Форум Рідного Міста

Штатівський код соціального страхування навчилися підбирати

Андрій Пелещишин - 7-7-2009 у 14:54

Код соціального страхування - це щось дуже важливе для американця. І важливо його не розголошувати на всі боки.
Проте тут люди кажуть, що навчилися його генерувати (за кількома персональними даними про людину)
http://news.cnet.com/8301-1009_3-10280614-83.html?part=rss&subj...

Andreas - 7-7-2009 у 18:14

Нічого не важливо "його не розголошувати на всі боки". Розголошуйте на здоров'я. Ніхто, крім Вас особисто, соціальною (пенсійною) страховкою скористуватися не зможе.
Код має кожне страхування, та що вже там, в кожній фірмі, куди ви хоч раз зверталися, вам присвоюється персональний номер - довжелезне число, буває, впереміжку з буквами. Коли ви звертаєтеся ще раз до тої фірми чи організації, Вам досить вказати той номер - і всі ваші дані вже в них. Забули? Ну то заповнюйте по новій ім'я-фамілію, адресу, номер телефону, мейл і так далі.
Мало того, дехто (з фірм) тому довжелезному числу вже штрихкод придумав. Приходжу я в "Медіамаркт" телевізор купляти, беру з собою рахунок, за яким я два роки тому купував в них же холодильник, вони по штрихкоду сканером - чік! - і вже ясно, куди телевізор везти, за яким номером телефону і кому дзвонити, про доставку домовлятися...

Юрій Сєров - 7-7-2009 у 20:30

Штатівський SSN дуже важливо зберігати в таємниці. Він є підтвердженням автентичності під час різних фінансових операцій. Страховкою скористатися не зможе, а взяти на Вас кредит зможе. І тоді доводьте, що ви не верблюд.
Знаю про випадки, коли втрата сошіал секюріті оберталася дуже серйозними халепами.