Форум Рідного Міста

Нетбуки в освіті

Андрій Пелещишин - 2-7-2009 у 16:04

На тему наштовхула сьогоднішня новина на сайті Міністерства освіти та науки
Цитата:
Один студент - один комп'ютер

1000 нетбуків надійшли в школи завдяки співпраці МОН та INTEL. Програма реалізовується у 18 навчальних закладах семи регіонів України.

Заступник міністра освіти і науки Тарас Фініков на зустрічі з віце-президентом INTEL Джоном Дейвісом обговорили програму спільних дій на 2009 - 2010 роки. В рамках співпраці передбачено використання різноманітних інформаційно-комп'ютерних технологій і впровадження нових проектів.

Найголовнішим завданням у подальшій співпраці МОН та корпорації є впровадження проекту індивідуального навчання, що передбачає підхід "Один студент - один комп'ютер". Цей проект реалізовуватиметься через низку пілотних проектів у різних навчальних закладах. За словами заступника міністра, перехід від практики великих комп'ютерних класів та колективної роботи до індивідуальних форм пошуку інформації, творчої навчальної діяльності сприятиме підтримці індивідуальної траєкторії підготовки студентів та учнів в інформаційному середовищі.

http://www.mon.gov.ua/main.php?query=newstmp/2009_1/01_07/

Я є палким прихильником потоншання ноутбуків і вважаю нетбуки дуже симпатичним і перспективним пристроєм.
Проте, якщо хтось в міністерстві планує відійти від "великих комп'ютерних класів" замінивши їх маленькими пристроями, в мене це викликає певну пересторогу.
В першу чергу - ергономією. Одна річ - мати пристрій з 11-дюймовим екраном і мініатюрною клавою під рукою для оперативних задач, інша - робити на ньому все. Особливо для школярів.

Тарас Гулка - 2-7-2009 у 19:51

Погоджуюсь з Андрієм. Також є прихильником нетбука і активно його використовую вже понад 2 місяці. Але все ж таки це "похідний" варіант і замінити звичайний ПК із гарним, великим монітором він не здатний.