досить рідкісну книжку Мато, Такахари, Месаровича "Теория иерархических многоуровневых систем", яка потім сильно допомогла мені в дисертаційній роботі.
Серед інших вдалих покупок - товстелезний фундаментальний довідник по теорії імовірності та матстатистиці та підручник Совєтова, Яковлєва "Моделирование систем" .

Зараз придбати якісну наукову літературу - це реальна проблема. Мало що видається, класичні книги не перевидаються.

P.S. Ще раз за 10 гривень купив розкішне подарункове видання "Дон-Кіхота" українською мовою 1955 року видання в доброму стані.

Ярема П. - 8-6-2009 у 14:56

Я теж там пасуся, часом щось знаходжу. Щоправда, здебільшого використовую електронні варіанти книжок, зібрав і зорганізував їх за допомогою Calibre (http://calibre.kovidgoyal.net/), це на разі єдина прога, яка задовольнила мої вимоги. Може хтось ще якісь знає? Може бути і щось на основі PHP...

Галина Лев - 9-6-2009 у 08:39

Колись винаймала з подругою квартиру. Там була в тумбочці одна-єдина книжка, нікому непотрібна. Звичайно мені ще й як потрібна, враховуючи, що то "Терапия внутренних болезней..." 1942-го року, зараз не відтворю назви. Одним з авторів є славнозвісний Зєлєнін.
Перед тим на іншій квартирі у "високоінтелектуальних" господарів в туалеті врятувала книгу з мовознавства, за котрою тоді по базарі полював весь курс. Господині знайомий з таких книжок робив конвертики для соняшникового насіння. Можна собі уявити, скільки безцінної літератури знищили такі дебіли...


Галина Лев - 9-6-2009 у 08:55

А Ви, пане Андрію, тако потихеньку з книжок починаєте, а далі про антикваріат, брюліки... Хай народ викладає, шо в кого, де криво лежить... :D

MartinkaDP - 14-6-2009 у 00:30

колись там же біля Федорова випадково натрапила на "Історичні проходи по Львові" - оте найперше видання, 30-якогось року. щоправда, без обкладинки і кількох перших і останніх сторінок, але все ж таки...
купила за 15 грн, це десь років два чи три тому (точно не згадаю, але не раніше), на той час друге видання - 90го року - коштувало в "Каменярі" 25 грн, за наступні взагалі мовчу.
взагалі нечасто там купую, але коли щось таке знаходжу, то завжди за якісь смішні гроші...
до речі, щодо кульочків для насіння - будучи в 11 класі (вірніше, влітку перед ним), врятувала з такої ситуації прозу Шевченка. і то трапилася вона мені якраз вчасно - вона була потрібна за програмою ;)

Serg Selev - 6-8-2009 у 20:54

В мого товариша тих трофеїв настільки багато, що вирішив відкрити букіністичний магазин, а я йому допомагаю у цій нелегкій справі.

сумна - 6-8-2009 у 23:02

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
Може хтось ще якісь знає?


Користуємося програмою All My Books:

http://www.bolidesoft.com/rus/allmybooks.html

Дає змогу створити єдину базу домашніх книг, тобто поєднати в один масив паперові і електронні книги.

Ярема П. - 7-8-2009 у 08:42

Не підходить - прога умовно безплатна. Треба ліцензію.