Форум Рідного Міста

А чого би Львову не завести комунальний футбольний клуб?

Андрій Пелещишин - 8-8-2009 у 19:33

А чого би Львову не завести комунальний футбольний клуб? На якихось малозбиткових засадах, з молодих місцевих футболістів. На стадіоні в парку Культури чи ще десь?
Звичайно, вище 2-ї ліги шансів піднятися в нього не буде. Проте, мені здається, що багато людей вже стомилися вболівати за клуби, що обслуговують особисті бізнес-інтереси чи амбіції окремих підприємців. Думаю, такий клуб був би необтяжливим для міста, але цікавий для львів'ян.
Чи може такий клуб є?

Роман Голощук - 8-8-2009 у 20:25

Таким клубом колись був ФК "Львів" який і грав на полі стадіону "Юність", що в парку Культури. Однак кожен клуб буде ставити собі за мету зростання у класі. А це супроводжує "особисті бізнес-інтереси чи амбіції окремих підприємців". Нажаль спорт без вливання інвестицій (а отже і особстісного впливу бізнесменів) не може існувати. Такі реалії... :(

Юрій Сєров - 8-8-2009 у 20:57

Ідея гарна. Але нереальна мабуть. Принаймні, на сьогодні. Навіть в другій лізі клуб потребує серйозного фінансування і як показує практика, такі команди радше мучаться ніж живуть: затримка виплат зарплатні, невиїзди і т.п.
У Львова був муніципальний гандбольний клуб, який грав стабільно у єрокубках. Порівняно з футбольним, фінансування там значно менше. І також він був нікому не потрібним.
А як Сокіл і Арсенал у Києві мучилися...
Колись був любительський клуб з колишніх гравців Карпат. Не знаю де він зараз.