Форум Рідного Міста

Об’єктивний аналіз екуменізму.

Микола Павлюк - 22-6-2009 у 22:39

На початку ХХ століття, поширився так званий екуменічний рух (з грец. ecumena – “Всесвіт”). Нині цей рух здійснюється головним чином у рамках Всесвітньої ради церков (ВРЦ). З 2007 року у Києві проходять традиційні січневі молитовні марафони за єдність християн, у яких беруть участь представники РКЦ, УГКЦ, УПЦ (МП), УПЦ (КП) та церкви християн віри євангельської. Православна церква є членом Всесвітньої ради церков, але широкий загал віруючих обережно ставиться до екуменічного руху. Що ж насправді являє собою екуменічний рух? Чому серед протестантів лише п’ятидесятники входять до нього? І що саме в екумені насторожує православних вірян?
Святе Письмо свідчить про існування Бога Отця, Сина і Святого Духа. Незважаючи на те, що й донині в нашому суспільстві існують представники арійської єресі, які відкидають Божество Ісуса Христа і не визнають особистості Святого Духа, на підставі Святого Письма досить легко спростувати хибність їхніх тверджень. Сам Ісус говорив про Себе, як про вічносущого Бога (Ів. 8:58), а в Дії 13:2 промовляє до віруючих в Антіохії не Бог Отець, а Бог Святий Дух, що є незаперечною ознакою Його особистості. Але чи відомо вам, що в світі існує імітація на Бога Отця, Сина і Святого Духа? Для підтвердження цієї тези пропоную звернутись до книги Одкровення і простежити виконання її пророцтв в історії.
В видінні Іван Богослов стояв на березі моря і бачив, що з води, яка в пророцтвах є символом заселеної території (Одкр. 17:5), виходить якийсь морський звір з сімома головами і десятьма рогами. Червоний змій також представлений в Одкр. 12:3 з сімома головами і десятьма рогами. Звір і змій мають однакову зовнішність – в обох є сім голів і десять рогів. Ісус Христос сказав: “Хто бачив Мене, бачив і Отця” (Ів. 14:9). Тому є підстави вважати, що змій імітує Бога Отця, а морський звір є підробкою Христа. Якщо з змієм відразу зрозуміло, що це є сатана, в честолюбні безумні плани якого давно вже входило зайняти місце Бога Отця (Ісаї 14:12-14), то хто ж тоді цей морський звір? В Одкр. 13:18 написано: “Тут мудрість! Хто має розум, нехай порахує число звірини, бо воно число людське. А число її шістсот шістдесят шість”. Підробка, як правило, майже не відрізняється від оригіналу, тому й шукати звіра слід серед християнських спільнот. Загальновідомо, що на тіарі папи римського написано “Vicarius Filii Dei”, що в перекладі з латинської означає “Намісник Сина Божого”. Латинські букви заміняємо римськими цифрами, рахуємо, і в результаті отримуємо число звіра (5+1+100+0+0+1+5+0+0+1+50+1+1+500+0+1). Але це лише одна з біблійних ознак звірини. Читаємо далі в Одкр. 13:2, що “змій дав їй свою силу, і престола свого, і владу велику”. Ісус сказав “Дана Мені всяка влада на небі й на землі” (Матв. 28:18). Також Він сказав, що отримав цю владу від Отця (Ів. 10:18). Тому як Отець дає владу Христу, так і сатана наділив владою папство. Про діяльність папства переконливо свідчить сама назва цього періоду історії – темні віки Середньовіччя. Як було зазначено раніше, Ісус Христос сказав: “Хто бачив Мене, бачив і Отця” (Ів. 14:9), тому і всі ті, хто був свідком страхітливої епохи папської інквізиції, бачили дію сатани. Папство звершувало своє служіння на протязі 42 пророчих місяців (Одкр. 13:6), або ж буквальних 1260 років (один пророчий день дорівнює одному буквальному року). Історично підтверджено, що в 538 році після 30-літньої війни, під час якої були повністю знищені три арійські народи – вандали, герули, остготи, почалося папське правління, і тривало воно до 1798 року, коли за наказом Наполеона генерал Бертьє взяв римського понтифіка у полон. Примітно, що Христос звершував Своє служіння на протязі 42 буквальних місяців. І як Христос був помер і воскрес, так і папство було смертельно поранено і опісля зцілилось (Одкр. 13:3). Рана, завдана папству в 1798 році, зцілилась в 1929 році підписанням Латеранського договору, згідно якого повністю відновлено Ватикан. Христос дотримувався Закону Божого, наголошуючи на його незмінності (Матв. 5:17,18), і папство також заставляє своїх вірян дотримуватися заповідей, тільки вже відредагованих у їхній редакції. А як ще можна назвати зміни, зроблені папською системою в Декалозі (Дан. 7:25), як не повстанням на Бога – Законодавця?
Потім Іван побачив “другого звіра, який виходив з землі” (Одкр. 13:11). Якщо в біблійних пророцтвах води символізують густонаселену територію, то земля представляє порівняно малозаселену територію. Лише одна держава, населення якої з моменту висадки пілігримів було зовсім незначним, відповідає цьому опису. Це Сполучені Штати Америки. До цих берегів пілігрими приплили, рятуючись від переслідувань з боку католицької церкви (Одкр. 12:16). Тут принцип розділення Церкви від держави став закріплений в Конституції. Як бачимо, на початку свого становлення США справді були схожі на агнця, але згідно біблійного пророцтва в кінці заговорять, як дракон (Одкр. 13:11). Вже в наш час ми спостерігаємо, що США – єдина в світі наддержава, яка накладає економічні ембарго на інші країни і самостійно веде війни, незважаючи на відсутність згоди з боку ООН та членів Ради Безпеки. Як папство в Середні віки сформувало союз церкви і держави, так і при об’єднанні церкви і держави в Америці буде сформований образ звіра. Як Святий Дух має подобу Христа, так і Америка проявить характерні риси папства. Ось що ми дізнаємося про США з Одкр. 13:12: “І вона виконувала всю владу першої звірини перед нею, і робила, щоб земля та ті, хто живе на ній, вклонилися першій звірині, що в неї вздоровлена була її рана смертельна”. В даний час тільки створюються передумови для виконання цього пророцтва. Ісус сказав, що Святий Дух прославить Його (Ів. 16:14). Так і США в майбутньому будуть сприяти прославленню папства. Америка, виконуючи роль мнимого Святого Духа, буде примушувати весь світ поклонитися папству. Ісус Христос молився про єдність віруючих. Що ж слугуватиме єднанню навколо мнимого Христа – католицизму? Як Святий Дух у виді вогняних язиків зійшов у день П’ятидесятниці (Дії 2:3), так і харизматичний рух, який виник у США, і ознакою якого є імітація біблійного дару мов – беззмістовне бурмотіння, сприяє єднанню християнських спільнот в екумені. Ось і відповідь, чому п’ятидесятники – єдині з українських протестантів, які вступили в екумену. Якщо об’єктивно проаналізувати, то екуменічна молитва з ними по суті нічим не відрізняється від спільної молитви з якутським чаклуном чи шаманом вуду, бо доведено, що бурмочуть вони ідентично.
Варто зазначити, що практика екуменічних спільних молитов не є тільки християнською. З 1986 року існує екуменічний рух, створений з ініціативи папи римського. Учасниками цього руху в італійському місті Ассізі був проведений всесвітній день молитви за мир. На зустріч були запрошені представники всіх найбільших сучасних релігій світу (брали участь представники вищого духівництва 12 релігій), у тому числі християни різних конфесій, індуїсти, сікхи, зороастристи, іудеї, мусульмани, африканські анімісти. Коментарі зайві. Це те ж саме, щоб в часи пророка Іллі Божий священик організував екуменічну зустріч з священиками Ваала і Астарти для проведення спільної молитви. Як би Бог відреагував на це? Толерантне ставлення до гріха, а не його осудження – ось що саме насторожує православних вірян в екумені! Христос сказав, що “ті, що Йому вклоняються, повинні в дусі та в правді вклонятись” (Ів. 4:24). У Бога правда одна, а в екумені у кожного своя правда.
Беручи до уваги все вищесказане, можна сміливо охарактеризувати екумену, як ще одну людську спробу збудувати вавилонську вежу, тільки тепер вже духовну. Після прочитаного виникає логічне запитання – знаючи про природу екуменічного руху, чи варто свідомим християнам бути його учасниками?

Микола Павлюк - 22-6-2009 у 22:39

Останні події свідчать, що харизмати справді стають об’єднавчою ланкою в екуменічному русі http://news.invictory.org/issue23790.html
Присутність баптистів просто дивує! Взагалі-то, це є рішення баптистів всієї України єднатися з деструктивними сектами, чи приватна позиція Коменданта?

Микола Павлюк - 23-6-2009 у 22:23

Цікаво було б почути думки учасників форуму про екуменізм.

Рост - 24-6-2009 у 00:23

А що тут мудрішкувати? Казав Христос, що "по плодах судити треба", от і будемо по них судити, а не підтасовувати вичитане з Біблії під власне бачення. А вже тим більше відповідати за Бога на запитання - "Як би Бог відреагував на це?".
Щодо ваших "розкопок", то чому цей аналіз ви назвали об'єктивним? Як на мене, то він цілком суб'єктивний. Ви намагались очернити папство, але облити грязюкою можна кожного, бо "хто без гріха, хай перший кине в мене камінь". Наприклад, як відноситись до православної церкви московського патріархату, яка була сподвижниками комуністичного режиму за часів СРСР, допомагаючи виловлювати інакомислячих, порушуючи тайну покаяння? Цих інакомислячих потім на розробки уранових руд відсилали гнити заживо, чи й розстрілювали... А це теж не рік і не два тривало, а особливо, якщо прийняти до уваги, що життя постійно прискорюється, то ці десятиліття і за колишні століття порахувати можна.
Але заходячи в храми ПЦ МП, я відзначаю, що Дух Святий там присутній. Як і в католицьких храмах. Як і в греко-католицьких. Всюди він виражає себе по-різному, в православних він як воїн, в греко-католиків - як тихий спів люблячого серця, але всюди є. От про різних протестантів нічого не скажу, не бував, вірніше, був, але дуже давно, я тоді не мав потрібного досвіду. Хоча, наприклад, сама організація тих же євангелістів, те, як вони намагаються жити християнською общиною, мені імпонує. Правда, це скоріше зовнішні спостереження, заглибитись нагоди не було.

Ну а стосовно отого екуменізму - я не розумію, в чому саме ви бачите проблему? Чи це просто зайвий привід вилити відро з помиями на неугодних Москві Ватикан і США? В чому саме біда?

Андрій Шпачук - 24-6-2009 у 10:56

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Микола Павлюк
Ось і відповідь, чому п’ятидесятники – єдині з українських протестантів, які вступили в екумену.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Микола Павлюк
Присутність баптистів просто дивує!

Мені здається, що і п"ятидесятників і баптистів, а також і харизматів відносять до протестантів.

Теперішня ситуація у світі сприяє утворенню всіляких об"єднань: чи то релігійних, чи економічних, політичних чи територіальних і т.д. Щоб усім було добре... Якось домовимося... Головне-спільні інтереси... Заради миру... Заради людства... Але якщо про такі речі ми знаходимо попередження у Святому Письмі, то що тоді вдієш? Всілякі штучні об"єднання можуть мати(і мають) місце, але як казав Ісус Христос: "Я Пастир Добрий, і знаю Своїх, і Свої Мене знають."

Рост - 24-6-2009 у 11:30

Вчора було пізно, як писав, але зараз вирву з дня пару хвилин, щоб на наглядному прикладі показати, до яких підтасовок вдаються люди, щоб "фактично підтвердити" свої слова.
Отже, цитую:
Цитата:
Загальновідомо, що на тіарі папи римського написано “Vicarius Filii Dei”, що в перекладі з латинської означає “Намісник Сина Божого”. Латинські букви заміняємо римськими цифрами, рахуємо, і в результаті отримуємо число звіра (5+1+100+0+0+1+5+0+0+1+50+1+1+500+0+1).

Хотілось би запитати шановного автора цієї бздури, чому він не зробив спроби хоча би розібратися в загальному з принципом римської системи числення? Якщо прийняти дані символи латинського алфавіту за римські цифри, то раз - вони не додаються, вони в деяких випадках і віднімаються, два - вони не можуть розміщатися в довільному порядку один за одним, є певні правила, наприклад I не може знаходитись перед C, і три - A, R, U, S, F, E - ці символи не мають ніякого відношення до римської системи цифр, вони не дорівнюють нулеві, вони взагалі не повинні міститися в римських числах, тому що виходить дурня, і автори системи, древні римляни, доживи вони до нинішнього дня, дуже здивувалися б такому вільному трактуванню.

Dmy - 24-6-2009 у 13:09

Справді, якийсь підозрілий текст:cool:
1. Відразу - такі да - висловлюється власна думка під пишним брендом "об'єктивний аналіз".
2.
Цитата:
в наш час ми спостерігаємо, що США – єдина в світі наддержава, яка накладає економічні ембарго на інші країни і самостійно веде війни, незважаючи на відсутність згоди з боку ООН та членів Ради Безпеки
Ага-ага, написали би ви ось це, пане Миколо, десь так минулого серпня, і бажано, не лише на цьому форумі, а й ще на якомусь грузинському - ох би і розвернулася "екуменічна" дискусія.
А до наших північних менших братів із таким єдиноправильним православ'ям ще Ізраїль із Палестиною санкціями Радбезу не дуже цікавляться, сомалійськи пірати чхати на ООН хтіли, турки час від часу своїх курдів топчуть - і теж без вищого дозволу. Теж мені, відкопали екслюзивчик.
Цитата:
Як папство в Середні віки сформувало союз церкви і держави, так і при об’єднанні церкви і держави в Америці буде сформований образ звіра
І де ви побачили в Америці "об’єднанні церкви і держави"? Взагалі, хоч якийсь помітний вплив церкви на державну політику? І, до речі, якої саме церкви: католицької, протестантської? Сінагоги? Шаолінських монахів? Або, раптом, культу вуду?:o
3. Про "число звіра" дякую - посміялися. Я навіть міг би погодитися, що латинськи букви, що не є латинськими цифрами, запхали поміж істину для маскування, але... В принципі, Рост вже пояснив як слід (і як не слід) рахувати за правилами. До купи маю ще маленьке запитання: а з якого дива ви "U" рахуєте як "5"? Хіба вас у загальноосвітній школі не навчали, що "U" - то вам не якесь "V"? Може, поділитеся, хто вам таку славну ідею підкинув, ачи це ваш власний креативчик? (а то, крім Біблії, жодних посилань у тексті, а так же ж хочеться знати АФФТАРА)

Микола Павлюк - 24-6-2009 у 13:34

Цитата:
стосовно отого екуменізму - я не розумію, в чому саме ви бачите проблему? Чи це просто зайвий привід вилити відро з помиями на неугодних Москві Ватикан і США? В чому саме біда?


Єднання має бути у Христі, а не в екуменічному русі. Чому? Бо єднання у Христі - це єднання навколо біблійної істини. І це не толерантність до гріха, а протидія гріху.

А екумена якраз передбачає закрити очі на гріх заради єдності.

Микола Павлюк - 24-6-2009 у 13:39

Відносно напису на папській тіарі - зауважте, що це лише одна з ознак звірини. Хто стоїть за іквізицією, за змінами в десяти Божих заповідях?

Рост - 24-6-2009 у 20:37

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Микола Павлюк
Відносно напису на папській тіарі - зауважте, що це лише одна з ознак звірини. Хто стоїть за іквізицією, за змінами в десяти Божих заповідях?

Миколо, яка, до холєри, ознака? Навіть якщо тупо не брати до уваги зайвих літер, що не мають до римського числення ніякого відношення, то числа там формуються за правилами. Розумієте? Символи не додаються!
Наприклад, IV і VI. Символи використані одинакові, але має значення послідовність - в першому випадку вони формують число чотири шляхом віднімання від 5 одиниці, в другому - шість, шляхом уже додавання тієї ж одиниці до 5. Так само XC і CX: це 90 і 110. А от IC - це безглуздя, такого числа немає. Якщо треба записати 99, то воно формується так: XCIX. А ви пропонуєте начхати на правила формування чисел, викручуючи так, як вам зручно. Але якщо ви відкидаєте правила, то одночасно з цим ви не маєте права посилатися на всю систему числення взагалі, тому що символи і правила єдині.
Тому я роблю висновок - ви спеціально (і брехливо) підтасовуєте факти під свою ідею. І вже виникає думка - якщо людина використовує такі засоби, то чи можна їй вірити? Ви ж в курсі - мета і засоби єдині?

Стосовно самого руху - так поясність, даючи посилання на його статут, чи інші організаційні офіційні документи, а не на новини, в чому саме проблема, чому ви вирішили, що об'єднання відбувається не довкола Христа, а довкола гріха?
Бо я щось нічого зрозуміти не можу. Вислів "Єднання має бути у Христі, а не в екуменічному русі" для мене трохи дивний, бо так само можна сказати, що єднатися треба в Христі, а не в Церкві, чи релігійному русі.
Особисто я взагалі досі про цю екумену не чув, мене воно не турбує, чесно кажучи, але тут якось такі гарячі фрази, що аж зацікавило...

Микола Павлюк - 24-6-2009 у 22:27

Що ж, давайте конкретно:

1) харизмати, активні екуменісти, практикують сеанси беззмістовного бурмотіння, і при цьому кажуть, що то від Бога. Яке може бути з ними єднання?

2) РКЦ до сих пір не виправила історичну помилку, а саме - ревізію, зроблену Лаодикійським Собором в Божій заповіді "Пам'ятай день суботній, щоб святити його!" Якщо за словами апостола Павла Законом Божим пізнається гріх (Рим. 3:20, 7:7), то виходить, що РКЦ свідомо пропагує гріх. І знову ж, яке може бути єднання, якщо в Бога немає різниці між порушенням сьомої заповіді "Не чини перелюбу!" і четвертої заповіді "Пам'ятай день суботній, щоб святити його!" ?
Ревізія, зроблена в цілому в Божих заповідях, відповідальність за що за словами кардинала Гіббонса взяла на себе саме РКЦ, просто дивує: забравши другу і поділивши десяту на дві, католицькі чоловіки отримали десять заповідей, а їхні дружини - дев'ять. Бо ж дружина не може пожадати дружини ближнього свого, чи не так?

Рост - 24-6-2009 у 23:09

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Микола Павлюк
Що ж, давайте конкретно:

1) харизмати, активні екуменісти, практикують сеанси беззмістовного бурмотіння, і при цьому кажуть, що то від Бога. Яке може бути з ними єднання?

2) РКЦ до сих пір не виправила історичну помилку, а саме - ревізію, зроблену Лаодикійським Собором в Божій заповіді "Пам'ятай день суботній, щоб святити його!" Якщо за словами апостола Павла Законом Божим пізнається гріх (Рим. 3:20, 7:7), то виходить, що РКЦ свідомо пропагує гріх. І знову ж, яке може бути єднання, якщо в Бога немає різниці між порушенням сьомої заповіді "Не чини перелюбу!" і четвертої заповіді "Пам'ятай день суботній, щоб святити його!" ?
Ревізія, зроблена в цілому в Божих заповідях, відповідальність за що за словами кардинала Гіббонса взяла на себе саме РКЦ, просто дивує: забравши другу і поділивши десяту на дві, католицькі чоловіки отримали десять заповідей, а їхні дружини - дев'ять. Бо ж дружина не може пожадати дружини ближнього свого, чи не так?

Ну чому не може? В нинішньому світі все можливо :)

Але ви все ж знову відхилилися від мого запитання на вияснення хто що практикує, і хто що сповідує.
Я задавав запитання - що таке екуменізм, довкола якого, як ви кажете, гуртуються люди, а ви зводите на особистості тих, хто до даного руху долучився.
Ви стверджували, що "екумена передбачає закрити очі на гріх заради єдності", яі запитав - з чого це випливає? Раз екуменізм - офіційна формація, то це має бути десь записано. Де?
І ще одне - ви можете висловлюватись більш конкретно? Яка ревізія? Що було ізначально, і на що замінено? Цей форум читають не доктори богословія, а звичайні собі люди, вони можуть бути не в курсі.

Рост - 24-6-2009 у 23:39

Так, я, здається, починаю прозрівати.
Мається на увазі, що сам по собі екуменізм штука позитивна, але тим, що до нього долучаються неугодні Миколі рухи і течі, які там щось собі бурмочуть, а ще щось там міняють (поки що до кінця незрозуміло що), він себе дискримінує. Так?

Dmy - 24-6-2009 у 23:44

Я ось трохи погуглів "Об’єктивний аналіз екуменізму".
"Микола Павлюк" - це бот?
Чи це така релігійно-соціологічна акція: відвідати якнайбільше форумів, усюди запостивши один і той же текст.
Не дивно, що ви встигаєте відповідати самими мітингово-загальними фразами.

Але цікаво, для чого то все насправді?

Рост - 25-6-2009 у 00:10

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Я ось трохи погуглів "Об’єктивний аналіз екуменізму".

Нічо так поперло чоловіка :)